Lad os lige se, hvor vi står!

Side 1 af 3 1, 2, 3  Next

Go down

Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Thomas on Ons aug 09, 2017 8:42 am

Nordkorea kan man mene om, hvad man vil; men det er ikke nogen særlig god indikator for hvad der kommer til at ske.
Flæskedrengen har en målsætning: Nemlig at forblive forstander for sin dårekiste!

Kernevåben er langt fra enkle. Der er så mange faktorer, hvor det kræves, at det går præcist rigtigt. Rusland har formentlig jævnt hen forsynet Nordkorea med stumperne til atombomber og raketter - mod kontanter naturligvis (Putin har jo en "forbigående forlegenhed" på husholdningsbudgettet). Betjeningsvejledningerne har så bare stået på russisk - og der er gået en del tabt i oversættelsen.
Personligt er jeg langt fra overbevist om, at Nordkorea rent faktisk kan detonere en atomsprængladning. De måder man overvåger er seismiske - og jeg har før antydet, at måske er der tale om udløben ammunition, der bortsprænges for at slippe af med den. Gamle udtømte miner vil være et udmærket sted at anbringe krudtet i et strategisk lager.

Den vurdering kan man ikke bruge til så forfærdelig meget, fordi man leger ikke med atomvåben og det er svært at komme med et positivt bevis på noget negativt. Altså: Bevise at noget ikke eksisterer med noget konkret og håndfast. Ethvert skolebarn kan tegne en atombombe på væggen, og man vil ikke kunne afvise, at nogle af principperne er fattet; men der er langt derfra og til at det så rent faktisk siger bang.

Det man altså lige skal have gjort er at afbryde den kæde af forudsætninger, som en atombombe kræver. Her er polonium-tændsatsen nok den enkleste måde at gøre det på, fordi polonium har så ringe en lagerholdbarhed. Berylium-hylstret omkring tændsatsen er heller ikke noget der lige kan købes i Jem & Fix.
Det er svært at se, at Kina skulle kunne have en interesse i at have en atommagt lige på egen dørtærskel. I det omfang kineserne har leveret noget, så har de nok gjort deres til, at det ikke virker.

I den sammenhæng skal man nok hæfte sig ved det, som ingen ønsker at snakke om: Nemlig afstraffelsen af Rusland i Latakya, hvor Israel pillede luftforsvaret ned med F-35 (og benyttede lejligheden til at gøre noget tilsvarende ved Hizbollah) og så knaldede man hangarerne med Tomahawk.
Vi ser, hvordan man forbereder sig på at kunne gentage kunststykket overalt, hvor russerne har en flådetilstedeværelse og fremskudte missilbatterier.

Murmansk er noget som Norge med relativ lethed kan fjerne luftværnsmissilerne fra. Danmark kommer også til at kunne gøre noget tilsvarende i Khaliningrad. Briterne er formentlig klar til noget tilsvarende i Sortehavet med de Tornado og Typhoon, der er udsparet på Lossiemouth og sendt til Rumænien.
At Norge nu uddeler jodtabletter skyldes næppe så meget nervøsitet for atomvåben; men nærmere, at russerne sejler Peter den Store og Dmitry Donskoy forbi den norske kyst. De plimsollere kan lave en kernenedsmeltning, når det skal være og så garanterer jeg for, at der bliver sluppet radioaktivitet ud i sundhedsskadelige mængder.

Det, der sætter prikken over i'et for mig er: Trump har tweettet at Nordkorea har sat krydsermissiler på nogle patruljebåde.
Her tror jeg, at teknikken er den samme som med Søren Espersens forslag om at sende en fregat til Østersøen. Det er landsforræderi - ingen tvivl om det; men det kunne være en ganske praktisk måde at lade oplysninger tilflyde modstanderen - for at fortælle Putin, at man har skam truffet sine forholdsregler.
Det overbevisende er metoden, man anvender: F-35 til at fjerne luftforsvaret (det gik jo udmærket i Latakya); men at fjerne det med en allieret. Derefter fjerne flyvestationen (eller rettere: Dens materiel) med Tomahawk (som man har masser af).
Hvis Putin skal gøre noget seriøst ved det, så skal hele det russiske luftforsvar lægges om - det kan evt. teoretisk lade sig gøre; men det bliver meget kostbart.
Det minder om de aftaler Nixon fik med Kina: Nemlig, at hvis amerikanske bombefly overfløj Kina; men uden at have mål i Kina, så ville kineserne ikke foretage sig noget i den anledning. (De kunne så nok heller ikke, hvad man så med B-52 togterne, der egentligt afsluttede Vietnamkrigen - det er så noget andet - og en omstændighed, man af taktfuldhed ikke ville gøre noget ud af)
Resultatet var, at Rusland blev nødt til at opbygge et fabelagtigt kostbart luftforsvar langs hele den kinesiske grænse (og den er lang - meget lang). Det bidrog i ikke ringe grad til Sovjets kollaps.

Det er formentlig derfor man stadig bruger B-52: Det er såmænd ikke, fordi man som sådan planlægger at kunne angribe Rusland med dem; men Rusland er nødt til at tage højde for muligheden og anvende afskyeligt mange penge på modforholdsreglerne. Som sådan koster B-52 ikke noget - de koster i vedligehold (meget); men de bruges til så meget andet. Det er en situation, som Rusland kun kan tabe.

Kineserne? Ja, de vil have billigere olie - og så længe, de kan få det ved at betale Rusland med guld og spillemærker, så går det. Men det bliver ikke ved med at gå, fordi Rusland kan ikke sælge af guldet - ikke uden at valutareserven forsvinder på formiddag.
Kina får ikke billigere olie så længe, de ikke skrider ind overfor Nordkorea - hvilket de så vil gøre - sådan da: Kina er ikke interesseret i millioner af flygtninge fra Nordkorea. Med sanktioner har man givet Kina en let udvej, som de formentlig vil benytte.

Trump? Hmm... det drejer sig om at få ham fjernet, fordi han er ubrugelig. Selv som pauseklovn er han kun begrænset egnet.
Som det ser ud i øjeblikket, så skrider undersøgelserne planmæssigt frem. Man har nok på ham til at kunne få ham dømt for landsforræderi i en rigsretssag. Det er man imidlertid ikke interesseret i, hvis man kan få ham til at trække sig "frivilligt". Spørgsmålet er, hvornår fjolset er blevet mør?

At Trump mister sit "forretningsimperium" er givet, fordi netop det, der gør, at man har materiale til en rigsretssag er: Putin har lånt ham pengene med sikkerhed i groft overvurderede ejendomme. Den, der kommer til at bære den egentlige finansielle smerte bliver Putin. Putin kan sagtens sætte de ejendomme på tvangsauktion eller sælge dem fra; men det bliver med et absurd tab.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvad er målet egentlig?

Indlæg by Thomas on Søn aug 13, 2017 2:55 am

Det er rimeligvis at få kineserne til at lette måsen.

Vi kommer her med et bevis på, at russerne rent faktisk blev klasket i Latakya.
Det passer nemlig på så meget.

Nordkorea har indenfor en måned også skudt missiler af, der landede 40-50 km fra Vladivostok.
Det vil være det perfekte dække for at udslette den russiske flåde ved Vladivostok - man vil så nok gå efter flyene; men det er noget andet.
Det er en detalje, der næppe er spildt på russerne.
Vi ser, hvordan Østersø- og arktiske flåde er ynkelige i forhold til den russiske positur.
At Dmitry Donskoy vel mere eller mindre har gennemført udflugten på overfladen tyder ikke på, at den er i nogen særlig vedligeholdelsesstand.
Hvad angår den russiske flåde, så er den ét stort bluff-nummer.

Nedlæggelsen af den russiske flåde giver så kun en marginal besparelse på det russiske budget, når man ser på hvilken stand den er i, så har der ikke været brugt mange penge på den. Alene det, at Canada, Island, Danmark og Norge rent faktisk kan klare det arktiske - for meget små midler - det giver USA en kæmpe besparelse.
Putin bliver også nødt til at gøre noget ved hæren. Realistiske russiske generaler ved jo udmærket, at de vil få så læsterlige tæsk, hvis de forsøger noget som helst mod Nato. Problemet er så, at de måske finder ud af, at de skal have en anden ledelse.

Igen koster det ikke ret meget for Nato.

Det er som jeg har sagt gennem lang tid: Det er kun et spørgsmål om, hvor længe, der er et Rusland. Den styreform og økonomi er ikke holdbar. De investeringer, der er fortaget i energisektoren (som nu bliver ramt af yderligere sanktioner fra USA).

Danmark skal nok blive omdrejningspunktet. Der er ikke mange der ved, at Danmark faktisk har monopol på søfragt af ammunition (det havde de i hvert fald for 20-30 år siden). Markedet er ikke stort; men pengene er gode. Fordelen er, at man kan stole på "Krudt-Madsen" - og de kan omgås ammunition.

Det er så noget irriterende, at den Danske krone bliver brugt til vask af russiske mafia-penge. Det bliver imidlertid en vask, der er kostbar.
Vi set at 10 årige statsobligationer i ombytningsoperationer koster stort set det dobbelte. De 4 årige koster 50% mere.
Det er en rundbarbering, som Putin er parat til: Vi kan jo se, de lån han har i Trumps ejendomme lægger en ejendomsværdi til grund, der er stort set det dobbelte af hvad den faste ejendom er værd, så et "haircut" på 50% er vel stort set det accepterede tab?
Det næste er, at disse danske statsobligationer er nærmest usælgelige! Bliver de sat til salg, så vil Nationalbanken bare vente til kursen kommer langt nok ned - og så købe dem op. Man har jo masser af euro og dollars på lager. Det bliver obligationskursen, der kommer til at give sig - ikke valutakursen, så de skal de nok holde op med ret så hurtigt.

Nu får vi se, hvordan indløsning af de 50 mia. til november kommer til at spænde af.

Jeg tvivler på, at det bliver nødvendigt i situationen i Korea, at smadre guldprisen. Tvivler.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Lad lige trække nogle foreløbige konklusioner!

Indlæg by Thomas on Tors aug 17, 2017 2:13 am

Efter russerne fik tandrensningen i Latakya er det gået op for dem, at Rusland og Putin kommer mest til skade, hvis de ikke bringer Flæskedrengen under kontrol. Tilsvarende med Kina.
Det har reelt ikke kostet amerikanerne noget.

Russerne har fået demonstreret, at det de måtte foregive at have af militær magt i Stillehavet - det kan forsvinde på 2 timer. Kineserne har jo ikke nogen reel militær kampkraft. Det eneste russerne kan høste er ydmygelser.
Selve de "koreanske" missiler er jo reservedele og stumper samlet op fra bl.a. Ukraine. Det har russerne så netto fået noget guld for. Guld som de kan bruge til: Ingen verdens ting.

Kineserne er da velkomne til at købe olie i Rusland for det guld de er nødt til at betale fuld pris for. Køber overvurderet olie for overvurderet guld. Det er lidt af en situation: Smide taber på taber.

USA kan smadre Kina's og Ruslands økonomiske legestue med hinanden på en formiddag, hvis det skal være. Som sådan har USA ikke noget motiv til at gøre det.

Som det ser ud, så er Rusland og Kina blot sunket dybere ned i afmagten. Vi ser også, hvor lidet det interesserer den amerikanske offentlighed - reelt.
 • Der er en infrastruktur, der skal på plads. Det pressemøde, hvor Trump igen sagde meget dumt, drejede sig egentlig om infrastruktur - og ingen gad spørge! Det er så forståeligt, for hvor interessant er sporarbejde og vejreparation egentlig? Det minder mig mest af alt om de private udgivelser af pensionerede højskolelæreres erindringer - de interesserer ikke nogen. Det er ligesom med Pape's lumre privatliv - Gud! hvor det rager os.
 • Der er et sundhedsvæsen, der skal reformeres. Det kan man i Danmark snakke med om, at det bestemt ikke er let. Bl.a. fordi folk reelt ikke er særlig syge.
 • Der er en skattereform, hvor amerikanske flextumper vil tvære deres dumheder af på skatteyderne - hvilket ikke kommer til at ske. Hverken i USA eller Danmark.
 • Der er nogle flygtninge/indvandrere - som igen ikke er et reelt problem! Hverken i USA eller Danmark.


Det vi ser er, at Ruslands aggression i de Baltiske Lande, den fiser også ud i sandet. Putin tager så til Königsberg - og hva' så. Han vil blive fulgt - og ingen tvivl om, at der er et forhøjet beredskab. Det foregår så i god ro og orden - ikke noget med at mobilisere og holde folk på kasernerne - hvad skal de dog gøre dér? Russerne er jo ikke dummere, end at de godt er klar over, at forløber de sig, så vil de få så mange tæsk og blive ydmyget. Putin er da også godt klar over, at den sabelraslen han laver - det er rent faktisk de dolke, som nogen har tænkt at stikke i ryggen på ham, der bliver slebet.

Sydpå er der i Ungarn, Rumænien og Bulgarien det sædvanlige rod og skøre individer, der skal gøre sig interessante. Intet nyt dér. At russerne skulle kunne trænge frem og "erobre" - kommer ikke til at ske. Det er såmænd ikke så meget, at de vil få bank - det er meget mere nærliggende, at de bliver til grin dér.

Vi kommer så igen tilbage til det, jeg længe har sagt. Danmark har den afgørende rolle i Nordatlanten og Østersøen. Naturligvis er det i Danmarks interesse, at handel og forretning kan afvikles med lavest mulige omkostninger.
Reelt er problemet en gang farvandsovervågning i Nordatlanten og Østersøen - det er tæt på at være en ren politimæssig trafikregulering.

Der skal selvfølgelig ansættes kvalificeret personel - og det skal også betales ordentligt - og de skal have tidssvarende værktøj. Hvis de ikke får det, så bliver det for dyrt - som alt klamphuggeri er i sidste ende.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Uffe har et indlæg, som jeg ikke har adgang til.

Indlæg by Thomas on Lør aug 19, 2017 6:09 pm

Så vidt, jeg kan forstå på overskriften, så omhandler det den kommende russiske øvelse Zapad her i september måned.

Vurderingen af intentionerne er ikke vanskelig. Vi har de sidste 10 år vidst, at man kun kan tilskrive russerne onde hensigter (man kan ikke sige, at det bare er Putin - der er nok af opbakning til en aggression i Rusland). Alene postulatet om, at man fra Vesten skulle have noget som helst ønske om, at erobre Rusland - eller som sådan overtage Ukraine - er absurd. Som om Tyskland og USA skulle have noget ønske om at rydde op i det kaos, som Rusland er? Tyskland har brugt penge nok på at bringe Østtyskland på fode igen - det var så en fornuftig beslutning: Det har aldrig været en dårlig idé, at investere i tysk arbejdskraft. Tilsvarende har det aldrig været nogen god idé, at investere i Rusland.

Vi er med andre ord frie til at forholde os til russernes evner til at indlede en krig.
Det tal vi har (hvor pålideligt det så end er?) er 100.000 mand. Regner vi en division til 20.000, så taler vi 5 divisioner eller 1-2 armekorps. Dvs. man må træffe forholdsregler mod angreb fra mindst to retninger.
Det tyder det også på, at man er i færd med.
Putin har nemlig med sine trusler opgivet at opnå en egentlig taktisk overraskelse. Vi ved temmelig præcist tidspunktet - og nogenlunde (gennem elimination) stedet.
Umiddelbart er en besættelse af Hviderusland det mest sandsynlige: Det er også dér litauerne sender observatører.

Det giver mening, hvis man betragter Köngsberg, som er effektivt afskåret fra Rusland. Russerne kan da udmærket holde Königsberg forsynet - indtil videre: Det er ikke adgangen, der er noget problem, det er hvad russerne kan opnå med Königsberg?

Det karakteristisk er, at de styrker forsvaret har er formentlig undervurderet. Alene det, at man ikke véd, hvor de befinder sig! Det gør det vanskeligt for russerne at finde ud af, hvor reserven egentlig befinder sig. Det gamle netværk af forrædere, man havde for 20 år siden - alle erfaringer tyder på, at de er værdiløse (Gehlen forsøgte at vække sit net til live i begyndelsen af 1950'erne - ingen svarede!).
Den gamle film med Charles Bronson: "Telefon", hvor man forsøger at vække et netværk af "sovende" agenter virkede ikke! Vejene var i mellemtiden lagt om, agenterne havde fundet anden beskæftigelse eller var døde af naturlige årsager.
Jeg er ikke nervøs for forbryderne blandt kommunister og SF'ere. Altså: Kan man forestille sig noget mere inkompetent og sløvt end en flok skolelærere. De har jo vist, at de ikke kan kontrollere en 3. klasse - langt mindre en flok indvandrede narkogangstere.

Det vi ser i Spanien, Finland (event. Charlotteville) er typisk, at politiet rykker ind på de forsprængte rester af et (eller flere) terrornetværk. Ledelsen - hvad der så end har været af det - er rimelig nedkæmpet, hvorfor deres beredskabsplaner træder i kraft. Vi ser, hvordan det, de udfører er deres plan B og C. Det er ubehageligt nok; men i sit fundament et spørgsmål om at bortsprænge forsagere. Der er noget bandekrigsførelse; men den egentlige undergravende virksomhed er noget, som politiet formentlig har siddet tungt på siden "Faderhuset".
De gamle og nye kommunister i SF/Enhedslisten skal nok være politiet behjælpelige - om ikke andet fordi de mest af alt frygter at falde i hænderne på deres "bagland" - en nervøsitet, som er let at forstå.

Vi ser - ingenting. Det er netop dér man skal have opmærksomheden rettet. Omkring det nye forsvarsforlig, så er tavsheden larmende. Lidt forvirret Putin-propaganda fra Nazi-Marie. Inderlig tavshed fra Tulletåben, der ikke skal have sine misliebige forbindelser med den russiske mafia udstillet. Slemt nok at hans ejere i Nordea bliver naglet til skottet med deres pengevask gennem Nationalbanken. Rohde er nok ikke så forfærdelig meget mere imbecil end mig, så naturligvis har han et rimeligt overblik over, hvad der foregår.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Uffes indlæg.

Indlæg by Thomas on Søn aug 20, 2017 2:33 am

Thomas skrev:Så vidt, jeg kan forstå på overskriften, så omhandler det den kommende russiske øvelse Zapad her i september måned.

........

Landsforræderne i Dansk Folkeparti

Det var Hviderusland, som jeg var begyndt at formode.

Den danske folketingsformand, Pia Kjærsgaard (DF), deltog ikke. Hun meddelte, at hun ikke mente, at parlamentsformændene burde beskæftige sig med udenrigspolitik.

Jeg ser heller ikke, at man har gjort andet end det fornuftige med at forære våbnene væk. Sandheden er jo, at nye kampkøretøjer koster ikke noget! Det er uddannelsen af personellet, der sluger penge.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvad er sigtet i det næste forsvarsforlig?

Indlæg by Thomas on Tirs aug 22, 2017 5:18 am

På den ene side har vi et højt trusselsniveau og offentliggjorte (men urealistiske) russiske forsvarsbudgetter.
Det er dem, som Nato (og USA hænger sin lettere fedtede hat på.

På den anden side kan vi se en klar nedgang i kapacitet på den russiske flåde. Det er efterhånden blevet klart, at Rusland kommer ikke til at operere med hangarskibe. Deres krydsere bliver ikke yngre og at opdatere dem forekommer ikke særlig sandsynligt: Også de står ikke ud af havn uden slæbebåd.
Hvor meget den russiske hær egentlig kan får vi måske et bedre indblik i i september måned med øvelse Zapad.
Vi ved, at med oprettelsen af "Nationalgarden", så er det ikke Nato-styrker, man tilsigter. Godt nok er der principielt tale om en reorganisering af forskellige direktoraters underlige styrker; men alligevel: De vil opsuge betydelige mængder personel, der som sådan ikke er til rådighed for egentlige armeenheder.
Det vi har set af flyvevåbnets kapaciteter er ikke overbevisende. Flyene er nok opdaterede og til dels nye (hvor nye er vanskeligt at sige, ligeledes er det vanskeligt at udtale sig om i hvilken mængde de forekommer. Dem vi har set indsat har alle været fly, der daterer sig tilbage før Sovjets sammenbrud.
Natoflyene er i vidt omfang andre: Taifun er klart en udvikling EFTER den kolde krig. F-22 egentlig også - for ikke at tale om F-35. Det er imidlertid ikke alene jagere; men også dybere ned i rækkerne. KC-46 er principielt ny og er mere beregnet på en større effektivitet end større kapacitet. P-8 Poseidon er ny.

Den politiske tidshorisont strækker sig højst de 5 år frem, som man må forudsige bliver det næste forsvarsforligs aftaleperiode.
En yderligere opfyring under "værnepligten" er vanvid set i en forsvarspolitisk sammenhæng - dels dur de ikke til noget, dels giver de evt. interesserede en afsmag for Forsvaret. Det eneste de kan bruges til er fangevogtere og som reservebetjente til nedkæmpelse af voldelige opstande.
Vi ved at værnepligten er ubrugelig til militære formål - og det gør russerne også!

Der skal mere personel til - og det skal kunne uddannes ordentligt.
Materiellet er ikke noget problem, fordi det kan klares med penge - og penge er der rigeligt af.
Der er i "debatten" så mange skjulte dagsordner og sløret beslutningsgrundlag - heri er der ikke noget usædvanligt. Man kalder endog lejlighedsvis Thetis-klassen for inspektionsskibe - en betegnelse som er så latterlig i lyset af

Vi kommer nok til at lande på en nedjusteret udgave af truslen skønnet i 2014. Danmark kommer på den anden side til at løfte opgaven med forsvaret af Nordatlanten (sammen med Norge og Holland - ikke at forglemme). Det er en klar Nato-prioritering: Det fremgår om ikke af andet så af, at Belgien og Finland regnes for interesserede i F-35 (naturligt nok); men de afgiver ikke ordrer - sammenhængen er til at få øje på. P.t. produceres 60 F-35 på årsbasis (og F-35A og C har ikke ret meget med hinanden at gøre - for slet ikke at tale om F-35 B. Målet i den samproduktion var, at ¾ skulle være fælles gods - det bliver nok nærmere ¼). Derfor er der tale om en rationering og spørgsmål om uddannelseskapacitet.

Problemet er Østersøen. Her er man så i den situation, at der skal opbygges kampgrupper - og det bliver interessant at se, hvor mange af dem, der reelt bliver tale om - bemandingsmæssigt. At materiellet skal anskaffes er der ikke nogen tvivl om, det indgår i det store og hele i det allerede vedtagne.
Problemet er derfor den forøgelse af forsvarsbudgettet, som klart fremgår må i alt væsentligt være personel. Medmindre den udbygning af transportkapacitet luften (til søs er der rigeligt af roro-skibe, der kan indchartres).
Der er efter min opfattelse argumenter for 1-2 flere Huitfeldt-klasser - så langt; men mest påtrængende er nok anskaffelse af våben til dem.
Det er så bare mit tankespin, når jeg forsøger at få mening i de offentliggjorte oplysninger. At der skal bruges værnepligtsbataljoner til at slå gangsteroprør i København og Århus ned. Forekommer ikke særlig troværdigt.

Det karakteristiske er imidlertid, at det er ikke de store materielanskaffelser, der er tale om: Det er uddannelsen af personellet, der er problemet - som sådan skal man nok kunne finde befalingsmænd og officerer til opgaverne.


Sidst rettet af Thomas Tors sep 07, 2017 6:18 am, rettet 1 gang
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvordan ser hæren ud fremover?

Indlæg by Thomas on Tors sep 07, 2017 5:13 am

Hvis vi går ud fra en fuld udbygning, så lader vi til at have:

TypeHovedformationSærligt designeredeTypisk våben
Arktisk 1)DELSki evt. hunde
Luftbåren 2)BTNMerlin, Lynx?
Let 3)BTN"Øgler"
Mellem 4)BDEPiranha V
Svær 5)BDEBTN 6)CV90, Leopard 2
Træn2 PBTN
1 BTN
1)_____Det er lidt svært at forestille sig mere. Norge har vel brug for en BTN; men på Grønland vil selv fuglene spadsere i det rædselsfulde vejr.
De kan enten komme ned med faldskærm/luftlandes med Hercules.


2)Det er formentlig til Königsberg. Her er problemet, hvornår Rusland trækker sine atomvåben ud. Luftværnet tror jeg, F-35 i hovedsagen skal tage sig af.
Alternativt taler vi Færøerne.


3)Vi må her tale om Island, fordi der er en ret så god vej hele vejen rundt om Island. Fidusen er, at en landsætning på Island vil være kendt en 48 timer før den rent faktisk kan finde sted. Hvor meget af landsætningen, der kan komme levende frem er så et andet spørgsmål. Men det vil give en frist til at samle enheden under uddannelse til indsættelse et andet sted i Europa. Så der faktisk kommer 2 BTN ud af det.


4)Hærens hovedstyrke - eller rettere reserve.
Den vil have forskellige ting monteret på Piranha V chassis'et.


5)Det er det materiel, der er til rådighed i dag. Brigaden vil indgå i et korps ved Polens grænse til Königsberg. Sammen med en polsk og en tysk brigade. Det, der mangler er artilleriet; men den CAESAR kan monteres på flere forskellige vogntyper, hvilket fabrikanten i sin reklame har gjort meget ud af at fortælle. Jeg er så enig i, at en EAGLE er lovlig let til så tungt skyts; men her kan man evt. korte løbet af og operere med ladning 2 i stedet for ladning 3.
Men ellers tror jeg man vil lade ladningens størrelse reguleres med vognens vægt - og på den måde være i stand til at bibeholde standard ammunition. Det er standardiseringen af ammunitionen jeg er mere bekymret for end de stykker blik, man bøjer og sætter motorer i.6)Den bataljonskampgruppe skal formentlig til Estland, fordi hvis Norge også stiller med en tilsvarende, så vil de kunne afsejle samtidig og nå frem samtidig til landsætning med roro-færger. Alternativt kan begge lande samme sted og trafikken fra den første være afviklet,
når den anden ankommer. Det at man bruger en hollandsk fregat til eskorte er nok værd at hæfte sig ved - om den går gennem Kielerkanalen skal jeg ikke kunne sige; men den kan.
Ser vi på erfaringerne, så skal der ikke ret meget tungt til at holde selv et større angreb i det terræn. Hovedproblemet er at få de tunge enheder frem i tide; men ved en kreativ anvendelse af indchartret færgekapacitet, så kan meget lade sig gøre.
Pointen er, at fjenden ikke på forhånd véd, hvor den tunge reserve er og kan som sådan ikke ved et overraskelsesangreb sætte den ud af spillet.


7)Det er den måde, jeg kan få mening i "værnepligten". Det er det eneste formål, jeg kan se så kort en uddannelsestid kan tjene. Jeg ville så hellere have en række kontrakter med et rådighedsbeløb til uddannede chauffører.
.
Det er så bare mit tankespin, når jeg forsøger at få mening i de offentliggjorte oplysninger. Som sådan skulle man nok kunne finde officerer og befalingsmænd til opgaverne: Der, hvor pengene ligger er i uddannelsen af det menige personel.
Meget har man klaret med hjemmeværnsfolk, hvor de overtager servicefunktionerne - og naturligvis bliver betalt godt for dem; men tallet for hjemmeværnsfolk har man i Nato en tillært skepsis overfor - bl.a. fordi Danmark blev fanget i nogle dobbelttællinger, hvor folk talte med både som hjemmeværnsfolk og mobilisationsreserve.
Nok er man god til Tordenskiolds soldater; men man kan altså også blive lige snu nok.

Det danner imidlertid baggrund for Lars Løkkes uskyldsrene plirren med øjnene overfor amerikanerne - som ganske enkelt ikke fatter tanken - når Løkke spørger om man har noget at klage over. Jeg tror ikke Mattis synes, at Söreide er nuttet (i det hele taget tror jeg ikke den mand anser ret meget for nuttet! Men hun er fræk nok til at spille op - vel vidende, når hun har trukket trumferne, så kan en knægt være et rimeligt sikkert stik.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

En revision af kommandostrukturen

Indlæg by Thomas on Tors sep 07, 2017 6:37 am

er nok påkrævet.

Vi kan nok ikke påregne, at Rusland knækker indenfor et år (udelukket er det nok desværre ikke); men han har ret: Vi skal have styr på og tilpasset den overordnede kommandostruktur: Til tiden efter Rusland.
Rusland og Putin kan udmærket holde nogle år endnu, bl.a. fordi nok kører Rusland på pumperne med valutaen og reserverne; men det kan Rusland traditionelt gøre ganske længe.
Vi skal i den forbindelse holde os for øje, at nok er olieprisen ikke steget til de 70 USD/brl; men den er heller ikke kommet ned på den størrelse, som den på længere sigt skal have (omkring de 20 USD/brl. ?).
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Sep 2017

Indlæg by Thomas on Tors sep 28, 2017 2:14 pm

Soldater ved grænse og synagoge.

Man må have fået ret så pålidelige oplysninger om et planlagt angreb/invasion fra/af terrorister.
Jeg synes også at have bemærket en påfaldende tavshed fra SF/Enhedslisten. Bondo's larm omkring overenskomstsituationen er udelukkende en afledning.

Nazi-Marie er også blevet påfaldende tavs.
Det kan have en sammenhæng med en pågående aktion mod Nordea.
De besynderlige transaktioner i statsobligationerne kunne tyde på, at et eller andet foregår.

Det er så næppe Danske Bank, fordi de vil have fuldt op at gøre med deres pengevask. Der kan dog være nogle udløbere af pengevasken (at en kaukasisk præsident/forbryder vasker penge er næppe noget, man kan regne som en nyhed. Det giver imidlertid et godt røgslør over en mere dybgående undersøgelse af Danske Banks forbindelser til deciderede kriminelle elementer.
Det at Thomas Borgen fik tæsk er nok nærmere en del af det samspil med kriminelle. Her har man ikke ønsket at orientere politiet, hvorfor politiet indtil nu ikke har kunnet beskytte direktion i Danske Bank.
Det er så typisk polititaktik, at hvis man ikke samarbejder, så kan man ikke påregne beskyttelse mod individer, der har det indtryk, at man rent faktisk samarbejder.

Nordea er nok noget ganske andet: Det er jo en svensk bank, hvorfor det pr. definition er en kriminel organisation. De beløb vi har set flyde gennem statsobligationerne er af en størrelsesorden, så vi ikke taler gement skattesvig og pengevask.
Lidt efter udelukkelsesmetoden, så vil det være Putin og hans slæng. De pågående amerikanske undersøgelser får jorden til at brænde under visse konti i USA. Derfor vil Putin et alia søge andre veje for at bringe deres stjålne midler i sikkerhed.

Påfaldende er også, at ingen ønsker at have Nordea's hovedkvarter - at det indtil videre er endt i Finland kan vække nogen undren, fordi Finland vil være med i Bankunionen, hvorfor ECB vil have fuld ret til posekikkeri.

En anden indikator er den ret så store (multinationale) øvelse i Sverrig: Man er forberedt på, at Putin kunne finde på - bare for sjov - at bombe Stockholm (som om det skulle være en dårlig ting?). Vi taler angiveligt 20.000 mand. Det er faktisk ret meget.
Det er faktisk så meget, at der må være nogle ret så seriøse underretninger - der var så også en "ubåd" nord for Stockholm.
Den noget nervøse svenske regering har haft sine problemer med venstrefløjen. Et eller andet sker der!

Det er nok, hvad jeg hele tiden har sagt: Truslerne mod Sverrig (og Danmark) med bombere er nok så meget Putin, der vil gøre opmærksom på, at han ikke vil se med milde øjne på, at Sverrig beslaglægger hans velstjålne penge. Putin fik jo nærmest et apoplektisk anfald, da han opdagede, at han kom til at betale for de græske og cypriotiske bankers fallit.
Det er en oplevelse Putin ikke har tænkt sig at gentage.

Det kunne også være en årsag til, at Danske Banks estiske afdeling netop nu er i søgelyset - og Danske Bank så uoprigtigt beklager manglende omhu - selvfølgelig var det nøje planlagt og med direktionens (ikke alene forståelse; men aktive tilskyndelse).
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

26/11

Indlæg by Thomas on Søn nov 26, 2017 10:18 am

Nordkorea:
Det lader til, at USA har fået drejet armen godt og grundigt om på Kina. Så Nordkorea skal nok falde til patten - det kommer til at tage tid; men det sker. Kina kan ikke leve med, at hele deres opsparing (herunder den private) forsvinder i et guldpris flop.
Russerne skal også nok holde sig i skindet: De ved, at kommer det til en slagudveksling, så ryger Vladivostok "ved en fejltagelse" - fra Nordkoreansk side - altså.

Tyrkiet:
Tjo... Erdogan er pissesur. Nu havde han lige regnet med at tjene kassen på ledningsafgifter for olie og gas gennem Tyrkiet. Det kommer ikke til at ske, for når Nordkorea kommer på plads, så falder olieprisen og så holder Iran og de andre helt op med at producere - frem for at transportere sagerne gennem Tyrkiet.
Så er det lissom, at man får tid til at tage sig af PKK.
Tyrkiet har jo skubbet PKK ind i Syrien og Irak for, at de kunne blive slået ihjel af ISIS. Nu holder ISIS så op med at være en faktor.
Det er så nok en af grundene til bandekrigen herhjemme. Nu er PKK ved at tjene penge ved kriminalitet til at øge terroren i Tyrkiet.
Det er da derfor man kan skride ind overfor dem fra politiets side: Der er jo ikke nogen tvivl om, at de nazistiske skolelærere i SF/Enhedslisten vræler til politiet.
Disse kommunister er jo så indbyrdes splittede, at de morer sig med at slå hinanden ihjel med deres forskellige stormtropper. Det må de da gerne - bare det ikke går ud over almindelige fredelige borgere.

Tyskland:
Tja... det tyder på, at det korrupte Socialdemokrati bliver nødt til at falde til patten og rense ud blandt Putin-vennerne. Nu får vi se.
Vi kommer nok også til at se de anlægsarbejder på infrastruktursiden, som vi andre har ventet på i årevis. Nato vil jo ikke finde sig i, at de mindre nationer bliver holdt som gidsler for den tyske interne uenighed.

Sverrig:
Nordea skal afvikles her hjemme. Det bliver dyrt for svenskerne - meget. Bertel Haarder er ude at vifte med den fælles nordiske fane. Tjo... det sker der vel ikke noget ved. Vi skal bare forsvare danske interesser og sørge for, at vi kan gøre i Sverrig, som det passer os - det kommer vi nok også til. Det pudsige er, at Dansk Folkeparti er så logrende følgagtige overfor, at vi ikke skal forsvare et ikke-Nato land.
Det er jo en af de ret så håndfaste indikatorer på, at Nazi-Marie er Putins lydige redskab.

Danmark:
Nu begynder Rohde, at gå efter flextumperne.
Sagen er jo den, at deres pensioner skal bruges til at betale af på deres gæld - naturligvis efter, de er blevet beskattet.
Der, hvor knebet ligger, er: De udbetalte pensioner bliver naturligvis indkomst, som ikke alene beskattes; men samtidig fører til reduktion af folkepensionen.
Da hele det udbetalte beløb fra pensionen skal bruges til afbetaling på gælden, så har tåberne kun den reducerede folkepension tilbage. Man skal have nedbetalt realkreditgælden, så svinene kan ryge på tvang.

Nu blev det så ikke et statslig realkreditselskab. Det bliver i stedet for en garanti som banksvinene kommer til at betale. Man vil så formentlig udstede nogle statsobligationer med høj kupon, som pensionsselskaberne kan købe. De bliver dyre! Meget dyre!
Det vil betyde at formuen i pensionsselskaberne bliver barberet.
Løsningen er naturligvis, at pensionsselskaberne ophæver pensionerne, som så bruges til at betale af på gælden i boligen.
Pensionenerne udbetales så, i det omfang, at pensionistens nettoformue er positiv.
Pensionsselskaberne kan vælge mellem at få ophævet pensionerne på den ene eller den anden måde.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvordan står råvarepriserne?

Indlæg by Thomas on Man nov 27, 2017 5:43 pm

Tja.... mærkeligt!

Priserne for olie, kobber o.lign. har kompenseret for dollarens fald.
Undtagelsen er naturgas. Den ligger stadigvæk på 3 USD/mio. BTU. Problemet er bare, at den pris er der ikke nogen kunder til!

Kunder er der: Til 2,8 USD/mio. BTU. Men det er man ikke interesseret i at sælge til - fint, gaslagrene er nok pænt oppe - ligesom olielagrene.

Sagen er jo bare den, at vi har ikke set det forventede prisfald i forbindelse med åbningen af Keystone. Der har været noget lokalpolitisk fnidder omkring en olielæk på Keystone, hvilket er det sædvanlige sælgerkneb, der hiver miljøfimsere frem.

Hvad vi derimod har set er, at USA har vrælet, at Nordkorea også er en trussel mod Europa, hvilket sådan set er rigtigt nok.
Det er så bare en jamren for USA's syge moster.
USA er da indstillet på at holde olieprisen oppe, så kineserne kan pine russerne til at levere olie og gas mod betaling i guld og andre spillemærker.
Det havde også været naivt at forestille sig, at de amerikanske olieproducenter ville sænke prisen, hvis de ikke var tvunget til det. Sagen er jo, at indkøbsprisen for raffinaderierne i USA jo ligger langt under de 40 USD/brl. som West Texas intermediate som det laveste har været tilbudt til. Den saudiske svovlsure olie skal jo raffineres med WTI for at kunne raffineres - og der ligger masser af tankskibe i den Mexicanske Golf, der med garanti længes efter at blive tømt.

Det er jo ikke fordi Europa ikke bruger flere penge på forsvaret! Tyskerne har lige bestilt 5 nye korvetter af Braunschweig-klassen til 4 mia. USD. Der er bare ikke nogen amerikanske våben om bord! Vi har da så sandelig ikke tænkt os at tage den amerikanske pengeafpresning om at købe amerikansk. Vi har da masser af amerikanske statsobligationer i valutareserven, som kan betale for de F-35.
Bevillingen var på 20 mia. DKK. Det seneste tal, jeg har set er 18 mia. DKK. som den reelle omkostning. Det er formentlig på det niveau, at Nationalbanken har købt amerikanske statsobligationer til - af formentlig kort løbetid.
Hvis Trumps skattelempelser bliver til virkelighed, så skal underskuddet skulle dækkes af udstedelse af flere statsobligationer, hvilket vil få USD til at falde yderligere. Man betaler da ikke forud til en høj dollarkurs. Trump tror åbenbart, at vi er komplet idioter.

Læg også mærke til, at man køber ind, hvor sagerne er bedst og billigst. De 900 Scania lastbiler købes da ikke ind til en pris på SEK på 80 øre. når vi ved at vente en måned eller 2 kan få dem til 75 øre.

CHF er også faldet fra 7 1/4 kr. til 6 1/3. hvilket gjorde dansk produktion af Piranha 5 uinteressant. CHF lunter ellers stille og roligt ned mod de 6 kr. Det bliver interessant at se om CHF virkelig kommer ned på de 4½ kr. som for 10 år siden.
Det bliver morsomt at se om Navantia eller Fincantieri kan komme med et interessant tilbud på at smække en 3-4 Huitfeldt'er sammen - eller Danzig for den sags skyld. De tog ½ mia. USD for Nansen-klasserne. Til en pris på 300 mio. USD sker der næppe noget ved at købe en pakke af dem - så kan vi altid snakke om, at sætte bemanding og våben på dem.

Olieprisen falder nok ikke før, man har fået kantet kysen på Nordkorea. Det trækker lidt ud.....

Men altså, hvis USA tror, at Europa har tænkt sig at løse deres budgetproblemer, som følge af en uansvarlig politik på forsvars og sundhedsområdet - så tager man sgu fejl. Den amerikanske skattelettelse vil jo alene komme de amerikanske olieselskaber til gavn.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Thomas on Man nov 27, 2017 6:40 pm

Thomas skrev:Tja.... mærkeligt!

......

Pointen er, at Rusland opruster for dels at true USA med atomvåben, dels for at true Europa med krig.

Der er kun én vej til at passificere Rusland: Lavere energipriser. Lad kommunistsvinene Rusland slå hinanden ihjel. Atombvåbnene har 1. prioritet og andre våben 2. prioritet.

Der er kun én udvej - lade Rusland gå fallit - igen. Det vil give revolution i Rusland. Helt fint - bare det ikke går ud over os.
Rusland har ikke nogen "indflydelsessfære" - ikke engang i Rusland.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Lad os lige samle et par brikker af puslespillet.

Indlæg by Thomas on Søn feb 04, 2018 10:25 am

Lad os lige tage udgangspunkt i hvad Rusland gør:

Med flådens forfald - hvilket bliver pinagtigt synligt hver gang de kaster fortøjningerne. Så tyder alt på, at de går mod en nedlæggelse af flåden - ok, der kan være noget kystbevogtning; men det nærmer sig en kampstyrke som Marinehjemmeværnet.
Det er i hvert fald ikke noget som briterne ryster i bukserne over: De har nedlagt XV squadron på Lossiemouth.
Nu er de russiske ubåde sejlet ud af Østersøen - jeg har ikke hørt, at de skulle være kommet tilbage igen.
De to ting til sammen gør, at jeg tror, at det er en reel mulighed, at de ubåde forlægger residensen for altid (bakkes også op af fyringen af hele toppen i Königsberg).
Det er muligt, at russerne har draget deres egen konklusion omkring nedlæggelsen af XV Sqdn. Det er de Tornado, de er bange for - og det har det altid været. Ubåde skal sejle uddykkede gennem danske farvande og kan ikke gøre noget mod en Tonka for fuldt skrald. De ved også, at de kan ikke liste sig igennem neddykkede - ikke at det ikke har været prøvet.

Det giver et billede af nedlæggelse og manglende reelle ambitioner: Ét sted skal russerne spare.
Det betyder så også, at opgaven med at sikre Nordatlanten bliver det nemmere. Den provokation af Norge, der skete for - uha - et år siden med en Flanker mod en F-16 gav mindelser til gamle dage, hvor de norske Orion blev generet.

Skal vi sige det sådan: Jeg tror ikke på, at russerne regner med at slippe levende igennem farvandet mellem Lofoten og Svalbard. Det vil være døden for deres strategiske ubåde og deres evne til at true Europa og USA, hvis det er tilfældet, så giver USA aldrig slip.
Vi har heller ikke fået noget at vide om, at russerne er fløjet med moderne langtrækkende fly.

Men så taler vi ikke bare overfladeskibe og fly; men også ubådene. Det er den første indikation af, at de strategiske kernevåbenstyrker i Rusland skal spare.

Det gør opgaven i det arktiske en hel del nemmere..

Det tyder på, at USA har købt planen om at det arktiske er noget som Canada, Danmark og Norge kan klare - og vi skal nok bede om hjælp i tide. Det er en vanvittig kostbar opgave, der bliver taget fra USA. Samtidig med, at det åbner for lufttransport over en sikret Atlantrute.
Spørgsmålet for USA er nok med hvilken hast de tre lande kan opbygge det arktiske forsvar så vidt, at de kan stå alene uden andet end en forbindelses officer på Keflavik.


Jeg prøver stadig, at finde baggrunden for det dumme grin, som Lars Løkke havde på overfor Trump.
Jeg hæfter mig også ved, at Løkke bagefter sagde, at man skulle anlægge et mere nuanceret syn på Trump - ord til andet blev det gentaget af Anders Samuelsen efter mødet med Tillerson.
Jeg tror faktisk. at Samuelsen har lagt planen - som er under udførelse - om at modtage amerikansk gas ude i Nordsøen, hvor det er meget svært for kommunister at komme til. Den føres så videre til Tyskland i en gasledning på tværs af Danmark.
Tillerson aner intet om militær planlægning; men han er mere end almindeligt velorienteret om olie og energiforsyning.
Vi skal så heller ikke se bort fra, at Danmark/Holland/Norge er uafhængige af såvel russisk som amerikansk olieforsyning.
Jeg morede mig så også over, at Hjorten i de Baltiske Lande klagede over, at han havde svært ved at få udgifterne til at slå til - med samme humoristiske tone som Ursula van der Layen.

Det kan da udmærket være, at Trump forsøger at genere Tyskland på foranledning af Putin. Det er jo ikke så meget de amerikanske sanktioner, der generer russerne - det er tyskernes. I forbindelse med valget har er Merkel blevet generet på alle mulige måder af SPD og venstrefløjen.
Det har nu ikke været klogt - af Putin altså: Jeg tror nemlig at hullet gennem Deutsche Bank er blevet lukket. Lukket som det er blevet gennem Storbritannien.
Jeg hæfter mig også ved, at det er en britisk efterretningsofficer, der har fourneret FBI om dokumentation om Trumps sammensværgelse med Putin.

Så langt: Mon det er sådan, at man via Nationalbanken har fået et overblik over Nordea's vask af Putins penge - og det er en dokumentation, som evt. kunne komme de amerikanske myndigheder i hænde. Der er lidt for mange 2017 transaktioner - specielt i ombytningen af statsobligationer med høj kupon til lav kupon - til at det ikke er en mulighed. Nationalbanken forklarer godt nok at højkupon-obligationer købes til højere kurs end ½% 2017.
Det er så heller ikke dem jeg har i kikkerten: Det er dem, hvor bytteforholdet går den modsatte vej.

At Danske Bank har vasket narkopenge - det siger sig selv; men det er kommet frem offentligt - det er helt almindelig bankforretning og kriminalitet. Det interessante er Nordea, der er ude i tovene. Bl.a. fusionen med Amro blev ikke til noget - Holland har ikke glemt nedskydningen af det fly.

Jeg tror så ikke, at Løkke har været så plump at sige noget direkte til Trump; men det behøves nok heller ikke. Fidusen er, at Danmark er nøglen til billigere energi til Tyskland. Det er noget, der vil ærgre Putin mere end almindeligt - alene tanken om Merkels overbærende tone.
Men jeg tror Løkke har antydet nok. Trump er ikke ret avanceret. Kees Tromp var heller ikke en admiral med elegante manøvrer: Det var lige på og hårdt for alle rør!


Der kom så meddelelsen om at licitationen på de nye miljøskibe er aflyst og skal laves om.
Jeg havde ikke set den komme; men havde nok fornemmet, at noget ville være på vej.

Her bagefter er den logisk nok: De miljøskibe er overflødige hvis det er sådan, at der ikke kommer olie-/gastankskibe gennem danske farvande. Det, der skal til er en olie-/gasledning fra Rusland til Holland/Belgien. Via Danmark naturligvis - hvis ikke tyskerne finder fornuften frem - det ender det nok med.
Nu skal man bare have et udbud på formentlig 3 skibe: To Huitfeldt'er og 1 Absalon.
Det er så bare min overslagsberegning. En til reserve til Østersøen og en til reserve til Nordatlanten. Problemet er hvilken pris våbnene skal leveres til - her har vi stadig et uafgjort spørgsmål med amerikanerne. Mon ikke også det går på plads?
Fidusen er, at det giver et fornuftigt karriereforløb for søofficerer - ikke valgt så meget efter skibstype som i gamle dage; men efter opgaven. Samtidig kommer vedligeholdet i fornuftige industrielle rammer, hvor skibet går på værft med præcis udbudsmateriale. På 8 skibe er der så til de 3 uger og så et halvt år til opdateringer og havarier.
Grønlandsskibene vil der være 7 af kunne være et til måske; men det er småting - og det skal ikke holde os fra at hjemtage den gevinst der kan opnås.

En anden mulighed er også flere skibe af Diana-klassen.


Spørgsmålet er om Gulland ønsker at stemme sig hjem til Danmark.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvad er det nu, der er sket?

Indlæg by Thomas on Ons mar 28, 2018 1:41 am


 • Jeg tror vi skal tage udgangspunkt i de to gange Putin er blevet ydmyget på det seneste:

  • Bombningen af den russiske base på Latakya.
  • Udslettelsen af en russisk lejehærsbataljon i Syrien.

  Ingen af de to hændelser har Putin kunnet gøre noget ved.
  Det finder han sig da ikke godvilligt i!
  Derfor kommer det totalt overflødige attentat i Salisbury. Den dobbeltagent har jo været uanvendelig de sidste 20 år.
 • Vi skal heller ikke være blind for, at Nordkorea's Flæskedreng er på besøg i Kina. Kineserne har fundet ud af, at det er til deres fordel, at bringe det monster under kontrol. Det smarte er, at russerne kommer til at betale for det.
 • Udvisningen af et par hundrede diplomater i Amerika og Europa. Nu har man jo altid et rigeligt lager af kommunister til udvisning. Pointen ligger i proportionaliteten:

  • Der er det stabile forhold på 2:1 mellem den britiske og USA's handlen (noget der går helt tilbage til blokaden af Berlin - hvilket så også er et signal til tyskerne)
  • Man skal lægge mærke til tallet 60 i udviste russere fra USA. 60 = 22* 3 * 5. Det er deleligt med så meget. Man kan altså sammensætte en sum, så den relative betydning afspejles.
   Med andre ord: Det har været forberedt længe - det er også derfor det har kunnet ordnes så hurtigt: Det er et spørgsmål om at ringe rundt og personlige kontakter. Tager ingen tid. Normalt er EU meget tungt; men i sådanne tilfælde som her går tingene rimelig kvikt.

  Læg mærke til, at Danmark er på niveau med Spanien og Italien. Fidusen er en rigtig Lars Løkke: Vi skal også regne Norge, Sverrig og Finland (Gud hjælpe mig! Endog Finland!) stiller med én hver - selv Island kommer med en næsvis bemærkning om at trække sig fra VM i fodbold. Så vi skal nok regne Danmark med 3 til og Holland med 2 til at fylde op. Vi når nok op på 12 med de baltiske lande. Dvs. lige så stor vægt som Spanien, Italien, Frankrig og Tyskland til sammen. Litauen har fået lejlighed til at tage 3 og give Polen den i snotten.
  Om jeg tror, man sidder og regner på den måde? Det garanterer jeg for! Hvad tror I sir Humfry'erne i udenrigsministeriet laver?
 • Jeg tror man skal lægge mærke til: Hvordan Danske Bank og Nordea har fået blodtud! Mon ikke de har kunnet finde de papirer frem, som ellers var blevet væk? Banksvin er kujoner som bare skal have brækket armen af en rocker for at opføre sig ordentligt. Rockere har vi masser af - vi har faktisk altid en flok, der venter på afsoning.
 • Trump er tvunget til at reagere mod Putin, fordi vi har gennem de Europæiske banker oplysningerne på hans gæld og kan "vippe" ham når som helst: Læg mærke til, at en af de ting som specialanklager Mueller arbejder ud fra er britiske bankoplysninger fra en MI6-agent.
  Tror i virkelig ikke, at der er mere og fyldigere materiale, hvor det kom fra?
 • Man skal også lægge mærke til, at der er forsvundet 70-80 mia. fra indskudsbeviser i Nationalbanken siden nytår: Det er mange penge! Hvor er de kørt hen? Helt uden, at DKK/EUR er blevet påvirket. Der har heller ikke været noget afsindigt stort salg af statspapirer. Den svenske krone har fået nogle velfortjente buler i hatten; men.... det er den, der giver sig - ikke DKK.

Man skal lægge mærke til, at Lars Løkke altid er fremme i skoene med en hjælp - det være sig et tilbud om hjælp til de tidligere Dansk Vestindiske Øer i under en tornado - en solidaritetserklæring. Der er ikke nogen, der kan lære Lars Løkke ret meget om at køre et sogneråd! Læg mærke til, hvordan han har fået Nazi-Marie "pakket ind" - og Tulletåben.

Det mest hjertegribende latterlige er: Åndsdværgen Trump skal nok holde sin kæft - han har nok at gøre med sagsanlæg fra ludere (og de er ikke andet), der føler deres ære krænket! rofl
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Man véd jo godt, at russerne vil gøre gengæld.

Indlæg by Thomas on Ons mar 28, 2018 3:22 am

Det vil være tåbeligt ikke at tage det i betragtning, når man nu godt véd det.

Der er bare masser af modforholdsregler man kan tage: Storbritannien har de kraftigste midler, for alle oligarkerne bor jo i London.

Men jeg tror Trump skal være meget nervøs for, hvad bankinspektionerne i Europa kan finde ud af.

Det tror jeg så også, han er! Der er nok en grund til at han spiser hamburgere hele tiden - han er nok bange for at blive forgiftet.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hmmm......

Indlæg by Thomas on Lør mar 31, 2018 10:30 am


 1. Reaktionen på attentatet af Skripal og datter har formentlig været en hel del skarpere end Putin havde regnet med.
  Da Obama udviste russiske diplomater tyder meget på, at Trump - under hånden - lovede Putin at sanktionerne ville blive lettet, når han blev præsident. Derfor undlod Putin at gøre gengæld og desavouerede sin udenrigsminister Lavrov.
  Det giver så det lille problem, at ikke nok med, at en sanktionslettelse ikke er kommet på tale; men kongressen har faktisk med overvældende flertal i begge kamre stemt et pålæg igennem om strengere sanktioner. Det har Trump ikke reageret på.
  Nu kommer så en udvisning af mere end 150 russiske diplomater, hvor USA rent faktisk er i afgjort mindretal. Det er ikke en tidsel, der er groet på Trumps golfbane: Det er klart Storbritannien. Ikke nok med det; men ca. halvdelen kommer fra andre end de to lande.
  Her har Danmark uden tvivl spillet den rolle at få Norge med på vognen (og man skal huske på, at i Norge er de lokale landsforrædere i Fremskridtspartiet med i regeringen) - og dermed åbnet for, at både Sverrig, Finland (og Island) har rejst sig modvilligt fra lænestolen.
  Man kan opnå meget med Norge ved at skamme dem ud. 2. Det er lykkedes at få Nazi-Marie til at lukke ned ved at gøre Søren Espersen ansvarlig - helt klart mener Tulletåben også, at her har han ikke noget at skulle have sagt. Man kan så kalde det bestikkelse af Søren Espersen at gøre ham til kommitteret for Hjemmeværnet; men det lader til at virke.
  Der er jo nok heller ikke andre, der kan fortælle Nazi-Marie så direkte, at hun er landsforræder og at hun leger med kræfter, som hun helt klart ikke kan overskue. Man skal heller ikke overse, at som kommitteret for Hjemmeværnet vil Søren Espersen blive klar over, at op mod 1/3 af de udsendte styrker rent faktisk er hjemmeværnsfolk. Rent faktisk er bevogtningsenhederne hjemmeværnsfolk. Det er så ikke en egentlig kampopgave; men de frigør de professionelle fra en tjeneste som de dels ikke er uddannet til, dels - rent ud sagt - ikke gider.
  Bevogtning er noget værnepligtige erfaringsmæssigt er uanvendelige til. En bevogtning er nemlig ikke effektiv, hvis den kun består i lejlighedsvis at kikke efter om der er en idiot, der kravler over hegnet - den skal langt længere ud og bero på et kendskab til befolkningen omkring - der kan skaffes megen sikkerhed ved at komme med kaffe og kager og få en sludder med Maren i Kæret. Lokal sladder er IKKE til at trænge igennem. 3. Trump er bundkorrupt og i lommen på Putin. Det gider man snart end ikke lade som om, man ikke er fuldt klar over.
  Trump er i stigende grad desparat og fyrer f.eks. både Tillerson og McMaster fordi de konstaterer, at russerne kan man helt enkelt ikke samarbejde med.
  At Putin så har været idiot og fået skiftet Tillerson ud med en høg over høg - og brint over ilte.
  Det er så meget amerikansk, at man kun kan få fjernet en amerikansk politiker ved hjælp af luderhistorier - og her skal vi ikke overse Melania Trump, som vel er den bedst begavede i det hvide hus - når væmmelsen en sjælden gang tillader hende, at opholde sig i Trumps nærhed: Melania har masser på Trump. Det er hende, der er den rigtigt farlige for Trump - hun siger ikke noget; men lægger mærke til alt. Hun er som Rosina i Figaro's Bryllup. Har overblik og foretager sig intet udokumenteret.
  De små skidtvigtige narrehoveder, der vimser forvirret rundt, dem skal hun nok få bukket begge ender sammen på, når det er belejligt. 4. Det man nu kan gå efter bliver pengene bag Putin. Hertil skal man bruge både de britiske og tyske banker - og i et vist omfang svenske. Det drejer sig om at forfølge pengene gennem kæden af skuffeselskaber.
  Der er to måder at gøre det på: Enten beslaglægge midler direkte under henvisning til ubestridelig kriminalitet, eller som bøder til banken, så den må dække tabene på egenkapitalen gennem manipulation af de dubiøse indskydere. 5. Putin har det heller ikke for godt. Hans loyale støtter mister penge - og det slider på troskaben. Hans hær ser, at deres mission her i livet er at lade sig slagte - det er nok ikke deres opfattelse af en pensionering. Allerede de romerske kejsere vidste alt om, at veteranerne skal man ikke pisse på - de slår nemlig igen. Europa er befolket af veteraner.
 6. Jeg tror stadig, at vi i den nærmere fremtid skal holde øje med gasprisen. Olieprisen kommer der ikke til at ske det store på. Ingen grund endnu til at Kina skal slippe billigere. Specielt skal vi holde øje med prisen målt i EUR.
  De øvrige råvarer sker der ikke det store på; måske noget på hvedeprisen; men det er tvivlsom om kineserne knækker og bøjer sig og importerer for alvor - meget nemmere at lade folk sulte.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er en ting, jeg spekulerer på:

Indlæg by Thomas on Ons apr 04, 2018 10:31 am

Hvem det egentlig er, der er blevet smidt ud af russere?

Det går man ikke nærmere ind på: Man har kikket noget på tallene i forhold til hinanden - og de stemmer sådan set nogenlunde.

Men hvad disse personer egentlig har begået er usikkert.

Det er selvfølgelig ikke noget, jeg véd noget om; men i sådanne sager får man jo ikke en nærmere begrundelse, så det bliver formodninger og slutninger. Problemet er, at vi som almindelige borgere ikke kan bruge det til ret meget. Vi er nødt til at orientere os efter, hvad vi tror og kan slutte os til.

Jeg vil formode, at der er tale om ambassadefolk, der har kontakter til politikere i "følsomme" positioner.

Nu er der ikke noget usædvanligt i, at politikere har kontakter med fremmede diplomater. Ofte inviteres ambassadører til at tale i forskellige sammenhænge - og diplomater har kontakter til "tænketanke" (hvis tanker altså er det rette ord). Ofte er det smigrende for et lavt begavet folketingsmedlem, at man anses for en relevant samtalepartner (aldrig undervurdere en politikers forfængelighed).

Det jeg så tror er, at Nazi-Marie og Søren Espersens "samtalepartnere" er dem, der har fået besked på at pakke kufferten og aldrig komme igen. Årsagen til, at Tulletåben går fri er, at hans "samtalepartner" går via Nordea - bare en formodning - og Tulletåben er i denne forbindelse underordnet: Ham har man nok styr på i forbindelse med de oplysninger man har om pengevask - tro endelig ikke, at Thomas Borgen ikke snakker som et helt lærerværelse.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trump vender på en tallerken mht. til Rusland.

Indlæg by Thomas on Ons apr 18, 2018 2:53 am

Det er så nok ikke så mærkeligt, fordi Putin har kunnet klemme Trump via Deutsche Bank, der kunne finde på at opsige sine lån i Trumps "forretning".

Det er nok ikke så meget luderhistorierne, der er afgørende.

Det er, at Nordkorea lader til at være tvunget i knæ.

En anden årsag er, at det seneste angreb på Syrien har demonstreret for Rusland - gennem de russiske mål som officielt ikke er blevet beskudt (ja, slet ikke eksisterede - at de ikke eksisterer mere, det gør at man ikke kan vise at de er blevet bombet - meget indviklet), at USA uden de store problemer kan udslette Vladivostok som militært betydningsfuldt.
Man har også vist Rusland, at man tøver ikke med at tvære dem ud, når de anvender magt mod civile - og Nordkorea i sammenbrud vil sende massive flygtningestrømme til Rusland: Kineserne skal nok trykke dem den anden vej.


Kim Jong Un's hånd er en hel del svagere end han har givet udseende af.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

26/4 2018

Indlæg by Thomas on Tors apr 26, 2018 5:02 pm

Tja....

 1. Valget på Grønland er nok gået bedre end man havde kunnet frygte; men ikke så godt, som håbet.
  Det væsentlige er nu nok, at det er ved at gå op for de skævbenede, at der ikke er noget alternativ for dem - andet end en fast tilknytning til rigsfællesskabet. Der bliver så ikke så mange penge til bestikkelse; men et så korrupt samfund skulle blive bedre af det.
  De penge, der er skal gå til at renovere Sdr. Strøm og evt. Mestersvig.
  På mange måder et mislykket kommunistisk eksperiment - som f.eks. Venezuela.
 2. Der lader til at være et gennembrud på forhandlingerne på arbejdsmarkedet. En ting er, at LO har fået deres gennemført; en anden ting er at den betalte frokostpause nok ryger - til gengæld for at komme op på den generøse lønstigning.
  Endelig vil skolelærernes arbejdstidsregler forsvinde, så vi kan få fjernet halvdelen af alle skolelærere. Det er sådan en erfaringværdi fra sømændene på færgerne.
  Uheldigvis får vi ikke indført dødsstraf og offentlig henrettelse af skolelærere - sådan er der så megen blødsødenhed overfor gamle krigsforbrydere fra den kolde krig. Der var også meget af opsynspersonalet i koncentrationslejrene, der overlevede.
 3. Det nært forestående udenrigsministermøde i Nato kompliceres lidt af, at det er tvivlsom om USA overhovedet har en udenrigsminister i øjeblikket - og af hvor længe den amerikanske præsident er på fri fod: Hans sagførere har i det mindste ikke rigtig tid, fordi de skal besvare så mange spørgsmål om deres omfattende kriminalitet til et utal af forskellige politimyndigheder.
  Det har så medført, at Macron og Merkel formentlig henvender sig direkte til senatet - som det organ, der kontrollerer præsidenten.
  At Merkels væmmelse ved Trump så er nogenlunde på højde med hendes afsky for Putin - det får så være - hun kan evt. forhandle et ulempetillæg igennem i Forbundsdagen?
  Trumps ragen på Macron skulle vel nok mest skjule, at Melania nok hellere ville befamles af Macron end af Trump. Hun har bestemt ikke haft særlig mange frynsegoder af stillingen.
 4. Jeg bemærker, at det snart er 3 uger siden, at Uffe havde noget egentligt at sige i debatten.
 5. Stoltenberg har - ganske mod sædvane - gjort det klart, at det, det drejer sig om på de kommende møder er: Transporten over Atlanten plus mobiliteten i Europa.
 6. Nazi-Marie og Søren Espersen har udover en sidste krampetrækning ikke haft meget at sige i deres anti-nato og anti-EU politik. Jeg måtte godt nok minde Søren Espersen om, at hans hundefører var smidt ud af landet som led i den almindelige oprydning af russiske "diplomater", hvor også Merkel har fået sat lidt facon på socialdemokraterne i regeringen. Det er som Ludwig Erhard, der havde sit hyr med at få smidt de gamle nazister ud. Det er så en af de mange præstationer, som Erhard aldrig har fået anerkendelse for.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det har unægtelig

Indlæg by Thomas on Søn apr 29, 2018 5:34 am

været en forvirrende uge - som sædvanlig.

Så bemærkningerne bliver noget i spredt fægtning. Som sædvanlig?


 • Trump er gået fuldstændig bananas! Han stabler beviser, der understøtter modparten i hans utallige retssager.
  Det være sig om det er civile, strafferets- eller statsretlige sager.

  1. Ludersagen har han - uopfordret offentligt sagt, at hans advokat kun i forbindelse med Stormy Daniels repræsenterede ham. Dels bryder forsvaret om, at dokumentationen er privilligeret og fortrolig mellem klient og sagfører,  sammen. Dels har han etableret forbindelsen til luderen fra sagfører til Trump.
   Nok er hun luder; men derfor må man ikke true hende med fysisk skade. Jeg er så heller ikke sikker på, at fru Trump anlægger helt det samme syn...
  2. Vesselitskaya ("sagføreren" i det fatale møde i Trump Tower med junior) har - i strid med tidligere forklaring - angivet, at hun er en "informant" for den russiske regering. Det er allerede påvist, at de oplysninger om Clinton som Trump jr. gerne ville have er fremskaffet ulovligt.

  Idioten ringer ind til sit hoforgan og rabler løs, så tv-stationens ejer ringer ind og beordrer dem til at smide ham af. • Merkel har været på et kort; men som sædvanlig uhjerteligt besøg hos Trump (der naturligvis ikke har en ambassadør i Tyskland p.t., det havde været naturligt, at lade sådanne giftigheder gå via ambassaden - det er derfor man har ambassadører) - hun talte tysk, skønt hendes engelsk er en del bedre end Trumps, ikke at der hører meget til det; men alligevel....
  Jeg tror stadig, at det er lykkedes at få et entydigt og dokumenteret revisionsspor fra Deutsche Banks lån til Trumps "virksomheder" til Danske Banks pengevaskemaskine i Estland og dermed til Putin personligt - med personlig involvering af direktøren for Danske Bank. Et lille tip, som Lars Løkke velvilligst lod gå videre til Merkel.
  Macron var også på statsbesøg, hvor Trump bøssevammelt befamlede ham. Det væsentlige er imidlertid, at Macron henvendte sig direkte til senatet og forklarede, at Trump var i færd med at skade USA's interesser. Unægtelig usædvanligt, at allierede er bedre i stand til (og villige til) at varetage USA's interesser end præsident og regering. • Sideløbende med det har Nato haft udenrigsministermøde - og en del af Macron's pointe var formentlig, at man gerne så en amerikansk udenrigsminister og man måtte få en sådan - omgående. Senatet forstod det i hvert fald således.
  Pompeo kørte i hvert fald direkte i lufthavnen efter edsaflæggelsen forestået af vicepræsident Mike Pence.
  Som sådan trækker det alvorligt op til at Trump bliver afsat iht. forfatningens 25. tilføjelse, som angiver betingelserne for, at vicepræsidenten kan afsætte en præsident, der er ude af stand til at varetage sit embede (bevidstløs, landsforræder, åndssvag eller rablende gal - bestemmelsen er ikke specificeret - heller ikke nødvendigt, da Trump opfylder alle kriterier). Det vil nok være republikanernes eneste chance for at bevare præsidentposten, fordi midtvejsvalget tegner til at gå så frygtelig galt. • Der lader til at være ryddet gevaldigt ud blandt Putin-Versteherne i Europa. Lad så Storbritannien være med udvisningen af 23 russiske førerhunde; men hvor jeg har kunnet følge det: Danmark, Norge og Tyskland, så kan man sætte politikernavne på hvis hundefører, der er smidt ud. • Lærerne har ikke kunnet vinde forståelse for deres krav om positiv særbehandling - og dermed stå i vejen for en udmærket overenskomst for de offentligt ansatte. Den vil betyde rationaliseringer; men det er nu engang arbejdsmarkedets vilkår. Da der heller ikke er nogen arbejdsløshed, så er der ikke nogen grund til at tolerere altertavlepolerere.
  Sagen er, at lærerne kan muligvis få stemt mæglingsforslaget ned ved at mobilisere deres uduelige stormtropper. Det vil dog alene blive udlagt som sabotage af solidaritetsprincippet i fagbevægelsen - og man vil akceptere, at mæglingsforslaget bliver ophøjet til lov (med visse stramninger på DLF området). Lærerne risikerer at blive smidt ud af fagbevægelsen. Løkke har klogt undladt at blande sig i fagbevægelsens indre skænderier. • Det spændende er imidlertid, at Anders Samuelsen skal træffe John Bolton som sikkerhedsrådgiver.

  • En ting er etableringen af gasmodtagningen (og ledningsnetværket) i Nordsøen til Polen og Tyskland. Dette vil kunne modtage den gas, som USA i øjeblikket brænder af. Det giver så en CO2 besparelse på klimaaftalen. Desuden giver det USA en indtægtskilde - prisen bliver ikke den russerne drømmer om; men da prisen i øjeblikket reelt er negativ, så har selv lidt ret. Sagen er jo, at gastankskibe ikke kommer igennem de danske stræder - det er simpelt hen for farligt.
  • Jeg tror så også, at Samuelsen vil benytte lejligheden til at få USA til at ryste op med den eskadrille Spartan og et par Hercules. Det er helt i orden, at vi får nogle flere opgaver - det klarer vi uden problemer; men vi vil ikke være til grin for vore egne penge!
  • Jeg tror så også, at vi får den eskadrille Globemaster. Det begrunder jeg i, at SAS skal nedlægges og flyvning på lange strækninger er det produkt, der er hårdest ramt af nogle fuldstændig håbløse overenskomster. Der er ganske enkelt ikke økonomi i at flyve med så store fly - de kan jo ikke få en belægningsprocent, der gør det umagen værd at starte dem. Flyene er så store, at frekvensen bliver så lav, at det er uinteressant for publikum.
   Man kan jo se, at Norge er i samme situation - og lader Norwegean flyve - og det går naturligvis en sikker ruin i møde: Der er ikke trafik til en ordentlig frekvens med så store fly. SAS har jo solgt slots, så det er en fornøjelse.
   Skal der være en frekvens, der gør det interessant, så skal der flere; men mindre fly til. Det er ikke tilfældigt, at SAS i gamle dage opererede med den korte DC-9. Det har ikke ændret sig, for i dag bruger Cimber CRJ900 på lige under 100 sæder, så man kan nøjes med 2 cabin crew.
  • Konsekvensen af at man ikke ser fornuft er, at så hiver man Trumps lån i Deutsche Bank og lader tabet gå videre til Putin. Det lader til, at man har fået Merkel med på den ordning. Jeg har aldrig set hende være så tæt på at tøsefnise offentligt.
  • Det er jo ikke den gode vilje, der mangler fra dansk side: Man vil tilsyneladende stille med et regiment upansret træn, så man kan få transporteret forsyningerne derhen, hvor det i enhederne organisatoriske træn kan overtage i hele containere. Det er sådan set meget rimeligt, at man ikke belaster USA med en logistik, som er mildest talt kostbar - for USA.
 • Der er så nogle forudsigelser, som måske viser sig rigtige, måske ikke.
  En ting er sikkert: Løkkes holdning er klar: Giv os en opgave; men lad være med at fortælle os hvordan vi skal løse opgaven. Samtidig vil Danmark ikke være til grin for sine egne penge - og vi er ikke en flok korrupte håndklædehoveder! TAK!
  Pengene skal vi nok finde: Vi fyrer bare nogle af de alt, alt for mange skolelærere - de laver jo alligevel kun ulykker.
  Problemet er, at forsøget på at finde ordninger bliver ikke lettere af, at USA har - med landsforræderes hjælp - valgt en evnesvag og efterhånden afsindig præsident. Med vores sortiment af DF'ere, SF/Enhedsliste og skolelærere, så har vi ikke noget at lade nogen høre. • Tager vi situationen i Korea, så er den bestemt ikke overraskende.
  Man har åbenbart (sidste år) gjort Kina klart, at det ikke kan være i Kina's interesse, at have Nordkorea fimsende rundt med atomvåben. De er naturligvis købt af russerne. Ikke nok med det; men Kina skal yde Nordkorea socialhjælp og sælge dem russisk olie til absurd nedsat pris. En olie, som Kina har købt til ågerpriser.
  Hele det lille valutacirkus, som Kina og Rusland har etableret kan USA smadre på en formiddag ved at høvle guldprisen helt i bund. Her taler vi ikke bare USA's guldbeholdning; men også Tysklands, Frankrigs og Italiens.
  Det giver så også den baggrund, at min antagelse af, at man - i to omgange - har smadret lige så meget rent russisk udstyr som syrisk: Det har været et eksempel for Kina på, at man kan (og vil) tvære russerne ud - uden at gide tage hænderne op af lommen. Når først missilerne flyver, hvem holder så tal på om de falder på russere eller skævøjede? • I den sammenhæng dukkede spørgsmålet op om hvorfor man ikke havde bygget en ny ambassade i Jerusalem. Trump svarede, at da han så prisen på 1 milliard USD så rev han aftalen i stykker (han havde nået at skrive Donald).
  Hvis jeg ikke tager fejl, så var det betalingen til Israel for, at smadre det russiske missilluftforsvar ved begge lejligheder.
  Der havde israelerne strammet prisen noget over det rimelige. Trump har uden tvivl ret i, at beløbet for en ny ambassade er helt absurd. Manden er trods alt ejendomsspekulant. • Samuelsens ymten om, at man inden juli vil tage stilling til om man fra dansk side skal iværksætte yderligere sanktioner overfor Rusland, kan have sin baggrund i: Der skal være statsledertopmøde i Nato i juli. Man har lige villet give Merkel lejlighed til at give Trump en syngende lussing - nemlig at man vil ruinere Trump personligt - og lade Putin betale for det. Derfor tror jeg, at man har forbindelsen direkte mellem Trumps lån - Deutsche Bank - Danske Bank i Estland - Putin personligt.
  Opsiger Deutsche Bank sit lån, så overtager man de ejendomme med tab, hvilket Deutsche Bank så vil være ligeglad med, fordi man har indefrosset Putins penge i Nationalbanken - så kan Deutsche Bank bare hæve dem dér.
  Jeg tror, jeg er mere end tæt på sandheden og virkeligheden på dette punkt.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der foregår også oprydning i Storbritannien. Amber Rudd

Indlæg by Thomas on Man apr 30, 2018 2:45 am

Kan ikke siges at være overraskende.

Boris Johnson har fået lov til at blive siddende som udenrigsminister (under stærkt skærpet opsyn?), så han skal nok være artig - England har desværre også afskaffet dødsstraffen; men hvorfor dog ikke bringe den tilbage.

Nu skal Amber Rudd så også have mere tid til familien.

Problemet er her, at vi indtil videre ikke kan identificere mere to af hundeførerne - og der blev udvist 23.

Ellers er billedet det samme, som vi har set i Norge, Danmark og Tyskland.
En pludselig ret inferiør skandale fjerner en køter, der hyler så ynksomt.
Der er som bekendt ikke nogen sammenhæng mellem årsag og anledning.

Det tager tid, at vikle ulykkerne op efter undergravende virksomhed. Som det går i Tyskland lige nu skal det nu nok ske og Storbritannien kommer tilbage til EU - og får nok også indført euroen.
Problemet er formentlig at en betydelig del af de 23 udviste var kontaktpersoner til de britiske banker. Tyskland lukker ikke Storbritannien tilbage ind før det russiske spørgsmål er afklaret mht. bankerne i Storbritannien: Ikke, at Tyskland ikke har sine problemer med Deutsche Bank. Det overraskende er så lidt vi hører til Commerzbank......

Gad vide om ikke også Evertsen er i forhøjet beredskab, for Putin bliver gasblå af raseri.

Den skal Trump nok få betalt!

For republikanerne er spørgsmålet, om de kan nå at få Trump afsat inden flertallet i Huset skifter.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Se forskellen i ansigtsudtryk!

Indlæg by Thomas on Man apr 30, 2018 3:57 am

Merkel med Trump.....

Den russiske propagandasender: RUPTLY

Læg mærke til, at Merkel har hæle på skoene. Løkke er komplet ligeglad med den slags!

Skal vi gætte på, at der er en sammensværgelse dér?

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Bemærkelsesværdigt lidt.

Indlæg by Thomas on Søn maj 06, 2018 2:47 pm

Taget i betragtning, at USD og SEK er gået op ifht. EUR. Det tror jeg sådan set ikke har så meget med Danmark som sådan at gøre.

Der har - som forventet - været ret så stille fra Nazi-Marie og de andre landsforrædere i Dansk Folkeparti. Dertil har overenskomstforhandlingerne vel nok nærmest været at knække DLF.

Der kommer nogle større rationaliseringer i det offentlige, hvis jeg tyder regeringsrokaden rigtigt. Det mest betegnende er Berlingskes reportage om, at der skulle være knas i regeringen. Det er så nok også rigtigt nok, for der er flyttet rundt, så de ministre, der var sårbare overfor utidig pression ikke får indflydelse på områder, hvor de er sårbare.
Hvis jeg ikke tager fejl, så véd Lars Løkke af erfaring, hvor svært det er at vikle sig ud af et afpresningsforhold.

Der kommer ikke stemmer strømmende til Venstre, fordi populisterne ikke får en snus. Sådan er det altid med egentlige protestbevægelser - de tager mange år inden de er renset ud. Mette Frederiksen har også sine problemer.

Det spændende er for mig, hvordan skandalerne i og med Danske Bank og Nordea udvikler sig: Netop fordi det er noget, der kryber mumlende langs fodlisterne, så kan vi være rimelig sikre på, at der sker noget.
Tilsvarende er der et voldeligt opgøre i gang i SF/Enhedslistens bagland, hvilket vi kan læse ud af politiets døgnrapporter.

Det er jo gerne sådan, at når der bliver slået i en flok køtere, så hylder den, der bliver ramt - og så lusker den af - lige så diskret.

Problemet er, at det dummeste, man kan gøre, er at lægge pres på en politiker: Politikeren kan måske blive skiftet ud; men der er altid nok af "gode kolleger", der under vedkommende en kniv i ryggen.
Det jeg hæfter mig ved er, at familien Ellemann-Jensen har sat sig så gevaldigt på magten i regeringen. Anders Samuelsen kan da godt få lov til at rende i byen - og det gør han såmænd udmærket. Den egentlige fjende p.t. for Venstre er miljøfimserne og her er man i gang med at "rationalisere" - dvs. nedlægge og flytte pengene væk.

Sikkerhedspolitisk er DIIS-snylterne ved at ralle sig i døden. Nu er Nils Wang jo også blevet pensioneret.
Det spændende er her det plansæt, der skal vedtages på Nato-topmødet. Jeg har moret mig en del over Lars Løkkes rejseaktivitet. Løkke kan med et smørret grin få Trump til at se ud som om, han lige har haft et ubehageligt møde med sin frisør og Merkel fniser som en skolepige.
Det kunne jo være, at de tyske værfter fik lov til at byde på de nye fregatter og så kunne danske entreprenører naturligvis også få en pæn behandling på jernbanen i Nordtyskland.
Merkel er jo godt klar over, at der skal gøres noget for at klare trafikken på motorvejene gennem Tyskland - og jernbaner i bjerge er og bliver noget lort.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Stoltenberg skal mødes med Trump den 17/5

Indlæg by Thomas on Tirs maj 15, 2018 1:46 am

Der er unægtelig nogle brikker, der skal falde på plads inden Nato-topmødet i juli.

En af de ting, der gør, at planer sjældent føres ud i livet som oprindeligt tænkt: Efterhånden som tiden går, kommer der undertiden en mere præcis vurdering af truslens omfang. Nogle gange er der faktisk en mindre trussel end først antaget som planlægningsgrundlag.

Jeg tænker her på, at den russiske flåde er væsentligt svagere end først antaget.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Opsigelse af aftalen med Iran og problemet Nordkorea.

Indlæg by Thomas on Ons maj 16, 2018 10:00 pm

Med sædvanligt barnligt hysteri forsøger Flæskedrengen at snakke sig udenom.
Kineserne har kommet med en "ønskeseddel" om sanktionophævelser i frihandlens hellige navn. Det tror jeg Trump får lidt svært ved at gøre.
Efter udleveringen af de 3 amerikanere, som Nordkorea tilbageholdt vil kineserne også gerne have en symbolsk gestus.

Det tror jeg nu ikke så meget på, fordi USA har kineserne præcis, hvor de vil have dem. Der kommer ikke nogen belønning til kineserne før alt er på plads og i orden - og under inspektion af USA. Kina ved jo udmærket - de få af dem, der kan tænke - at den kinesiske guldbeholdning intet er værd.
Belønningen på sigt er jo lavere oliepriser.

Iran: Det er stadig ikke gået op for de fleste, at baggrunden for at aftalen rives i stykker er såmænd ikke atomprogrammet; men at Iran vil købe amerikanske passagerfly, hvor de kan sælge motorerne videre til russerne.
Ikke alene har amerikanerne givet russerne en tandrensning i Syrien; men israelerne er i gang med systematisk at rydde ud i iranere, i samme område.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 1 af 3 1, 2, 3  Next

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum