Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Der er masser af olie og gas! MASSER!

2 deltagere

Side 1 af 2 1, 2  Næste

Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Der er masser af olie og gas! MASSER!

Indlæg af Thomas Lør Mar 03, 2018 6:57 pm

Problemet for håndklædehovederne er, at prisen på deres olie falder! Det er et spørgsmål om svovlindholdet, fordi den amerikanske olie er af så høj en kvalitet, at arabisk olie anvendes som tilslag i raffineringen.

Se det var så en begrundelse for Tillersons henrykte (sådan ser han ud, når han er henrykt - når han er rasende, ser han nogenlunde ligesådan ud) modtagelse af Anders Samuelsen!

Problemet er, at man aner ikke, hvor man skal anbringe al den olie (noget mindre kommer til at ske hen ad vejen, når prisen kollapser igen - igen).
Når vi taler gas, så ser det endnu værre ud! Prisen på naturgas er negativ!. Der er altså en baggrund for den amerikanske fidelitet: Nemlig, at et modtageanlæg ude i Nordsøen vil skabe adgang for amerikansk LNG i hele Nordeuropa - og ikke mindst vil der være adgang til de hollandske raffinaderier og evt. de engelske.

Årsagen til, at eksportstoppet for amerikansk olie blev ophævet var, at de amerikanske olieproducenter ikke anede, hvor de skulle komme af med al den olie og - navnlig - gas.

Alt miljøfimseriet har haft en vis effekt; men det er at reducere den totale efterspørgsel. Ligeledes anvendelsen af kul. Den gode nyhed i miljøhysteriet er, at det sætter et "låg" på olieprisen. Man begynder ikke lige pludselig at anvende bilmotorer bygget i 1950, der skal bruge blyholdig benzin igen - det kommer ikke til at ske. Spørgsmålet omkring hysteriet omkring dieselbiler er nok så meget et spørgsmål om: Hvad helvede gør vi af al den nafta?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Det kan da godt være, at Rusland taber sagen i EU; men....

Indlæg af Thomas Lør Mar 03, 2018 7:49 pm

Rusland mister leverancen.

Der vel nu efterhånden så meget reverseflow, at Ukraine godt kan forsynes, hvis de vil betale for det. Problemet er bare:

a) Hvad er prisen på korn fra Ukraine.
b) Hvornår braser prisen på gas som følge af leverancer fra Nordsøen?

Det sidste afhænger af, hvornår faciliteten i Thyrafeltet er på plads. Det er ikke ligefrem noget, som interesserer journalisterne i den offentlige debat.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Selvfølgelig tegner Lithauen

Indlæg af Thomas Man Mar 26, 2018 6:50 pm

Langtidskontrakt på gas med USA.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Selvfølgelig kommer Rusland ikke til at kunne overleve.

Indlæg af Thomas Ons Mar 28, 2018 5:08 pm

Vi mangler prisfaldet!

Det med at vende sig mod Kina? Vrøvl! Som om Kina havde lyst til at betale russerne, når vi andre ikke har.

Naturligvis får Rusland ikke teknikken. De sanktioner bliver naturligvis ikke løftet. Det fik Tillerson forhindret.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Nyt oliefelt fundet ved Bahrein.

Indlæg af Thomas Tirs Apr 03, 2018 2:32 am

Det er helt klart for at skære Saudi ned til rette størrelse.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Hele sagen med Trumps ministre.

Indlæg af Thomas Lør Apr 07, 2018 6:06 pm

Hvem kontrollerer LNG eksporten i USA.

Dels er det miljøministeren Scott Pruit, som ophæver miljøbestemmelser - og som er rimelig korrupt; men det er der så mange der er.
Fidusen i miljøfimseriet er, at naturgas kommer som et spildprodukt af olieudvinding og normalt brændes det bare af - hvilket IKKE er godt for CO2 - udledningen. Samler man i stedet gassen op og eksporterer den - så den erstatter russisk naturgas, så er der en "miljøgevinst".
Dels er det Ichan, som kontrollerer afskibningsterminalen. Problemet er, at man kan ikke få naturgassen frem til forbrugerne, fordi ingen vil have disse bomber sejlende lige op ad storbyer.
Det er pointen med modtagestationer i Nordsøen. Hvis det går galt, så er det synd for besætningen; men sandsynligheden er yderst ringe - ikke bare ringe; men yderst ringe - og så er der et helvedes brusebad. Gasledningerne ligger der i forvejen til Danmark og Holland.

Fidusen er, at den amerikanske olieindustri kan godt komme til at eksportere (og også få forrentning og afskrivning på de nyanlagte ledninger); men de kan ikke eksportere til de nuværende priser. Fair nok; for i øjeblikket er produktionsprisen negativ (dvs. man vil betale for at komme af med skidtet), så der bliver - uanset hvad - penge at stoppe i egenkapitalen til investorerne.

Det bliver ikke helt den strålende forretning, som man havde sat sig i udsigt; men kun en normal profit - fidusen er politisk, at det kommer til at gøre rigtig, rigtig ondt på russerne - og de tyske kommunistiske miljøfimsere.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Hvad sker der i øjeblikket?

Indlæg af Thomas Ons Apr 11, 2018 7:51 pm

Tilsyneladende var Tillersons strategi, at holde oliepriserne i vejret og få den ekstra fortjeneste på at sælge LNG.

Det tyder på det, fordi man ville med djævlens vold og magt have de skattelettelser igennem. Sagen er jo, at man betaler jo skat i indkøbet af olie til producentlandet. Amerikanske olieselskaber har ingen interesse i, at investere i en olieproducent, hvis det alene betyder, at man skal betale skat til udvindingslandet.
Man kan sige, at det er "rimeligt"; men det skolelærerargument overser så aldeles, at et olieselskab gør, hvad det anser for værende i deres egen interesse.
Dermed lægger de også fortjenesten i det land, hvor fortjenesten netto bliver lempeligst beskattet.

Disse skattelettelser betyder ikke en hujende fis for den amerikanske borger - specielt ikke med en forholdsvis ujævn indkomstfordeling. Der hvor det betyder noget er, at aktionærerne i olieselskaberne (hvilket er pensionsselskaber mm.) får et forøget afkast. Det afkast vil i sidste ende blive beskattet - enten som forbrug eller som betaling for lægebehandling - her er så forbindelsen over til sundhedsreformen.

Det skattelettelserne vil gøre er, at man i olieselskaberne kan hjemtage fortjenesten til beskatning i USA - dvs. købe tilslaget til den amerikanske højkvalitetsolie til markedspris. Blande olien og så sende den til f.eks. raffinaderier i Europa - med en fortjeneste på den samlede blandingsproces.

Resultatet ville blive en højere skattebetaling til olieselskaberne i USA.
Det er en pointe, som skolelærerne i det demokratiske parti meget overser.

Sagen er jo, at pensionerne i USA lider af det samme problem som overalt i verden: Nemlig, at der er ikke noget at investere i, der kan give et afkast.
Samtidig kommer det ikke til at ske, at den sundhedsreform bliver gjort om - Obama-care vil genopstå i en eller anden form. Sagen er jo, at det er det billigste. De laveste indkomster og den laveste opsparing er dem, hvor den billigste behandling hjælper.

Pensionskasserne (dvs. aktionærerne) er interesseret i, at skatten betales i USA i stedet for en bananrepublik som Venezuela - og de samtidig får noget for deres opsparing, så de kan betale for sundhedsudgifterne.

Det var den sammenhæng, som Tillerson ikke helt havde forstået!
Selvfølgelig var russerne ikke med på den idé! Det med at holde den høje oliepris, den var russerne helt med på; men at opgive gasmarkedet: Se det var dér, hvor den haltede!

Som det ser ud nu, så kommer der som minimum en lavere gaspris - uanset, hvad Rusland siger og mener: Det europæiske marked er nemlig alt for godt i stand til at tage imod alternative leverandører.

Det russerne imidlertid ikke har forstået er: Sammen med sin egenproduktion (og den canadiske) har USA udvidet sin indvindingskapacitet ganske markant. Det skyldes ikke udvundne tønder i USA/Canada. Det skyldes eksporten af den amerikanske olie blandet op med f.eks. olie fra Mellemøsten.
Her har Saudi forregnet sig ganske alvorligt: De har købt sig ind i raffinaderierne i USA - javel, men det betyder bare, at sauderne kommer til at betale prisen på WTI for den amerikanske olie, som de bliver nødt til at købe for at kunne raffinere den sure saudiske olie.
Det skal sauderne da være velkomne til at gøre!
Om man tjener pengene på olien eller på raffinaderiet - det er de amerikanske olieselskaber bedøvende ligegyldigt.

De saudiske drømme om at blive toneangivende kan de godt glemme. Alle bestikkelserne i USA - tåbelige.

Det vil så også betyde, at olieprisen for forbrugerne bliver sænket. Hvis man skal ud og erobre markedsandele, så skal prisen sænkes. Russerne er da velkomne til at eksportere til kineserne, der "åbenbart" er parate til at betale overpris. Den går så længe Rusland accepterer betaling i guld - hvilket de ikke gør ret længe, fordi de kan ikke sælge guldet, så de kan betale deres regninger fra oprustningen. Kineserne skal nok finde ud af, at alle andre end dem bliver forsynet til meget lavere priser. Sådan som det er sket med kul.

Som man måske kan forstå, så er jeg tilhænger ikke af olie eller kul eller vind - vi vil få en overkapacitet i energiproduktionen. Det er derfor, jeg er så stærk en tilhænger af EU (en af grundene), fordi vi skal bruge strømmen til at sælge til tyskerne. Restvarme kan vi hælde i opvarmning. Enten som køling eller som restvarme fra vindproduktionen.

Pointen med udskiftningen af udenrigsministeren er den enkle, at Bolton er temmelig ligeglad med olieselskabernes fortjeneste. Den oliepris skal ned, så russerne knækkes (og araberne også). Uanset hvad, så bliver kineserne ikke til noget militært - nogen sinde: De kan ikke producere deres egne fødevarer. Det, der koster penge er udskiftningen af de amerikanske våben (hvilket så alligevel skulle have været gjort p.gr.a. slitage og forældelse).
Lad være, at budgetterne ser voldsomme ud - javel; men det siger ikke noget om, hvordan virkeligheden ser ud om 5 år.
Uanset prioriteringen, så er der ikke noget, der tyder på, at den russiske militære kapacitet er øget nævneværdigt de sidste 3-4 år. Russerne har IKKE RÅD.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Rederne klager over fulde olielagre!

Indlæg af Thomas Lør Apr 14, 2018 3:47 pm

Vi kan vist godt forberede os på et olieprisfald.

Jeg mener, at når lagrene er fulde i april måned, så..... er det nok ikke fordi, der er den store afsætning..... Det trækker op til køberstrejke.

Næhh, tak! Vores behov er dækket - i laaaang tid fremover.

Takker klogeaage for henvisningen.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Nu medgiver Rusland at sanktionerne

Indlæg af Thomas Lør Apr 14, 2018 3:56 pm

Thomas skrev:Vi kan vist godt forberede os på et olieprisfald.

Jeg mener, at når lagrene er fulde i april måned, så..... er det nok ikke fordi, der er den store afsætning..... Det trækker op til køberstrejke.

Næhh, tak! Vores behov er dækket - i laaaang tid fremover.

Takker klogeaage for henvisningen.

gør nas.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Bunkerterminal i Frederikshavn.

Indlæg af Thomas Man Maj 07, 2018 6:36 am

Stena Oil.

Der er noget, der skal holdes væk fra bælterne.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Ruslands olieeksport til EU falder

Indlæg af Thomas Man Maj 14, 2018 12:25 am

Det er såmænd ikke så mærkeligt - og et prisspørgsmål.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty OPEC vil øge produktionen

Indlæg af Thomas Fre Jun 22, 2018 8:50 pm

med 0,6 mio. brl/dag.

En læseværdig gang propagandavrøvl, den indeholder nemlig nogle oplysninger som - hvis man er verseret i almindelig nationaløkonomisk teori - kan belyse problemstillingen på en mere indsigtsfuld måde end politisk skaberi.

Altså:

 • OPEC's 0,6 mia. brl./dag skal sammenholdes med den ½ mia. brl./dag som Canada kan udvide produktionen med - formentlig meget hurtigt, fordi der er tale om udvidelse af en bestående olieledning til 3 dobbelt kapacitet.
 • Den handel med 20 Globemaster for et antal Taifun og Rafale mellem Frankrig/Tyskland og Qatar, De Forenede Arabiske Emirater og Kuweit omhandler en produktionsbegrænsning på endnu 0,6-0,7.
 • Da stort set alle i OPEC er gået tilbage i produktion, så bløder markedsandelen ganske alvorligt. Det vis blot hvor meget USA har øget sin olieproduktion med.
 • Hvor meget Marocco har øget sin produktion, det ved jeg ikke.
 • Libyen er tilsyneladende helt ud af betragtningen. Hvor meget Libyen holder til efter de ødelæggelser, som de trods alt har været ude for, er et spørgsmål: Igen taler vi om en forholdsvis enkel måde at øge produktionen på. Jeg har svært ved at se, at EU har nogen interesse i at holde Libyen indenfor OPEC. Mærsk har jo solgt sin efterforskningsdivision til Total - det kunne jo være, at Total havde noget at bruge den til?
 • Hvis man ser på den svindlede graf over OPEC's samlede produktion: Reelt taler vi ikke ret meget, fordi spændet på y aksen er et klassisk eksempel, på hvordan man IKKE laver grafer.
  Reelt taler vi om meget små mængder: Hele spændvidden på den angivne y-akse er 2 mio. brl./dag. Hvilket sammenholdt med en verdensproduktion på 80 mio. brl./dag er småting.


Det begynder jo at forklare, hvorfor Tillerson - som den amerikanske olieindustris repræsentant i regeringen (på samme måde som Nordea er repræsenteret i Nationalbankens bestyrelse ved Tulletåbens tanketomme fjæs) - måtte forsvinde.
Tanken var jo naturligvis, at den stærkt forøgede produktion af olie i USA skulle overtage markedsandelene til fuld pris. Den går nok IKKE.
Specielt ikke efter, at Iran nu kan producere løs.
Saudi er nemlig stærkt uenig i den amerikanske politik - ellers havde de ikke lagt sig ud med de små arabiske sultanater, hvor USA rent faktisk har en hovedbase.

Der er intet mærkeligt i dette her: Karteller er ustabile, fordi der er så mange incitamenter til at handle udenom kartellet.

Det giver også en motivation for Putin til at holde hånden under Trump: Efter Putins mening skal Trump holde prisen på olie oppe og samtidig forsvare den russiske markedsandel. At både Putin og Trump er nogle dumme svin - det er så op til befolkningerne i deres respektive hjemlande at forholde sig til.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Nu kan man jo ikke regne med, hvad Trump siger;

Indlæg af Thomas Søn Jul 01, 2018 4:55 am

men hvorfor skulle Saudi IKKE skrue op for oliehanen?

Nu er der jo ½ mio. brl. af canadisk olie, der går udenom USA.

Om det bliver 2 mio. brl.? Svært at sige.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Man forudsætter igen, at olieproducenter

Indlæg af Thomas Lør Jul 07, 2018 4:34 pm

ikke skulle have en interesse i at sælge mere til højere pris.

Det er det, der gør karteller ustabile.

Situationen ser for mig mere ud som et nyt sammenbrud undervejs.
Et land som Venezuela med masser af oliereserver vil ikke permanent blive udenfor forsyningskæden. At der så ikke længere er noget, der hedder Venezuela, det er så noget andet.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Trump og Junker.

Indlæg af Thomas Tors Jul 26, 2018 12:06 am

Trump har fået sådan en på skrinet af olieindustrien.

En unavngiven EU-kilde siger til mediet, at Juncker har aftalt at arbejde sammen med Trump om at udvide USA’s eksport af LNG-gas til Europa, sænke tolden for industrivarer på begge sider samt øge EU's import af amerikanske sojabønner.

Viser blot, hvor fornuftigt, det var for Juncker at drikke sig en skid på i stedet for at mundhugges med en idiot, som man udmærket véd, at man har krammet på.

Helt seriøst: Den amerikanske olieindustri vil have det europæiske olie marked til de høje priser; men frem for alt vil de ind og have det europæiske gasmarked. Olie-industrien véd godt, at det kommer til at betyde lavere priser; men da prisen for dem i øjeblikket er negativ på naturgas, så ligger den pris MEGET langt nede.
Det Putin har gjort er at manipulere Trump med olie-prisen - hvilket slet ikke interesserer den amerikanske olieindustri - det er markedsadgangen til gasmarkedet.

Dernæst er man da fra EU's side interesseret i reducerede foderpriser for kvæg, så mælken kan produceres med gevinst. Kineserne lægger told på amerikansk soya - hvilket er idiotisk og alene indkøb hos dyrere producenter.
Det betyder at det kinesiske tørmælksmarked nu ligger vidt åbent for europæisk landbrug. Man kan producere til lavere priser end det kinesiske landbrug - hvilket ikke er svært - og dermed få en højere profit.

Trump har i flere måneder truet med at ramme EU's bileksport med en straftold, fordi han er utilfreds med, at USA kun opkræver 2,5 pct. på personbiler, mens EU opkræver 10 pct. Til gengæld er USA's told på biler i pickup-størrelsen 25 pct., mens EU's her stadig er 10 pct.

Det eneste fornuftige er helt opgive told på biler. Det nuværende er et nummer for barnagtigt.

Problemet med Trump er ikke så meget at han er en korrupt svindler i lommen på Putin: Det er, at han er så torskedum. Det vanvittige er, at EU er nødt til at føre Amerika's handelspolitik til fordel for USA!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Glem det diplomatiske lirum larum

Indlæg af Thomas Tors Jul 26, 2018 2:04 am

Thomas skrev:Trump har fået sådan en på skrinet af olieindustrien.

En unavngiven EU-kilde siger til mediet, at Juncker har aftalt at arbejde sammen med Trump om at udvide USA’s eksport af LNG-gas til Europa, sænke tolden for industrivarer på begge sider samt øge EU's import af amerikanske sojabønner.

Viser blot, hvor fornuftigt, det var for Juncker at drikke sig en skid på i stedet for at mundhugges med en idiot, som man udmærket véd, at man har krammet på.

Helt seriøst: Den amerikanske olieindustri vil have det europæiske olie marked til de høje priser; men frem for alt vil de ind og have det europæiske gasmarked. Olie-industrien véd godt, at det kommer til at betyde lavere priser; men da prisen for dem i øjeblikket er negativ på naturgas, så ligger den pris MEGET langt nede.
Det Putin har gjort er at manipulere Trump med olie-prisen - hvilket slet ikke interesserer den amerikanske olieindustri - det er markedsadgangen til gasmarkedet.

Dernæst er man da fra EU's side interesseret i reducerede foderpriser for kvæg, så mælken kan produceres med gevinst. Kineserne lægger told på amerikansk soya - hvilket er idiotisk og alene indkøb hos dyrere producenter.
Det betyder at det kinesiske tørmælksmarked nu ligger vidt åbent for europæisk landbrug. Man kan producere til lavere priser end det kinesiske landbrug - hvilket ikke er svært - og dermed få en højere profit.

Trump har i flere måneder truet med at ramme EU's bileksport med en straftold, fordi han er utilfreds med, at USA kun opkræver 2,5 pct. på personbiler, mens EU opkræver 10 pct. Til gengæld er USA's told på biler i pickup-størrelsen 25 pct., mens EU's her stadig er 10 pct.

Det eneste fornuftige er helt opgive told på biler. Det nuværende er et nummer for barnagtigt.

Problemet med Trump er ikke så meget at han er en korrupt svindler i lommen på Putin: Det er, at han er så torskedum. Det vanvittige er, at EU er nødt til at føre Amerika's handelspolitik til fordel for USA!

Juncker har reelt tværet Trump ud og går med resterne i lommen.

Europa vil da med fornøjelse importere MEGET mere fra USA - herunder LNG - hvis prisen er rigtig!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Estisk/Finsk interconnector.

Indlæg af Thomas Ons Okt 03, 2018 3:42 am

Selvfølgelig vil man købe russisk gas, hvis prisen er rigtig.

Udmærket flydende lagerfacilitet.

Olieproduktion kan også svare sig.

Monopolet skal brydes og priserne skal NED!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Stigende olie og gaspriser - og fulde lagre?

Indlæg af Thomas Tirs Okt 09, 2018 2:43 pm

Det er nok det sædvanlige med et marked, der er gået illikvidt.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Thyra-feltet.

Indlæg af Thomas Tirs Okt 16, 2018 6:37 pm

Mon ikke det er klart lidt før?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Der begynder nu at tegne sig et billede!

Indlæg af Thomas Ons Okt 17, 2018 9:02 pm

af Royal Dutch Shell.

Gad vide hvem, der ejer rettighederne til det "nedlagte" raffinaderi på St. Croix? Det skulle vel ikke være Shell?
Specielt når man tager i betragtning, at [/umiddelbart øst for de Dansk-Vestindiske Øer ligger Hollands Vestindien med:

Caribbean Netherlands, an entity since 2010 consisting of the three islands of Bonaire, Sint Eustatius and Saba, which are special municipalities of the Netherlands.

Det er godt nok et rodet og finurligt regnestykke; men jeg tror sgu, at jeg har ret!

Det er raffinaderiet på St. Croix, det hele drejer sig om.

Til sådant et roderi er Løkke mesteren for at rede det ud. Kønt bliver det nok ikke.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Med de seneste begivenheder er et totalt kollaps af oliepriserne rykket nærmere:

Indlæg af Thomas Søn Okt 21, 2018 5:58 pm

Ikke så lidt endda.

 1. Saudernes mord på journalisten vil give et gevaldigt bagslag. Det er så anledningen; men ikke årsagen.
  Sauderne kommer til at åbne for oliehanerne - ud fra den simple kendsgerning, at i det omfang Saudi Arabien undlader at dumpe prisen, så gavner det Iran.
  Iran kan sælge al den olie, det passer dem, til svagt under "markedsprisen": Enten kommer den via Qatar ud gennem Persergolfen og Saudi's blokade og trusler mod en amerikansk allieret som Qatar, der huser et amerikansk flådehovedkvarter - det er ikke ligefrem noget USA ser på med fornøjelse - uanset, hvor korrupt Trump er. Eller via Tyrkiet i form af ledningstransport.
 2. Den russiske atomoprustning i Østersøen og Sortehavet gør det påtrængende at få ruineret Rusland. Det er så ikke bare olie; men alle råvarepriser (undtagen fødevarer), der har været nogenlunde stabile det sidste halve års tid.
 3. Placeringen af den amerikanske ambassade i Jerusalem var først og fremmest en finger i øjet på sauderne (afdøde kong Faisal sagdes aldrig at have smilet efter Jerusalem faldt i 1967 - regnede byen som nr. 2 efter Mekka). At nazisvinet og (værre) skolelæreren Pia Olsen SkadeDyhr så også er fornærmet - det er i international sammenhæng af mindre betydning.
 4. Kina vil ikke nyde gavn af lavere oliepriser, fordi de er bundet op på aftaler med Rusland og Rusland forlanger betaling i dollars - kineserne sælger så guld, som russerne er nødt til at købe i dollars til alt for høj en pris. Det forsøg på at komme uden om dollars som reservevaluta - det er mislykkedes: Mogherini har så snut nok (og hun er en snut og en skjælm) solgt EU obligationer til de skævøjede til infrastrukturen i Europa.
 5. Nu vil Trump have et nyt topmøde med Putin, der nok bliver af en anden karakter end det sidste. Beviserne mod Trump begynder at stable sig op. Nu får vi se, hvor slemt valget bliver for republikanerne.
 6. Der bliver omdirigeret F-35 til Israel for at de kan holde S-300 missilerne fra livet.
 7. Trident Juncture 2018 har fået CVN-75 Truman tildelt som reserve. Det er jo ikke en invasion af Norge, man er reelt nervøs for; men at russiske atomubåde kan smutte ud i Atlanten og true den amerikanske kyst.


Hvad gør man fra dansk side? Nok ikke så lidt endda!
 • Nazi-Marie bliver reelt tværet gennem et dørslag.
  Dansk Folkeparti bliver nødt til grundigt at revidere sin opfattelse af EU.
 • Tulletåben er i knibe, fordi efterspillet fra Danske Banks forbrydelser er også, at Nordea må afvikles i Danmark.
 • Det må vel snart være sådan, at man har fået nogle tilbud på en serie Huitfeldt-klasser. Vi kan vel også få anskaffet nogle flere våben til de bestående. Sonaren er vel bestilt og under installation?
 • Jeg går ud fra, at ibrugtagningen af Piranha 5 er i fuldgang - samt installation af kampvognsversionen samt Nexter kanonsystemet.
 • Koble os på HVDC nettet - hvilket man nok er i gang med.
 • Få gasledningen til at køre - hvilket skulle ske fra næste år.


Kan vi gøre mere? Jo, det kan vi da:
 • Tiltræde bank- og politiunionenerne.
 • Afgive ordre på 30 Taifun.
 • Hensynsløse besparelser på skole- og undervisningsområdet, så vi kan få nazisvinene væk.


Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Man venter bare på

Indlæg af Thomas Tirs Okt 23, 2018 11:40 pm

at sauderne gør noget dumt.

Det tager sjældent ret lang tid.

Nu får vi se!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Saudi's

Indlæg af Thomas Lør Nov 10, 2018 12:03 pm

Kongehus i krise.

Det er måske mere om, at få Saudi til at åbne for oliehanerne.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Turk stream åbnet.

Indlæg af Thomas Tors Nov 22, 2018 9:07 am

Ja selvfølgelig!

Den, der tror at tyrkerne gør dette gratis er idiot.
Samtidig har Tyrkiet en mulighed for at importere gas fra Iran.

Dertil kommer så mulighederne for transport under Middelhavet. Den gas Danmark kommer til at importere bliver godt nok billig - den bliver så billig, at vi kan sælge af den.

Ukraine har så den fordel, at Rusland ikke kan leve uden importen af korn fra Ukraine. Fuldt forudsigeligt. Hvorfor: Fordi russerne aldrig har villet betale bønderne (eller kollektivbrugene) for deres arbejde - så holder de naturligvis op med at producere.

Den ledning kommer ikke til at svare sig for Rusland - priserne vil naturligvis fortsat falde. Pengene bliver at tjene på transporten.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Dansk Polsk gasledning.

Indlæg af Thomas Fre Nov 30, 2018 4:43 pm

Timet og tilrettelagt.

Så Putin og miljøfimserne får en tommelfinger i øjet.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER! Empty Sv: Der er masser af olie og gas! MASSER!

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Side 1 af 2 1, 2  Næste

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum