Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Luftforsvar:

Go down

Luftforsvar: Empty Luftforsvar:

Indlæg af Thomas Fre Jun 21, 2024 8:37 am

Der er nogle interessante konstateringer!

 1. Nato bjærger tilsynelandende i deres planlægning aldrig fly på samme base, som de startede missionen fra!
  Helt klart er det et område, hvor Danmark er interessant. Danmark har i Jylland ALENE 5 luftbaser - og et kæmpe land som Ukraine har 20 baser.
 2. At se Danmark i isolation er e en basal misforståelse.
  Det operationelle koncept er klart illustreret af  Nordatlanten, hvor både jager- og patruljefly der starter fra Norge formentlig skal bjerges enten i Sydnorge eller Island.
  F-35 har en rækkevidde på 1400 km i luftforsvarskonfiguration. Det er en total flyvestrækning på 2800 km. Så hvis en interception fra Bodø går 400 km ud, så er det ganske realistisk at bjerge flyet (flyene) på Keflavik.
  Det omvendte forhold gælder for F-16, der med offensiv bevæbning har en række vidde (iht. Wikipedia, der ikke tager taktiske og operative forhold i betragtning) på 550 km. Der er så fra Skrydstrup ca. 700 km til Königsberg. Javel; men hvis flyet kan bjerges på Belbek. Så forholder tingene sig noget anderledes. De berører så ikke, at F-16 har for kort rækkevidde.Typhoon har en rækkevidde med offensiv last på 1400 km  Det betyder at man kan bjerge på Goia del Colle.
 3. Der er for Ukraines vedkommende tale om kvaltetsmæssige spring:
  I_____F-35/Taifun
  IIF-16/Mirage
  III1980'er sovjettisk
  IVÆldre russisk

  Der er tale om et kvalitetsmæssigt spring, der vil noget. i 1950'erne forsøgte det retablerede danske flyvevåben noget tilsvarende - og det gik frygteligt galt.
 4. Ukraine destruerer systematisk den russiske flåde og flyvevåben, hvilket i årene fremover vil gøre integrationen i Nato - ikke bare for Ukraine - væsentligt lettere. En ting er Ruslands ambitioner - en ganske anden er realisme.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum