Lad os lige se, hvor vi står!

Side 2 af 2 Previous  1, 2

Go down

Ultimo maj 2018

Indlæg by Thomas on Ons maj 23, 2018 5:22 am

For at begynde i det hjemlige:

Det er jo almindelig kendt, at slår man i flok køtere, så hyler den, der bliver ramt. Hvad den egentlig siger, det er ikke relevant; men det, at den hviner er det.

 • Dansk Folkeparti er under demontage. Ikke at det betyder noget for deres stemmetal, for deres vælgere er egentlig revnende ligeglade, hvem, der styrer landet - bare hun har flotte patter.

  • Nazi-Marie og Søren Espersen er nok nogenlunde pacificeret ved, at deres hundefører er blevet udvist. Problemet er, at der er et par stykker til - at dømme efter kommentarer på Uffe's blog. Det er nu mere skolelærere; men de er der.
  • Hvad Tulletåben angår, så er der sket noget med indskuddet i Nationalbanken her i begyndelsen af måneden, hvor man nåede ned på 100 mia. på indskudsbeviser. Man har bevæget sig rimelig støt ned fra 200 mia. med et huk sidst i april. Det lader nu til at stabilisere sig med en 150 mia.
   Et eller andet er der sket hos bankernes indlånsmasse.
   Så derfor holder Tulletåben sin kæft? I øjeblikket: Der må være et betydeligt tryk på ham fra ejerens (Nordea) side?
  • Morten Messerschmidt ymter noget, hvilket jeg sådan set ikke havde ventet. Det tyder på, at EU's bedrageriafdeling har fået nogle oplysninger fra forskellige EU-banktilsyn; det er næppe noget særligt, for det har Messerschmidt ikke format til.


 • Der er tilsvarende en oprydning i gang i blandt SF's nazister, hvor den gamle garde med Villy Søvndal etc. er ved at være væk.
  Det har formentlig en sammenhæng med, at deres palæstinensiske forbrydere begynder at mærke heden.
  I hvert fald ytret jødehaderen Holger K. sig - nonsens som sædvanligt; men det er jo ikke væsentligt..... men han ytrer sig.
 • Enhedslisten er meget tavse, hvilket kan have en sammenhæng med, at ISIS stort set er nedkæmpet i Syrien. Den danske styrke er også trukket tilbage, fordi der er ikke noget for den at lave.
  Samtidig er der en "oprydning" i Københavns kriminelle miljø i gang. Nu begynder christianitterne af tude og melde sig til samarbejde med politiet.
  Noget sker der.
 • Lummerkarlen Søren Papes (og bøssehvinen dækker altid over noget andet og mere kriminelt) trækkerdreng ("forlovede") har fået tæsk - nu tror jeg bare, at han vil genoverveje sin anmeldelse.


Det går ikke hurtigt; men det går - sådan da.

I USA begynder fallitens grimme spøgelse at lukke sig om Trump.
 • Trump kan ikke styre anmeldelserne for russisk indblanding i valget, fordi det slet ikke er amerikanske kilder og dokumentation: Det er europæiske kilder - primært britiske.
 • Der er jo stadig Deutsche Bank, som har snor i Trumps bordelvirksomhed.
 • At svigersønnen så også kommer i klemme, fordi han har afpresset de forkerte - det er noget andet (og tilsvarende ubelejligt).
  Det er derfor, jeg tror man fra tysk, britisk og fransk side vil lave et mageskifte med Qatar og få deres Globemaster i bytte for 3 eskadriller europæiske jagerfly, hvor Qatar nok vil afhænde de to Taifun til en anden og mere rimelig pris til Danmark, når den tid kommer. Der ér et argument for Rafale (dårligt; men det er der); men ikke for Taifun.
  Det er i hvert fald noget, som vil gøre, at Qatar får noget for sine penge.
 • At Trump har taget New Yorks tidligere borgmester. Rudi Guiliani, som sagfører har nok mere at gøre med Trumps association med organiseret kriminalitet end så meget andet.
  At være ejendomsspekulant i New York - uden at have forbindelser til mafia'en? Kan ikke lade sig gøre.
  Det er nok derfor, at Trump spiser så mange hamburgere: Han er bange for at blive forgiftet. Han stoler naturligvis ikke på personalet i det Hvide Hus. Han skulle tænke på, at "Iceman" (Richard Kuklinski) anvendte burgere til at slå nogen ihjel. (Det bliver så lidt vanskeligt, fordi man skifter leverandør hele tiden)
 • Jared Kushner - tja... han står for tur til at komme i spjældet - medmindre han har noget meget interessant at fortælle.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er meget, der tyder på, at man fra regeringens side har gjort det rigtige.

Indlæg by Thomas on Søn maj 27, 2018 2:46 pm

Sagen er, at vælgerne i Dansk Folkeparti, de forsvinder ikke lige sådan.
Det man i stedet gør er at stramme klaverstrengen om halsen på "ledelsen".

Søren Espersen er kommet bedst ud af det - for tiden.
Nazi-Marie - ja, hun er blevet meget stille efter at hendes hundefører er blevet udvist.
Det eneste, der har taget lidt længere tid er: Morten Messerschmidt, fordi hans hundefører var tildelt Nato. Han er imidlertid også kommet med en selvmedlidende jamren og vil opstille til Folketinget. I Nordsjælland!!! Held og lykke.

Tulletåben begynder at råbe op. Her har Støjbjerg'et givet den mest isnende afvisning tænkelig: "Senere! Meget senere!"

Ellers går politiets arbejde med at rydde op i SF/Enhedslistens bagland sådan nogenlunde planmæssigt.

Danske Bank har fået lussinger, fordi de er kriminelle - det, de tidligere har fået ros for.
Typisk nok fordi deres filial i Estland har bedrevet pengevask. Det er jo ikke noget, som danske politikere har indflydelse på. Man gjorde noget lignende ved Sydbank, da man tvang dem til at lukke filialen i Schweiz.

Når man ser på kursforholdet mellem SEK og DKK, så knækkede Sverrig primo maj, hvor SEK var nede i 70 øre. Nu er den så kravlet op på 72½ øre.
Det er et Gibbs-fænomen, der vel ikke fortæller andet end noget er gået ganske gevaldigt i stykker. Jeg kunne måske - med inspiration herfra - lave noget fornuftigt på det grundlag; men det gider jeg ikke! Ikke med mindre nogen betaler mig rigtigt godt.
Men Nordea kan ikke være glade for Tulletåben.
Jeg har set, at Harry Potter vil give flextumperne billigere lån - det tror jeg ikke på bliver til noget. Noget skal han jo sige, når Danske Bank vrider armen rundt på ham.

Det er tilsyneladende Sverrig, der er gået i stykker. Vi ser, hvordan Danmark bliver fremholdt som afskrækkende eksempel i de svenske medier: Det betyder, at vi må gøre et eller andet helt rigtigt!

Hjorten har været i USA og på vanlig nuttet facon fået sat Mattis på plads - han gider ikke engang af høflighed skjule det.
Samtidig har de skævbenede parasitter fået nogle velfortjente flade øretæver. De er vel efterhånden blevet overbevist om, at USA - ved Gud - ikke har tænkt sig at overtage den flok perverse og racistiske skolelærere. De vil bare ikke have de andre skævøjede (kineserne) rendende. Vi har været den tur igennem med Island før, så der sker nok heller ikke noget. Det at administrere Grønland skal nok blive meget billigere.
Det er fordelen ved korrupte politikere: Man har altid noget på dem.
Der er så en snak med canadierne om Thule; men det skal nu nok gå på plads.
At Mattis bringer det på bane med kineserne tyder på, at ellers er planen købt i sin helhed. Lad os sige det sådan: Noget skal han jo sige!

Ellers går Trumpens forsøg på at afpresse sine europæiske allierede - og det er alene en variant af den gammelkendte salmesang fra USA - ikke ret godt.
Vi har unægtelig brug for de F-35; men de skal nok blive noget billigere end forudsat i budgettet - det skal Nationalbanken nok sørge for. Selvom det tog sin tid, så udnævnte man en nationalbankdirektør med lidt flere hjernevindinger end gennemsnittet.

Det jeg spekulerer på er, om man virkelig vil bytte de Rafael og Taifun for det dusin Globemaster? Ingen tvivl om, at vi i Europa har brug for den fragtkapacitet - således at vi kan få luftfragt frem, hvis det SKAL være - og hvor det naturligvis ikke er kommercielt levedygtigt. Luftfragt er i almindelighed ikke en god forretning.

Men udover F-35, så har vi jo ikke rendt de amerikanske leverandører på dørene.

Problemet er bare, hvordan man i Nato vil beregne det? Eksporten af Rafael og Taifun kan jo ikke rigtigt siges at være egen investering? Købet af Globemaster - øhh... hvilken pris skal de så sættes til? Bare man dog kunne stole på de Mellemøstlige brugtvognsforhandlere......
En anden ting er, at de baltiske allierede (og evt. Polen) ikke kunne have klaret betalingen af de brugte våben til "normal" indkøbspris. Det vi har brug for er, at de uddanner deres soldater rigtigt - og betaler dem, så de kan leve af det. Værnepligtige dur ikke!
Her modsiger jeg tilsyneladende mig selv, fordi jeg synes det er OK med værnepligtige til trænet.
Sådan er det nu heller ikke: Det er spørgsmålet om at få uddannet lastbilchauffører - og sørge for, at de får betalt uddannelsen. Vi skal have de cabotage-problemer løst.

Ellers ser vi nu, at miljøfimserne vil have kablerne nedgravet.... det betyder bare, at man er gået i gang med at lave et HVDC kabel fra Norge. Hvilket også er på tide.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er i støbeskeen

Indlæg by klogeaage 35 on Søn maj 27, 2018 4:35 pm

Thomas skrev:Sagen er, at vælgerne i Dansk Folkeparti, de forsvinder ikke lige sådan.
Det man i stedet gør er at stramme klaverstrengen om halsen på "ledelsen".

Søren Espersen er kommet bedst ud af det - for tiden.
Nazi-Marie - ja, hun er blevet meget stille efter at hendes hundefører er blevet udvist.
Det eneste, der har taget lidt længere tid er: Morten Messerschmidt, fordi hans hundefører var tildelt Nato. Han er imidlertid også kommet med en selvmedlidende jamren og vil opstille til Folketinget. I Nordsjælland!!! Held og lykke.

Tulletåben begynder at råbe op. Her har Støjbjerg'et givet den mest isnende afvisning tænkelig: "Senere! Meget senere!"

Ellers går politiets arbejde med at rydde op i SF/Enhedslistens bagland sådan nogenlunde planmæssigt.

Danske Bank har fået lussinger, fordi de er kriminelle - det, de tidligere har fået ros for.
Typisk nok fordi deres filial i Estland har bedrevet pengevask. Det er jo ikke noget, som danske politikere har indflydelse på. Man gjorde noget lignende ved Sydbank, da man tvang dem til at lukke filialen i Schweiz.

Når man ser på kursforholdet mellem SEK og DKK, så knækkede Sverrig primo maj, hvor SEK var nede i 70 øre. Nu er den så kravlet op på 72½ øre.
Det er et Gibbs-fænomen, der vel ikke fortæller andet end noget er gået ganske gevaldigt i stykker. Jeg kunne måske - med inspiration herfra - lave noget fornuftigt på det grundlag; men det gider jeg ikke! Ikke med mindre nogen betaler mig rigtigt godt.
Men Nordea kan ikke være glade for Tulletåben.
Jeg har set, at Harry Potter vil give flextumperne billigere lån - det tror jeg ikke på bliver til noget. Noget skal han jo sige, når Danske Bank vrider armen rundt på ham.

Det er tilsyneladende Sverrig, der er gået i stykker. Vi ser, hvordan Danmark bliver fremholdt som afskrækkende eksempel i de svenske medier: Det betyder, at vi må gøre et eller andet helt rigtigt!

Hjorten har været i USA og på vanlig nuttet facon fået sat Mattis på plads - han gider ikke engang af høflighed skjule det.
Samtidig har de skævbenede parasitter fået nogle velfortjente flade øretæver. De er vel efterhånden blevet overbevist om, at USA - ved Gud - ikke har tænkt sig at overtage den flok perverse og racistiske skolelærere. De vil bare ikke have de andre skævøjede (kineserne) rendende. Vi har været den tur igennem med Island før, så der sker nok heller ikke noget. Det at administrere Grønland skal nok blive meget billigere.
Det er fordelen ved korrupte politikere: Man har altid noget på dem.
Der er så en snak med canadierne om Thule; men det skal nu nok gå på plads.
At Mattis bringer det på bane med kineserne tyder på, at ellers er planen købt i sin helhed. Lad os sige det sådan: Noget skal han jo sige!

Ellers går Trumpens forsøg på at afpresse sine europæiske allierede - og det er alene en variant af den gammelkendte salmesang fra USA - ikke ret godt.
Vi har unægtelig brug for de F-35; men de skal nok blive noget billigere end forudsat i budgettet - det skal Nationalbanken nok sørge for. Selvom det tog sin tid, så udnævnte man en nationalbankdirektør med lidt flere hjernevindinger end gennemsnittet.

Det jeg spekulerer på er, om man virkelig vil bytte de Rafael og Taifun for det dusin Globemaster? Ingen tvivl om, at vi i Europa har brug for den fragtkapacitet - således at vi kan få luftfragt frem, hvis det SKAL være - og hvor det naturligvis ikke er kommercielt levedygtigt. Luftfragt er i almindelighed ikke en god forretning.

Men udover F-35, så har vi jo ikke rendt de amerikanske leverandører på dørene.

Problemet er bare, hvordan man i Nato vil beregne det? Eksporten af Rafael og Taifun kan jo ikke rigtigt siges at være egen investering? Købet af Globemaster - øhh... hvilken pris skal de så sættes til? Bare man dog kunne stole på de Mellemøstlige brugtvognsforhandlere......
En anden ting er, at de baltiske allierede (og evt. Polen) ikke kunne have klaret betalingen af de brugte våben til "normal" indkøbspris. Det vi har brug for er, at de uddanner deres soldater rigtigt - og betaler dem, så de kan leve af det. Værnepligtige dur ikke!
Her modsiger jeg tilsyneladende mig selv, fordi jeg synes det er OK med værnepligtige til trænet.
Sådan er det nu heller ikke: Det er spørgsmålet om at få uddannet lastbilchauffører - og sørge for, at de får betalt uddannelsen. Vi skal have de cabotage-problemer løst.

Ellers ser vi nu, at miljøfimserne vil have kablerne nedgravet.... det betyder bare, at man er gået i gang med at lave et HVDC kabel fra Norge. Hvilket også er på tide.
Men er det korrekt at jævnstrøm udvikler mindre varme i ledninger, som samme varme absorberes ude i sidste modtagerestation inden ændring til vekselstrøm.... Eller??
avatar
klogeaage 35

Antal indlæg : 2218
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Thomas on Søn maj 27, 2018 6:49 pm

klogeaage 35 skrev:....

Ellers ser vi nu, at miljøfimserne vil have kablerne nedgravet.... det betyder bare, at man er gået i gang med at lave et HVDC kabel fra Norge. Hvilket også er på tide.
Men er det korrekt at jævnstrøm udvikler mindre varme i ledninger, som samme varme absorberes ude i sidste modtagerestation inden ændring til vekselstrøm.... Eller?? [/quote]

Nahh....

P = Effekt målt i Watt eller hestekræfter - same thing.
I = Strømstyrken målt i ampere
U = Spændingen målt i volt
R = Modstanden målt i Ohm

(1) P = I * U

(2) I = U / R

(1) og (2) tilsammen (gymnasiefysik):

(3.1) P = U2 / R eller
(3.2) P = I * I * R  <=> R = P / I2

Dvs. Ledningstabet (modstanden mærkes som varme i ledningen - benyttes i en brødrister) falder med kvadratet på strømstyrken.
Det var derfor Edison tabte til vekselstrømmen: Hvis man skulle bruge bare nogenlunde med strøm, så skulle man bo klods op ad elværket - ellers forsvandt al strømmen som varme i ledningen.

Man skulle altså op på højere spænding for at begrænse ledningstabet. Det er så lidt upraktisk at have højspænding på læselampen. Derfor har man en transformator med jævne mellemrum. Højspænding giver også problemer med at tænde og slukke. Forsøger man at slukke for noget, der har højspænding og jævnstrøm, så får man en lysbue.

Skal man transportere strøm over lange afstande, så bliver man nødt til at gå op på højere spænding. Normal højspænding er 110 kV; men går man op på 440 kV er modstanden 16 gange mindre (4*4).

Problemet er at miljøfimserne altid har lodsejerne på deres side, fordi de vil have erstatning for værditabet på ejendommen ved at der går en stærkstrømsledning hen over deres mark. Alt for at få andre til at betale ens gæld.
Vi ser det samme omkring Flyvestation Skrydstrup, hvor flextumperne vil have erstatning for støjen - eller i det mindste vil gøre sig vanskelige. Det betyder reelt INTET for ejendomspriserne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Lørdag 9/6 2018

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 1:46 am

"Hjorten" fik klemt ud mellem sidebenene, at man skal have en ny måde at opgøre den måde man opgør forsvarsudgifter og byrdefordeling i Nato.
At han nævner det betyder ikke alene, at han og tyskerne er helt klar over problemstillingen; men det betyder også, at de tanker har fundet gehør - altså dér, hvor det betyder noget.

Oprettelse af en Atlant-kommando og en Transport-kommando har vi været klar over gennem det sidste par år.
Det vi mangler nu er at få sat opstillende og uddannende enheder på - her kommer vi nok til at se en vis aktivitet i stabene; men ikke meget i pressen.

Vi skal også se på, hvad Trump egentlig er:

Han er en ejendomsspekulant fra New York og naturligvis korrupt. At noget som helst kan blive bygget uden at mafiaen har fået sin andel? Naturligvis ske det ikke! Tilsvarende er Guiliani som tidligere borgmester i New York mafiaens lydige og villige redskab.
En anden indikator er Trumps fobi overfor narkotika.
Den traditionelle mafia fra 1970-80'erne ville jo ikke røre ved narkotika - ganske enkelt fordi det bragte deres "forretning" til de grader i myndighedernes søgelys - og når "Los Federales" først slår til, så har de vægt bagved.
Det er den position, som er udfordret for tiden fra Columbia og andre sydamerikanske narkokarteller. Det medfører naturligvis den barnagtige reaktion med at lukke grænserne. Ganske som vi kender den fra Dansk Folkeparti.

Det er jo det, der er sandheden og det er den, vi er nødt til at forholde os til - fremfor en eller anden reklamestorm i medierne. Vi har jo set den slags så tit. I den forbindelse skal jeg pege på Danske Banks løgnagtige kampagneforsvar for sin kriminalitet.

Det er så også meget, meget dumt, at starte en handelskrig med Canada.
Det vi har set med at fremme amerikanske produkter på våbenmarkedet - det er jo mildest talt ikke gået godt. Selv når man har det bedste produkt til opgaven, så forsøger alle at komme udenom amerikanske leverandører. Det kan ikke være i USA's interesse.
Det plumpe forsøg på at få Putin tilbage i G7 er også ubegavet.
Det, der ikke bliver sagt er, at Merkel må - via Deutsche Bank - have en langt fastere klemme på Trump. Det er noget, man ikke vil bruge - endnu. Rygtet siger, at årsagen til at Merkel søgte valg til den 4. periode var nok så meget, at hun ville holde styr på den abe.

Det er jo også noget sludder med underskuddet på handelsbalancen: Hvis bare USA begynder at sælge olie til den rigtige pris, så er det problem klaret på en formiddag.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 2:16 am

Thomas skrev:......

Anders Foghs kritik af Trump.

Det er et arbejde bagom Trump og ind i kongressen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Merkel afviser Putin in G7

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 2:46 am

Thomas skrev:
Thomas skrev:......

Anders Foghs kritik af Trump.

Det er et arbejde bagom Trump og ind i kongressen.

Lederen af den Frie Verden HAR talt.

Det er så også typisk at Putin i desperation fiser rundt til Kina og Nordkorea.
Jeg har på fornemmelsen, at Merkel er klar til at tvære Trump ud - ganske personligt. Hvad Italien ævler? Glemt det! Merkel kan smadre Italien på et kvarter.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Oleg Deripaska

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 5:40 am

Et par detaljer omkring denne "personlighed":


 • Oleg Deripaska kan ikke få indrejsetilladelse til USA p.gr.a. sine forbindelser til organiseret kriminalitet.
 • Paul Manafort skylder Oleg Deripaska et ganske betydeligt beløb. Deripaska er ikke den, der skyr noget middel for at inddrive en fordring. Han slår naturligvis kun nødigt debitorer ihjel, fordi det betyder så, at man aldrig ser pengene!
 • Paul Manafort er netop blevet ramt af yderligere stævning af specialanklager Robert Mueller for påvirkning af vidner i forbindelse med den verserende sag om Paul Manafort's forsøg på sammensværgelse mellem Trump og russerne.
  Nu får vi se om Paul Manafort ryger i fængsel for at fremme meddelsomheden.
 • Oleg Deripaska er:
  Oleg Vladimirovich Deripaska (Russian: Оле́г Влади́мирович Дерипа́ска; born January 2, 1968)[3] is a Russian oligarch aluminium magnate and philanthropist. He is the founder and owner of one of the largest Russian industrial groups Basic Element. He was the president of En+ Group and United Company Rusal, the second largest aluminium company in the world, until 2018.

 • Trump har netop - under henvisning til præsidentielt privillegium (nationens sikkerhed og bla bla bla) - pålagt stål og aluminium fra Canada og EU en straftold. Noget som Justin Pierre James Trudeau har betegnet som absolut uakceptabelt.


Tilfældigt? Aner det ikke! Men når jeg kan skimte en sammenhæng, så kan andre mere klartseende måske også.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

14/7-18

Indlæg by Thomas on Tors jun 14, 2018 12:39 pm


 • Betyder Trumps møde med Flæskedrengen noget?
  Nøø... det er helt andre faktorer, der er i spil.
  Det bliver spændende at se, hvor meget de kinesiske guldreserver er vokset.
  Putin havde et meget forudsigeligt møde med Xi, hvor jeg har meget svært ved at tro på, at Xi ønskede at imødekomme Putins ønske om at blive betalt i dollars. Putin er jo så glad for guld, så....
  Problemet er jo, at Putin ikke rigtigt har råd til at betale for kinesiske varer. • Sprænger Trump G7?
  Nææhh....
  Det hysteriske udfald mod Canada og EU havde nok mere sin årsag i, at Canada vedtog Transmountain Pipeline - og som sådan kan få en anstændig pris for sin olie - i stedet for at være afhængig af, hvad de amerikanske raffinaderier synes de skal have.
  Både Japan og EU er ved at blive lidt utålmodige med at få nogle lavere energipriser.
  Sagen er jo, at man på et kvarter kunne komme det postulerede amerikanske handelsunderskud til livs: F.eks. sælge olien til en konkurrencedygtig pris. • Indvandringsproblemet er løst - nu har vi kun et kriminalitetsproblem med SF/'Enhedslisten. • Et eller andet knækkede for 3 måneder siden med en grim lyd og kontanterne hastede ud af Nationalbanken. Hvad det var er jeg ikke sikker på:
  Det kan være Danske Banks valutasvindel, som skulle afvikles - det kan også være et sammenbrud i Sverrig for Nordea - hvilket er mere end sandsynligt. Dyrt var det - for nogen. • Tulletåben er tiltagende trængt. Der er ikke nogen, der hjælper ham. • Vis skal bruge flere penge på forsvaret - helt sikkert. Så må miljøfimsere og skolelærere jo spare - dvs. de skal fyres.
  Det betyder heller ikke, at vi betaler listepriser.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er bare en ting, jeg har lagt mærke til:

Indlæg by Thomas on Tors jun 14, 2018 10:38 pm

Thomas skrev:

 • Betyder Trumps møde med Flæskedrengen noget?
  Nøø... det er helt andre faktorer, der er i spil.
  Det bliver spændende at se, hvor meget de kinesiske guldreserver er vokset.
  Putin havde et meget forudsigeligt møde med Xi, hvor jeg har meget svært ved at tro på, at Xi ønskede at imødekomme Putins ønske om at blive betalt i dollars. Putin er jo så glad for guld, så....
  Problemet er jo, at Putin ikke rigtigt har råd til at betale for kinesiske varer. • Sprænger Trump G7?
  Nææhh....
  Det hysteriske udfald mod Canada og EU havde nok mere sin årsag i, at Canada vedtog Transmountain Pipeline - og som sådan kan få en anstændig pris for sin olie - i stedet for at være afhængig af, hvad de amerikanske raffinaderier synes de skal have.
  Både Japan og EU er ved at blive lidt utålmodige med at få nogle lavere energipriser.
  Sagen er jo, at man på et kvarter kunne komme det postulerede amerikanske handelsunderskud til livs: F.eks. sælge olien til en konkurrencedygtig pris. • Indvandringsproblemet er løst - nu har vi kun et kriminalitetsproblem med SF/'Enhedslisten. • Et eller andet knækkede for 3 måneder siden med en grim lyd og kontanterne hastede ud af Nationalbanken. Hvad det var er jeg ikke sikker på:
  Det kan være Danske Banks valutasvindel, som skulle afvikles - det kan også være et sammenbrud i Sverrig for Nordea - hvilket er mere end sandsynligt. Dyrt var det - for nogen. • Tulletåben er tiltagende trængt. Der er ikke nogen, der hjælper ham. • Vis skal bruge flere penge på forsvaret - helt sikkert. Så må miljøfimsere og skolelærere jo spare - dvs. de skal fyres.
  Det betyder heller ikke, at vi betaler listepriser.


Der kommer alle disse meldinger om; hvor ringe F-35 er, der mangler hangarer, Typhoon har ikke fået de ordrer, som de skulle i finanslovene, der er kun to kompagnier Leopard 2 kampvogne, admiraler bruger penge på stribbar, den amerikanske præsident er afsindig (har altid været en nærliggende formodning) - osv. osv.

Hvis jeg sad i den anden stol, så ville jeg blive urolig: Fordi, når man trækker beredskabet ned, så kan det have sin grund i at man forbereder noget. Man bringer materiellet op på bedste vedligeholdelsesstandard, efteruddanner personellet på nye våben, bringer chefer og stabe på operativ plads.

Det er en klassisk indikator på at noget er i gære.
Inddrager man orlov og aflyser ferier, så er det et umiddelbart faresignal og advarsel. Derfor vil man gøre meget for at lade som om at alt er "helt normalt".

Det er et år siden vi bestilte de Piranha 5 - tilsyneladende er man end ikke begyndt på uddannelsen på køretøjet, hvilket har undret mig en del. Det at man talte om at lægge produktion i Danmark; men så blev "klogere" (der var en valutarisk begrundelse også). Det har jeg udlagt som at Piranha 5 skal have bygget modifikationer i Danmark; mens chassis'erne skulle trykkes ud i Kreuzlingen.
Aflysningen af licitationen til erstatning af miljøskibene, som jeg har udlagt som anskaffelse af flere fregatter.

Naturligvis er der usikkerhed forbundet med læsning i kaffegrums, hvorfor Nescafé er blevet så populært.

Men ....

Vi véd heller ikke hvor mange informationer man har fra de russiske styrker. Det eneste vi véd er, at det russiske budget ikke hænger sammen.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Korrektion til hærstrukturen.

Indlæg by Thomas on Søn jun 17, 2018 2:11 am

Thomas skrev:Hvis vi går ud fra en fuld udbygning, så lader vi til at have:

TypeHovedformationSærligt designeredeTypisk våben
Arktisk 1)KMPBandvagn 206, hunde.
Luftbåren 2)BDEMerlin, AW 109, Chinook, Apache.
Let 3)BTN"Øgler"
Mellem 4)BDEPiranha V
Svær 5)BDEBTN 6)CV90, Leopard 2
Træn 6)2 BTN Pansret.
1 RGM
1)_____
Jeg tror faktisk, at man vil gå sammen med Norge, fordi de er ubeskæftigede om sommeren.
Det vil give mening, fordi det er min formodning, at de norske Hercules er beregnet på at transportere en kampgruppe af BTN-størrelse til nedkæmpelse af svenskerne - i Sverrig.
Det vil give en anstændig eskadrille Hercules til transportkommandoen.2)Sammen med Holland og Belgien.


3)Vi må her tale om Island, fordi der er en ret så god vej hele vejen rundt om Island. Fidusen er, at en landsætning på Island vil være kendt en 48 timer før den rent faktisk kan finde sted. Hvor meget af landsætningen, der kan komme levende frem er så et andet spørgsmål. Men det vil give en frist til at samle enheden under uddannelse til indsættelse et andet sted i Europa. Så der faktisk kommer 2 BTN ud af det.


4)Hærens hovedstyrke - eller rettere reserve.
Den vil have forskellige ting monteret på Piranha V chassis'et.


5)Det er det materiel, der er til rådighed i dag. Brigaden vil indgå i et korps ved Polens grænse til Königsberg. Sammen med en polsk og en tysk brigade. Det, der mangler er artilleriet; men den CAESAR kan monteres på flere forskellige vogntyper, hvilket fabrikanten i sin reklame har gjort meget ud af at fortælle. Jeg er så enig i, at en EAGLE er lovlig let til så tungt skyts; men her kan man evt. korte løbet af og operere med ladning 2 i stedet for ladning 3.
Men ellers tror jeg man vil lade ladningens størrelse reguleres med vognens vægt - og på den måde være i stand til at bibeholde standard ammunition. Det er standardiseringen af ammunitionen jeg er mere bekymret for end de stykker blik, man bøjer og sætter motorer i.6)Til de to brigader vil der være en organisatorisk BTN. Derudover vil der være et RGM værnepligtige på upansrede, terrængående.7)Den bataljonskampgruppe skal formentlig til Estland, fordi hvis Norge også stiller med en tilsvarende, så vil de kunne afsejle samtidig og nå frem samtidig til landsætning med roro-færger. Alternativt kan begge lande samme sted og trafikken fra den første være afviklet,
når den anden ankommer. Det at man bruger en hollandsk fregat til eskorte er nok værd at hæfte sig ved - om den går gennem Kielerkanalen skal jeg ikke kunne sige; men den kan.
Ser vi på erfaringerne, så skal der ikke ret meget tungt til at holde selv et større angreb i det terræn. Hovedproblemet er at få de tunge enheder frem i tide; men ved en kreativ anvendelse af indchartret færgekapacitet, så kan meget lade sig gøre.
Pointen er, at fjenden ikke på forhånd véd, hvor den tunge reserve er og kan som sådan ikke ved et overraskelsesangreb sætte den ud af spillet.


CoolDet er den måde, jeg kan få mening i "værnepligten". Det er det eneste formål, jeg kan se så kort en uddannelsestid kan tjene. Jeg ville så hellere have en række kontrakter med et rådighedsbeløb til uddannede chauffører.
.
Det er så bare mit tankespin, når jeg forsøger at få mening i de offentliggjorte oplysninger. Som sådan skulle man nok kunne finde officerer og befalingsmænd til opgaverne: Der, hvor pengene ligger er i uddannelsen af det menige personel.
Meget har man klaret med hjemmeværnsfolk, hvor de overtager servicefunktionerne - og naturligvis bliver betalt godt for dem; men tallet for hjemmeværnsfolk har man i Nato en tillært skepsis overfor - bl.a. fordi Danmark blev fanget i nogle dobbelttællinger, hvor folk talte med både som hjemmeværnsfolk og mobilisationsreserve.
Nok er man god til Tordenskiolds soldater; men man kan altså også blive lige snu nok.

Det danner imidlertid baggrund for Lars Løkkes uskyldsrene plirren med øjnene overfor amerikanerne - som ganske enkelt ikke fatter tanken - når Løkke spørger om man har noget at klage over. Jeg tror ikke Mattis synes, at Söreide er nuttet (i det hele taget tror jeg ikke den mand anser ret meget for nuttet! Men hun er fræk nok til at spille op - vel vidende, når hun har trukket trumferne, så kan en knægt være et rimeligt sikkert stik.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Medio juni.

Indlæg by Thomas on Søn jun 17, 2018 5:54 am

Situationen er rimelig rodet.

Trump:


 1. Selvfølgelig er Trump - allerede fra sin New York tid korrupt - det er ganske enkelt ikke muligt at være i byggebranchen uden at der skal flyde nogle penge til mafia'en.
  Det var sådan set det samme med færgefart herhjemme for 30 år siden. Hvis ikke Preben Møller Hansen fik sin bestikkelse, så opstod der strejker i påske og juletrafik. Det samme med typograferne.
  Begge områder var groft overbemandede i forhold til nogen som helst rimelighed.
  Det, der sker i den slags brancher er, at man investerer sig udenom. Eksemplerne: Storebæltsbroen afskaffede et af verdens store færgerederier. I dag er der jo ikke nogen, der kan argumentere for, at Storebæltbroen ikke var en god idé. Elektronikken afskaffede aviserne.
  Tilsvarende med banksvinene - de kommer til at blive meget færre og skolelærerne.
 2. Trump er givetvis finansieret af Putin; men i selvstændige aktieselskaber således at Trump alene står for driften. Hvis långiveren (Putin) hiver pengene, så står han tilbage med en værdiløs ejendom. Som sådan er Trump temmelig ligeglad - problemet er, at det er Putin ikke - og Putin anvender grov vold.
 3. Det, der er problemet er, at Trump - ligesom regeringerne før ham - vil have europæere og canadier til at betale for USA sikkerhedspolitik.
  Det er man så ikke helt enig i.


Handelskrig:


 1. Der er sket det, at Canada nu renoverer og udvider Transmountain Pipeline, så de kan få en bedre pris for deres olie - hvor de amerikanske olieselskaber reelt har underbetalt Canada. Når olieprisen er så højt oppe som den er, så kan snart sagt enhver investering betale sig hjem. Mit overslag siger, at det første års drift vil betale for det arbejde.
 2. Det er Trump naturligvis rasende over, fordi nu havde han lige fået omlagt skattepolitikken med skattelettelser så nok vil overskuddene blive lempeligere beskattet; men til gengæld ville olieselskaberne trække hele regnskabet tibage til USA. Skatteprocenten ville blive mindre; men beløbet meget større.
 3. Indtil videre har vi i Europa ikke mærket noget til lavere oliepriser - endnu.
 4. Vi har heller ikke oplevet lavere gaspriser. Det skal nok komme.
  En del kan komme fra større lagerkapacitet, mere kan komme fra et forbedret rørnet, der ikke er afhængig af én eller to leverandører. EU er jo en dejlig ting.
  Producenterne er bare endnu ikke begyndt at slås om markedsandelene.
 5. Der er en voldsom overproduktion af stål (og aluminium ?). Det gør, at bygge og anlægsarbejder kan se frem til billigt stål til f.eks. gasledninger, jernbaneskinner og broer.


Politik:


 1. Mette Frederiksen er på vej til at kante kysen på kommunisterne. Hun fortæller jo SF/Enhedslisten, at hvis de ikke makker ret og giver deres uforbeholdne støtte til Socialdemokratiets politik, så kan hun finde flertallet andet steds. Det bliver stæder, hvor man vil udvise forståelse, hvis det bare går ud over skolelærerne - som socialdemokraterne heller ikke kan fordrage.
 2. Lars Løkke er da temmelig ligeglad. Der kommer nemlig til at ske det, at kommunisterne, de radikale og alternativet kommer til at lægge sig fladt ned.
  Det vil sige, at Tulletåben kan vælge mellem pesten og choleraen. Det kommer nok til at betyde, at Dansk Folkeparti kommer til at skifte EU politik helt og aldeles. Efter det flirteri med Socialdemokratiet, så har jeg svært ved at se, at Venstre vil læne sig bagover for at tækkes Dansk Folkeparti. Det bliver Tulletåben, der kommer kravlende - og denne gang tror jeg, at der bliver tale om en ydmygelse. Tulletåben vil ikke være i stand til at stille betingelser - uanset hvilket stemmetal han får.
 3. Venstre og Socialdemokratiet står for fløjene som afskrækkende eksempler på, hvor galt det kan gå.


Sikkerhedspolitik:

 1. USA og Mattis har altså ret i noget: Det et komplet åndssvagt, at Danmark, Holland og Belgien ikke har en helikopterbåren kampgruppe: Vi har personellet, vi har materiellet!
 2. Tilsvarende er det fjollet, at vi ikke har koordineret den arktiske kapacitet i en decideret kampgruppe: Norge har nok den største ekspertise på området; men det er en vintersport, mens på Grønland er det sommerferie.
  Det har Mattis så helt ret i: Hvorfor helvede skal USA stille med artisk trænede marines (som ikke er alt for overbevisende), når Danmark og Norge kan gøre det bedre og billigere. Der er oven i købet en vis amfibisk kapacitet.
 3. Vi kommer til at bruge flere penge på forsvaret. Det kan da godt være!
  Om vi får foræret de C-27J Spartan - jeg tvivler; men de koster altså heller ikke så forfærdelig meget. Specielt ikke, hvis vi får tyskerne med på ideen om at udskifte deres Transall. De vil have dem udskiftet med Atlas; men Spartan kan altså komme til på steder, hvor Transall ikke kan - og specielt ikke har infrastruktur til at komme fra lufthavn til hvor sagerne skal bruges.
 4. Hvad der bliver resultatet af Trumps klodsede opførsel overfor Qatar og de 20 Globemaster - tja, det er ikke godt at vide.
  Sagen er bare den, at vi har brug for al den transportkapacitet, vi kan rage til os. Her tænker jeg ikke bare på forskydning - for når først tropperne er forskudt, så begynder problemerne for alvor. Lette eller svære styrker: Så skal de holdes forsynet - og i værste fald evakueres.
 5. Vi kommer nok til at lave nogle flere Huitfeldt- og Absalon-klasser; men det burde heller ikke være noget problem.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26211
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Lad os lige se, hvor vi står!

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 2 af 2 Previous  1, 2

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum