Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Danske banker har opført sig tarveligt

2 deltagere

Go down

Danske banker har opført sig tarveligt Empty Danske banker har opført sig tarveligt

Indlæg af klogeaage 35 Lør Jun 30, 2012 2:30 pm

Noget er gået helt galt.
Mange kunder i flere af Danmarks banker har fået en "tarvelig" behandling.
"Vi kan se, at der er brug for omfattende ændringer inden for branchen. Og det kræver to ting. Det ene er lederskab af en meget høj standard og ændringer i branchens struktur."


Danskerne ønsker brændende at få de gode gamle banker tilbage."


klogeaage 35
klogeaage 35

Antal indlæg : 2555
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Tilbage til toppen Go down

Danske banker har opført sig tarveligt Empty Sv: Danske banker har opført sig tarveligt

Indlæg af Thomas Lør Jun 30, 2012 4:58 pm

klogeaage 35 skrev:Noget er gået helt galt.
Mange kunder i flere af Danmarks banker har fået en "tarvelig" behandling.
"Vi kan se, at der er brug for omfattende ændringer inden for branchen. Og det kræver to ting. Det ene er lederskab af en meget høj standard og ændringer i branchens struktur."


Danskerne ønsker brændende at få de gode gamle banker tilbage."



Altså:

1) Danske Bank(er) har aldrig været gode. Danske Bank er jo f.eks. aldrig kommet sig over forrige bankkrise.

2) De bestående banker kan ikke reformeres: De har tabt alle pengene - reelt. Der skal en omfattende rekapitalisering til - for min skyld gerne med offentlige midler: Problemet er bare, at selv efter elimineringen af den nuværende "egenkapital", så er der ikke tilbagebetalings- og forrentningsevne/vilje i aktiv porteføljen til at give ny kapital et afkast. En rekapitalisering på det nuværende grundlag er ikke mulig, når sagen er, at 2-3-4 gange egenkapitalen er tabt. En rekapitalisering vil være rent Karsten Ree: Smide gode penge efter dårlige.

3) Hvor pokker skulle det lederskab komme fra? En baggrund i finanssektoren er jo nærmest en garanti for en blakket fortid - og dermed bevist uduelighed.

4) En restrukturering? Jeg kan ikke se ret mange andre muligheder end at begynde forfra - og så lade den eksisterende struktur dø.
ATP forsøgte jo ved overtagelsen af FIH.
ATP havde formentlig den hensigt at genopbygge en realkreditsektor på stumperne af den realkredit, de havde i FIH. Det kunne så være begyndt forfra med erhvervsudlån til de noget sundere virksomheder med sikkerhed i deres ejendomme. Altså på realkreditkunder, der både opfyldte kravet om reel sikkerhed til dækning af realkreditlånet (f.eks. en belåning på -ska' vi sige - 30% af ejendommens bogførte værdi) plus en indtjeningsevne i virksomheden, der kunne forrente og tilbagebetale lånet.
Problemet er imidlertid at mange af dem med det største behov har så specialiserede anlæg, at værdien i tilfælde af en tvangsovertagelse er så ringe for tredjemand, at de tilnærmelsesvis er værdiløse. F.eks. Hvem kunne finde på at købe Danfoss pumpefabrik på Als - hvis man ikke lige netop skulle lave pumper?
Dernæst tror jeg, at ATP - ved nærmere eftersyn - er blevet skuffet over personalets kvalitet og indsigt.

Det næste jeg formoder er: Planen var vel egentlig at yde kreditter til sunde virksomheder ved at tilbyde sig i det omfang de blev klemt ud af bankernes kreditklemme. Det fik Finansrådet så - midlertidigt - forhindret. Hvordan det stiller sig med vækstpagtens 60 mia. EUR til små og mellemstore virksomheder - det ved jeg ikke; men jeg tillader mig at tvivle: Hensigten er helt klart at redde de bedre af de små og mellemstore virksomheder ud af kløerne på storbankerne - de bedste kunder er jo dem, der forsvinder først.
Jeg tror bare ikke det lykkes.

Betingelsen for at det kan lykkes er, at der oprettes specielle afdelinger i bankerne finansieret med disse midler. Disse specielle afdelinger - datterselskaber skal så botanisere i udlånsporteføljen og overføre de gode kunder til VIP afdelingen. Det går bankerne ikke med til.

Sandheden er, at der mangler så sandelig ikke kapital - der er masser af penge - rigtig, rigtig mange penge; men når renten på den 10 årige statsobligation (og sikkerheden i statsobligationer er ikke hvad den har været) er 1 1/4%). Så er der masser af arbejdsløse penge, der leder efter blot et slet betalt arbejde - problemet er at arbejdsformidlingen tilbyder kun arbejde til penge, der betyder at pengene skal med på arbejde.

Selvfølgelig kan der tjenes penge på bankvirksomhed - også ordenligt og redeligt - problemet er dels at bankmedarbejderne er ikke gode nok (og de er alt for dyre med for ringe produktivitet), dels er den potentielle kundemasse af gode kunder alt, alt for lille:
Når kun 1/5 af realkreditkunderne har gammeldags realkreditannuiteter, så er der ikke mange, det er værd at låne penge: Ydermere er de gode kunder dem, der har mindst behov for en bank. De bedste kunder er end ikke registreret - de har nemlig betalt banken ud.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum