Nyt forsvarsforlig..... mon ikke.

Go down

Nyt forsvarsforlig..... mon ikke.

Indlæg by Thomas on Man apr 04, 2016 9:59 am

Delt Folketing?

»Vi er bestemt ikke afvisende over for at få sonarudstyr i de nye helikoptere til flåden, men der bliver købt nye kampfly, nye lastbiler til hæren og nye Piranhaer. Der er ikke uanede midler, så vi er nødt til at have en militærfaglig vurdering af, om der er behov for en kapacitet, der kan imødegå ubåde.«

Mjahh.... det lyder ikke helt dårligt.

»Der har været meget diskussion om ubåde i svenske farvande. Så længe man ikke ved det med sikkerhed, skal man ikke overdramatisere. Vi har i forsvarsforliget ikke afsat penge til ubådsudstyr, men til fly og nyanskaffelser til Hæren. Det ligger ikke i vores i 2025 plan – jeg kan ikke se, hvor de penge skal komme fra. Det vil så være en udvidelse af den offentlige sektor, og det ligger ikke i vores politik,« forklarer forsvarsordfører Leif Mikkelsen fra Liberal Alliance.

Også SF’s Holger K. Nielsen er kritisk over for at investere i antiubådsvåben til forsvaret. Det lykkedes fredag ikke at få en kommentar fra forsvarsminister Peter Christensen (V).

Nu skal vi jo lige se og få nogle skattestramninger, der rammer skolelærere, banksvin og flextumper.

Det lader jo til, at socialdemokraterne er ret så åbne for de tanker!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Jeg ser det

Indlæg by Thomas on Man apr 04, 2016 10:26 am

som en optakt til topmødet i Warszawa.

Det ville jo være overbevisende, hvis man kunne fremlægge kontrakterne - og være blevet enige om ordentlige priser. Derfor er man her ved prisforhandlingerne.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tomahawk til Huitfeldt'erne.

Indlæg by Thomas on Tors okt 05, 2017 11:46 pm

Ja, hvorfor ikke?

Lad os få bygget nogle stykker til af de Huitfeldt'er -  de koster jo ikke noget.

Det, der er sagen: Østersøen er dansk og kun dansk!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvor står vi med Tomahawk?

Indlæg by Thomas on Man maj 07, 2018 12:29 am

Jeg har min tvivl om det bliver Tomahawk, vi får til fregatterne. Jeg tror nærmere på Storm Shadow.

Man har ikke helt tillid til amerikanerne efter, at de ikke ville udlevere koderne til bomberne og man blev nødt til at gå omvejen via en mobil-telefon. Ikke, at jeg bebrejder dem noget.
Vi har heller ikke hørt noget om, hvilken pris USA evt. vil have for Tomahawk; men det er ikke sidste model. Sådan som USA afskyder Tomahawk, så er der noget, der tyder på, at man skal bruge gammel beholdning op - og den er vi måske ikke principielt interesseret i.

Til gengæld tror jeg så, at F-35 får den norske JSF tror jeg også. Derfor fast holder man nok Harpoon, som en reserve - eller bygger dem ind i Diana klassen.
Så er det som om, at kritikken af Huitfeldt'erne for at være for let bevæbnede lige så stille dør ud.

Alt dette er spørgsmål, som jeg ikke vil stille - af den simple grund, at man får ikke et ærligt svar. F.eks. Tror jeg, at på et spørgsmål om Diana-klassen kan udstyres med Harpoon, så vil man få en voldsom benægtelse - at noget sådant slet ikke kan lade sig gøre: Helt UMULIGT.

Her mindes jeg mit besøg på Lakenheath, hvor vi fik en rundvisning venligst foranstaltet af et flinkt ungt amerikansk menneske, der var så glad for sin F-111. Det var hyggeligt, fordi hovedparten af publikum vistnok var den lokale forening for pensionerede haveejere.
Den jublende stemning blev afbrudt, da jeg stillede spørgsmålet om F-111 ville få monteret Sidewinder.
Næææhhh, det var der slet ikke talt om. Det unge menneske havde skiftet kulør - som ikke blev kønnere, da mine ROC kammerater uddybede spørgsmålet......
Et ½ år senere kom det officielt frem, at jo det fik F-111.

Undskyld; men jeg har lært at fortrække egne vilde feberfantasier som en mere korrekt fremstilling af virkeligheden end den anerkendte sandhed. Jeg har altid givet sikkerhedsofficerer et meget underligt udtryk i ansigtet: Fordi man bliver forholdt oplysninger og løjet for, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man ikke selv kan finde ud af det. Der er noget, der hedder videnskabelig metode og tankegang.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nyt forsvarsforlig..... mon ikke.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum