Ruslands centralbank skærer båndene til USA.

Go down

Ruslands centralbank skærer båndene til USA.

Indlæg by Thomas on Tors aug 23, 2018 12:00 am

Igen en tendentiøs og stupid artikel i Jyllands-Posten.

Begge de faste læsere af dette forum har igennem lang tid været advaret om denne udvikling.

Sagen er, at de sparsomme USD, som Rusland får ind går således til at kurspleje værdien af den russiske guldreserve.
Jo større guldreserven bliver i Rusland, jo mere desparat er situationen. Sagen er jo, at guldreserven er værdiløs i modsætning til den amerikanske gæld.
Den amerikanske gæld kan jo udmærket sælges lader det til. Det kan guldet ikke: Da Venezuela solgte ud af sin guldreserve (og de ynkelige rester heraf må vel snart komme på markedet?), så faldt guldprisen til 1050 USD/oz  (p.t. ca. 1200 USD/oz).

Rusland har ikke mere at sælge af i valutareserven.

Under panikken i april faldt rublen til 9½ øre. Nu er den nede i 9,4 øre. Det var i modsætning til et spekulativt kursfald noget, som ikke kan genoprettes. Normalt kommer der en eller anden redningsaktion, som så retablerer på et lidt lavere niveau end før sammenbruddet. Dette er tilsyneladende en stabilisering på et niveau under sammenbrudsværdien.
Der skal dog tages det forbehold, at vi endnu ikke kan afgøre om rublen er bundet ud endnu.

Jeg har længe vidst, at det var en fordel at være idiot, når man var økonomisk journalist - men det er blevet et ufravigeligt krav.

Er det slut på guldprisfaldet? Næppe! Der er for mange, der vil sælge ud af deres guld - mens de endnu kan få noget for det. Der kan komme en pause; men så vil grådigheden melde sig igen og guld bliver sat til salg til en "gunstig" pris - vel vidende, at Rusland er nødt til at forsvare værdien af deres guldbeholdning - ikke at det hjælper særlig meget, fordi Rusland har ikke meget tilbage at købe for.

Putin opgiver mineskat.

Ja, selvfølgelig!

F.eks. kobberprisen er på vej i et sammenbrud, hvorfor der ikke er noget at beskatte i den russiske mineindustri. Hvis vi ser på gas'en så ligger den, hvor den hele tiden har ligget gennem de sidste par år: Typisk nok, så køber Danmark al den russiske naturgas vi kan komme til - men her skal man nok lige hæfte sig ved: Hvad er prisen, der handles til? At vi kan tjene helt pænt på at sælge den gas videre? Naturligvis kan vi det.
Det skal nok forblive en god forretning nogle år frem i tiden, hvis amerikanerne mener det alvorligt med at komme ind på markedet? Det gør de nu nok.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum