Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Moody’s: Giftig cocktail for dansk økonomi

2 deltagere

Go down

Moody’s: Giftig cocktail for dansk økonomi Empty Moody’s: Giftig cocktail for dansk økonomi

Indlæg af klogeaage 35 Man Aug 01, 2011 8:47 am

Ejendomspriserne skal længere ned, renten vil stige, presset på indtjeningen i de små og mellemstore virksomheder fortsætter, landbrugets krise er langt fra overstået, og det kan alt sammen meget vel føre til, at flere af de mindre danske pengeinstitutter vil krakke.

Så barsk lyder forventningerne fra det magtfulde internationale kreditvurderingsbureau Moody’s til udviklingen i Danmark.

http://borsen.dk/nyheder/finans/artikel/1/211909/moodys_giftig_cocktail_for_dansk_oekonomi.html
klogeaage 35
klogeaage 35

Antal indlæg : 2555
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Tilbage til toppen Go down

Moody’s: Giftig cocktail for dansk økonomi Empty Sv: Moody’s: Giftig cocktail for dansk økonomi

Indlæg af Thomas Man Aug 01, 2011 10:03 am

Jeg tror vi skal hefte os ved:
"I de kommende år vil de danske pengeinstitutters indtjening være under pres. Dette skyldes svækket kvalitet i kreditterne, som er mere udtalt i Danmark end andre lande, øgede fundingomkostninger og øgede kapitalkrav," siger Oscar Heemskerk, der er vice president og senior credit officer ved Moody’s i London.

Først og fremmest kreditkvaliteten. En dårlig kreditkvalitet giver i sig selv en dårlig indtjening, fordi f.eks. renteoprulning gør kun den gennemsnitlige kvalitet ringere. Man kan altså ikke tjene penge på tabte fordringer.
Foretagere man ikke renteoprulning, bliver man nød til dels at reducere renten, dels udskyde tilbagebetaling. Det har man så gjort med at konvertere til realkredit flexlån.

Problemet med et dårligt lån er, at det ikke bliver betalt tilbage (læg mærke til den subtile og dybe indsigt Rolling Eyes ), hvilket gør at soliditeten klemmer fordi udlånet stiger uden at der bliver bokset noget ned på egenkapitalen. Afskrives det dårlige udlån skal det ikke finansieres; men det går direkte fra egenkapitalen.

Selvfølgelig vil det gøre lån i andre banker dyrere. Dvs. kun banker, der har indlånsoverskud vil overleve. Samlet set har de små banker indlånsoverskud. Dvs. når man har ryddet ud i de dårlige små banker, så har man mulighed for at lave en indtjening.
De små banker med udlånsoverskud kan ikke låne penge: Det skal de heller ikke! De skal dø!
En bank med indlånsoverskud vil få en bedre indtjening - selv med en betydelig portefølge af dårlige lån - fordi, den ikke behøver hæve indlånsrenten for ad den vej at skaffe sig finansiering.

Det kan godt være, at der skal ryge en 10-20 små banker - Guds fred med det, hvis det betyder, at de andre kan klare sig.
Det værste man kan gøre er at forsøge at redde dem: Alene af den grund, at det gør dem sårbare overfor fallenttrilleri fra store banker, der KAN låne penge.
Hvis Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet kan få bremset fallenttrilleriet, så vil dels antallet af krak, dels tabenes størrelse blive noget mindre.

Hovedbankerne påstår, der har reduceret udlånet. Gu' har de ej: Det er konverteret til realkredit, hvor de er nød til at købe deres egne toiletpapirer for at undgå tvangsauktioner og tab af bankudlån.

Det egentlige problem er de store banker - specielt dem med realkredit.
Om man ikke tjener penge på en fallent, fordi man ikke kan kræve rente og afdrag uden at banken får tab - eller er nød til at yde et afdragsfrit flexlån: Det kommer ud på ét.
Vejen til bedre indtjening i de store banker er hensynsløse rationaliseringer: De skal af med halvdelen af deres medarbejdere - og resten skal ned i løn.
Problemet med den udvej er at disse medarbejdere ikke kan tåle indtægtsnedgangen, da de formentlig - alle til hobe er flextumper.
Det er netop denne formodning, der for alvor gjorde mig til hadeobjekt blandt bankklakørerne.
Læg mærke til dette låste emne på boligdebatten:
Gnæk gnæk
Faktisk temmelig præcist for 2 år siden.
Jeg tror rent faktisk, at fallerede bankansatte kan knække de større banker.

"Dette afspejler den økonomiske recession i Danmark, de små og mellemstore virksomheders økonomiske udfordringer, et nedadgående pres på priserne på fast ejendom – som jeg forventer vil fortsætte, når renten stiger – og fortsatte bekymringer for landbrugets økonomiske problemer," uddyber han.

Jeg tror faktisk ikke at de små og mellemstore virksomheder, der er tilbage er særlig udfordrede! De har i hvert fald ikke det store finansieringsbehov:
Virksomhederne

Dels er der tilsyneladende en del opsparing i virksomhederne, dels må deres finansiering have fundet andre kilder - leverandørerne f.eks. - og ikke kun realkredit.
Ejendomspriserne vil falde - ja, men det vil primært berøre de store banker med realkredit.
Landbruget vil der nok blive taget hånd om: Alene den omstændighed, at erhvervet i de kommende år kan se frem til en stigende indtjening.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34541
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum