Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Valuta OKT 2016

Go down

Valuta OKT 2016 Empty Valuta OKT 2016

Indlæg af Thomas Tirs Okt 04, 2016 5:37 pm

4/10: Indlånet i Nationalbanken på 180 mia. DKK.
Når man ser noget sådant, så er den første reaktion: Hvor ondt gør det så på den svenske valuta (hvis man kan kalde den æske afbrændte tændstikker for penge?). Svar: Temmelig meget! Man var ellers kommet op på at en SEK var 77½ øre værd. Det var nu ikke svenske rubler; men NOK der hamrede ind. Norges bank bliver snart nødt til at sænke renten, som der spekuleres i, som om deres olieboringer faktisk er noget værd.

Ak ja.

Men det var så bare det gamle kneb med at bruge DKK som gennemgangslejr for Nordeas krampetrækninger - det gik nu nok heller ikke så godt.
Hele september måned var noget af det kedeligste for valutareserven.
Helt dårligt går det så ikke, når Rohde kan lade kaffemaskinen passe pengepolitikken.

Det er som sådan Nordea, der vrider sig i sin lange dødskamp - og ganske forudsigeligt har Tulletåben haft det vanskeligt med sin EU-politik.

Det vidste vi jo, da Nordea begyndte at larme op om højere administrationsbidrag til deres insolvente flextumper. Flextumper kan ikke lide Nordea mere - det tro da pokker: Tænk Nordea vil have at flextumperne betaler - det har de da ikke på noget tidspunkt drømt at gøre - hvad mere er: De kan ikke.

Det spændende er, hvordan Nordeas landbrugslån klarer sig - dårligt: Nordea bliver nødt til at tage tab på landbruget. Det manglede sgu bare.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty 5/10

Indlæg af Thomas Ons Okt 05, 2016 5:38 pm

Man skal altså være udlært i Nordea for at tro, at man slipper godt fra at spekulere mod Euroen.

Ifølge vores vurdering er det dog meget lidt sandsynligt, at ECB står foran en snarlig nedtrapning af opkøbsprogrammet. Tværtimod forventer vi, at opkøbsprogrammet vil blive forlænget, så det kommer til at række længere, end det er planlagt på nuværende tidspunkt, lyder vurderingen hos Nordea i et notat.

Nu skal den lille ulækre orm til Tulletåben have smadret øksen i fjæset. Det bliver dæleme dyrt at spekulere mod kronen. Den svenske også - men den kan jo følge sin gode ven Rublen ud gennem kloakken.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty 7/10

Indlæg af Thomas Fre Okt 07, 2016 5:59 pm

Man larmer meget om, at GBP er brudt sammen - og har fået en devaluering på ca. 20% det sidste års tid. Det er sådan set rigtigt nok; men det påfaldende er, hvor lidt det egentlig har påvirket resten af verden - endnu.

Mere umiddelbart er det bekymrende, at SEK lader til at kollapse. Den sidelæns kørsel, som SEK har haft det sidste par år lader til at være blevet brudt. Formentlig er alt, hvad der minder om investeringer forsvundet fra Sverrig. Riksbanken kan nok ikke sælge valuta til at holde SEK oppe. Det er bekymrende fordi DKK er så lille en valuta, at det kan få kronen under pres. Hvis noget skal give sig mellem SEK og USD, så bliver det SEK. Nationalbanken er så fanget mellem det slagsmål, så hvis kronekursen fortsætter opad ret meget længere, så må man nok sænke renten igen.

Det er ikke noget man fra svensk side kan regulere sig ud af med renten: Det er formentlig vild panik, fordi Nordea er ved at gå i gulvet - og det er mere end tvivlsomt om Sverrig kan holde til det.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty 8/10

Indlæg af Thomas Lør Okt 08, 2016 5:13 am

Guld er gået illikvidt.

Se på ugediagrammet. Man kan se en sidelænskørsel i svære vanskeligheder. Princippet i kurssvingninger, når kun markedsbevægelser er til stede, er: Så er billedet i forskellige skalaer det samme.

Tilsvarende med olie.
Nu får vi se hvordan kul ser ud i september.Men det er en typisk substitutionsreaktion på en overprissat konkurrerende. Kul er så meget billigere, at en mulighed for at købe kul frem for olie vil blive brugt.

Den officielle oliepris på WTI siger intet om olieprisen i gennemsnit - ikke med Venezuela i fuld fart mod jorden og i flammer. Den canadiske olie sælges med garanti heller ikke til markedsprisen. Her kan man så komme med alt muligt øregejl om transportomkostninger og viskositet - det er kendte fænomener, og det er ikke aktuelt.
Problemet er, at der er ikke reelle købere (nogle spekulanter lukker deres positioner - formentlig med tab), hvorfor dagsprisen er den pris som udbyder sætter.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty 10/10

Indlæg af Thomas Man Okt 10, 2016 2:12 am

SEK er på vej i hullet.

Laveste notering (77 øre/rigtig krone) de sidste 10 år. Selv NOK er på vej op! Spørgsmålet er om Riksbanken sænker renten på fredag. Det næste spørgsmål er om Rohde venter på det? Nettostillingen er ved at blive ubekvemt høj - igen. Det er jo ikke DKK, der skal give sig; men SEK.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty 13/10

Indlæg af Thomas Tors Okt 13, 2016 3:57 am

Jeg kan ikke se, at USA har nogen interesse i at styrke USD, så derfor ikke nogen renteforhøjelse.
Man har problemer nok med flugten fra GBP, som formentlig mest giver sig udslag i et tilbageløb til Asien (Indien, Singapore mm.). Den stigning i olieprisen vi har set, har nok mere med USD at gøre end så meget andet.

Når pengene strømmer ind i USA, så er der ikke nogen grund til at skubbe yderligere i opadgående retning, hvorfor forære kineserne penge?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty 14/10 Nu falder guldprisen

Indlæg af Thomas Lør Okt 15, 2016 12:03 am

tilbage til 1250 USD/oz.

USD stiger, så det er kun et spørgsmål om tid inden olieprisen falder.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty 19/10

Indlæg af Thomas Ons Okt 19, 2016 5:44 am

Tja... nettostillingen holder sig på de 180 mia.; men folio er nede på 20 mia.
Om det har noget med net-flix eller andet betalingshalløj at gøre vides ikke.

Det karakteristiske er, at SEK giver efter. NOK giver sig i opadgående retning. OK, DKK er under opadgående pres; men ikke mere end at smerten skulle få banksvinene til at holde op igen.

Meget taler for udbredte beføjelser til Nationalbankdirektøren herhjemme og et klart politisk mandat. Det kommer til at koste Nordea dyrt. Det er netop p.gr.a. det - ikke alt for begavede - spil, der kører mellem de nordiske valutaer, at mistanken falder på Nordea - skønt Danske Bank også jævnt hen har overdrevne forestillinger om egen betydning og begavelse (det er med banker som psykopater i fængsel: Der er INGEN solidaritet mellem banksvin) - opgaven er at holde dyrene i hvert sit bur.

Det, der undrer mig, er bare, at hverken Norges Bank eller Riksbanken lader til at have fanget pointen - så svær er den heller ikke. Nu er både Norges og Sverrigs statsministre i færd med at rage selv lavt hængende nobelpriser til sig. Det bliver dyrt, for store formuer kan tabes på den tid det tager inden deres svage og blafrende åndelige lys skaber klarhed nok over, hvad der skal gøres.

Det er paradoksalt, at både Sverrig og Norge på den måde kommer til at betale for restruktureringen af visse mindre banker i Danmark og hjælpe grene af dansk erhvervsliv. Der kan reddes megen landbrugsproduktion for en milliard kroner, som er den årlige indtægt p.t. på Nordea og Danske Banks tåbeligheder.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty Draghi fastholder renten.

Indlæg af Thomas Tors Okt 20, 2016 7:38 pm

Hvilket ikke kan overraske.

Samtidig bekræfter styrelsesrådet, at de månedlige opkøb på 80 mia. euro efter planen vil fortsætte frem mod udgangen af marts 2017.

»ECB's opkøbsprogram presser bankernes indtjening på flere måder. Dels ved at lægge pres på renterne og udhule rentemarginalen, og dels ved at ECB er en meget stor køber af virksomhedsobligationer, som ikke kan undgå at tage forretninger fra forretningsbankerne,« siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Tja... erhvervslivets finansiering skal helt uden om bankerne.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty Så faldt nettostillingen ca. 15 mia.

Indlæg af Thomas Tors Okt 27, 2016 6:18 pm

Ikke overraskende - tidspunktet på måneden taget i betragtning. Nu ER SEK nede på 75 øre. NOK er oppe i 82½ øre - ikke overraskende. Nordea Norge og Danske Bank Norge skal jo have likviditeten på plads inden sidste bankdag. Hele resten af verden er pisse ligeglad med Nordeas dødsrallen.

Nå det var DNB

DNB-sjefen ba aksjonærer, ansatte og kunder bli med på et spleiselag for å nå kravet om kapital i banken. Nå er kravet nådd, og eierne vil igjen få «normale» utbytter.

Hvis banksvinene havde troet, at skatteyderne kom til at betale, så har de igen forregnet sig. Staten skyder da ikke flere penge ind i den dødssejler.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty Ultimo Oktober 2016

Indlæg af Thomas Man Okt 31, 2016 5:27 pm

Der er en samtidighed den 31 OKT 2016 mellem:

 1. Ët nedbrud af Nordeas evne og vilje til at afvikle månedsbetalingerne på moderne betalingsmidler.
 2. Dansk Folkepartis demonstration v/:
  1. Pia Kjærsgaard af hvordan man behandler betroede poster i det parti.
  2. Morten Messerschmidt og Tulletåben om, hvordan man omgås betroede midler.
  3. Søren Espersen og Marie Krarup om behandlingen af fortrolige oplysninger i forbindelse med Rigets sikkerhed.
 3. SEK falder fra 76½ øre til 75 ører. Samtidig med, at NOK står helt oppe i 82-82½ øre.
 4. Massive militære russiske trusler mod Norge.
 5. Det amerikanske valg tirsdag den 8/11.
 6. Nettostillingen i Nationalbanken er på 165 mia.
 7. Man kunne inddrage indgåelsen af CETA aftalen med Canada?
 8. Man kunne evt. også påpege at med en pris på 45-50 USD/brl. så er hele året 2016 indstrømning af USD til Rusland allerede brugt?


Sammenfald er ikke sammenhæng - nødvendigvis; men ganske desuagtet vil de samvirke og påvirke valutasituationen.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta OKT 2016 Empty Sv: Valuta OKT 2016

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum