Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Hvad sker der omkring Ukraine?

3 deltagere

Side 1 af 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Næste

Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Hvad sker der omkring Ukraine?

Indlæg af Thomas Man Apr 18, 2022 4:50 pm

Det mest omtalte er egentlig sænkningen af Moskva.
Her er der tilsyneladende en propaganda-krig i gang:
 • Ukraine siger, at 2 hjemmesnedkererede missiler sendte prammen til bunds.
 • Russerne siger, at der var tale om en brand i ammunitionslagret.

Problemet er, at der er ikke nogen modstrid mellem forklaringerne:
Den ukrainske husflid ville ikke have haft så katastrofale konsekvenser for skibet, hvis man havde haft et kompetent skib. At man evt. forvirrede de russiske missilforsvarssystemer med en drone - jamen, kæreste venner: Når så lidt kan banke igennem og sætte damperen i lys lue, så må der være noget alvorligt galt.
Mest af alt minder det mig om Jyllands-slaget, hvor de britiske slagskibe sprang i luften for et godt ord. Problemet var her, at man for at få den sidste smule skudkadance, så ignorerede man sikkerhedsbestemmelserne og stablede granater og krudt alle mulige underlige steder. Så når der udbryder brand - hvilket når folk skyder med kanoner på én - er en særdeles nærliggende mulighed.
Vi kan bare konstatere, at det burde ikke være gået så galt: Man skulle have oversvømmet magasinerne - og så ville den potte have være ude.

Det næste er, at skibet medførte atomvåben. I det tilfælde er det IKKE smart, at bevæge skibet så tæt på land, at de kan nås af våben, som fjenden eventuelt måtte have. Det giver os imidlertid et indblik i, hvem der egentlig var kommandoen i skibet! Det var ikke kaptajnen; men FSB agenten. Det fortæller os noget om hvordan russerne sikrer sig mod "den gale oberst" syndromet - altså at en kommandohavende vender kanonen den forkerte vej!
Vi har tidligere fået indikationer af, at FSB kontrollerer brugen af ABC-våben (dvs. atomare, biologiske og kemiske våben).

 1. Georgi Markov blev i 1978 myrdet med ricin i "paraply-mordet". Ricin er et naturligt forekommende biologisk giftstof, så det dækker biologiske våben.
 2. Skripal blev forsøgt myrdet med Novichok, som er en afsindig hidsig nervegas - faktisk så toksisk, at den er uanvendelig til militære formål. Skripal blev så udsat for forgiftningen i Salisbury - omtrent det eneste sted, hvor der var behandlingsmuligheder mod organiske fosforsyre estere i tilstrækkelig mængde. Ikke desto mindre: Et kemisk kampstof.
 3. Litvinenko blev forgivet med polonium, som anvendes i tændsatsen til atomvåben.


Fælles for de tre er også, at de er laboratorie "freaks" - altså substanser, der af forskellige grunde ikke er militært anvendelige. De kan derimod anvendes i undergravende virksomhed, som FSB sidder sikkert på. Med andre ord: Det er ikke hæren, der kommer til at vælte Putin - det bliver FSB.

Årsagen til, at man gik så tæt på fjendtlig kyst er formentlig, at man skulle indenfor helikopter-rækkevidde fra Krim.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Mysteriet omkring mobil-telefonerne.

Indlæg af Thomas Man Apr 18, 2022 5:07 pm

Ben Hodges har undret sig over, at russerne ikke - som det første - pillede det ukrainske telekommunikationsnet ned.

Forklaringen er nok, at den russiske hærs kommunikationssystemer ikke virker! Generalerne må komme frem i forreste linje og tage beslutninger, som stregbefalingsmænd i Nato foretager.
Det er med foruroligende regularitet, at russiske generaler bliver skudt: Det er temmelig præcist én om ugen. Her ser jeg bort fra et par tilfælde, hvor generalen begik selvmord, fordi hans tyverier og svindel ikke længere har kunnet skjules.
Grunden til den overdødelighed angives at være anvendelse af mobiltelefoner. Russerne har ikke pillet mobiltelefoner mm. ned - fordi de har selv skullet bruge dem!
Jeg mindes stadig oberst Max Hoffmann, der kendte russerne: Da generalerne ved Tannenberg formodede en fælde, fordi man opsnappede telegrammer - fra telegrafpælene - der ikke var i kode. "Nej!" Sagde Max Hoffmann: "Russerne er faktisk så primitive!"
Det skræmmende er, at de på godt 100 år ikke har lært noget!

Det er det samme stokstupide hold! Vi kender typen, hvis vi har gået i Folkeskole - det er de genier, der forsamles på lærerværelserne.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Hvilken hær har Rusland?

Indlæg af Thomas Man Apr 18, 2022 5:48 pm

Man kunne også stille det lettere spørgsmål: Hvilken russisk flåde?
Den Arktiske Flåde - hmm.. det er en rum tid siden, man har set dem sende noget ud.
Østersøflåden: En fregat er den store kampenhed i den baltiske flåde.

De skøn, jeg har set for den hær, der angreb Ukraine var. 120-130 kampgrupper af bataljonsstørrelse. Efter 2 måneder, må man regne med, at ca. halvdelen har fået så mange tæsk, at de skal igennem en grundlæggende reorganisering. Hvilket man ikke gør på en måned eller to.
Det næste er, at af tabene så vurderes 20% at være geledofficerer. De kan i princippet ikke erstattes på under 1 år (måske ½ år).
Men er de ukrainske tal blot nogenlunde præcise, så er ca. halvdelen af disse kampgrupper i en sådan forfatning, at de ikke kan sendes i kamp.

Næste:
Manøvre krigsførelse med kampvogne og infanterikampkøretøjer? Glem det!
En ting er, at terrænet udenfor vejene her i foråret vil være én stor mudderpøl. Kampvognene vil med andre ord være tvunget til at bruge vejene - hvor enhver bedstemor med mobiltelefon kan melde om passage - droner er ikke nødvendige. Det giver masser af tid til at lægge baghold med kanoner. Glem alt det fine artilleri-stads med indirekte ild: Der vil blive tale om at skyde over åbent sigte - og så flytte måsen med en vis hastighed.
Jeg er stadig overrasket over, at så få tankbiler er blevet ødelagt. Når man går fra vej og i terræn, så nedsættes hastigheden væsentligt; men brændselsforbruget går skyhøjt i vejret - ikke nok med det; men tankning kræver altså, at tankbilerne når frem gennem mudderet?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Keith Kellogg

Indlæg af Thomas Ons Apr 20, 2022 2:39 am

Gad egentlig vide, hvem han spiser til morgenmad?

 • Kellogg kommer med en væsentlig observation:
  Nemlig, at Ukraine laver modangreb omkring Xepcoh og det bliver muligvis til flere.
 • Den afdeling M777(?) med 40.000 granater. Den skal jo ikke bruges i Donbas. Dels vil den battaljon ikke blive operativ i tide, dels er der tanks nok i det Østlige Ukraine.
 • Russerne kommer ikke til at bryde ud af Donbas og køre på de åbne vidder - sådan virker det ikke: Ganske enkelt, fordi forsøger de, så må de væk fra vejene - gør de ikke det, så smadrer det Ukrainske artilleri dem. Går russerne væk fra vejene, så sidder de uhjælpeligt fast i mudderet - og kan ikke forsynes.
 • Med de ammunitionsdepoter, ukrainerne har sprængt i luften, så kan russerne ikke holde deres artilleri forsynet.
 • Forsøget på at afskære fra Izyum ned mod Mariupol rokker sig ikke ud af flækken Izyum er godt og grundigt isoleret og konvojerne bliver smadret i ildoverfald - artilleriet ved på centimeter afstand og retning til målet, når der bliver åbnet ild med panser nærvåben.
 • Det er nok heller ikke tilfældigt, at Sortehavsflådens flagskib bliver sænket - og heller ikke at det er troppetransportskibe man går efter. Mit gæt er, at Ukraine går efter en invasion af Krim - fra landsiden.
 • Et angreb mod syd - mod Krim - vil afskære en væsentlig del af russerne og holde dem beskæftiget. Desuden vil russerne ikke kunne luftdække - der er simpelt hen for langt til at flyve fra Hviderusland - ikke at det ikke vil blive forsøgt - men de Fulcrum har en tophøjde på 60.000', hvilket er nok til at plaffe de Bear.


Men det er bare mig, der ævler?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Hvorfor spiller man på sejrsparaden 9 MAJ?

Indlæg af Thomas Ons Apr 20, 2022 8:31 pm

Jeg får den lumske mistanke, at man fra Ukraines side planlægger en massiv ødelæggelse af russiske tropper op til den dag.

At russerne flyver strategiske bombere over Ukraine må betegnes som ...... dumt. Man venter bare på, at man kan scamble en flight Fulcrum i fuld brænder. En Bear har INGEN manøvre over 40.000'. Personligt tror jeg, at man vil have et par Fulcrum så tæt på, at de ekspederer en Bear med kanon - en kanon bliver ikke forvirret af jamming.

Sænkningen af Moskva var nok mere en operativ beslutning for at nægte russerne på den vestlige kyst ildstøtte - at det så fjernede et kernevåben fremføringsmiddel er så bare en bonus. Sagen er nok bare, at Nato er i færd med at fjerne den russiske flåde - helt.

Det bliver ikke nok at besejre russerne - Putin skal latterliggøres og ydmyges.

Derfor bygger man op fra vestligt (og navnlig ukrainsk hold) til "begivenheden".

En mulighed er en invasion af Krim. Det vil betyde, at Rusland ikke har en flåde - overhovedet.

Jeg følger også antallet af tankbiler ødelagt, som ikke ændrer sig. Rusland kan IKKE føre en bevægelseskrig uden tankbiler. Russiske tanks bruger alt for meget brændstof.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty KAAAPOOOW

Indlæg af Thomas Man Maj 02, 2022 5:34 am

En kæmpe eksplosion i Belgorod - på den russiske side af grænsen!


Ikke nu igen.... Det er så noget af en frækhed at Ukrainerne kommer tilbage og laver endnu en eksplosion - men hvor uduelig kan man være som russer?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Ukraine gør det rigtige!

Indlæg af Thomas Tors Maj 05, 2022 5:12 am

Russerne forsøger at organisere en offensiv, hvilket reelt allerede er mislykkedes - efter at hele staben med chefen for den russiske generalstab i spidsen (eller rettere: I bagdelen - al den stund han er ramt af noget i måsen - mens han spænede) er likvideret.
Russerne støder frem med kampvogne og infanteri-kampkøretøjer (så meget har de da lært). Ukrainerne giver sig nogle kilometre og efterlader lette tropper der laver baghold - og stikker af.
Dermed har man en præcis position på fjenden (der naturligvis ikke har luftværn med sig) og droner observerer og retter det artilleri ind, der nu skal ramme stationære mål - meget lettere og efter en salve eller tre rykker artilleriet tilbage og sparer ammunition. De russere, der er tilbage i kolonnen spæner og efterlader et par køretøjer i nogenlunde stand.

Altså russerne forsøger langs hele fronten at finde svagheder og kommer - ingen vegne. Tilsyneladende gør den ukrainske hærs manøvreenheder det, at de støder frem mod forsyningsdepoterne, som er bragt frem i forventning om et gennembrud.

Det interessante er imidlertid, hvornår manøvre-enhederne med nye Nato-kalibrede våben kommer frem og man klipper forbindelsen til Krim.

Danmark forstærker de baltiske stater med en middelsvær kampgruppe af bataljonsstørrelse. Putin truer med, at det får konsekvenser? Hmm... hvor har han egentlig tænkt sig at finde de enheder? Generel mobilisering af værnepligtige? Held og lykke!
Man sender også de "gamle" Piranha III til Ukraine - tja... garagerne skal jo ryddes til de Piranha V som begynder at komme.
Tilsvarende med M113, der skal væk - efterhånden som de nye lastbiler kommer.

Indien vil afløse Europa som køber af russisk olie og betale i INR. Helt fint! Så må det blive et spørgsmål om pris. Det kunne jo være, at man i Europa kunne finde en køber, der betaler i EUR. Det må blive et spørgsmål om pris. Allerede er den Europæiske energiafhængighed af Rusland aftaget markant. Jeg husker ikke tallene; men de tal "genierne" går ud med er "fantasifulde".
Inderne siger, at det er så lidt de bruger. Javel; men hvis de kan få meget mere til en gunstig pris, så kunne de jo sælge den olie videre - med fortjeneste. Det hedder arbitrage.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Hvad er USA's interesse i krigen i Ukraine?

Indlæg af Thomas Tors Maj 05, 2022 8:03 am

Der er nok at tage fat på:

 1. Ukraine kværner den russiske hær i småstykker. Så længe Ukraine slås, så ødelægges den russiske hær.
 2. Den russiske Sortehavs Flåde ophører reelt med at eksistere og det af russernes, der (med gavmild, god vilje) kan sejle er i søen og får umådeligt svært ved at søge havn.
 3. Man skal slet ikke overse betydningen af den træning, som logistikken får: Tag ikke fejl! Det er en enorm udfordring at få så meget materiel frem til dem, der skal bruge det - foruden at indøve brugerne i nyt materiel.
 4. Man får i hele Nato tømt depoterne for gammelt skrammel. Det betyder, at der kan komme noget volumen i genanskaffelserne - hvilket betyder at fabrikanten kan investere i mere rationelt maskineri - og prisen kan komme ned: For øjeblikket står en Stinger i 7-800.000 kr. og en Javelin i ca. det dobbelte. De priser skal nok komme ned. Allerede nu er der tale om at Spike er prissat til en anelse under Javelin, så der er rig mulighed for at trykke prisen.
 5. Vi ser, at Rusland må bruge Iskander-missiler mod Ukraine - helt enkelt fordi andet ikke har rækkevidde. Det er en åndssvagt politik, fordi Iskander-missilerne vil koste mere end den ødelæggelse, de kan forvolde. Tilsvarende bruger russerne kostbare fly til at smide "dumme" bomber: Fordi de avancerede missiler har russerne dels ikke, dels kan de så afgjort se bunden af depoterne for dem.


Alene den skade som Ukraine påfører den russiske hær gør donationerne profitable - sammenlignet med, hvad det ville koste USA (og de øvrige Nato-lande), at nedkæmpe Rusland. Putins atomtrusler mm.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Ukraine trykker Russerne omkring Kharkiev.

Indlæg af Thomas Søn Maj 08, 2022 5:59 am

Jeg tror faktisk at denne fremstilling er nogenlunde korrekt?

Det betyder også, at de "enheder", der flygtede fra Kiev - de er ikke færdige med at løbe - foruden at de er mere til besvær end forstærkning.

Wesley Clark:

Han har også et tilsvarende område omkring Kherson i kikkerten.

Men han har ret i, at det er ikke tidspunktet at holde sig tilbage! Det er temmelig ligegyldigt, hvad Putin siger og mener.

Lad os henrette Danske Banks persverse bøssesvin og skolelærer Søren Pape Poulsen plus Nazi-luder og skolelærer Marie Krarup!
Med de tilståelser, som allerede foreligger fra forbryderne, så skulle en domfældelse være en formssag?

Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Russerne sprænger broer Øst for Kharkiev.

Indlæg af Thomas Søn Maj 08, 2022 4:08 pm

Det gør man altså ikke, hvis man selv planlægger at bruge dem.

Det interessante er, at med den forholdsvis begrænsede modoffensiv Ukraine indtil videre har stillet med, så er det bemærkelsesværdigt, at det får russerne til at trække sig yderligere: Men nu kommer Nato-kalibrede våben i tide til sommeroffensiven (når terrænet er tørret ud). Russerne må også være ved at være trætte af at forære ukrainerne våben. Foruden, at russerne heller ikke kan skaffe ammunition.

Det må være ret så nedslående meldinger, som Putin nye chef-generaler (dem af dem, der lever endnu) leverer tilbage.

Putler ikke glad. Putler er SKUFFET. Putler er meget, meget ikke-glad.

I mellemtiden får Nato kamperfaring med deres våben. Specielt den Switchblade ser interessant ud - fordi den er udmærket til morterer, der mangler rækkevidde: Der er ikke nogen fremtid i at hegle nedgravede fjendtlige infanterister til med morterild - og udsætte sig for kontraild fra artilleriet. Jeg så et sted, at en Switchblade koster 50.000 kr. Hvilket er billigt: Desuden virker artilleriradarer ikke på den, fordi de kører på en parabolsk bane fra morterer.
Når de først kommer i produktion, så skal prisen nok komme ned.

Man kan spørge sig, hvorfor man fra Vestens side ikke svarede russerne for mange år siden. Her er forklaringen nok den enkle, at der i Ukraine var der ikke rigtigt et system at hjælpe. Siden 2014 har Ukraine været klar over, at Putler aldrig stopper og Ukraine har været parat til at foretage de nødvendige omstillinger. Man skal lige være opmærksom på, at f.eks. Georgien og Tjetjenien var lige så elendige som russerne.

En anden ting er, at Lukashenko i Belarus begynder at blive nervøs - meget nervøs - og kikke sig om efter udgangen: Putler har ikke tropperne til at komme Lukashenko til undsætning, hvis Belarus' hær finder, at et skift i ledelsen måske er ønskelig?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Russiske Raptor speedbåde.

Indlæg af Thomas Søn Maj 08, 2022 6:23 pm

Det interessante er, at russerne kan ikke få en robåd forbi.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Hvorfor får Ukraine Nato standard 155 mm.?

Indlæg af Thomas Søn Maj 15, 2022 8:27 am

Ukraine er i færd med at skifte taktik i overensstemmelse med de ændrede forhold.

Fidusen er, at 155mm M777 reelt har større rækkevidde end de russiske 152 mm. Specielt, hvis de bruger base bleed (el. lign.) granater. 10 km længere rækkevidde betyder altså noget, når fjenden (på en god dag - og dem har russerne ikke mange af) rækker 15-20 km.
Det betyder nemlig at ukrainerne kan beskyde de russiske artilleristillinger på 25 km afstand - og ikke være specielt bekymret over at russerne skyder igen.
Det kunne russerne så imødegå ved at bringe 203 mm. 2S7 Pion kunne være et valg - men reelt har russerne ikke forfærdelig mange af dem - reelt har Ukraine nok flere (og i bedre stand). Men så taler vi en hel anden logistisk byrde for russerne.
Det ser ud til, at russerne går mere på deres raket artilleri.
Problemet med det er, at ukrainerne kan støde frem - dækket af eget artilleri - og plaffe med sådan noget som PzH 2000.

Der er noget, der tyder på, at det er den taktik, som Ukraine benytter/vil benytte. Man prikker til det fjendtlige artilleri, så de skyder igen udenfor rækkevidde og derefter rykker ind med de beskyttede pjecer, så man kan bringe virkelig vægt mod det svære fjendtlige artilleri. At russerne skulle kunne bruge deres tanks - det er der ikke meget, der tyder på: Det viser sig jo, at de lokale forsvarstropper håndterer dem udmærket.
Det andet er, at ukrainerne skyder frem midlertidigt - og trækker sig når russerne slår tilbage med panser og infanteri.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Hvordan hjælper Finland Ukraine?

Indlæg af Thomas Søn Maj 15, 2022 8:58 am

Putin og Lavrovs hysteriske udfald mod finsk Nato-medlemskab må på et eller andet plan betyde, at russerne må finde styrker til at bevogte forstæderne i Sct. Petersborg. Problemet er, at russerne så må tage dem fra Ukraine. Man påstår at russerne p.t. har 90-100 kampgrupper af bataljonsstørrelse i Ukraine - jeg tillader mig at tvivle. Til dels så er der tale om svært medtagede enheder fra Kiev-området.

Svenskerne har jeg ikke megen fidus til (læseren af dette forum er ikke voldsomt overrasket) - jeg tror så også reelt, at det er den konklusion finnerne er kommet til. Finland ansøger om Nato-medlemskab - uanset, hvad de svenske narkovrag til skolelærere og voldkriminelle indvandrere, pædofile voldsforbrydere, insolvente flextumper (sådan er de jo - svenskere - og bøssesvinet/skolelæreren Søren Pape Poulsen) måtte meeeeene.

Putin kan så true; men problemet er nok, at han har skudt så mange af sine missiler af i Ukraine, at beholdningerne må være meget "tynde".
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Er der et kup mod Putin i gang?

Indlæg af Thomas Søn Maj 15, 2022 9:06 am

Måske, måske ikke. Det karakteristiske ved kup er, at kupmagerne forsøger at holde deres planer og andre forberedelser skjult så længe som muligt - så om der er kupplaner: Naturligvis er der det! At antage andet er små-naivt og kæmpe-dumt.

Men hver for sig er det usandsynligt, at de vil lykkes - der er bare så mange af dem, at en eller anden effekt vil de have. Dermed vil rygterne om et forestående kup i sig selv være en yderligere belastning for Putin & Co.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Den russiske Sortehavsflåde

Indlæg af Thomas Søn Maj 15, 2022 9:10 am

Bliver stille og roligt nedkæmpet.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Donorkonferencen blev enige om

Indlæg af Thomas Ons Aug 31, 2022 12:19 am

1,55 mia USD mere i hjælp til Ukraine.
Beløbet er småpenge; men som jeg siger: Det drejer sig ikke bare om at bruge penge; men at bruge dem bedre.
Man må have den europæiske våbenindustri op i omdrejninger.

Kvaliteten af artillerigranater er i første række et spørgsmål om kvalitetskontrol og moderne produktionsmetoder. Kanonerne kan vi såmænd skaffe.

Men jeg er mere opmærksom på anskaffelse af fly, som Hercules og Taifun.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Russiske luftlandetropper

Indlæg af Thomas Ons Aug 31, 2022 10:56 pm

eksisterer for praktiske formål ikke længere.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Offensiven i gang

Indlæg af Thomas Tors Sep 08, 2022 3:24 pm

Idéen er tilsyneladende:

 1. Isolere et par russiske divisioner på Dnepr's højre side og sulte dem til overgivelsen og forsvinde fra Xepcoh. Der bliver så et opgør med landforræderne - et opgør som Danmark ikke vil foretage med Nazi-Marie. Jeg tror ukrainerne ser noget anderledes på slige sager.
 2. Omringe Izyum og destruere dem: De får valget mellem at overgive sig eller blive massakreret - alt det pjat med krigsforbryder domstole (glem dem: Bøssesvinene Axgil var jo SS'ere og skulle iflg. SF hædres.
 3. Gennemskære den sydlige del til Dnepr. Dermed deles den sydlige front i to-tre dele.
 4. Påføre russerne tab, specielt på oberst og generalsniveau (dem Putin ikke af sig selv likviderer)
 5. Omdanne russernes materiel til skrot.


Man snakker om, at Putin vil udmatte Vesten, hvilket jeg ikke tror lykkes og afvente forårets komme. Jeg tror så, at Ukrainerne vil fortsætte med en vinterkrig, hvorfor de vil have M119, der er frostsikret i højere grad end andre pjecer. Der er også den faktor, at man vil grave stillinger som under frost kan gøres vandmættede, i det tilfælde er muldjord som beton.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Ukraine rykker frem ved Izyum.

Indlæg af Thomas Fre Sep 09, 2022 1:28 am

Det går måske hurtigere end jeg havde troet; men i sig selv er det ikke overraskende: Når russerne har flyttet tropper til Xepcoh sydpå, så må de komme et sted fra: Det giver huller og så kan selv et sonderende angreb lige pludselig slå igennem p.gr.a. manglende seriøs modstand.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Ben Hodges

Indlæg af Thomas Fre Sep 09, 2022 2:11 am

Er gerne interessant og kompetent.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Izyum

Indlæg af Thomas Fre Sep 09, 2022 2:15 pm

hvis det virkelig er rigtigt, at halvdelen af toppen blev dræbt (eller på anden måde sat ud af funktion)?

Det betyder at kommandostrukturen i den russiske hær er stort set lammet i det østlige Ukraine.
Det i sig selv er nok så væsentligt som et ammunitionsdepot bliver sprængt.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Har Ukraine taget

Indlæg af Thomas Fre Sep 09, 2022 8:54 pm

en russisk generaloberst til fange?

Måske?

Men ellers er det et værre billede end det russiske tilbagetog fra Kiev-området: Det var kun almindelig organiseret panik. Dette er meget værre.
Noget tyder på, at russerne ikke har en reserve på Nordøstfronten - ellers var den blevet smidt ind for at stoppe gennembruddet.

Men som han siger: Ukraine har fundet et "hul" og så er det bare om at give den en spand kul.
At det kommer i stedet for det forventede omkring Kherson, så er hammeren blevet til ambolten og omvendt.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty En finte, som russerne hopper på.

Indlæg af Thomas Lør Sep 10, 2022 4:59 am

Jeg havde på fornemmelsen, at det var planen.

Alene det, at Zerlinsky antydede den store interesse for Xepcoh. Fint!
Søger for at Russerne kan komme til Kherson; men ikke derfra.
Angribe fjenden i en offensiv, hvor styrkerne er tyndet heeelt ud og reserven er laaaaangt væk.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Er Izyum og Lyman faldet

Indlæg af Thomas Lør Sep 10, 2022 5:02 pm

En entusiastisk ester.

Vi véd jo godt, at for estere er der intet smukkere end en hængt russer - hvis han ellers er blevet skudt ned bagfra!

Men det er problemet med russisk materiel: Det hat ingen rækkevidde, hvor en Piranha V har 1000 km. Den skal kunne nå fjendens reserver INDEN de kommer af toget.

Det bedste er næsten, at ukrainerne tager de russiske depoter INTAKTE.

Men lad os se hvordan det stabiliserer sig?

Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Alle regner med vinteren vil ændre krigen.

Indlæg af Thomas Lør Sep 10, 2022 10:49 pm

Jeg er ikke så sikker! Stoltenberg snakker om vinteruniformer. Så russerne vil måske fryse de ædlere dele; men jeg tror ikke det generer ukrainerne det store. Med den russiske forsyningstjeneste, så bliver vinteren en del værre for russerne.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34167
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der omkring Ukraine? Empty Sv: Hvad sker der omkring Ukraine?

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Side 1 af 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Næste

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum