Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Svensk boligmarked på vej i lokummet

Go down

Svensk boligmarked på vej i lokummet Empty Svensk boligmarked på vej i lokummet

Indlæg af Thomas Lør Dec 15, 2012 4:53 am

Göran Persson

Nästa vecka håller Riksbanken penningpolitiskt möte. Alla experter räknar med att styrräntan sänks med 25 punkter till 1,00 procent. Göran Persson har tidigare i höst uppmanat Riksbanken att sänka. Nu säger han så här om huruvida det är bra med ytterligare en sänkning:

– Ja, det är det väl. Men samtidigt måste ju folk börja fundera på om vi ska ha negativ ränta. Vad blir nästa problem som vi skapar genom att trycka oändliga mängder pengar och ha räntan låg. Är det jätteinflationen som lurar runt hörnet. Är det framtidens svar på skuldkrisen? Ja, då går vi från ett helvete till ett annat.

Det kan ikke overraske: Nordea har da ikke råd til låne penge til danske flextumper til 1/4% og låne til 1 1/4% i Riksbanken. Inflationen kommer, hvis man ikke vil tage tabene i de svenske banker, hvilket man jo ikke gør.

Jag är mycket orolig för hushållens skuldsättning. Det diskuteras inte ens i Sverige. Och vi ligger i topp med Holland och Danmark i det avseendet.
...
– Om det blir en nedgång på fastighetssidan, ja då kommer den privata skuldsättningen att synas mer. Det gör den inte nu, bland annat beroende på SvD:s räntekarta, lånen kostar ju inte så mycket. Men om lånen som lämnas av bankerna inte motsvaras av fullgoda säkerheter då är vi väldigt illa ute, säger Göran Persson.
Altså det svenske boligmarked er også på vej i lokummet.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum