Lad os lige se, hvor vi står!

Side 3 af 3 Previous  1, 2, 3

Go down

28/8 2018

Indlæg by Thomas on Tirs aug 28, 2018 7:03 am

Kursklø til kronen?

Det er der ved Gud intet, der tyder på!

Tværtimod, så kliner DKK sig endnu tættere på målsætningen end før.

Det man nok skal tænke på er, at man rent faktisk har nedsat renten. Ikke den indlånsrenten eller indskudskudsbevisrenten; men renten på skatkammerbeviser.
De to sidste auktioner på skatkammerbeviser er fejlet - måske fordi banksvinene ikke ville byde nok for dem: En rente på -0,66% er tilsyneladende en pris, som banksvinene ikke vil betale: Den ligger så også under indskudsbevisrenten.

Der er også afsætningsvanskeligheder på 1/4% 2020, hvor renten ved sidste auktion blev på -0,57%. Uden fuld tildeling.
Renten på den 10 årige obligation ½% 2027 er helt nede på 0,3%. Renten er nedsat ved at statsobligationerne med løbetid er blevet dyrere.

Men tilbage i maj gik 4½% 2039 i kurs 166 eller et afkast på 1%: På en 20 årig statsobligation!!!

Det kan godt være, at DKK er en flugtvaluta; men det er kraftsparkeme dyrt at flygte hertil. Man skal være idiot, hvis man er sikker på, at der ikke kommer en 5% inflation de næste 20 år. Måske gør der - måske ikke. Man er i hvert fald parat til at betale en overpris på 66%, fordi man ikke tror det.
Nu er der ganske stort omløb i serien på 130 mia., så spørgsmålet er om man overvejer at åbne en serie på 1% 2040?

Men igen, hvorfor skulle man det, når banksvinene vil betale på forhånd?

At der ikke er nogen likviditet i serien er sådan set hensigten.

Men alt i alt: Så falder renten, fordi kursen på selv kortere og lavt forrentede papirer falder.

Nej, det her minder mest af alt om jamren fra Nordeas side, fordi SEK er i lokumstønden. Et støt og roligt fald i SEK-kursen, hvor man følger rublen nedad. Nordea kunne jo helt fint købe tyske statsobligationer - nårrhh nej, det kan de ikke: De er ganske enkelt så dyre, at SEK ville skvatte sammen.

Men hvad? Det er jo Berlingske, så intelligensniveauet er derefter.
Trump har indgået en ny handelsaftale med Mexico. Det er nok et dække for, at Mexico får en bedre pris for deres olie. Den stadige snak om Canada i den forbindelse viser, at baggrunden er, at Canada har fundet en vej udenom de amerikanske olieselskabers underbetaling. Det har nok ikke gået ubemærket hen i Mexico!

Mexico har så sandelig ikke tænkt sig at betale for den mur, som idioten fabler om.

Mexico kunne jo finde på, at eksportere sin olie til nogen, der er parat til at betale bare lidt bedre? Det vil undre mig meget om de hollandske og tyske raffinaderier ikke er fremme med nogle interessante betragtninger i den retning.


avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Endnu en minister er trådt af

Indlæg by Thomas on Fre aug 31, 2018 2:12 pm

i Norge.

Der er ligesom i Danmark med de Konservative. Alle konservative kan blive minister - en tid.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvis vi ser på guldprisen

Indlæg by Thomas on Lør sep 01, 2018 5:48 pm

Billedet er, at guldprisen har stabiliseret sig i ca. 1200 USD/oz. Russerne har tilsyneladende krævet at blive betalt i dollars.

Den er kineserne da helt med på: De sælger deres guld for dollars. Det betyder naturligvis, at guldprisen falder og russerne er nødt til at bruge deres surt afpressede dollars på at købe guld op for at stabilisere prisen.

Det betyder, at stille og roligt udskiftes sammensætningen af den russiske valutareserve fra penge som EUR og USD til guld - guld som ikke kan sælges.

Rublen falder støt og roligt (sådan da) med 10-15% om året. Problemet er, at denne stadige tilbage gang er blevet afbrudt af et sambrud på 10% i april - det lykkes så at stabilisere; men her i august kom så endnu et sammenbrud på 5-6% - om det kan stabiliseres er vanskeligt at sige - tiden frem til nytår vil måske vise det.

Indtil videre har der ikke været noget at se på olieprisen. Tilsyneladende er det lykkedes nogenlunde at holde prisen ved en produktionsnedgang fra f.eks. Venezuela. Noget tilsvarende er tilsyneladende sket på naturgassen; men det er nok kun tilsyneladende, fordi der er meldinger om, at Danmark køber gas fra Rusland med arme og ben - og sælger det videre: Det gør vi ikke uden fortjeneste!
Når det så kan få den pris, som det åbenbart kan, så må der være tale om et prisfald - også på prisen i Tyskland. Altså: Prisen ab producent må være faldet.


Hvor længe de høje oliepriser holder sig? Svært at sige!

  1. Canada eksporterer udenom USA fra næste år.
  2. Mexico lader til at have fundet en alternativ løsning også. Trump ævler om NAFTA; men i virkeligheden taler vi om olie.
  3. USA har gjort sig uvenner med Tyrkiet - hvilket er meget dumt - for Tyrkiet kan jo revidere sin holdning til EU, hvor markedet for olie og gas egentlig er. Der er slet ikke nogen tvivl om, at de gasledninger gennem Tyrkiet kan betale sig. Det bliver ikke Tyrkiet, der kommer til at betale rabatten til Europa - her kan vi være temmelig sikre, at det bliver Iran og Rusland.


Alle disse politiske og barnagtige knæbøjninger burde vi kunne være fri af - det er vi så ikke.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 3 af 3 Previous  1, 2, 3

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum