Lad os lige se, hvor vi står!

Side 2 af 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Ultimo maj 2018

Indlæg by Thomas on Ons maj 23, 2018 5:22 am

For at begynde i det hjemlige:

Det er jo almindelig kendt, at slår man i flok køtere, så hyler den, der bliver ramt. Hvad den egentlig siger, det er ikke relevant; men det, at den hviner er det.

 • Dansk Folkeparti er under demontage. Ikke at det betyder noget for deres stemmetal, for deres vælgere er egentlig revnende ligeglade, hvem, der styrer landet - bare hun har flotte patter.

  • Nazi-Marie og Søren Espersen er nok nogenlunde pacificeret ved, at deres hundefører er blevet udvist. Problemet er, at der er et par stykker til - at dømme efter kommentarer på Uffe's blog. Det er nu mere skolelærere; men de er der.
  • Hvad Tulletåben angår, så er der sket noget med indskuddet i Nationalbanken her i begyndelsen af måneden, hvor man nåede ned på 100 mia. på indskudsbeviser. Man har bevæget sig rimelig støt ned fra 200 mia. med et huk sidst i april. Det lader nu til at stabilisere sig med en 150 mia.
   Et eller andet er der sket hos bankernes indlånsmasse.
   Så derfor holder Tulletåben sin kæft? I øjeblikket: Der må være et betydeligt tryk på ham fra ejerens (Nordea) side?
  • Morten Messerschmidt ymter noget, hvilket jeg sådan set ikke havde ventet. Det tyder på, at EU's bedrageriafdeling har fået nogle oplysninger fra forskellige EU-banktilsyn; det er næppe noget særligt, for det har Messerschmidt ikke format til.


 • Der er tilsvarende en oprydning i gang i blandt SF's nazister, hvor den gamle garde med Villy Søvndal etc. er ved at være væk.
  Det har formentlig en sammenhæng med, at deres palæstinensiske forbrydere begynder at mærke heden.
  I hvert fald ytret jødehaderen Holger K. sig - nonsens som sædvanligt; men det er jo ikke væsentligt..... men han ytrer sig.
 • Enhedslisten er meget tavse, hvilket kan have en sammenhæng med, at ISIS stort set er nedkæmpet i Syrien. Den danske styrke er også trukket tilbage, fordi der er ikke noget for den at lave.
  Samtidig er der en "oprydning" i Københavns kriminelle miljø i gang. Nu begynder christianitterne af tude og melde sig til samarbejde med politiet.
  Noget sker der.
 • Lummerkarlen Søren Papes (og bøssehvinen dækker altid over noget andet og mere kriminelt) trækkerdreng ("forlovede") har fået tæsk - nu tror jeg bare, at han vil genoverveje sin anmeldelse.


Det går ikke hurtigt; men det går - sådan da.

I USA begynder fallitens grimme spøgelse at lukke sig om Trump.
 • Trump kan ikke styre anmeldelserne for russisk indblanding i valget, fordi det slet ikke er amerikanske kilder og dokumentation: Det er europæiske kilder - primært britiske.
 • Der er jo stadig Deutsche Bank, som har snor i Trumps bordelvirksomhed.
 • At svigersønnen så også kommer i klemme, fordi han har afpresset de forkerte - det er noget andet (og tilsvarende ubelejligt).
  Det er derfor, jeg tror man fra tysk, britisk og fransk side vil lave et mageskifte med Qatar og få deres Globemaster i bytte for 3 eskadriller europæiske jagerfly, hvor Qatar nok vil afhænde de to Taifun til en anden og mere rimelig pris til Danmark, når den tid kommer. Der ér et argument for Rafale (dårligt; men det er der); men ikke for Taifun.
  Det er i hvert fald noget, som vil gøre, at Qatar får noget for sine penge.
 • At Trump har taget New Yorks tidligere borgmester. Rudi Guiliani, som sagfører har nok mere at gøre med Trumps association med organiseret kriminalitet end så meget andet.
  At være ejendomsspekulant i New York - uden at have forbindelser til mafia'en? Kan ikke lade sig gøre.
  Det er nok derfor, at Trump spiser så mange hamburgere: Han er bange for at blive forgiftet. Han stoler naturligvis ikke på personalet i det Hvide Hus. Han skulle tænke på, at "Iceman" (Richard Kuklinski) anvendte burgere til at slå nogen ihjel. (Det bliver så lidt vanskeligt, fordi man skifter leverandør hele tiden)
 • Jared Kushner - tja... han står for tur til at komme i spjældet - medmindre han har noget meget interessant at fortælle.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er meget, der tyder på, at man fra regeringens side har gjort det rigtige.

Indlæg by Thomas on Søn maj 27, 2018 2:46 pm

Sagen er, at vælgerne i Dansk Folkeparti, de forsvinder ikke lige sådan.
Det man i stedet gør er at stramme klaverstrengen om halsen på "ledelsen".

Søren Espersen er kommet bedst ud af det - for tiden.
Nazi-Marie - ja, hun er blevet meget stille efter at hendes hundefører er blevet udvist.
Det eneste, der har taget lidt længere tid er: Morten Messerschmidt, fordi hans hundefører var tildelt Nato. Han er imidlertid også kommet med en selvmedlidende jamren og vil opstille til Folketinget. I Nordsjælland!!! Held og lykke.

Tulletåben begynder at råbe op. Her har Støjbjerg'et givet den mest isnende afvisning tænkelig: "Senere! Meget senere!"

Ellers går politiets arbejde med at rydde op i SF/Enhedslistens bagland sådan nogenlunde planmæssigt.

Danske Bank har fået lussinger, fordi de er kriminelle - det, de tidligere har fået ros for.
Typisk nok fordi deres filial i Estland har bedrevet pengevask. Det er jo ikke noget, som danske politikere har indflydelse på. Man gjorde noget lignende ved Sydbank, da man tvang dem til at lukke filialen i Schweiz.

Når man ser på kursforholdet mellem SEK og DKK, så knækkede Sverrig primo maj, hvor SEK var nede i 70 øre. Nu er den så kravlet op på 72½ øre.
Det er et Gibbs-fænomen, der vel ikke fortæller andet end noget er gået ganske gevaldigt i stykker. Jeg kunne måske - med inspiration herfra - lave noget fornuftigt på det grundlag; men det gider jeg ikke! Ikke med mindre nogen betaler mig rigtigt godt.
Men Nordea kan ikke være glade for Tulletåben.
Jeg har set, at Harry Potter vil give flextumperne billigere lån - det tror jeg ikke på bliver til noget. Noget skal han jo sige, når Danske Bank vrider armen rundt på ham.

Det er tilsyneladende Sverrig, der er gået i stykker. Vi ser, hvordan Danmark bliver fremholdt som afskrækkende eksempel i de svenske medier: Det betyder, at vi må gøre et eller andet helt rigtigt!

Hjorten har været i USA og på vanlig nuttet facon fået sat Mattis på plads - han gider ikke engang af høflighed skjule det.
Samtidig har de skævbenede parasitter fået nogle velfortjente flade øretæver. De er vel efterhånden blevet overbevist om, at USA - ved Gud - ikke har tænkt sig at overtage den flok perverse og racistiske skolelærere. De vil bare ikke have de andre skævøjede (kineserne) rendende. Vi har været den tur igennem med Island før, så der sker nok heller ikke noget. Det at administrere Grønland skal nok blive meget billigere.
Det er fordelen ved korrupte politikere: Man har altid noget på dem.
Der er så en snak med canadierne om Thule; men det skal nu nok gå på plads.
At Mattis bringer det på bane med kineserne tyder på, at ellers er planen købt i sin helhed. Lad os sige det sådan: Noget skal han jo sige!

Ellers går Trumpens forsøg på at afpresse sine europæiske allierede - og det er alene en variant af den gammelkendte salmesang fra USA - ikke ret godt.
Vi har unægtelig brug for de F-35; men de skal nok blive noget billigere end forudsat i budgettet - det skal Nationalbanken nok sørge for. Selvom det tog sin tid, så udnævnte man en nationalbankdirektør med lidt flere hjernevindinger end gennemsnittet.

Det jeg spekulerer på er, om man virkelig vil bytte de Rafael og Taifun for det dusin Globemaster? Ingen tvivl om, at vi i Europa har brug for den fragtkapacitet - således at vi kan få luftfragt frem, hvis det SKAL være - og hvor det naturligvis ikke er kommercielt levedygtigt. Luftfragt er i almindelighed ikke en god forretning.

Men udover F-35, så har vi jo ikke rendt de amerikanske leverandører på dørene.

Problemet er bare, hvordan man i Nato vil beregne det? Eksporten af Rafael og Taifun kan jo ikke rigtigt siges at være egen investering? Købet af Globemaster - øhh... hvilken pris skal de så sættes til? Bare man dog kunne stole på de Mellemøstlige brugtvognsforhandlere......
En anden ting er, at de baltiske allierede (og evt. Polen) ikke kunne have klaret betalingen af de brugte våben til "normal" indkøbspris. Det vi har brug for er, at de uddanner deres soldater rigtigt - og betaler dem, så de kan leve af det. Værnepligtige dur ikke!
Her modsiger jeg tilsyneladende mig selv, fordi jeg synes det er OK med værnepligtige til trænet.
Sådan er det nu heller ikke: Det er spørgsmålet om at få uddannet lastbilchauffører - og sørge for, at de får betalt uddannelsen. Vi skal have de cabotage-problemer løst.

Ellers ser vi nu, at miljøfimserne vil have kablerne nedgravet.... det betyder bare, at man er gået i gang med at lave et HVDC kabel fra Norge. Hvilket også er på tide.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er i støbeskeen

Indlæg by klogeaage 35 on Søn maj 27, 2018 4:35 pm

Thomas skrev:Sagen er, at vælgerne i Dansk Folkeparti, de forsvinder ikke lige sådan.
Det man i stedet gør er at stramme klaverstrengen om halsen på "ledelsen".

Søren Espersen er kommet bedst ud af det - for tiden.
Nazi-Marie - ja, hun er blevet meget stille efter at hendes hundefører er blevet udvist.
Det eneste, der har taget lidt længere tid er: Morten Messerschmidt, fordi hans hundefører var tildelt Nato. Han er imidlertid også kommet med en selvmedlidende jamren og vil opstille til Folketinget. I Nordsjælland!!! Held og lykke.

Tulletåben begynder at råbe op. Her har Støjbjerg'et givet den mest isnende afvisning tænkelig: "Senere! Meget senere!"

Ellers går politiets arbejde med at rydde op i SF/Enhedslistens bagland sådan nogenlunde planmæssigt.

Danske Bank har fået lussinger, fordi de er kriminelle - det, de tidligere har fået ros for.
Typisk nok fordi deres filial i Estland har bedrevet pengevask. Det er jo ikke noget, som danske politikere har indflydelse på. Man gjorde noget lignende ved Sydbank, da man tvang dem til at lukke filialen i Schweiz.

Når man ser på kursforholdet mellem SEK og DKK, så knækkede Sverrig primo maj, hvor SEK var nede i 70 øre. Nu er den så kravlet op på 72½ øre.
Det er et Gibbs-fænomen, der vel ikke fortæller andet end noget er gået ganske gevaldigt i stykker. Jeg kunne måske - med inspiration herfra - lave noget fornuftigt på det grundlag; men det gider jeg ikke! Ikke med mindre nogen betaler mig rigtigt godt.
Men Nordea kan ikke være glade for Tulletåben.
Jeg har set, at Harry Potter vil give flextumperne billigere lån - det tror jeg ikke på bliver til noget. Noget skal han jo sige, når Danske Bank vrider armen rundt på ham.

Det er tilsyneladende Sverrig, der er gået i stykker. Vi ser, hvordan Danmark bliver fremholdt som afskrækkende eksempel i de svenske medier: Det betyder, at vi må gøre et eller andet helt rigtigt!

Hjorten har været i USA og på vanlig nuttet facon fået sat Mattis på plads - han gider ikke engang af høflighed skjule det.
Samtidig har de skævbenede parasitter fået nogle velfortjente flade øretæver. De er vel efterhånden blevet overbevist om, at USA - ved Gud - ikke har tænkt sig at overtage den flok perverse og racistiske skolelærere. De vil bare ikke have de andre skævøjede (kineserne) rendende. Vi har været den tur igennem med Island før, så der sker nok heller ikke noget. Det at administrere Grønland skal nok blive meget billigere.
Det er fordelen ved korrupte politikere: Man har altid noget på dem.
Der er så en snak med canadierne om Thule; men det skal nu nok gå på plads.
At Mattis bringer det på bane med kineserne tyder på, at ellers er planen købt i sin helhed. Lad os sige det sådan: Noget skal han jo sige!

Ellers går Trumpens forsøg på at afpresse sine europæiske allierede - og det er alene en variant af den gammelkendte salmesang fra USA - ikke ret godt.
Vi har unægtelig brug for de F-35; men de skal nok blive noget billigere end forudsat i budgettet - det skal Nationalbanken nok sørge for. Selvom det tog sin tid, så udnævnte man en nationalbankdirektør med lidt flere hjernevindinger end gennemsnittet.

Det jeg spekulerer på er, om man virkelig vil bytte de Rafael og Taifun for det dusin Globemaster? Ingen tvivl om, at vi i Europa har brug for den fragtkapacitet - således at vi kan få luftfragt frem, hvis det SKAL være - og hvor det naturligvis ikke er kommercielt levedygtigt. Luftfragt er i almindelighed ikke en god forretning.

Men udover F-35, så har vi jo ikke rendt de amerikanske leverandører på dørene.

Problemet er bare, hvordan man i Nato vil beregne det? Eksporten af Rafael og Taifun kan jo ikke rigtigt siges at være egen investering? Købet af Globemaster - øhh... hvilken pris skal de så sættes til? Bare man dog kunne stole på de Mellemøstlige brugtvognsforhandlere......
En anden ting er, at de baltiske allierede (og evt. Polen) ikke kunne have klaret betalingen af de brugte våben til "normal" indkøbspris. Det vi har brug for er, at de uddanner deres soldater rigtigt - og betaler dem, så de kan leve af det. Værnepligtige dur ikke!
Her modsiger jeg tilsyneladende mig selv, fordi jeg synes det er OK med værnepligtige til trænet.
Sådan er det nu heller ikke: Det er spørgsmålet om at få uddannet lastbilchauffører - og sørge for, at de får betalt uddannelsen. Vi skal have de cabotage-problemer løst.

Ellers ser vi nu, at miljøfimserne vil have kablerne nedgravet.... det betyder bare, at man er gået i gang med at lave et HVDC kabel fra Norge. Hvilket også er på tide.
Men er det korrekt at jævnstrøm udvikler mindre varme i ledninger, som samme varme absorberes ude i sidste modtagerestation inden ændring til vekselstrøm.... Eller??
avatar
klogeaage 35

Antal indlæg : 2253
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Thomas on Søn maj 27, 2018 6:49 pm

klogeaage 35 skrev:....

Ellers ser vi nu, at miljøfimserne vil have kablerne nedgravet.... det betyder bare, at man er gået i gang med at lave et HVDC kabel fra Norge. Hvilket også er på tide.
Men er det korrekt at jævnstrøm udvikler mindre varme i ledninger, som samme varme absorberes ude i sidste modtagerestation inden ændring til vekselstrøm.... Eller?? [/quote]

Nahh....

P = Effekt målt i Watt eller hestekræfter - same thing.
I = Strømstyrken målt i ampere
U = Spændingen målt i volt
R = Modstanden målt i Ohm

(1) P = I * U

(2) I = U / R

(1) og (2) tilsammen (gymnasiefysik):

(3.1) P = U2 / R eller
(3.2) P = I * I * R  <=> R = P / I2

Dvs. Ledningstabet (modstanden mærkes som varme i ledningen - benyttes i en brødrister) falder med kvadratet på strømstyrken.
Det var derfor Edison tabte til vekselstrømmen: Hvis man skulle bruge bare nogenlunde med strøm, så skulle man bo klods op ad elværket - ellers forsvandt al strømmen som varme i ledningen.

Man skulle altså op på højere spænding for at begrænse ledningstabet. Det er så lidt upraktisk at have højspænding på læselampen. Derfor har man en transformator med jævne mellemrum. Højspænding giver også problemer med at tænde og slukke. Forsøger man at slukke for noget, der har højspænding og jævnstrøm, så får man en lysbue.

Skal man transportere strøm over lange afstande, så bliver man nødt til at gå op på højere spænding. Normal højspænding er 110 kV; men går man op på 440 kV er modstanden 16 gange mindre (4*4).

Problemet er at miljøfimserne altid har lodsejerne på deres side, fordi de vil have erstatning for værditabet på ejendommen ved at der går en stærkstrømsledning hen over deres mark. Alt for at få andre til at betale ens gæld.
Vi ser det samme omkring Flyvestation Skrydstrup, hvor flextumperne vil have erstatning for støjen - eller i det mindste vil gøre sig vanskelige. Det betyder reelt INTET for ejendomspriserne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Lørdag 9/6 2018

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 1:46 am

"Hjorten" fik klemt ud mellem sidebenene, at man skal have en ny måde at opgøre den måde man opgør forsvarsudgifter og byrdefordeling i Nato.
At han nævner det betyder ikke alene, at han og tyskerne er helt klar over problemstillingen; men det betyder også, at de tanker har fundet gehør - altså dér, hvor det betyder noget.

Oprettelse af en Atlant-kommando og en Transport-kommando har vi været klar over gennem det sidste par år.
Det vi mangler nu er at få sat opstillende og uddannende enheder på - her kommer vi nok til at se en vis aktivitet i stabene; men ikke meget i pressen.

Vi skal også se på, hvad Trump egentlig er:

Han er en ejendomsspekulant fra New York og naturligvis korrupt. At noget som helst kan blive bygget uden at mafiaen har fået sin andel? Naturligvis ske det ikke! Tilsvarende er Guiliani som tidligere borgmester i New York mafiaens lydige og villige redskab.
En anden indikator er Trumps fobi overfor narkotika.
Den traditionelle mafia fra 1970-80'erne ville jo ikke røre ved narkotika - ganske enkelt fordi det bragte deres "forretning" til de grader i myndighedernes søgelys - og når "Los Federales" først slår til, så har de vægt bagved.
Det er den position, som er udfordret for tiden fra Columbia og andre sydamerikanske narkokarteller. Det medfører naturligvis den barnagtige reaktion med at lukke grænserne. Ganske som vi kender den fra Dansk Folkeparti.

Det er jo det, der er sandheden og det er den, vi er nødt til at forholde os til - fremfor en eller anden reklamestorm i medierne. Vi har jo set den slags så tit. I den forbindelse skal jeg pege på Danske Banks løgnagtige kampagneforsvar for sin kriminalitet.

Det er så også meget, meget dumt, at starte en handelskrig med Canada.
Det vi har set med at fremme amerikanske produkter på våbenmarkedet - det er jo mildest talt ikke gået godt. Selv når man har det bedste produkt til opgaven, så forsøger alle at komme udenom amerikanske leverandører. Det kan ikke være i USA's interesse.
Det plumpe forsøg på at få Putin tilbage i G7 er også ubegavet.
Det, der ikke bliver sagt er, at Merkel må - via Deutsche Bank - have en langt fastere klemme på Trump. Det er noget, man ikke vil bruge - endnu. Rygtet siger, at årsagen til at Merkel søgte valg til den 4. periode var nok så meget, at hun ville holde styr på den abe.

Det er jo også noget sludder med underskuddet på handelsbalancen: Hvis bare USA begynder at sælge olie til den rigtige pris, så er det problem klaret på en formiddag.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 2:16 am

Thomas skrev:......

Anders Foghs kritik af Trump.

Det er et arbejde bagom Trump og ind i kongressen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Merkel afviser Putin in G7

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 2:46 am

Thomas skrev:
Thomas skrev:......

Anders Foghs kritik af Trump.

Det er et arbejde bagom Trump og ind i kongressen.

Lederen af den Frie Verden HAR talt.

Det er så også typisk at Putin i desperation fiser rundt til Kina og Nordkorea.
Jeg har på fornemmelsen, at Merkel er klar til at tvære Trump ud - ganske personligt. Hvad Italien ævler? Glemt det! Merkel kan smadre Italien på et kvarter.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Oleg Deripaska

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 5:40 am

Et par detaljer omkring denne "personlighed":


 • Oleg Deripaska kan ikke få indrejsetilladelse til USA p.gr.a. sine forbindelser til organiseret kriminalitet.
 • Paul Manafort skylder Oleg Deripaska et ganske betydeligt beløb. Deripaska er ikke den, der skyr noget middel for at inddrive en fordring. Han slår naturligvis kun nødigt debitorer ihjel, fordi det betyder så, at man aldrig ser pengene!
 • Paul Manafort er netop blevet ramt af yderligere stævning af specialanklager Robert Mueller for påvirkning af vidner i forbindelse med den verserende sag om Paul Manafort's forsøg på sammensværgelse mellem Trump og russerne.
  Nu får vi se om Paul Manafort ryger i fængsel for at fremme meddelsomheden.
 • Oleg Deripaska er:
  Oleg Vladimirovich Deripaska (Russian: Оле́г Влади́мирович Дерипа́ска; born January 2, 1968)[3] is a Russian oligarch aluminium magnate and philanthropist. He is the founder and owner of one of the largest Russian industrial groups Basic Element. He was the president of En+ Group and United Company Rusal, the second largest aluminium company in the world, until 2018.

 • Trump har netop - under henvisning til præsidentielt privillegium (nationens sikkerhed og bla bla bla) - pålagt stål og aluminium fra Canada og EU en straftold. Noget som Justin Pierre James Trudeau har betegnet som absolut uakceptabelt.


Tilfældigt? Aner det ikke! Men når jeg kan skimte en sammenhæng, så kan andre mere klartseende måske også.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

14/7-18

Indlæg by Thomas on Tors jun 14, 2018 12:39 pm


 • Betyder Trumps møde med Flæskedrengen noget?
  Nøø... det er helt andre faktorer, der er i spil.
  Det bliver spændende at se, hvor meget de kinesiske guldreserver er vokset.
  Putin havde et meget forudsigeligt møde med Xi, hvor jeg har meget svært ved at tro på, at Xi ønskede at imødekomme Putins ønske om at blive betalt i dollars. Putin er jo så glad for guld, så....
  Problemet er jo, at Putin ikke rigtigt har råd til at betale for kinesiske varer. • Sprænger Trump G7?
  Nææhh....
  Det hysteriske udfald mod Canada og EU havde nok mere sin årsag i, at Canada vedtog Transmountain Pipeline - og som sådan kan få en anstændig pris for sin olie - i stedet for at være afhængig af, hvad de amerikanske raffinaderier synes de skal have.
  Både Japan og EU er ved at blive lidt utålmodige med at få nogle lavere energipriser.
  Sagen er jo, at man på et kvarter kunne komme det postulerede amerikanske handelsunderskud til livs: F.eks. sælge olien til en konkurrencedygtig pris. • Indvandringsproblemet er løst - nu har vi kun et kriminalitetsproblem med SF/'Enhedslisten. • Et eller andet knækkede for 3 måneder siden med en grim lyd og kontanterne hastede ud af Nationalbanken. Hvad det var er jeg ikke sikker på:
  Det kan være Danske Banks valutasvindel, som skulle afvikles - det kan også være et sammenbrud i Sverrig for Nordea - hvilket er mere end sandsynligt. Dyrt var det - for nogen. • Tulletåben er tiltagende trængt. Der er ikke nogen, der hjælper ham. • Vis skal bruge flere penge på forsvaret - helt sikkert. Så må miljøfimsere og skolelærere jo spare - dvs. de skal fyres.
  Det betyder heller ikke, at vi betaler listepriser.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er bare en ting, jeg har lagt mærke til:

Indlæg by Thomas on Tors jun 14, 2018 10:38 pm

Thomas skrev:

 • Betyder Trumps møde med Flæskedrengen noget?
  Nøø... det er helt andre faktorer, der er i spil.
  Det bliver spændende at se, hvor meget de kinesiske guldreserver er vokset.
  Putin havde et meget forudsigeligt møde med Xi, hvor jeg har meget svært ved at tro på, at Xi ønskede at imødekomme Putins ønske om at blive betalt i dollars. Putin er jo så glad for guld, så....
  Problemet er jo, at Putin ikke rigtigt har råd til at betale for kinesiske varer. • Sprænger Trump G7?
  Nææhh....
  Det hysteriske udfald mod Canada og EU havde nok mere sin årsag i, at Canada vedtog Transmountain Pipeline - og som sådan kan få en anstændig pris for sin olie - i stedet for at være afhængig af, hvad de amerikanske raffinaderier synes de skal have.
  Både Japan og EU er ved at blive lidt utålmodige med at få nogle lavere energipriser.
  Sagen er jo, at man på et kvarter kunne komme det postulerede amerikanske handelsunderskud til livs: F.eks. sælge olien til en konkurrencedygtig pris. • Indvandringsproblemet er løst - nu har vi kun et kriminalitetsproblem med SF/'Enhedslisten. • Et eller andet knækkede for 3 måneder siden med en grim lyd og kontanterne hastede ud af Nationalbanken. Hvad det var er jeg ikke sikker på:
  Det kan være Danske Banks valutasvindel, som skulle afvikles - det kan også være et sammenbrud i Sverrig for Nordea - hvilket er mere end sandsynligt. Dyrt var det - for nogen. • Tulletåben er tiltagende trængt. Der er ikke nogen, der hjælper ham. • Vis skal bruge flere penge på forsvaret - helt sikkert. Så må miljøfimsere og skolelærere jo spare - dvs. de skal fyres.
  Det betyder heller ikke, at vi betaler listepriser.


Der kommer alle disse meldinger om; hvor ringe F-35 er, der mangler hangarer, Typhoon har ikke fået de ordrer, som de skulle i finanslovene, der er kun to kompagnier Leopard 2 kampvogne, admiraler bruger penge på stribbar, den amerikanske præsident er afsindig (har altid været en nærliggende formodning) - osv. osv.

Hvis jeg sad i den anden stol, så ville jeg blive urolig: Fordi, når man trækker beredskabet ned, så kan det have sin grund i at man forbereder noget. Man bringer materiellet op på bedste vedligeholdelsesstandard, efteruddanner personellet på nye våben, bringer chefer og stabe på operativ plads.

Det er en klassisk indikator på at noget er i gære.
Inddrager man orlov og aflyser ferier, så er det et umiddelbart faresignal og advarsel. Derfor vil man gøre meget for at lade som om at alt er "helt normalt".

Det er et år siden vi bestilte de Piranha 5 - tilsyneladende er man end ikke begyndt på uddannelsen på køretøjet, hvilket har undret mig en del. Det at man talte om at lægge produktion i Danmark; men så blev "klogere" (der var en valutarisk begrundelse også). Det har jeg udlagt som at Piranha 5 skal have bygget modifikationer i Danmark; mens chassis'erne skulle trykkes ud i Kreuzlingen.
Aflysningen af licitationen til erstatning af miljøskibene, som jeg har udlagt som anskaffelse af flere fregatter.

Naturligvis er der usikkerhed forbundet med læsning i kaffegrums, hvorfor Nescafé er blevet så populært.

Men ....

Vi véd heller ikke hvor mange informationer man har fra de russiske styrker. Det eneste vi véd er, at det russiske budget ikke hænger sammen.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Korrektion til hærstrukturen.

Indlæg by Thomas on Søn jun 17, 2018 2:11 am

Thomas skrev:Hvis vi går ud fra en fuld udbygning, så lader vi til at have:

TypeHovedformationSærligt designeredeTypisk våben
Arktisk 1)KMPBandvagn 206, hunde.
Luftbåren 2)BDEMerlin, AW 109, Chinook, Apache.
Let 3)BTN"Øgler"
Mellem 4)BDEPiranha V
Svær 5)BDEBTN 6)CV90, Leopard 2
Træn 6)2 BTN Pansret.
1 RGM
1)_____
Jeg tror faktisk, at man vil gå sammen med Norge, fordi de er ubeskæftigede om sommeren.
Det vil give mening, fordi det er min formodning, at de norske Hercules er beregnet på at transportere en kampgruppe af BTN-størrelse til nedkæmpelse af svenskerne - i Sverrig.
Det vil give en anstændig eskadrille Hercules til transportkommandoen.2)Sammen med Holland og Belgien.


3)Vi må her tale om Island, fordi der er en ret så god vej hele vejen rundt om Island. Fidusen er, at en landsætning på Island vil være kendt en 48 timer før den rent faktisk kan finde sted. Hvor meget af landsætningen, der kan komme levende frem er så et andet spørgsmål. Men det vil give en frist til at samle enheden under uddannelse til indsættelse et andet sted i Europa. Så der faktisk kommer 2 BTN ud af det.


4)Hærens hovedstyrke - eller rettere reserve.
Den vil have forskellige ting monteret på Piranha V chassis'et.


5)Det er det materiel, der er til rådighed i dag. Brigaden vil indgå i et korps ved Polens grænse til Königsberg. Sammen med en polsk og en tysk brigade. Det, der mangler er artilleriet; men den CAESAR kan monteres på flere forskellige vogntyper, hvilket fabrikanten i sin reklame har gjort meget ud af at fortælle. Jeg er så enig i, at en EAGLE er lovlig let til så tungt skyts; men her kan man evt. korte løbet af og operere med ladning 2 i stedet for ladning 3.
Men ellers tror jeg man vil lade ladningens størrelse reguleres med vognens vægt - og på den måde være i stand til at bibeholde standard ammunition. Det er standardiseringen af ammunitionen jeg er mere bekymret for end de stykker blik, man bøjer og sætter motorer i.6)Til de to brigader vil der være en organisatorisk BTN. Derudover vil der være et RGM værnepligtige på upansrede, terrængående.7)Den bataljonskampgruppe skal formentlig til Estland, fordi hvis Norge også stiller med en tilsvarende, så vil de kunne afsejle samtidig og nå frem samtidig til landsætning med roro-færger. Alternativt kan begge lande samme sted og trafikken fra den første være afviklet,
når den anden ankommer. Det at man bruger en hollandsk fregat til eskorte er nok værd at hæfte sig ved - om den går gennem Kielerkanalen skal jeg ikke kunne sige; men den kan.
Ser vi på erfaringerne, så skal der ikke ret meget tungt til at holde selv et større angreb i det terræn. Hovedproblemet er at få de tunge enheder frem i tide; men ved en kreativ anvendelse af indchartret færgekapacitet, så kan meget lade sig gøre.
Pointen er, at fjenden ikke på forhånd véd, hvor den tunge reserve er og kan som sådan ikke ved et overraskelsesangreb sætte den ud af spillet.


CoolDet er den måde, jeg kan få mening i "værnepligten". Det er det eneste formål, jeg kan se så kort en uddannelsestid kan tjene. Jeg ville så hellere have en række kontrakter med et rådighedsbeløb til uddannede chauffører.
.
Det er så bare mit tankespin, når jeg forsøger at få mening i de offentliggjorte oplysninger. Som sådan skulle man nok kunne finde officerer og befalingsmænd til opgaverne: Der, hvor pengene ligger er i uddannelsen af det menige personel.
Meget har man klaret med hjemmeværnsfolk, hvor de overtager servicefunktionerne - og naturligvis bliver betalt godt for dem; men tallet for hjemmeværnsfolk har man i Nato en tillært skepsis overfor - bl.a. fordi Danmark blev fanget i nogle dobbelttællinger, hvor folk talte med både som hjemmeværnsfolk og mobilisationsreserve.
Nok er man god til Tordenskiolds soldater; men man kan altså også blive lige snu nok.

Det danner imidlertid baggrund for Lars Løkkes uskyldsrene plirren med øjnene overfor amerikanerne - som ganske enkelt ikke fatter tanken - når Løkke spørger om man har noget at klage over. Jeg tror ikke Mattis synes, at Söreide er nuttet (i det hele taget tror jeg ikke den mand anser ret meget for nuttet! Men hun er fræk nok til at spille op - vel vidende, når hun har trukket trumferne, så kan en knægt være et rimeligt sikkert stik.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Medio juni.

Indlæg by Thomas on Søn jun 17, 2018 5:54 am

Situationen er rimelig rodet.

Trump:


 1. Selvfølgelig er Trump - allerede fra sin New York tid korrupt - det er ganske enkelt ikke muligt at være i byggebranchen uden at der skal flyde nogle penge til mafia'en.
  Det var sådan set det samme med færgefart herhjemme for 30 år siden. Hvis ikke Preben Møller Hansen fik sin bestikkelse, så opstod der strejker i påske og juletrafik. Det samme med typograferne.
  Begge områder var groft overbemandede i forhold til nogen som helst rimelighed.
  Det, der sker i den slags brancher er, at man investerer sig udenom. Eksemplerne: Storebæltsbroen afskaffede et af verdens store færgerederier. I dag er der jo ikke nogen, der kan argumentere for, at Storebæltbroen ikke var en god idé. Elektronikken afskaffede aviserne.
  Tilsvarende med banksvinene - de kommer til at blive meget færre og skolelærerne.
 2. Trump er givetvis finansieret af Putin; men i selvstændige aktieselskaber således at Trump alene står for driften. Hvis långiveren (Putin) hiver pengene, så står han tilbage med en værdiløs ejendom. Som sådan er Trump temmelig ligeglad - problemet er, at det er Putin ikke - og Putin anvender grov vold.
 3. Det, der er problemet er, at Trump - ligesom regeringerne før ham - vil have europæere og canadier til at betale for USA sikkerhedspolitik.
  Det er man så ikke helt enig i.


Handelskrig:


 1. Der er sket det, at Canada nu renoverer og udvider Transmountain Pipeline, så de kan få en bedre pris for deres olie - hvor de amerikanske olieselskaber reelt har underbetalt Canada. Når olieprisen er så højt oppe som den er, så kan snart sagt enhver investering betale sig hjem. Mit overslag siger, at det første års drift vil betale for det arbejde.
 2. Det er Trump naturligvis rasende over, fordi nu havde han lige fået omlagt skattepolitikken med skattelettelser så nok vil overskuddene blive lempeligere beskattet; men til gengæld ville olieselskaberne trække hele regnskabet tibage til USA. Skatteprocenten ville blive mindre; men beløbet meget større.
 3. Indtil videre har vi i Europa ikke mærket noget til lavere oliepriser - endnu.
 4. Vi har heller ikke oplevet lavere gaspriser. Det skal nok komme.
  En del kan komme fra større lagerkapacitet, mere kan komme fra et forbedret rørnet, der ikke er afhængig af én eller to leverandører. EU er jo en dejlig ting.
  Producenterne er bare endnu ikke begyndt at slås om markedsandelene.
 5. Der er en voldsom overproduktion af stål (og aluminium ?). Det gør, at bygge og anlægsarbejder kan se frem til billigt stål til f.eks. gasledninger, jernbaneskinner og broer.


Politik:


 1. Mette Frederiksen er på vej til at kante kysen på kommunisterne. Hun fortæller jo SF/Enhedslisten, at hvis de ikke makker ret og giver deres uforbeholdne støtte til Socialdemokratiets politik, så kan hun finde flertallet andet steds. Det bliver stæder, hvor man vil udvise forståelse, hvis det bare går ud over skolelærerne - som socialdemokraterne heller ikke kan fordrage.
 2. Lars Løkke er da temmelig ligeglad. Der kommer nemlig til at ske det, at kommunisterne, de radikale og alternativet kommer til at lægge sig fladt ned.
  Det vil sige, at Tulletåben kan vælge mellem pesten og choleraen. Det kommer nok til at betyde, at Dansk Folkeparti kommer til at skifte EU politik helt og aldeles. Efter det flirteri med Socialdemokratiet, så har jeg svært ved at se, at Venstre vil læne sig bagover for at tækkes Dansk Folkeparti. Det bliver Tulletåben, der kommer kravlende - og denne gang tror jeg, at der bliver tale om en ydmygelse. Tulletåben vil ikke være i stand til at stille betingelser - uanset hvilket stemmetal han får.
 3. Venstre og Socialdemokratiet står for fløjene som afskrækkende eksempler på, hvor galt det kan gå.


Sikkerhedspolitik:

 1. USA og Mattis har altså ret i noget: Det et komplet åndssvagt, at Danmark, Holland og Belgien ikke har en helikopterbåren kampgruppe: Vi har personellet, vi har materiellet!
 2. Tilsvarende er det fjollet, at vi ikke har koordineret den arktiske kapacitet i en decideret kampgruppe: Norge har nok den største ekspertise på området; men det er en vintersport, mens på Grønland er det sommerferie.
  Det har Mattis så helt ret i: Hvorfor helvede skal USA stille med artisk trænede marines (som ikke er alt for overbevisende), når Danmark og Norge kan gøre det bedre og billigere. Der er oven i købet en vis amfibisk kapacitet.
 3. Vi kommer til at bruge flere penge på forsvaret. Det kan da godt være!
  Om vi får foræret de C-27J Spartan - jeg tvivler; men de koster altså heller ikke så forfærdelig meget. Specielt ikke, hvis vi får tyskerne med på ideen om at udskifte deres Transall. De vil have dem udskiftet med Atlas; men Spartan kan altså komme til på steder, hvor Transall ikke kan - og specielt ikke har infrastruktur til at komme fra lufthavn til hvor sagerne skal bruges.
 4. Hvad der bliver resultatet af Trumps klodsede opførsel overfor Qatar og de 20 Globemaster - tja, det er ikke godt at vide.
  Sagen er bare den, at vi har brug for al den transportkapacitet, vi kan rage til os. Her tænker jeg ikke bare på forskydning - for når først tropperne er forskudt, så begynder problemerne for alvor. Lette eller svære styrker: Så skal de holdes forsynet - og i værste fald evakueres.
 5. Vi kommer nok til at lave nogle flere Huitfeldt- og Absalon-klasser; men det burde heller ikke være noget problem.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tsipras, Løkke og Macron.

Indlæg by Thomas on Fre jun 29, 2018 4:20 am

Kommer Merkel til hjælp.

Jeg har nu aldrig for alvor været nervøs for Merkel og Tyskland - ok, man skal ikke lægge sig på tværs.

Vi begynder at se konsekvenserne af udvisningen af Ruslands hundeførere. Landsforrædere som Nazi-Marie (Tulletåben er en lidt anden type, fordi han er banksvin), Gert Wilders, LePen, osv. er lammet og sendt på ferie. Man har slet ikke brug for at bruge de hårdhændede metoder (desværre, jeg havde gerne set Nazi-Marie dingle fra Øresundsbroen).
Det er så en af mine bedre beslutninger: Ikke at blive læge! Tænk at være forpligtiget til at redde en skolelærer - modbydelig tanke! Økonom er trods alt bedre - specielt hvis man efteruddanner sig - her kan man være med til at tilføje ægte smerte på banksvin.

Det har så ikke været morsomt at være Merkel den sidste måneds tid: Hun får ikke gage - det er ulempe og smudstillæg.

Jeg er sådan set heller ikke nervøs for, hvad Trump og Putin finder på - specielt sammen - fordi, jeg aner, at man i de sidste måneder har kørt beredskabet op: Der har været skydeøvelser for IKK med 19 hold fra ind- og udland.

Det er ikke fordi Putin ikke vil forsøge at lave et nummer her lige efter Foldbold VM. Det har han gjort før. Lige præcis!!! Vi har set det før - det KUNNE jo være, at det var en mulighed, der indgik i vore overvejelser?

At Trump er kaldt til møde hos sin bankrådgiver gør heller ikke mig nervøs; men Putin er tydeligvis - og med god grund. Canada har jo fladt nægtet at blive ved med at understøtte Trumps vælgere. De lån Putin har ydet Trump må nok siges at være blandt historiens værst sikrede investeringer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er ting, der falder på plads.

Indlæg by Thomas on Søn jul 01, 2018 10:14 am

Socialdemokraterne.
Merkel får ro på bagsmækken.

Det er så en af Uffe's gamle tanker: Det er vanvittig meget billigere at hjælpe flygtningene i udlandet.

Det andet er, at de forøgede forsvarsudgifter - specielt til materiel - de penge kan jo passende komme fra de midler man konfiskerer i bankerne.

Det giver jo ikke nogen mening bare at pumpe dem ud i forbrug eller restrukturering af flextumpefallitter.
Vi har fuld beskæftigelse: Det vi har brug for er at få arbejdskraften hen, hvor den gør nytte. Hmm... jeg véd jo godt at en tvangsforflytning til Skive nok ikke er lige hvad en flok kriminelle indvandrere ønsker sig - NETOP! Jeg kan så bedre lide Grønland. Man kan ikke flygte fra Grønland. Ikke at det ikke bliver forsøgt; men.....

Det er den eneste teoretiske mulighed for at komme til Sdr. Strømfjord over land!
Men hvis man skal igennem området, så bliver det efter ansøgning. Dvs. dem, der påtræffes i området har ikke noget at gøre der og kan uden videre arresteres - indtil man finder en passende gletscherspalte at smide dem ned i.

Mon ikke man kan overtale en flok isbjørne til at søge permanent residens der? Det med at bevogte med bidske hunde? Jeg tror, gnavne isbjørne er MEGET bedre. Små grønne mænd bliver så til små døde mænd.

Men tilbage til pengene beslaglagt i bankerne.
De penge kan jo passende bruges på anskaffelser til forsvaret og dermed proppe penge tilbage i lommen på nogle af dem, der er blevet skadet af Danske Bank - og Nordea.

Jeg hæfter mig også ved, at Danmark blev inviteret med til gruppen af de ti industrilande. Det var sådan at selv Claus Hjort Frederiksen måtte knibe en tåre af rørelse. Han fik så oven i købet slæbt Estland med - kun rimeligt: De har jo skaffet pengene!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

General Stavridis.

Indlæg by Thomas on Tirs jul 03, 2018 4:52 pm

14:20 ff.

Richard Haass tager så fejl: Merkel svage position er mestendels pressevrævl. Det er ligesom man postulerer, at Tulletåben er magtfuld. Irriterende - ja; men egentlig magtfuld?

Jeg lægger mærke til, at af alle dem, som Trump har sendt perfide trusselbreve til, så er Danmark IKKE nævnt. Undtagen i en beklagelig fejltagelse, hvor Mark Rutte fra Holland (som bliver forvekslet med Danmark), ak ja.

 1. Germany
 2. Belgium
 3. Norway
 4. Canada
 5. Italy
 6. Luxembourg
 7. the Netherlands
 8. Portugal
 9. Spain.


Nu er Trump sur på Norge???, som han ellers har fremhævet som undtagelsen fra alle skævøjede og sortssmuskede som "vælter ind" over grænsen til USA.
Man må aldrig undervurdere hvilken uinteresseret ignorant Trump er.

De 10:
 1. Storbritannien

 2. Italien

 3. Frankrig

 4. Spanien

 5. Tyskland

 6. Holland

 7. Belgien

 8. Danmark

 9. Estland

 10. Portugal


Der er et stort sammenfald mellem de lister. At der ikke er overensstemmelse skal man ikke lægge så meget i, fordi akkuratesse har aldrig været noget Trump er gået op i. Han vil heller ikke ane, hvad Estland er; men gå ud fra, at det var et underligt østeuropæisk bilmærke - I véd SUV udgaven af Latvia'en....

Claus Hjort Frederiksen understregede med tårer i øjnene, at Danmark var blevet inviteret med i gruppen af "De ti". Her får han hevet Estland med. Det er det, der undrer mig! Esterne må have noget meget grimt på Trump i forbindelse med pengevask. Noget som ikke har været relevant, at fremføre i den danske presse. Jeg hæfter mig dog ved, at Lars Løkke har et møde med kongressen.
Den anden forklaring er, at et byggeprogram af Huitfeldt- og Absalon-klasser på 10-15 stykker kan hurtigt etableres - og her har hvert land (undtagen Danmark) sin Hassan med skæve ben, at klappe på hovedet.
Der er allerede halvdelen af de 30 "slagskibe" som Stoltenberg kalder dem. For indeværende har jeg ved hovedregning Danmark, Norge, Tyskland, Holland 20 overfladeenheder af fregatstørrelse (dvs. evne til selvstændig indsættelse, hvad en korvet IKKE har) - organisatorisk egentlig kompagnistørrelse?
Men Nato's forhold til regning har altid været mig en gåde - sådan da. Det vil også være et billigt program, fordi når våbensystemerne er integreret på én, så er de det på alle. Som sådan kan 2-3 forskellige våbensystemer af samme slags integreres. Selve skroget og motorerne koster vel 1/4 af hvad en Sachsen-klasse koster.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Primo juli 2018

Indlæg by Thomas on Søn jul 08, 2018 2:59 am

Hmm.... det er som en stilhed før stormen.

Hvor meget, det er teatertorden med Trump og Putin - det er ikke godt at vide?

Det Trump forsøger i sammensværgelse med Putin er, at holde fast i et kartel omkring oliepriserne, hvilket ikke lykkes specielt godt: Javel, "markedspriserne" holdes oppe; men det er lige som om, at olieproducenterne begynder at se sig om efter bedre priser - ved at gå udenom kartellet.
Det skal nok betyde høje olie priser nogle måneder endnu.

Harry Potter alias Brian Mikkelsen: Bankforeningens svar på Stormy Daniels.
Det er så bare endnu et tegn på, at Danske Bank er under afvikling. Det Konservative Folkeparti er så også under afvikling; men det vil nok ikke blive savnet.

Dansk Folkeparti minder mest af alt om den "frihedsbevægelse" som Dr. Dampe forsøgte at lave - uden at opdage at pænt over halvdelen af hans tilhængere var politispioner.
Det spændende er om Putins uforsigtige omgang med kemikalier vil udløse en ny runde af udvisninger af "diplomater".

Det største problem med Trump er såmænd ikke, at han er et dumt svin - hvad han er - men, at han er så tindrende inkompetent. Det er ligesom med skolelærerne: Det er egentlig ikke, at de er nogle perverse kommunistsvin - hvad de er - det er deres grænseløse inkompetence: Helt ærligt!
Det kan ikke være rigtigt, at ganske almindelige skoleelever i 6. klasse hverken kan gange eller dividere!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

G7 landene

Indlæg by Thomas on Man jul 16, 2018 2:10 am

Rusland skal stå til regnskab for flykatastrofe.

Skyerne trækker sammen om Trump. Alle andre er fuldt ud klar over, at Trump er Putins villige og lydige redskab. Det er det, man forholder sig til.

Var det 20 russere, der blev tiltalt af Müller umiddelbart inden Trumpen tog til Europa?

Nato-topmødet gik noget mindre end strålende set fra Trumps synspunkt - andre havde meget ud af det - Danmark f.eks.

Spørgsmålet om dødsfaldet i Novichok-sagen er spændende: Betyder det endnu en runde udvisninger af russiske "diplomater"?
Boris Johnson har - i øjeblikket - fået lov til at luske ud af bagdøren.

Der er helt tydeligt sket en afstemning af nationale forsvarsplaner udenom USA. Jeg tror ikke at samarbejdet mellem Belgien, Holland og Danmark er noget man har afstemt med USA.
Jeg fornemmer ganske meget Lars Løkke bag dette her. Det er nemlig lige hans stil.

Norge er også afstemt med Danmark, Island og Canada.

Tyskland og Frankrig har også afstemt - og jeg tror Løkke også har en finger med her: Netop fordi han ingenting siger! Inden topmødet var han meget mere offensiv end han plejer at være.

Det jeg venter på er et økonomisk smask til Trump og Putin via Deutsche Bank - og evt. Amro (jeg tænker her på, at Nordea ville fusionere med Amro - men det ville Amro IKKE - har de hollandske myndigheder fået nogle oplysninger ud ad den vej?).
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Putin ejer Trump.

Indlæg by Thomas on Ons jul 18, 2018 8:35 am

Efter det ynkelige møde i Helsingfors, så må vi lige se på, hvordan Trump rent faktisk står.

Vælgerne er næppe afgørende, fordi vi har jo også torskepander, der stemmer DF (og dermed på landsforrædere og banksvin). Der skal imidlertid ikke flyttes meget for at vælte marginale valgkredse.
EU's modtold er beregnet meget specifikt på at give maksimal smerte til de valgkredse, som har Trump støtter.
Man kan sige meget om EU-administrationen; men de har jo set tendenserne i tåbelighederne - og har lang erfaring i at håndtere dem.

Trump er som idioten, der laller ind på herretoilettet: Tager slipset frem og pisser i bukserne.

Mere væsentligt er nok, at Trump mister virksomhedernes pengestøtte.
Formentlig har Trump fuld kontrol over hvilke kandidater, der får penge til deres valgkamp.
Problemet er, at der er stadig færre der har interesse i at støtte den politik (hvis det nu er ordet). Vi så, hvordan Clinton brugte langt flere penge og fik flere stemmer. Problemet er, at sikre republikanske kredse vakler og falder. Jeff Sessions senatsæde gik jo tabt i suppleringsvalget.

Det næste spørgsmål er også hvor mange penge Trump kan samle.
Ingen tvivl om, at en stor del af midlerne til republikanernes valgkamp kommer fra Putin via NRA (National Rifle Association, som er dybt infiltreret af russere, "der også er interesseret i skydevåben"). Problemet er imidlertid, at Trump begynder at blive Putin et dyrt bekendtskab.
Erhvervslivet støtte falder langsomt men sikkert væk.

Fidusen for olieindustrien lå jo i en forståelse med Rusland om at holde oliepriserne oppe - og så selv købe billigt ind.
Det ville give en stor fortjeneste som ville falde i USA, fordi overskuddet ved datterselskaber i forskellige arabiske lande er nok lempeligere beskattet; men ikke så stort, fordi der skal betales olieafgifter. Fik man en lempeligere beskatning, ville det kunne svare sig for olieselskaberne at hjemtage profitten selvom skattebeløbet blev større i USA.

Den smarte fidus falder nu fra hinanden!
En ting er, at Canada (og Mexico skal nok følge) finder muligheder for at levere udenom USA til en langt bedre pris. Det var så til at forudse; men det kunne klares ved at vride armen rundt på Saudi Arabien og få dem til at øge produktionen.
Den anden er Trumps idiotiske afgifter på stål og aluminium: Hvad tror I olieledninger er lavet af? Netop! Stål.

Det var smart nok - givet at man kunne få de korrupte miljøfimsere pandet ned - at eksportere den gas, man ellers bare brændte af. Det ville være muligt til gode priser (i modsætning til at betale for at slippe af med den) at hugge markedsandele fra russerne. Man er helt klar over, at Nord Stream 2 skal saboteres. Nord Stream 2 vil nemlig forhindre russerne i at underbyde for at forsvare markedsandelen.
Årsagen til, at man vil være uafhængig af Ukraine er: Det er for dyrt at transportere gennem Ukraine, hvorfor man ikke ville kunne konkurrere på prisen.

Helt så nemt går det imidlertid heller ikke!

Derfor fortsætter den grønne omstilling og der kommer HVDC net, der udnytter kraftværkerne meget bedre: Det er derfor russerne hacker sig ind i energinettet for at lave ballade den vej.

Lad os sige det sådan: Mon ikke olieindustrien er ved at være der henne, at det ikke er i deres interesse at støtte ham! Den amerikanske olieindustri skal have den russiske markedsandel på olie-/gasmarkedet: Det er det Trump ikke kan levere.

Resultatet bliver, at kandidaterne ikke kan rejse midler til deres valgkamp - fordi erhvervslivet kun kan se, hvordan de bliver skadet af idioten Trump. Dvs. Trump bliver alene afhængig af penge fra Putin.

Problemet er, at Putin ikke alene skal betale for trumpeterne; men også et (efterhånden) ganske betydeligt bidrag til "pengevaskeriet". Hvor længe har Putin råd til at holde Trump svævende? Efter udtrykket på Putins fjæs: Ikke ret meget længere - ikke uden ganske betydelige fordele til Putin.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trump er Putins trækkerdreng.

Indlæg by Thomas on Lør jul 21, 2018 2:18 pm

Vi véd jo godt, at Trump er en falleret gangster og flextumpe. Det er så, hvad det er; men vi er nødt til at skære igennem alle bortforklaringerne og tågeslørene - ligesom vi er nødt til at se bort fra skolelærernes nonsens: Andet er rent tidsspilde.

Vi har i princippet det samme problem herhjemme (plus et par andre - som i USA). Vi véd at Brian Mikkelsen og andre i det Konservative Folkeparti i årevis systematisk har lagt myndighederne hindringer vejen fordi Danske Bank skulle have frie hænder til at begå yderligere kriminalitet. Man har nu fået et perverst svin som Pape til at lede og fordele kriminaliteten. Pape lufter sin lummerhed, fordi det er så nuttet, at han er et modbydeligt bøssesvin (det er så knap så nuttet mere, fordi Prins Henrik er død - og hans eneste egentlige protektorat: Perverse svins kvalmende morskab - er blevet ledigt).

Brian Mikkelsen har så udtjent sine formål og er blevet fjernet - at skadedyret så ikke har kunnet finde ud af at "hænge ud" i sit overvurderede sommerhus - det kan så komme senere.

Her er Løkke nok ikke den værste statsminister, fordi han er faktisk ret god til politiske manøvrer, der isolerer fjenderne i hver deres små lommer - og afskærer dem udvejene. Løkke er også smart nok til at skelne mellem modstandere og fjender.

Det interessante er her, at Mark Rutte i Holland er i nogenlunde samme situation indenrigspolitisk som Lars Løkke: Rutte er så gået i regering med socialdemokraterne; men ellers har de begge "partier" som DF med deres blanding af idioter og større og mindre kriminelle. Socialdemokratierne har deres problemer med renlivede, jødehadende nazister som SF og deres tilsvarende evnesvage konkurrenter af kommunistisk observans.

Holland og Danmark har faktisk mange - rigtigt mange - sammenfaldende interesser, hvor hollænderne bringer belgierne med til festen - som Danmark bringer Norge og Island. Det er en befolkning på 35-40 millioner og en relativt god økonomi. Dels er det ikke så lidt endda, dels er der intet nyt i det. Sådan har det været gennem århundreder.
Holland har Amro-bank og Danmark har den tilsvarende kræftbyld i Danske Bank. Hverken Holland eller Danmark er interesseret i at England melder sig ud af EU. Hvor meget Brexit bliver til er for tiden uafklaret. En ting er sikkertT Theresa May får ikke lov til at botanisere godbidderne i EU-samarbejdet - og Trump er en umulius.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

29/7

Indlæg by Thomas on Søn jul 29, 2018 6:48 am

Det mest påfaldende er, at Trump er kørt fast i juridisk flueknæpperi.

Der er jo ikke nogen observatør udefra, der er det mindste i tvivl om, at Trump er Putins lydige og villige instrument.

Det er i hvert fald den antagelse vi er nødt til at forholde os til - og betragte som bevist.

I de nord-europæiske nato-lande er der en større oprydning i gang blandt "Putin-versteherne" i Dansk Folkeparti, Brexit-englændere, og andre "højre"-bevægelser. Det er noget, der praktisk foregår i sommerferien. Jeg mener: Tulletåben kunne jo f.eks. drukne i Middelhavet eller et andet bekvemt sted: Beklagelig ulykke! Og alt det andet nonsens til pressen. Hvem, der rent praktisk har slået svinet ihjel? Tja... det interesserer jo reelt ikke nogen.
Nu får vi se, hvor mange, der rent faktisk vender tilbage fra ferie.

Det jeg lægger mærke til er: De steder, hvor der demonstrativt IKKE sker noget. Det er jo lang tid siden kontrakten om F-35 blev underskrevet - og så lang tid kan en omskoling sgu heller ikke tage. Der er jo tale om rimelig standard omskolingskurser. Det er jo ikke fordi man ikke har udpeget personellet - for selvfølgelig har man det.

Det besynderlige er, at ordren på Piranha 5 offentliggøres ved årsskiftet 2015/16 og der er tilsyneladende ikke sket noget endnu. Selvfølgelig er der det.
Reglementsskrivning mm. skulle være vel overstået nu.

Tilsvarende med Huitfeldt'erne: Det har længe været tilfældet, at de skulle have nye våben - og man mumler endnu om den nye sonar. Der er penge på finansloven til udskiftning af miljøskibene.

Der er noget, der tyder på, at man med vilje trækker tiden ud. En ting er, at man ved, at Putin har betydelig repræsentation i forsvarsudvalget. Det vil i sig selv gøre, at man ikke går ud med noget, før alt er på plads og i orden. Det med at opstille et divisionelt hovedkvarter i Riga - det er ikke noget, man lige hiver op ad en hat. Rent faktiske er det noget, der kan køre rimeligt fra 1. dag.
Den anden sag er, at det nok er begrænset, hvad man kan indvie amerikanerne i! Man må jo antage, at alle detaljer går direkte videre til russerne.
Det tredje er, at det er så tydeligt, at man laver lokumsaftaler med Hollænderne og Belgierne - og Tyskerne er HELT med på den.

En ting er sikkert: Det har været en lærerig oplevelse med de øvelser siden 2016 - for amerikanerne.

Den grønlandske finanslov har også skullet falde på plads - forstået på den måde, at de små skævøjede og krumbenede har skullet forstå, at der ikke er flere bolsjer til dem.

Vi har skullet have fjernet Brian Mikkelsen, der så tydeligt er Danske Banks lydige og villige instrument - og som sådan har saboteret efterforskningen af Danske Banks kriminalitet. Pape er ikke meget bedre: At det er så synd for ham, at han er et perverst homosvin - den går jo nok ikke - ikke efter hans "forlovede" har fået tæsk p.gr.a. sine usmagelige overgreb. Det dækker jo nok over noget mere alvorligt: Nemlig, at bøssekarlen som justisminister har hindret politiets arbejde med efterforskningen af Danske Banks kriminalitet.
Tulletåben er igen Nordeas lydige og villige instrument: Det véd vi godt. Spørgsmålet er, hvornår han kommer til skade.

Der har været forbavsende få "prøveballoner" i sommerferien indtil nu. Kristian Jensen har mumlet; men ikke noget, som andre end Berlingske tager notits af. Her er så det spændende, hvornår hugget mod skolelærerne falder. Deres pensionkasse får i hvert fald grimme kvæstelser efter samarbejdet med Danske Bank. Havvindmøllerne skal helt væk fra skolelærerne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tja... her i sommerferien

Indlæg by Thomas on Tirs jul 31, 2018 9:42 pm

er der så rig lejlighed til at latterliggøre idioterne i pressen, så det kniber med at finde tid til at komme med dybsindighederne herinde. Jeg gør dog mit bedste for at holde galden flydende.

Det er så lidt vanskeligt, når Uffe redigerer så hæftigt i indlæggene - når der er noget, han absolut ikke vil have frem. Bl.a. Brian Mikkelsens kriminalitet.
Det betyder ikke noget, når der er tale om en tidligere ambassadør - de indlæg er man nemlig helt sikker på IKKE bliver læst.

Det andet er, at jeg jo kunne komme til at afsløre hemmeligheder omkring forsvarsplanerne - som man med stor omhu lader Dansk Folkeparti hensvæve i dyb uvidenhed om. Det er altså ikke smart af Putin, at placere ignoranter som "mesterspioner".

Det er ikke fordi, der er noget principielt svært i det, jeg gætter på - almindelig logisk sans (som indrømmet er en sjældenhed) tillader et ganske højt informationsniveau.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

De Konservative

Indlæg by Thomas on Man aug 06, 2018 6:49 am

Det ingen har lagt mærke til er, at det Konservative Folkeparti er blevet henrettet.

Det afgørende er, at Brian Mikkelsen har fået 5 kolde tæer og er blevet smidt væk - man kan så have sin tvivl om, at Jarlov er hvad man kan betegne som "et talent" - meget berettiget tvivl. Problemet har været, at Brian Mikkelsen som Danske Banks korrupte, lydige og villige instrument har blokeret for. at Finanstilsynet kan løse deres opgave.
Det kan gerne være, at Finanstilsynet skal udskiftes fra toppen til administratoren af kontorartikler. Det gør så ikke så meget - det kan gøres på et års tid. Naturligvis er det sådan, at Finanstilsynet har set det som sin opgave, at opmuntre og støtte kriminaliteten i banksektoren - ellers havde de ikke kunnet bruge en svindler som Kruse Petersen.

Sagen er, at bagstopperen Søren Pape også er kommet i klemme - naturligvis ikke på noget væsentligt. Papes funktion har jo været, at sørge for, at politiet IKKE efterforskede Danske Banks bedragerier.
Pape forsøgte fra første færd, at afblokere ved at fremstå som den nuttede lummerkarl, der ville blive angrebet af alle disse onde mennesker, der ikke kunne lide ham, fordi han er en ulækker bøssekarl. Problemet er i den sammenhæng, at Pape er virkelig et ulækkert svin med egen trækkerdreng. Nu er det så spændende om ham, der smækkede Papes "forlovede" nogle velfortjente hak i trompeten - tænk bare, hvis en lille dame havde stukket en klam karl en kuglepen i øjet for at undgå at blive voldtaget - så havde politiet nok set lidt anderledes på sagen.
Det viser, at Pape bruger politiet som beskyttelse af sin modbydelige personlighed. Nu får vi se på, hvordan retten fælder dom - for reelt skulle den sag aldrig have været for retten.

Den egentlige sag er, at uanset de Konservatives blokering af medlemskab af Bankunionen, så har Danske Bank ikke kunnet undgå at sagen i Estland er eksploderet mellem deres klamme og deforme kløer. Det er så bare et helt naturligt skridt i afviklingen af Danske Bank - på samme måde som Danske Banks irske eventyr bliver afviklet.
Lad os se om ikke APM's aktier i Danske Bank bliver kørt ud på en elegant måde, så Putin kommer til at stå med tabet?

Det er så klogt nok af socialdemokraterne, at blande sig udenom: De har deres fortsatte problemer med nazister og kommunister i SF/Enhedslisten.
Personligt havde jeg foretrukket en større brutalitet fra Socialdemokraternes side overfor SF/Enhedslisten; men det er måske, at stramme den fra min side? Politiet har jo rigeligt at gøre med at begrænse gademordene fra SF/Enhedslistefraktionernes narkohandlende stormtropper - ikke så meget at de slår hinanden ihjel - det skal de være velkomne til; men at den vanvittige omgang med skydevåben har det med at forholdsvis uskyldige ryger med i købet.
Man skal selvfølgelig sørge for at holde en rimelig bestand af voldkriminelle psykopater i fængsel, så banksvin kan stoppes ind for at blive slået ihjel.

Man kunne også fra Regeringen have håbet på en hårdere kurs overfor Nykredit og få knust nogle skolelærere; men det er jo en prioriteringssag.

Dansk Folkeparti er jo vidtgående blevet pacefiseret efter deres hundeførere er blevet udvist af landet - Vistisen tåbelighed kommer ingen vegne - man har nok for meget på ham. Typisk har alle "misforstået" ham.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

August 2018

Indlæg by Thomas on Man aug 13, 2018 2:41 am

Der er rimelig meget sommerferie i sagerne:

Trump:
Der er nogen aktivitet; men det er mest i pressen. Det man afventer er midtvejsvalget, hvor man skal se om demokraterne får overtaget i Repræsentanternes Hus (Senatet er nok vel optimistisk at regne med). Sker det, så falder lemmen under Trump væk.

Bankerne:
Danske Bank kører tilsyneladende efter, man fik fjernet Brian Mikkelsen. Man er tilsyneladende ved at få set på om der overhovedet er noget at redde af Finanstilsynet. Det mest sandsynlige er, at begynder forfra og bygger noget op i Nationalbanken.
At man har Tulletåben siddende i Nationalbankens bestyrelse skal man nok ikke være så bange for.

Nordea med Tulletåben er nærmere en politisag - og det er politiet Tulletåben skal være nervøs for. Ikke at han personligt kommer mere i søgelyset; men hans arbejdsgiver gør. Nordea bliver antagelig på et tidspunkt så træt af Tulle, at de lader ham gå planken ud.

Målsætningen er naturligvis, at Danmark - evt. i alt andet end navn - kommer i Politiunionen og Bankunionen. Det er den mulighed man har for at komme den grænseoverskridende kriminalitet til livs.

SF/Enhedslisten:
Deres narkohandlende og terroristiske bagland er så småt ved at gå i opløsning: Det giver naturligvis anledning til en del vold; men så længe det kun er deres nazistiske stormtropper, der skyder på hinanden - og/eller stikker hinanden ned med kniv, så kan den almindelige borger være nogenlunde ligeglad.
Igennem det sidste par år har disse SA (udviklingen til SS gik ikke, for de kom op at slås med hinanden i Syrien) været i fuld gang med at "samarbejde" med politiet - og sladre lystigt om hinanden.
Den slags tager også sin tid.

Nato:
Her arbejder man sig udenom den amerikanske præsident, for man skal være mere end naiv for at tro, at alle ikke har fundet ud af, at han er Putins lille lommelærke, der klukker, når Putin griner. Det er i sagens natur et politisk håndværk.
En af de ting man har fået ind i forsvarsforliget er det udvidede samarbejde med Holland.
Spillet i baggrunden er, at Trump og Putins ide med at lade tyskerne betale for det hele: Den går ikke!
Tyskerne betaler ikke både oprustning og alt for høje oliepriser.

Oliepriserne:
Tillersons "smarte" plan om at overtage Ruslands markedsandel - til de nugældende priser: Den vil kun lykkes i begrænset omfang. Canada leder sin olie udenom USA.
Nordafrika vil på et tidspunkt finde ud af, at markedet for olie er i Europa. Det vil gå et langt stykke ad vejen til at komme ud af afhængigheden af Mellemøsten.
På sin side vil Iran/Iraq få gang i sin eksport via Tyrkiet. SF/Enhedslisten drømmer så om at blive et slaraffenland for gamle terrorister - det lykkes næppe at omdanne Danmark til et Argentina, hvor gamle nazister kunne more sig. Sverrig? Måske?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

19/8 2018

Indlæg by Thomas on Søn aug 19, 2018 8:34 pm

Der sker jo egentlig ikke så meget (officielt).

Trump tumler rundt som en hval i fiskenettet. Problemet for os andre er, at vi da udmærket véd, at han er Putins puddelhund - og det må vi forholde os til konsekvenserne af. Men noget egentligt tror jeg ikke sker før midtvejsvalget i november.

Hvordan vi kommer videre med Danske Bank sagen er også tvivlsomt: Der er lidt mange, der er meget interesseret i, at der sker: Ingenting.

Det vi kan se er, at Putin er så gevaldigt i pengetrang. Alt, hvad der koster penge på militærområdet er - om ikke lagt dødt - så får de helt tydeligt ikke de midler, som budgetterne forudser.
Nu skal man, som general Bartels bemærkede, huske at i 1973, da havde israelerne alle oplysninger om det forestående arabiske angreb. Alligevel kom angrebet overraskende, fordi det ikke passede i den forud fattede opfattelse.
Det er det, der gør mig nervøs: Putin er så stereotyp.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Medio/slut august 18

Indlæg by Thomas on Fre aug 24, 2018 1:16 pm

Det vi i denne måned (eller rettere: Sommer) har kunnet se er, hvordan dækkene på Rusland ikke alene er flade; men møtrikkerne, der holder hjulene på akslen, falder af en efter en.

Ser vi på valutakursen for rubler, så er der et rimeligt regelmæssigt kollaps et par måneder efter årskiftet (på ca. 10%). Om det er et tilfælde, at det er nogenlunde sammenfaldende med, at de første samlede tal for den russiske økonomi må være klar? Næppe!
Det, der nu også kommer er mindre sammenbrud om sommeren - i stedet for henne i november måned. Det er en typisk reaktion, når politikere får forelagt de foreløbige budgetestimater, hvor selv de mest optimistiske budgetforudsætninger (dem med en perifer forbindelse med virkeligheden) får embedsmændene til at blegne: Hvordan skal man nu fortælle chefen, at han er noget så grusomt på den???

Danske embedsmænd er i en lidt anden situation: Hvordan skal vi få udgifterne til at slå til???

Der har været en klar indikation af Putins problem - efter, at han måtte opgive en ekstra skat på olie-industrien. Det betyder så meget desto mere, at "markedsprisen" er et fabeldyr, der humper af sted med hoven i rævesaksen. Markedsprisen på olie har jo ikke nogen forbindelse med det, som olieselskaberne køber hjem til.
Her gav Canada Trump og hans olieselskaber en "Olfert" ved at udbygge en eksisterende olieledning, så Canada kan eksportere udenom USA.

USA ønsker da en høj oliepris, så man kan overtage markedet fra russerne i uskadt stand. Men sådan går det nu nok ikke!
Der er grunde til at Europa investerer i "Grüne Umstellung". Her skal man aldrig undervurdere tysk industris evne til at arbejde sig udenom problemerne - den giver sig til tider udslag i nogle overdrevent finurlige løsninger, hvor mindre egentlig burde have kunnet gøre det.
Man har i årenes løb på LeMans set problemerne med at få dieslerne til at virke. Ikke, at de ikke kan køre - bare ikke hurtigt nok, som Nissan måtte sande: Kom i mål med alle biler - længe efter andre havde vundet løbet med bulede og sammenlappede biler.
Der er bare det ved det, at tyskerne bliver ved til lortet virker. Der er en grund til, at James Bond fik skiftet sin pistol til en Walter PKK.

Vindenergi er en vrangforestilling; men når man med vindmølleparker kommer udenom lodsejerne og andre griske idioter, så rejser spørgsmålet sig: Hvad fanden skal vi ellers sætte pengene i? Skolelærere? Ikke på vilkår. Vi kommer under alle omstændigheder til at have en betydelig overkapacitet - sådan som undermålerne morer sig med at jonglere med energipriserne.
Tyskerne er godt klar over, at de kommer til at betale for meget - der har de helt åbne øjne; men det er altså billigere end alle mulige finurlige løsninger.

Det er kernepunktet i konflikten i Ukraine: Rusland har ikke råd til at betale for transporten af olie og gas gennem Ukraine - navnlig ikke, når fødevarepriserne stiger - også dem fra Ukraine. Rusland kan ikke producere fødevarer selv - dvs. det kunne de udmærket; men det ville betyde, at fødevarepriserne skulle stige voldsomt. Det går ikke, fordi det kan de russiske forbrugere ikke betale. Man kan til nød klare sig uden smart tøj fra vesten; men man kan ikke producere forbrugsvarer, der kan betale købmandsregningen.
Ruslands sanktioner på fødevare import er alene et spørgsmål om, at russerne ikke har råd til dem.

Kineserne har heller ikke tænkt sig at betale russerne for deres olie/gas: Så længe de accepterer betaling i guld - fint nok; men det er dollars/euro etc. Rusland har behov for. Ser man på døgnmønstret på guldprisen, så er det rimelig klart, at det er Østen, der sælger guld - mens de kan få noget for det.
Det er så i rimelig begrænsede mængder og jeg tror, det er sparerne i Kina (og til dels Indien), der har deres formue i guld. Det er begrænset i mængde, fordi Ruslands evne til at købe guld er til at overse. Rusland har så klart ikke valutareserve til at pleje guldprisen ud over et snævert punkt.

Vi har set den russiske olie/gas eksport stige i mængde, hvorfor det ikke kan passe, at de stigende oliepriser har resulteret i en stor profit til russerne. Jævnfør oliemagnaternes beklagelser over de påtænkte skatteforhøjelser. Russerne har store problemer med at holde omsætningen - hvad enten den bliver betalt i USD eller EUR. Problemet er, at Kina ikke producerer fødevarer til eksport - tværtimod: Kina importerer med arme og ben.

Det er så nok også årsagen til, at Trump opsagde traktaten med Iran og de aktuelle uoverensstemmelser mellem USA og Tyrkiet. Ingen tvivl om, at den iranske olieeksport gennem Tyrkiet kunne svare sig - for Tyrkiet. Problemet for USA er, at det vil trykke prisen på olie.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 2 af 3 Previous  1, 2, 3  Next

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum