Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
2 deltagere
Side 1 af 1
Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
Godt nok en sjov vinkel fra NNF. "Det er de andres skyld. Helt og holdent. Nu skal I få lidt markedsøkonomi retur".
Måske skulle de overveje om ca. 190 kr./time for ufaglært arbejde er holdbart på landsplan? I en presset branche?
Måske er tiden kommet til lokale lønaftaler på den enkelte større arbejdsplads? Der er jo fint plads til lønnedgange i Udkantdanmark.
Det er som at argumentere for, at en cykel, knallert, traktor etc. da også bør have ret til at køre på motorvejen.
http://epn.dk/brancher/foedevarer/ECE6770730/3f-de-danske-landmaend-skal-presse-danish-crows-bestyrelse/
BF
Måske skulle de overveje om ca. 190 kr./time for ufaglært arbejde er holdbart på landsplan? I en presset branche?
Måske er tiden kommet til lokale lønaftaler på den enkelte større arbejdsplads? Der er jo fint plads til lønnedgange i Udkantdanmark.
Det er som at argumentere for, at en cykel, knallert, traktor etc. da også bør have ret til at køre på motorvejen.
http://epn.dk/brancher/foedevarer/ECE6770730/3f-de-danske-landmaend-skal-presse-danish-crows-bestyrelse/
BF
Gæst- Gæst
Sv: Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
BamsesFar skrev:Godt nok en sjov vinkel fra NNF. "Det er de andres skyld. Helt og holdent. Nu skal I få lidt markedsøkonomi retur".
Måske skulle de overveje om ca. 190 kr./time for ufaglært arbejde er holdbart på landsplan? I en presset branche?
Måske er tiden kommet til lokale lønaftaler på den enkelte større arbejdsplads? Der er jo fint plads til lønnedgange i Udkantdanmark.
Det er som at argumentere for, at en cykel, knallert, traktor etc. da også bør have ret til at køre på motorvejen.
http://epn.dk/brancher/foedevarer/ECE6770730/3f-de-danske-landmaend-skal-presse-danish-crows-bestyrelse/
BF
Det er jo også derfor, man overvejer, at gå over til minimalløn.
Thomas- Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08
Sv: Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
Svinebranchens problem er ikke lønningerne. Effektiviteten er i top, så du kan ikke se på lønnen alene.
Hovedproblemet er, at DC ikke er i stand til at få en pris der faktisk matcher den gode kvalitet.
De sælger m.a.o. god kvalitet til bulkpriser.
Samtidig er har vi nu svinefabrikker, som skal købe sig til det meste foder. Foder er steget i pris pga. stigende global befolkning (øget efterspørgsel og priser på korn), hvilket falder sammen med prispres pga. produktion af 1. genration ethanol på majs, så således ikke går til mad.
Det er ikke muligt at drive svineproduktion med overskud, når foder skal købes dyrt, og DC sælger kødet til lavepriser. DC har fejlet sin opgave, selv om de burde kunne få bedre priser pga. mindre mængder og en god kvalitet.
Svindebedrifter der har en størrelse, hvor de selv kan dyrke det meste af foderet sidder ikke i den fælde, og kan producere med overskud.
Det er er ikke raketvidenskab - det handle rom alm. sund fornuft, og den har DC tabt for mange år siden.
Utroligt, at bønderne ikke for længe siden har forlangt en ny ledelse.
Hovedproblemet er, at DC ikke er i stand til at få en pris der faktisk matcher den gode kvalitet.
De sælger m.a.o. god kvalitet til bulkpriser.
Samtidig er har vi nu svinefabrikker, som skal købe sig til det meste foder. Foder er steget i pris pga. stigende global befolkning (øget efterspørgsel og priser på korn), hvilket falder sammen med prispres pga. produktion af 1. genration ethanol på majs, så således ikke går til mad.
Det er ikke muligt at drive svineproduktion med overskud, når foder skal købes dyrt, og DC sælger kødet til lavepriser. DC har fejlet sin opgave, selv om de burde kunne få bedre priser pga. mindre mængder og en god kvalitet.
Svindebedrifter der har en størrelse, hvor de selv kan dyrke det meste af foderet sidder ikke i den fælde, og kan producere med overskud.
Det er er ikke raketvidenskab - det handle rom alm. sund fornuft, og den har DC tabt for mange år siden.
Utroligt, at bønderne ikke for længe siden har forlangt en ny ledelse.
Plyds- Antal indlæg : 1632
Join date : 13/12/11
Geografisk sted : Ude-over-kanten
Sv: Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
Sludder!Plyds skrev:Svinebranchens problem er ikke lønningerne. Effektiviteten er i top, så du kan ikke se på lønnen alene.
Hovedproblemet er, at DC ikke er i stand til at få en pris der faktisk matcher den gode kvalitet.
De sælger m.a.o. god kvalitet til bulkpriser.
Samtidig er har vi nu svinefabrikker, som skal købe sig til det meste foder. Foder er steget i pris pga. stigende global befolkning (øget efterspørgsel og priser på korn), hvilket falder sammen med prispres pga. produktion af 1. genration ethanol på majs, så således ikke går til mad.
Det er ikke muligt at drive svineproduktion med overskud, når foder skal købes dyrt, og DC sælger kødet til lavepriser. DC har fejlet sin opgave, selv om de burde kunne få bedre priser pga. mindre mængder og en god kvalitet.
Svindebedrifter der har en størrelse, hvor de selv kan dyrke det meste af foderet sidder ikke i den fælde, og kan producere med overskud.
Det er er ikke raketvidenskab - det handle rom alm. sund fornuft, og den har DC tabt for mange år siden.
Utroligt, at bønderne ikke for længe siden har forlangt en ny ledelse.
Det, der er sagen er, at der nok ikke er efterspørgsel på den høje forædlingsgrad - Du kan se hvordan spansk afskåret pålæg er på tilbud i SuperBest hele tiden.
Det er der ikke noget unormalt i når priserne stiger. Det er kunderne ikke interesseret i, hvorfor forædlingsgraden går ned. Det er et tilbagevendende problem - Du ser også, hvordan Plumrose ikke kan sælge til prisen i Sydamerika.
Thomas- Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08
Sv: Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
Plyds skrev:Svinebranchens problem er ikke lønningerne. Effektiviteten er i top, så du kan ikke se på lønnen alene.
Hovedproblemet er, at DC ikke er i stand til at få en pris der faktisk matcher den gode kvalitet.
De sælger m.a.o. god kvalitet til bulkpriser.
Du påstår mao., at der ligger et uopdyrket nichemarked med høje priser et eller andet sted foran næsen på dem?
Så kan du jo løse hele problemstillingen med 2 til 3 mails til f.eks. bestyrelsen? Du vil uden tvivl også kunne blive ansat som konsulent hhv. blive æresmedlem af NNF? Du vil formodentligt også kunne slippe af med den nuværende direktion?
Men fortæl lige kort, hvor du ved, at det marked er?
Herhjemme? Nej.
Europa / Nordamerika / Rusland? Nej.
De muslimske lande? Nej
Kina? Måske - de køber nu mest lige det modsatte nemlig haler, ører og andet absolut uforædlet. Så de kender da de fine danske varer, men handler helst billigt ved bagdøren.
Endeligt så kræver yderligere forædling investeringer. De kommer også - bare ikke i Danmark grundet de meget høje lønninger. Var de Polen, som direktionen pegede på?
/BF
Gæst- Gæst
Sv: Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
Nix - DC har fejlet gennem en meget lang årrække, og har ikke formået at hæve Dansk Svinekød til et brand på verdensmarkedet. De var lige ved at være der en overgang, men overproduktion betød at de måtte sælge billigt, og derved ødelagde de deres eget brand, da de dumpede kvalitetsvarer på bulkmarkedet.
Se på DC's pendant inden for mælk - Arla - de har formået at brande produktet på verdensplan og får toppriser alle vegne. Der er i det bassale grundprincip ikke de store forskelle på de to virksomheder.
Andelsejede - letfordærvelige produkter - fødevarer - de samme markeder osv.
Hvorfor har Arlas succes, mens DC er en rendyrket fiasco?
Danske svinekød er i øvrigt ved at tabe positionen som en kvalitetsvare - eller har tabt den - se til Sveriges boycut.
Manglende dyrevælfærd - 80% af besætningerne inficeres med MRSA = smittefarlig vare.
Der er hvad der sker når grådigheden påbyder flokmedicinering. Det er tåbelighed i højeste potens. Forgift dine kunder!
Nej - danske konventionel svineproduktion er ved at afvikle sig selv. Overforgældede, dårlige produktionsforhold, smittefarlige produkter. Der er sq da ikke en opskrift på succes.
Ikke noget under, at Alternativet, forslår en omlægning til 100% økologi. Kun på den måde kan der igen leveres et topkvalitet produkt, som på verdens markedet kan opnå toppriser
Se på DC's pendant inden for mælk - Arla - de har formået at brande produktet på verdensplan og får toppriser alle vegne. Der er i det bassale grundprincip ikke de store forskelle på de to virksomheder.
Andelsejede - letfordærvelige produkter - fødevarer - de samme markeder osv.
Hvorfor har Arlas succes, mens DC er en rendyrket fiasco?
Danske svinekød er i øvrigt ved at tabe positionen som en kvalitetsvare - eller har tabt den - se til Sveriges boycut.
Manglende dyrevælfærd - 80% af besætningerne inficeres med MRSA = smittefarlig vare.
Der er hvad der sker når grådigheden påbyder flokmedicinering. Det er tåbelighed i højeste potens. Forgift dine kunder!
Nej - danske konventionel svineproduktion er ved at afvikle sig selv. Overforgældede, dårlige produktionsforhold, smittefarlige produkter. Der er sq da ikke en opskrift på succes.
Ikke noget under, at Alternativet, forslår en omlægning til 100% økologi. Kun på den måde kan der igen leveres et topkvalitet produkt, som på verdens markedet kan opnå toppriser
Plyds- Antal indlæg : 1632
Join date : 13/12/11
Geografisk sted : Ude-over-kanten
Sv: Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
Plyds skrev:Nix - DC har fejlet gennem en meget lang årrække, og har ikke formået at hæve Dansk Svinekød til et brand på verdensmarkedet. De var lige ved at være der en overgang, men overproduktion betød at de måtte sælge billigt, og derved ødelagde de deres eget brand, da de dumpede kvalitetsvarer på bulkmarkedet.
Se på DC's pendant inden for mælk - Arla - de har formået at brande produktet på verdensplan og får toppriser alle vegne. Der er i det bassale grundprincip ikke de store forskelle på de to virksomheder.
Andelsejede - letfordærvelige produkter - fødevarer - de samme markeder osv.
Hvorfor har Arlas succes, mens DC er en rendyrket fiasco?
Danske svinekød er i øvrigt ved at tabe positionen som en kvalitetsvare - eller har tabt den - se til Sveriges boycut.
Manglende dyrevælfærd - 80% af besætningerne inficeres med MRSA = smittefarlig vare.
Der er hvad der sker når grådigheden påbyder flokmedicinering. Det er tåbelighed i højeste potens. Forgift dine kunder!
Nej - danske konventionel svineproduktion er ved at afvikle sig selv. Overforgældede, dårlige produktionsforhold, smittefarlige produkter. Der er sq da ikke en opskrift på succes.
Ikke noget under, at Alternativet, forslår en omlægning til 100% økologi. Kun på den måde kan der igen leveres et topkvalitet produkt, som på verdens markedet kan opnå toppriser
Nu har Du jo slet ikke fulgt med - jeg har ellers gjort mig sådan en umage!
Jeg har i årevis bragt råvarepriserne og fremlagt dem på smuk og pædagogisk vis - jeg har forudset og forudsagt: Intet burde komme som en overraskelse; men nej!
Mælkepriserne er vanvittig højt oppe, som følge af mælkemanglen i Kina, der grundlæggende skyldes at Kina ikke kan brødføde sig selv! Det giver naturligvis høje priser på soya, som er den kost køer kommer på, når de løber tør for græs. Dvs. når man skal øge produktionen, så køber man dyrere foder: De marginale omkostninger stiger! - Intet abnormt.
Det gør naturligvis, at oksekød stiger i pris - kun mådeligt holdt i ave af kvæg i løsdrift - hvorfor det for praktiske årsager trækkes væk fra markedet: Man slagter ikke Maren, når man hiver kontanter ud af patterne på hende.
Det er baggrunden for Arla's øjeblikkelige succes: En efterspørgsel efter mælkepulver, der er så voldsom, at det næsten kan få selv det franske bjerglandbrug til at se rentabelt ud.
Det betyder naturligvis at efterspørgslen efter svinekød stiger - men på en meget indirekte måde!
Sagen er, at kyllinger forsvinder fra markedet i Kina, fordi de indgår det kinesiske forbrugerprisindex - meget almindeligt i den slags økonomier: Man fastlåser priserne, hvorfor bønderne ikke producerer som følge af stigende foderpriser - og konkurrenterne oplever faldende foderpriser. Foder er kun 2/3 af omkostningerne ved at producere kyllinger; men da Kina ikke vil importere majs fra USA, fordi så stiger USD eller majsprisen - man vil meget hellere importere ris fra Thailand, der har holdt prisen oppe ved køb til interventionslagre. Man har i f.eks. Thailand købt op for at holde producentprisen oppe, så forbruget af industriprodukter produceret i byerne ikke falder for meget - samtidig subsidierer man de Thailandske forbrugere.
Det giver naturligvis ballade, hvilket man ikke behøver at have fulgt den politiske situation i Thailand specielt tæt for at kunne konstatere.
Når både bøf og kylling forsvinder fra markedet (i øvrigt er lammepriserne også brudt sammen, fordi de arabiske lande er knækket), så må det betyde højere flæskepriser! Det gør det også!
Men det kæmper importlandene naturligvis imod! Heller ikke noget mærkeligt dér. Da importørerne ikke vil betale for flæsket, så tilpasser eksportørerne sig til prisen ved at sælge en ringere kvalitet. Du har måske opdaget - jeg har fortalt Dig det! - at der i Danmark er mangel på grisehaler (til stor skade for visse saucer), fordi kineserne køber griseører, haler og tæer, så Du kan smovse i flæskesteg af prima kvalitet til 30 kr/kg.
Det gør naturligvis at efterspørgslen efter højt forarbejdet svinekød falder, fordi kineserne ikke vil betale danske slagteriarbejdere for at forarbejde de flækkede kroppe.
Bønderne har forsøgt at klare sig gennem de meget lave svinepriser gennem en årrække ved at tjene pengene på videreforarbejdning og forædling på slagterierne. Du kan bl.a. se priserne på italienske spegeskinker er jo vanvittig høje. At selve skinken så har sagt ØF i Danmark, det snakker ingen højt om.
Slagteriarbejdere er og har været groft overbetalt, fordi man har skulle hente i efterbetalinger, hvad man ikke kunne få i afregningen.
Afregningspriserne har ikke kunnet følge med, fordi bønderne har kunnet få bedre priser på deres halvfabrikata, nemlig smågrise og slagtesvin, som de har kørt til Tyskland. Det betyder mindre tilførsler, hvorfor forædlingsproduktionsapparatet ikke anvendes optimalt. Det gør det ikke, fordi man har skullet have højere afregningspriser.
Danish Crown gør det såmænd udmærket!
Det, man forsøger er, at redde forædlingsindustrien, hvor medarbejderne er overbetalt - ved at korrigere med lavere lønninger. Det vil slagteriarbejderne naturligvis ikke, hvorfor man må nedlægge de arbejdspladser med den højeste forædlingsgrad. Dvs. Faaborg og Bornholm.
Det man skulle gøre dér, var at løfte afregningspriserne til bønderne, så der kom større tilførsler og dermed større produktivitet i forarbejdningen - men bare rolig, det sker ikke.
Det man evt. kunne gøre var at købe mellemprodukter hjem fra de andre slagterier - f.eks. skinker og lave bornholmske spegeskinker - der er jo stadigvæk et betydeligt dækningsbidrag på det produkt. Det vil løfte tilførslerne på de andre slagterier, dermed afregningsprisen, hvorved tilførslerne vil stige.
Der er ikke noget i dette, der er svært! Det er bare helvedes kompliceret! - og også i den grad.
Det er risikoen ved at have en socialdemokratisk regering - de har ikke begreb skabt om fødevareproduktion.
Man skal passe på ikke at forfalde til marxistisk vrøvl, der har været forkert i 100 år.
Det er heller ikke usædvanligt: Der dukker med jævne mellemrum prutter op fra Retsforbundet, hvis inderlige nonsens har været bevist forkert i 150 år.
Danish Crown gør det rigtige - forsøger at finde afsætningsmulighederne og tilpasse produktionen i forædlingen til det.
Thomas- Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08
Sv: Danske svineavlere vil ikke holde hånden under kunstigt høje danske lønninger
Bortset fra at du mener DC gør det rigtige, kan vi blive enige om meget af det du har skrevet herover. Intet af det ændre dog på det faktum, at svinefabrikkerne ikke kan levere overskud, når de skal ud og købe dyrt foder. De der selv har areal nok til at producere det meste af foderet (= det hele minus tilskudsfoder) kan producere med overskud.
Sådan har det stort set været i de snart 40 år jeg har fulgt med inden for svineproduktion.
Oven i så er svinefabrikkerne så dumme i deres uendelige grådighed, at de tager pattegrisen fra for tidligt. Derved får de dårlig mave, og det bekæmper man så med bl.a. kobber i det nu langt dyrere foder.
Så importere man i stor stil "billigt" GMO produceret foder fra sydamerika, hvori der er masser af kemikalierester. Så får grisebasserne det skidt i mavsen, hvorfor hele flokke nu kommer på medicin. Det er naturligvis heller ikke gratis, og udhuler overskuddet yderligere.
Oven i kæmper man så med for høj dødelighed, overbelægning (grådighed eller forfejlet forsøg på profitmaksimering) i staldene som fører til stressede og stadig mere syge svin, og man må manuelt halekupere (dyrt), og igen medicinere (flere udgifter).
God daw mand økseskaft - sikken en flok idioter alle til hobe.
De smider i den grad gode penge efter dårlige, dag efter dag efter dag. (45 - 50 kr. pr gris. Det ville være billigere at lukke bedrifterne)
I stedet skulle de lægge hele produktionen om, lade pattegrisene die længere hos soen, så de opbygger det nødvendige imunforsvar, fodre med GMO frit foder, og have lidt færre grise i staldene. VUpti - højere svinepriser - lavere omkostninger = større overskud.
Når det ikke sker, er det fordi visse banker holder de facto insolvente svinebrug kørende, af frygt for flere tab på bøgerne end de kan tåle.
Lige nu er hele systemet presset så langt ud i overdrevet, at det dels ikke kan producere en sund vare - dels er umuligt at få til at give overskud. Penge til betaling af renter og afdrag er der da slet, slet ikke til.....
Sådan har det stort set været i de snart 40 år jeg har fulgt med inden for svineproduktion.
Oven i så er svinefabrikkerne så dumme i deres uendelige grådighed, at de tager pattegrisen fra for tidligt. Derved får de dårlig mave, og det bekæmper man så med bl.a. kobber i det nu langt dyrere foder.
Så importere man i stor stil "billigt" GMO produceret foder fra sydamerika, hvori der er masser af kemikalierester. Så får grisebasserne det skidt i mavsen, hvorfor hele flokke nu kommer på medicin. Det er naturligvis heller ikke gratis, og udhuler overskuddet yderligere.
Oven i kæmper man så med for høj dødelighed, overbelægning (grådighed eller forfejlet forsøg på profitmaksimering) i staldene som fører til stressede og stadig mere syge svin, og man må manuelt halekupere (dyrt), og igen medicinere (flere udgifter).
God daw mand økseskaft - sikken en flok idioter alle til hobe.
De smider i den grad gode penge efter dårlige, dag efter dag efter dag. (45 - 50 kr. pr gris. Det ville være billigere at lukke bedrifterne)
I stedet skulle de lægge hele produktionen om, lade pattegrisene die længere hos soen, så de opbygger det nødvendige imunforsvar, fodre med GMO frit foder, og have lidt færre grise i staldene. VUpti - højere svinepriser - lavere omkostninger = større overskud.
Når det ikke sker, er det fordi visse banker holder de facto insolvente svinebrug kørende, af frygt for flere tab på bøgerne end de kan tåle.
Lige nu er hele systemet presset så langt ud i overdrevet, at det dels ikke kan producere en sund vare - dels er umuligt at få til at give overskud. Penge til betaling af renter og afdrag er der da slet, slet ikke til.....
Plyds- Antal indlæg : 1632
Join date : 13/12/11
Geografisk sted : Ude-over-kanten
Plyds er ikke - og ikke overraskende - blevet klogere.
I det omfang, man bruger majs, så er foderet ikke blevet så meget dyrere.
Du kan også se, at problemet på Bornholm ligger også hos Tulip.
Problemet ligger nok så meget i driftsfinansieringen, hvor man nok fra slagterierne burde binde penge i en forudbetaling. For bankerne vil forsøge at klemme, hvad klemmes kan - uanset det hensigtsmæssige i driften. Det med den for tidlige afvænning tyder helt klar på et ultimatum fra banken om at de vil se nogle kroner, hvorfor de smågrise skal sælges hurtigst muligt.
Den slags uhensigtsmæssigheder er helt almindelige, når landmænd er finansielt trængt - man forsøger liiiige at få den sidste krone med - uanset, det rent faktisk ikke er økonomisk fornuftigt.
Går vi ud fra at tilførslerne er faldet med 20% også på Bornholm, så skal der en forøgelse på 25% til for at anlæggene kan anvendes - man er jo i hvert fald gået væk fra aftenslagtninger, hvilket jo gør at realkapitalen står stille. Nu kender jeg ikke overtidstillægget dér; men det er nok ikke det, der vælter kalkulen.
Du kan også se, at problemet på Bornholm ligger også hos Tulip.
Problemet ligger nok så meget i driftsfinansieringen, hvor man nok fra slagterierne burde binde penge i en forudbetaling. For bankerne vil forsøge at klemme, hvad klemmes kan - uanset det hensigtsmæssige i driften. Det med den for tidlige afvænning tyder helt klar på et ultimatum fra banken om at de vil se nogle kroner, hvorfor de smågrise skal sælges hurtigst muligt.
Den slags uhensigtsmæssigheder er helt almindelige, når landmænd er finansielt trængt - man forsøger liiiige at få den sidste krone med - uanset, det rent faktisk ikke er økonomisk fornuftigt.
Går vi ud fra at tilførslerne er faldet med 20% også på Bornholm, så skal der en forøgelse på 25% til for at anlæggene kan anvendes - man er jo i hvert fald gået væk fra aftenslagtninger, hvilket jo gør at realkapitalen står stille. Nu kender jeg ikke overtidstillægget dér; men det er nok ikke det, der vælter kalkulen.
Thomas- Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08
Lignende emner
» Danske Banks dødedans.
» Konkurrenceevnen tynges af høje lønninger
» Danske Bank får sgu da ikke socialhjælp.
» Danske Bank er virkelig på røven!
» Danske Bank ramt af IT-nedbrud igen - igen.....
» Konkurrenceevnen tynges af høje lønninger
» Danske Bank får sgu da ikke socialhjælp.
» Danske Bank er virkelig på røven!
» Danske Bank ramt af IT-nedbrud igen - igen.....
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|