Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Valuta april 15

Go down

Valuta april 15 Empty Valuta april 15

Indlæg af Thomas Ons Apr 01, 2015 11:05 pm

Det er ikke klogt at ønsketænke, hvad nationalbanken gør.

Jeg kan glimrende forestille mig en "fleksibel" tolkning af hvor lavt kronen kan gå.
Nationalbanken har som sådan intet motiv til at sælge ud af den valuta, de tjener penge på hver eneste dag.

Vi ser en enorm beholdning af fremmed valuta - herunder formentlig 50 mia. SEK og NOK. Her vil man ikke sælge DKK, man vil lade NOK og  SEK stige så meget det skal være - man kan evt. sælge EUR/USD, de er så store, at det ikke bliver dem, der giver sig; men DKK. Men hvorfor skulle Nationalbanken sælge? Den valuta må banksvinene da skaffe sig på det åbne marked.

Nettostillingen flytter sig ikke!

Hvorfor skulle det påvirke kursen på DKK? Vi kan se, at indskudsbeviser og folio ligger stadig på 350 mia. - folio er godt nok (efter de hævede rammer) på 150 mia. Derfra flytter man sig ikke! Der er nemlig et meget håndgribeligt tab ved at gøre det.

Hvis banksvinene har brug for SEK og NOK - ja, så må deres udenlandske afdelinger købe dem på det åbne marked! Igen: Bankernes interne bogholderi er Nationalbanken uvedkommede.

Altså: Danske Bank og Nordeas cirkus med at jonglere med 3-4 forskellige valutaer og trække et tilsvarende antal elefanter rundt i manegen - det er gået lidt for godt: Det kunne jo være at elefanterne mente, at det var på tide at gå den anden vej rundt. De to tigre EUR og USD - de har deres eget lille nummer og er som sådan ligeglade med elefanterne.

Hvordan SEK og NOK bevæger sig - ja, det må Riksbanken og Norges Bank selv ligge og rode med. Riksbanken havde ultimo 2013 20% af valutabeholdningen i NOK. Hvis man begynder at sælge NOK for at få væltet kursforholdet - ja, det er altså ikke Nationalbankens opgave, at holde hånden under Danske Bank og den norske pengepolitik!

Jeg tror faktisk, at banksvinene er blevet læst korrekt! At sige, at det bliver dyrt at spekulere mod fastkurspolitikken - det kommer til at stå som årets underdrivelse.

Altså hvis Danske Bank har brug for EUR til at betale et spekulationslån ud, så må de henvende sig til deres udlandske afdelinger og få dem til at købe de fornødne EUR. Hvilken kurs man afregner til internt i Danske Bank - det er Nationalbanken uvedkommende. Endnu værre med Nordea - der formentlig sviner rundt i rubler. Hvordan svenske banksvin ordner deres EUR og SEK forretninger - igen - det er Nationalbanken uvedkommende.

At Jacob Graven er et skidtvigtigt og selvovervurderende skadedyr af et banksvin - det vidste vi godt. At han kloger sig på ting, han ikke har begreb skabt om - bankvæsen og valuta f.eks. - det er vi også vant til.

Hvad Nationalbanken gør og vil gøre? Det aner jeg ikke: Jeg kan blot påpege, at Nationalbanken har adskillige muligheder - desuden er det ikke Nationalbankens opgave at være barnepige for underbegavede skiderikker i bankerne. Får bankerne tab? Tja... så må de henvende sig mhp. at blive afviklet.

Betegnende nok holder Danske Bank, Nordea og Jyske Bank deres kæft: Sydbank blev advaret om, at de ikke havde soliditet til at spekulere mod kronen. Jeg tror faktisk, at kvartalsafslutningen i bankerne med realkredit har været meget vanskelig.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 7/4

Indlæg af Thomas Tirs Apr 07, 2015 8:58 pm

Tja..... DKK er i bund.

Problemet er, at SEK ikke er steget! Eller NOK for den sags skyld.

Selvom USD falder, så stiger DKK ikke ifht. EUR. Det skulle den ellers, hvis investorerne vendte tilbage. Der er bare det ved det: Der er ikke værdipapirer at købe - det er flexlort alt sammen, det, der er til salg. Nu er aktiekurserne også kommet så højt op, at prisen på aktier mere end kompenserer for valutagevinsten, hvorfor investorerne selvfølgelig ikke køber.

Det gør så også at bankerne må finansiere stråmændene noget mere.

Vi ser også, at nettostillingen ryger tilbage i top, for Danske Bank og Nordea kan ikke købe SEK uden at SEK ryger op og Danske Bank og Nordea taber endnu flere penge.

Bankerne kan ikke køre deres lille valutasvindel. Jo det kan de godt; men så rammer de tommelfingeren med hammeren.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 8/4

Indlæg af Thomas Ons Apr 08, 2015 6:58 pm

Billedet er det samme: De store mængder spekulationspenge kan ikke komme ud - ikke uden betydelige tab ved, at NOK og SEK går i vejret. Det bliver ikke bedre af - for banksvinene altså - at EUR er styrket ifht USD.

Der er heller ikke nogen statsobligationer at byde op i kurs.

Der er kun en vej for banksvinene, som det ser ud nu: Lave nogle realkreditter, som investorerne vil købe - og det har lange udsigter, fordi det vil betyde, at banksvinene skal købe dem først - og sælge dem med tab.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 8/5 Nordea - igen, igen....

Indlæg af Thomas Ons Apr 08, 2015 7:56 pm

Thomas skrev:Billedet er det samme: De store mængder spekulationspenge kan ikke komme ud - ikke uden betydelige tab ved, at NOK og SEK går i vejret. Det bliver ikke bedre af - for banksvinene altså - at EUR er styrket ifht USD.

Der er heller ikke nogen statsobligationer at byde op i kurs.

Der er kun en vej for banksvinene, som det ser ud nu: Lave nogle realkreditter, som investorerne vil købe - og det har lange udsigter, fordi det vil betyde, at banksvinene skal købe dem først - og sælge dem med tab.

Selvfølgelig kan Nordea ikke betale i Finland.

Al likviditeten ligger i Nationalbanken og kan ikke komme derfra uden betydelige kurstab. Så må man klare sig med "Edb-fejl" og andre former for svindel.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 9/4

Indlæg af Thomas Tors Apr 09, 2015 5:28 pm

Rokker sig ikke ud af stedet. SEK kan ikke købes undtagen man taber mange, mange penge.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty Sv: Valuta april 15

Indlæg af Thomas Tors Apr 09, 2015 11:04 pm

Thomas skrev:Rokker sig ikke ud af stedet. SEK kan ikke købes undtagen man taber mange, mange penge.

Det pudsige er at en svensk krone ligger lige nu i præcis 80 øre - med seks decimalers nøjagtighed! Tilfældigt og troværdigt?

Tja.. Jomfru Maria slap da nogenlunde af sted med en tilsvarende fræk løgn!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 10/4

Indlæg af Thomas Lør Apr 11, 2015 1:59 am

Der ser - ingenting. Det koster bankerne 1 mia. om måneden at undgå et tab på 5-10 mia. så hen over sommeren, så ville det have været biligere at tage smasket.

USD er nu tilbage på 7 kr. efter at være dykket til 6,8 kr. ultimo: Det kan meget vel være russiske tilbagebetalinger af lån - det passer også med at olieprisen er steget en smule igen - der er jo ikke nogen grund til at lave tilbud, når man ikke SKAL sælge.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 15/4/15

Indlæg af Thomas Ons Apr 15, 2015 11:08 pm

Trods den noget populære overskrift.

Virker det så, QE? Er det noget for Europa? I USA har man haft stor gavn af den såkaldte »quantitative easing«, hvor centralbanken åbner for kassen og opkøber obligationer for at få de reelle renter i samfundet ned.
ri

USD ligger og roder mellem 5 og 7 kr.

Det opkøbsprogrammet gør er at det får investorerne ud af landet (valutaen) - intet mærkeligt i det.

Børskurserne er vildt overvurderede og en omvej ud i USD (eller for et års tid siden fra USD til EUR) gør at kurserne - via valutaen - kan komme ned på et rimeligt niveau.

»Ved lave renter stiger faren for en for risikabel investeringsadfærd, og der kan let opstå overophedning eller prisbobler i andre formueklasser«, sagde Lautenschläger – altså andre formueklasser end de obligationer, ECB køber op af.

Og dem kan man i øvrigt snart løbe tør for. Med de nyudstedelser, der er planlagt, kan ECB ved årets slutning komme til at mangle både tyske, hollandske, finske, franske, østrigske, irske og portugisiske obligationer – blandt andet fordi ECB har en regel om, at man ikke vil købe papirer med en forretning, som er lavere end ECBs egen indskudrente på 0,2 procent. Og dem bliver der færre af, når selve opkøbsprogrammet driver renterne ned.

Det gør jo, at de fuldstændigt useriøse boligpriser - ikke overraskende - bliver pumpet op igen og igen. Problemet er bare, at det bringer ikke debitorerne nærmere til at betale. At ævle om makroøkonomiske stimulanser - det er pladder i hønsegården. Der kan være en lille positiv effekt; men vi har jo set, hvordan olieprisfaldet kun er slået igennem for alvor i USA.

Man kan da godt bure bankerne inde med deres tab; men målt i rigtige penge (in casu USD), så bliver værdipapirerne bare mindre værd.

Der er jo ikke papirer, der giver et afkast - end ikke et beskedent. Man kan da godt pumpe flexlort op og male det grønt; men mug er mug.

Som det ser ud for DKK, så kommer bankerne ikke ud af at skulle sælge flexlortet med tab. At Nordea og Danske Bank så forsøgte at sno sig udenom ved hjælp af valutaspekulation, det bliver en kostbar næsvished for dem.
Nu er det så NOK, der stiger. Bankerne kommer ikke uden om at finansiere de penge de har lånt for at købe eget flexlort til en højere rente end den Nationalbanken giver.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 18/4

Indlæg af Thomas Lør Apr 18, 2015 6:51 am

Internationalt sker der ikke en fis.

Lokalt så har presset på DKK for en opskrivning givet sig udslag i, at NOK nærmer sig der, hvor den skal ligge i omkring 90 øre.
Meget tyder på, at det var en flugt fra NOK - formentlig i forbindelse med olieprisfaldet - og en mangel på regering (med Fremskridtspartiet i denne, så er det nok tvivlsomt om der er kommet det).

Hvem der ligger og kører det show er nok mere Danske Bank end Nordea; men det er ret betydelige tab, der bliver muret inde.

I de sidste par dage er der så svømmet noget tilbage til Norge fra indskud i Nationalbanken. Vi taler om en 10 mia.; men ikke noget, der i sin substans berører kursen overfor EUR - så noget tyder på, at vi taler om et rent SEK/NOK opgør.

Brand i Norges Bank.

Tja... sådan går det jo, når man vil af med de kompromitterende dokumenter: Varelageret er også truet.

"Det er endnu ikke klart, hvad der er brændt i auditoriet, men der har nok været en del røgudvikling. De ansatte på de tre etager kan ikke gå tilbage til arbejdet," siger operationsleder Gjermund Stokkli fra Oslo politidistrikt.

Det, der heller ikke foreligger afklaret er, hvor mange ansatte i de større danske banker, der har overlevet påsken - og som stadig hænger ophængt?

Helt normalt hændelsesforløb!

Man har fat i kraven på nogle af de store svindlere, som for at redde sig peger på de små fisk - de skal nok også blive landet. Nu får vi se, hvad de gutter kan bidrage med mod Danske Banks noget større forbrydere.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 23

Indlæg af Thomas Tors Apr 23, 2015 9:18 pm

Der sker ikke en skid. Det var så heller ikke forventeligt.

Problemet er at nu den 23. er der stadig ikke den detaljerede opstilling over valutareserven i marts. Det interessante er her fordelingen på valuta. I februar var der hele 50 mia. på andet end reservevalutaer. Spørgsmålet er, hvad det beløb er nu.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 29/4

Indlæg af Thomas Ons Apr 29, 2015 7:01 pm

Der sker ikke rigtig noget, hvilket ikke er overraskende, fordi spekulanterne står til et kostbart kurstab ved at veksle til NOK og SEK. Ethvert salg af DKK vil kun gøre problemet værre, fordi NOK og SEK vil stige - det er så små valutaer, at det bliver dem, der giver sig.

USD falder og styrkelsen af CAD og AUD kunne tyde på, at nogle af investeringerne er på vej tilbage til de to lande. Bemærkelsesværdigt nok sker der intet på YEN.

Det mærkelige er, at der endnu ikke er tal for marts, hvad angår valutareservens sammensætning.

Voldsom fremgang for Nordea i første kvartal.

Ja, det tro da pokker, når der er et mega-tab buret inde på indskudsbeviser.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty 30/4

Indlæg af Thomas Tors Apr 30, 2015 6:05 pm

Det er EUR, der skyder op - der er nogle lån, der skal betales ult. april.

Det er ikke Rusland dette her - det er Rusland for ubetydeligt til. Olieprisen står også alt for højt til, at det kan være Rusland.

Det, der derimod sker et at guldprisen falder. Den ligger nu på 1180 USD/oz. om den kommer ned på 1150 er uklart.

Det kunne imidlertid være et godt tidspunkt til at punktere den russiske valutareserve.
Vi har set, at man kun klarede situationen lige før påske ved at sælge olie til 42 USD/brl. Derfor kan Rusland ikke have ret meget valuta - altså egentlige penge - ikke spillemærker som SEK - tilbage.

Der vil så heller ikke være noget ammunition til at holde guldprisen oppe.
Det bliver spændende at se.

Kobber er naturligvis alt for træg til at have nogen kvalificeret mening.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Valuta april 15 Empty Sv: Valuta april 15

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum