Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Sanktionerne af russisk olie og gas.

Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Sanktionerne af russisk olie og gas.

Indlæg af Thomas Ons Feb 14, 2024 4:42 pm

Begynder at bide: 12:58

 1. Truslen til rederne om at forsøg på at omgå sanktionerne bringer rederne på den sorte liste.
 2. Indien vil kun købe råolie - og det kun til en pris, der sikrer en net profit på de raffinerede produkter. Så derfor er sankionernes prisloft irrelevant.
 3. Forsøgene på at gå via Qatars valuta bliver heller ikke til noget, fordi så smækker fælden for de banker, der handler i QAR. Av for Satan.
 4. Tyrkiet er storkunden for LNG og gas i pipeline; men hvordan får de solgt den videre? Nej, vel? Ser man på valutakursen på TRY, så er den faldet med 2/3 i år. Det betyder at sælger russerne gas mod afregning i TRY. så kan russerne ikke få dem vekslet til rigtige penge USD eller EUR. De kan heller ikke gå via SEK, fordi så ryger SEK på røven endnu værre.
 5. Brazilien køber kun raffinerede produkter af Rusland. Og nej, dér er der ikke nogen vej udenom gigantiske rabatter.
 6. Det er nok ikke tilfældigt, at olie installationer overalt i Rusland springer i luften. Ukrainske droner betyder ikke andet end, at de er en bekvem undskyldning for selv at futte raffinaderiet af. Der er ikke andre måder, de kan slippe af med olien.


Og nej, Rusland kommer aldrig tilbage.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Rusland indfører eksport forbud på raffinerede olieprodukter.

Indlæg af Thomas Ons Feb 28, 2024 6:18 pm

De officielle begrundelser er naturligvis rent ejendomsmææææler løgn.

 • En forklaring er, at kontrollen med eksporten fra EU's og Nato's side er skærpet.
 • En anden forklaring er, at både Indien og Kina tvinger så store rabatter på råolien,
  at det kan betale sig for dem at raffinere den olie selv -evt. til eksport.
 • En mulighed er også, at USA importerer lavkvalitetsolie, for at holde raffinaderierne kørende. Den amerikanske råolie er af sådan en kvalitet, at den egentlig ikke skal raffineres. Til kontrol af det, skal man se på den amerikanske import af Canadisk olie.
 • Der er så også den forklaring, at der har været en stor mængde "uheld" på russiske raffinaderier. Det er næppe i særligt omfang ukrainsk sabotage og bombning, fordi et olieraffinaderi er arealmæssigt stort - netop for at undgå at ulykker spreder sig til hele anlægget, så assurancesvig er en nærliggende mulighed.
 • Rusland er ikke nogen effektiv producent - og en reduktion i mængden vil gøre, at deres raffinaderier ikke er rentable.
 • Endnu en mulighed er, at USA's eksport af LNG er udvidet betydeligt. Hvorfor en væsentlig del af destillationen sker allerede ved oliekilden.


Hvorom alting er:
Det passer fremragende med mine forudsigelser: Enten taber Rusland eksportindtægter som følge af nedgang i mængden til specielt EU - eller Rusland mister eksportindtægter som følge af en nedgang i prisen, hvilket gælder Indien og Kina.
Vi ser at prisen på LNG er i bund på under 2 USD/mmBTU - somme tider endda pænt under. Prisen på spidsen i august 2022 var på 8½ USD/mmBBTU, så dagsprisen er mellem 1/5-1/4 af panikprisen denne gang.
En forklaring er, at lagerkapacitet er forholdsvis let at lave. Har man en salthorst så pumper man bare vand i den og pumper det op igen. Salt er ikke særligt opløseligt i olie, der er et apolært opløsnings middel - vand og olie blandes (som bekendt?) ikke godt: Salt er (som bekendt opløseligt i vand, som er et polært opløsningsmiddel). Det er derfor man skal smage på sovsen efter man har kommet vædske (vand - eller bedre fond) i. Konklusion: En salthorst skal nok holde tæt.
Man kan også anvende gamle miner, som der er MASSER af i Europa.
Vi ser også et stadigt fald i prisen efterhånden som gaslagre kommer i brug. Da tankere ellers ligger og plasker, så vil det være billigere at sænke prisen.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Der er IKKE nogen mangel på naturgas.

Indlæg af Thomas Ons Mar 06, 2024 11:27 am

Det er som jeg siger! Find en miljjøfimser - og tæv idioten!

Det, der overrasker er at Ukraine er selvforsynende med gas - og rent faktisk kan udleje gasfaciliteter.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Til belysning af Tyrkiet

Indlæg af Thomas Tors Mar 07, 2024 10:12 pm

Som beskrevet andet steds:

1) Dörtyol - meaning Four-Roads - is pronounced "dirtyol" - and my turkish is by far not fluent either.

2) The interesting part is that India hardly imports refined products from Russia. And Brazil only imports refined products.
Inida will much rather refine the Russian oil and refine it. Here I've noticed that PM Modi has visited Denmark in the last week. Meaning that if India does not cut the price of refined products considerably they stand a good chance of being hit by sanctions. Actually by refining the oil the origin is difficult to acertain.
Turkey does not have enough refining capacity, so they are interested in reselling refined Russian oil products,
Brazil does not have refining capacity, so they are interested in importing (and reexporting) refined oil products.

China has lots of refining capacity and is as such interested in importing crude.

Hmmm.... jeg havde undret mig over hvad PM skulle i Danmark og besøge Mette Frederiksen.
Formentlig vil Mette have fortalt ham, at hvis han ikke sænker prisen på raffinerede olieprodukter, så vil Indien blive ramt af sanktioner. Ikke fordi man ikke under Indien arbejdet med raffinerig, men fordi man mener, at det skal russerne betale for.

Det er tydeligt korridor-politik. Men den oliepris SKAL ned. Desuden vil man tilbagesalg af russiske våben til livs.

Det er klart, at hun har haft en snak med Mark Rutte.Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Angreb på Russisk

Indlæg af Thomas Ons Mar 13, 2024 3:20 am

Olieindustri.
Det betyder en tilbagegang i omsætning for den russiske olieeksport. Alle Ruslands forklaringer kan man lade gå ind af det ene øre og direkte ud af det andet.

At de rammer olieraffinaderie betyder, at de må bruge et punktforsvar af olieraffinaderier. Men et olieraffinaderi er et STORT mål. Det betyder også, at Rusland ikke har noget områdeluftforsvar.

Det betyder også, at Rusland aldrig kommer igen som væsentlig olieekspo rtør. Omkostningerne vil overstige olieprisen.

Olieprisen vil også komme ned, fordi Kina vil have vigende efterspørgsel.

Problemet med eksport til Kina og Indien: Nemlig, at de vil ikke betale i rubler.

Udover, hvad Ursula von der Leyen har lagt sine krogede poter på, så er Ruslands guldreserver på 2200 tons. Tilsvarende er guldprisen 2200 USD/troy ounce - eller 2200 USD/0,032 kg.= 2200.000 USD/32 kg = 68750 USD/kg = 69 mio. USD/ton.
Dermed bliver 2200 tons i bogført værdi = 69 mia. USD/1000 tons. Eller 150 mia. USD.

Der er snak om, at Ursula kontrollerer 200 mia. USD i frosne aktiver (nogle taler om 400 mia. USD udenfor Rusland. Hertil kommer de 150 mia. i guldreserve.

Problemet er, at guldreserven ikke kan sælges - ikke uden at prisen bliver så lav, at de 150 mia. forsvinder ad den vej. Alene salg i afrundingerne vil medføre en halvering af prisen.
Karakteristisk nok accepterer Rusland ikke betaling i guld. Den russiske centralbank véd det udmærket. Derfor må russerne akceptere kinesisk CNY, der heller ikke er de elektroner værd, der går til deres registrering.

Nu er beslaglæggelse af de russiske aktiver og videregivelse til Ukraine en tåbelig idé, som kun skolelærere og andre "åndeligt udfordrede" kan foreslå. Sælger Ukraine så disse papirer, så vil prisen på de statobligationer gå gennem gulvet.
Det er meget smartere at donere, hvad Ukraine beder om.

Det, Ursula von der Leyen gør, er det rigtige. Nemlig at få reinvesteret de midler i rigtigt lange statsobligationer - 30 år er ingen alder/løbetid. Det vil trykke den lange rente. Det vil ske i den takt de beslaglagte værdipapirer indfries. Det kan man styre temmelig præcist på afkastet på statsobligationer på over 10 år. Nu drejer det sig bare om at få idioterne i USA og England til at fatte, hvad der sker - de bliver svært.
Det man kan gøre er udlåne pengene til de virksomheder, der laver våben og infrastruktur. Ved at opkøbe (eller rettere lade pensionssparerne købe) de virksomhedsobligationer, som de virksomheder udsteder på baggrund af faste offentlige ordrer. Derved sænker man virksomhedernes omkostninger - som, hvis overskuddet bliver for grotesk, man kan beskatte sig ud af.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Sammensætningen af den russiske olieeksport

Indlæg af Thomas Fre Mar 15, 2024 2:52 am

Forholdet mellem råolie og raffinerede produkter.13:20

Som det ses af den figur kommer ½ af den russiske omsætning fra råolie og den anden ½ fra raffinerede produkter.
Det skal ses i sammenhæng med den strategiske bombekampagne, som Ukraine har i gang for øjeblikket - med meget lave omkostninger.

Det kan godt være, at det kun beskærer den russiske raffinaderi industri med 10% af kapaciteten - javel; men med så massiv en være som f.eks. diesel - så vil det betyde, at Rusland må sælge råolien det billigere. Allerede nu forærer Rusland olie og gas til Kina. Det gør Rusland i kraft af de (af nød) må akceptere CNY som betaling. CNY er penge på samme måde som rabatmærker fra en nedlagt supermarkedskæde er det.

Er olieprisen høj? Er forsyningssituationen alvorlig?
Nej, egentlig ikke! Os, der er så gamle, at vi kan huske de bilfrie søndage for 50 år siden, så er vi slet ikke i NÆRHEDEN af et problem. Det beyder ikke, at det er fornuftigt, at belægge benzin og diesel med så høje afgifter.
Det useriøse pjat med at lave el-biler er lige så tåbeligt, som den mode med firhjuls terræn køretøjer til private, som for 10-20 år siden var så populære. Kun fossilerede skolelærere, som Villy Søvndal holdt fast i den vrangforestilling til det sidste. (Hvilket blot illustrerer min inderlige foragt for skolelæreres facistiske form for hjernedød).
Biler i dag (til "almindelige mennersker") er i langt videre omfang dieselbiler, der har en højere virkningsgrad end benzin motorer. (Hvorfor skal man have sædevarme? Det er da fordi der i dag ikke er spildvarme fra kølingen.

Det er ligeså fjollet som "grønne" statsobligationer. Hvis en investering i f.eks. vindmøller kan betale sig (og det kan den i marginale tilfælde), så vil den blive foretaget - uanset øremærkning. Hertil kommer, at miljøfimservrøvlet er så uvidende bedrevidende, at den kan snos af enhver nogenlunde gennemsnitlig politiker. Ingen tvivl om, at HVDC kabler til de norske vandkraftværker kan svare sig - ikke fordi vandkraft el er bedre; men fordi man kan bruge den til at udjævne døgnsvingninger, så kraftværkerne på fossile brændstoffer kører på maximum effektivitet. Vindkraft kan svare sig, fordi overskudsenergien kan smides i fjernvarmesystemet - og ellers ud på elnettet til opvarmning. Det kræver ikke udvidelser af nettet, fordi det eksisterende forsyningsnet er groft overdimensioneret, fordi med isolering og mere effektive applikationer (et TV i dag bruger ikke nær den elektricitet, som fjernsynene gjorde i 1970'erne).
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Denys Davidov:

Indlæg af Thomas Søn Mar 17, 2024 6:18 am

Som skrevet andet steds:

Well, the Russian oil exports to India is the target, as it is difficult to prove the origins of the oil in refined products, as refineries often mix oil of different origins for production purposes - also which oil product is in demand. That means Russia can sneak out of sanctions with the help of India, that would reexport the diesel - ok, at a price, that would mean a trade profit for India.
The USA imports f.i. lots of oil, because the american oil is very clean and can thus be used to dissolve the heavier substances making it easier for the refineries to process.
The problem is however, that India would like the cheap russian crude, and earn the money for refining. But that would mean a very low price for Russian crude. Which could again be reexported to Europe and the European refineries,

That was probably why the Indian PM visited danish PM Mette Frederiksen a couple of weeks ago. This also explains the close cooperation between the Danes and the Dutch, because Rotterdam is a huge oil import harbour.
The other problem is that Russia refuses to pay in Indian currency (they have all the monopoly-money anybody could wish for). Russia wants USD or EUR. Large sales of INR will mean that Indian currency will drop like an oligark thrown out of the window.
And India does not like anybody manipulating their currency - either.

Now: If the Russians cannot refine the oil, they will have to export crude oil at a very low price. It is not prohibited in the sanctions to buy Russian oil, it is prohibited to pay over a certain price in USD/EUR. So I think Mette Frederiksen has spoken of the problem with Zerlinsky - and has gotten some forewarning that something was about to happen with careless smoking in Russian refineries.

Endvidere:


As to air defence missiles - well the F-16's are coming on line, and they are a cheap way to kill drones - and drone launchers. And I have a hunch, that the F-16's are closer to become operational in Ukraine, closer than publicly announced.

The other point is that Trumps threat of delivering the European nations to Russia is - as per usual - stupid. The point being: The European countries do not want to give in to american blackmail. American weapons are good; but not that good.
That is why Denmark has donated all the artillery to Ukraine. This means that France can get volume production of their CAESAR - which means the CAESAR will be cheaper.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Det med at få ret er MEGET monotont.

Indlæg af Thomas Tirs Mar 26, 2024 11:40 pm

Det Mette Frederiksen har fortalt Modi er, at :
Hvis man finder ud af, at raffinaderiet har omgået EU's sanktioner af Russisk olie, så vil HELE Indien blive ramt af EU-sanktioner. Det vil tage Mette hele 30 sekunder at få ringet til Ursula von der Leyen. Det vil betyde, at Indiske Banker vil være udelukket fra at handle med € og DKK. Det kan Indien ikke være interesseret i? Nej, vel?

Nej, det mente jeg nok!

Det vil Mette Frederiksen altid få at vide:

Wikipedia skrev:In 2020, during the COVID-19 pandemic the domestic demand for polymer strongly declined in India. As a result, in order to keep production and sales running, Reliance Industries Limited management decided to refocus the production of polymer on export markets. With the help of the Maersk shipping and logistics group, exports from the Jamnagar Refinery were quadrupled to over 10,000 x 40' containers, which transported and exported through Port Pipavav.

Tro mig, Det vil Mette Frederiksen få at vide!!!! Det kan man ikke undgå at få at vide!

Det vil også indebære at eksporten af olieprodukter vil blive ramt.

Det er så nok en af de ting, som Zelenski har omtalt overfor Mette: Nemlig at russiske raffinaderier er en risikobetonet økonomisk aktivitet. Budanov vil vide fra Kilder i det russiske firma, hvilke mængder og til hvilken forsikringssum lasten er forsikret for i det russiske selskab.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Ukraine har sin egen sanktionspolitik.

Indlæg af Thomas Lør Apr 06, 2024 3:05 pm

Det går som jeg siger!

Ikke, fordi jeg siger det - og har sagt det i 50 år: Nej, fordi enhver med den mest basale forståelse af nationaløkonomi har vidst det hele tiden.

Det ender dér, fordi dem, de kan sælge olie (og olieprodukter) til - de har ingen penge. Dem der har penge finder andre udveje.

Dermed ikke sagt, at der ikke er "grønne" projekter, der kan svare sig - selvfølgelig er der det! Med de monopolistiske oliepriser, så er det nemt at finde alternativer, der delvist kan erstatte olie som energi-kilde.

Den anden side er, at dem, der har råd: De VIL IKKE betale.

Betyder det, at miljøfimsende skolelærere vil overtage verden? Nej, da! Problemet er, at skolelærernes dødskamp er langt fra smertefuld nok.

Den væsentligste del af Ukraines projekt er så, at det vil trække luftværnet væk fra Ukraine. Droner er den billigste måde at fjerne luftværn på; men ikke den eneste.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty LLoyd Austin kritiserer Ukraines angreb på den russiske olieindustrr

Indlæg af Thomas Ons Apr 10, 2024 6:29 pm

Det er noget forvirrende, fordi:
 1. USA gar lige fået leveret det Europæiske gasmarked (LNG) på et sølvfad. Reelt er det affaldshåndtering for den amerikanske olieindustri. I stedet for passivt at brænde skidtet af i atmosfæren, så får de amerikanske olieselskaber PENGE for deres affald. Jeg kan ikke se, at der er noget at klage over, at Ukraine saver løs i struben på konkurrenten.
 2. Eftersom Europas energi-problem vidtgående er blevet løst - oven i købet på rekordtid - med forholdsvis få investeringer. Så er man ude over det problem.
 3. Noget tyder på, at de gunstige priser for alvor har sat gang i den amerikanske olieproduktion, hvilket kan ses af de lave gaspriser. Gasproduktionen er i høj grad et biprodukt af olieproduktion - og ja, der er ingen mangel på olie. Alene det at Venezuela er faldet helt væk - og de pralede ellers med at have de største oliereserver og bla bla bla.
 4. Det
  betyder naturligvis noget højere oliepriser, fordi det tager tid inden den kinesiske efterspørgsel tørrer ind - og den vil tørre ind, fordi Kina simpelt hen ikke har penge til at købe olie for. Russerne akcepterer ikke de skævøjedes spillemærker som betaling - ja, russerne akcepterer end ikke guld.
 5. Lloyd Austins underlige nonsens må derfor tages som udtryk for et spil for galleriet i amerikansk indenrigspolitik.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Det er nærmere ordretørken til amerikanske våbenfabrikanter, der bekymrer Lloyd Austin.

Indlæg af Thomas Ons Apr 10, 2024 6:51 pm

Thomas skrev:Det er noget forvirrende, fordi:
 1. USA gar lige fået leveret det Europæiske gasmarked (LNG) på et sølvfad. Reelt er det affaldshåndtering for den amerikanske olieindustri. I stedet for passivt at brænde skidtet af i atmosfæren, så får de amerikanske olieselskaber PENGE for deres affald. Jeg kan ikke se, at der er noget at klage over, at Ukraine saver løs i struben på konkurrenten.
 2. Eftersom Europas energi-problem vidtgående er blevet løst - oven i købet på rekordtid - med forholdsvis få investeringer. Så er man ude over det problem.
 3. Noget tyder på, at de gunstige priser for alvor har sat gang i den amerikanske olieproduktion, hvilket kan ses af de lave gaspriser. Gasproduktionen er i høj grad et biprodukt af olieproduktion - og ja, der er ingen mangel på olie. Alene det at Venezuela er faldet helt væk - og de pralede ellers med at have de største oliereserver og bla bla bla.
 4. Det
  betyder naturligvis noget højere oliepriser, fordi det tager tid inden den kinesiske efterspørgsel tørrer ind - og den vil tørre ind, fordi Kina simpelt hen ikke har penge til at købe olie for. Russerne akcepterer ikke de skævøjedes spillemærker som betaling - ja, russerne akcepterer end ikke guld.
 5. Lloyd Austins underlige nonsens må derfor tages som udtryk for et spil for galleriet i amerikansk indenrigspolitik.


Våbenindustrien i Europa er i færd med at komme op i omdrejninger - og kvaliteten er gennemgående bedre?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34045
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne af russisk olie og gas. Empty Sv: Sanktionerne af russisk olie og gas.

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum