Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Hvad var det, der skete i sommer på valutamarkedet?

Go down

Hvad var det, der skete i sommer på valutamarkedet? Empty Hvad var det, der skete i sommer på valutamarkedet?

Indlæg af Thomas Ons Nov 06, 2013 3:17 am

Der formentlig er sket - oveni Kina (Kinas nedtur er langt mere gradvis og langtrukken) - er formentlig, at man i Indien knækker sammen og flygter over i guld og sølv.
Guld og sølv
Det hausser naturligvis GBP.
GBP
Her går Bank of England formentlig ind og sælger - muligvis 1000 tons - for at stabilisere. Det, der nemlig i virkeligheden knækker er INR.
INR
Vi ser at INR allerede var faldet et par måneder før - formentlig som følge af mgl. afsætning på indiske industriprodukter; men får nu ekstra skub på og bliver til en decideret 15% devaluering (ser det nu ud til at være).
Guldsalgets effekt klinger så ud i løbet af september, hvorefter GBP følger EUR ifht. USD - nogenlunde med den afstand den skal have.



Der er således nok tale om et indisk sammenbrud oveni Kinas langtrukne agoni. Vi kan se hvordan dollarne også falder - specielt AUD helt tilbage fra primo juni.
USD, CAD, NZD og AUD

Det, der bliver forhindret, er at det igangværende kinesiske sammenbrud forplanter sig mere end højst nødvendigt gennem verdens økonomier. Det sker ved en meget tiltrængt devaluering af INR og en generel begyndende reorganisering af den indiske pengepolitik - ved at man henter en my centralbankchef.
Selvom tingene går galt, så kan man godt afværge en decideret katastrofe.

Nu har vi så efterhånden fået justeret USD tilbage på plads, hvor den skal ligge i forhold til EUR - hvis der ikke sker noget fløjtende sindssygt i morgen. Det, der står tilbage er at få fødevarepriserne til at stige så Kina, der har shoppet vildt omkring sig - tilsyneladende med nogen kortsigtet held - kan komme til at betale det for maden som den koster. Sagt på anden måde: Man har købt Kina lidt tid - uden for store omkostninger for andre.

Det kunne være gået meget værre. Ikke sådan at forstå, at nu bliver alt godt igen; men voldsomme gensidige devalueringer kunne have lavet endnu mere ballade. F.eks. at indlåsningen af metalliske råvarer var gået helt fløjten, hvorved de kinesiske banker - og øvrige finansielle system (hvis det ikke er en for højtidelig betegnelse) - var eksploderet.
Råvarepriserne skal nok komme ned; men det bliver i det tempo som den aftagende efterspørgsel tilsiger.

Nu skal vi f.eks. have lukket nogle af de dyreste miner ned, så prisen kan tilpasse sig en realistisk udvindingsomkostning.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34594
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum