Tillerson

Go down

Tillerson

Indlæg by Thomas on Fre okt 06, 2017 12:26 am

Er nu blevet kritiseret for at kalde Trump for en tåbe - eller rettere: Forbandet Tåbe. (Fucking moron).

Det bliver mere og mere klart, at der er et puslespil, der skal gå op!

Der er en kreds som er samlet omkring Trump - for at forhindre idioten i at lave noget dumt.

Det er udenrigsminister Tillerson, forsvarsminister Mattis, sikkerhedsrådgiver MacMaster og stabschef Kelly.

Formentlig har Mattis så meget på Trump, at han kan få ham fjernet - eller rettere: Kongressen vil ikke have noget andet valg end at rejse rigsretssag.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tillerson overtalt

Indlæg by Thomas on Fre okt 06, 2017 7:22 am

til at blive til udgangen af året.

Hvor har vi nu en tilsvarende frist?

Tjo.... det er den frist som Kina har fået til at ophøre med al samhandel med Nordkorea.

Der er også den bagatel, at en af de ting, som Trump hvæsede ud i en tweet var: "Little Rocket Man" skulle Tillerson ikke beskæftige sig med. (En noget besynderlig måde, at signalere en ordre på? Men hvad: Trump er underlig!)

Nu har råvarepriserne holdt sig i ro. Vi nærmer os nu et fuldt kvartal, hvor der ikke er nogen officiel prisopgørelse for olie.
En ting er at Venezuela er i færd med at skvatte sammen; men det er Cuba så også, fordi Cuba får ikke sin socialhjælp fra Venezuela - og USA har trukket sine diplomater hjem fra Cuba og udvist et passende antal ditto fra USA.

Vi skal nok ikke glemme Tillersons baggrund, som er olie (og hertil kan vi vist godt regne al anden form for energi).

Den egentlige baggrund er nok den særdeles håndfaste trussel USA har om at smadre hele det Russisk-Kinesiske handelssystem,
Vi skal ikke glemme, at Kina gav USA en advarsel om, at Putin i sin tid ville baisse amerikanske realkreditter, hvilket førte til, at de blev erstattet af amerikanske statsobligationer. Det kunne være, at man har givet Kina en frist til at afvikle handlen med Nordkorea - og slippe af med med "overskudsguldet". Hvad Nordkorea har af guldreserve er vel rent gætværk.

Finansminister Mnuchin er rodet ind i kredsen Mattis, Kelly, Tillerson og MacMaster.

Det, der er Mattis opgave er at holde et højt militært beredskab på den Koreanske halvø - hvis Flæskedrengen skulle finde på at lave noget vanvittigt - altid en nærliggende mulighed.
Det er netop den mulighed, som Mattis og MacMaster er meget opsatte på at undgå.
Det er en mulighed, der vil være mindst lige så katastrofal for Kina, som den vil være for Sydkorea.

Mattis har både stok og gulerod: Han kan smadre guldprisen og dermed guldreserverne i både Kina og Rusland. Guleroden er væsentligt lavere oliepriser, hvilket vil være i Kinas klare interesse og bestemt ikke i Ruslands. Indtil nu har Kina fået det, at de kan bytte guldet mod olie/gas i Rusland - hvilket fylder Ruslands valutareserve med stadig mere guld.

Det er nok det spil, man ikke vil have idioten Trump ind i. At russerne så også ser skriften på væggen, det vil det være dumt ikke at påregne. I hvert fald har Mattis gjort sit til at stive Nato-allierede af - og samtidig få nøglemedlemmerne (set fra amerikansk og britisk side) Danmark, Holland, Norge og Storbritannien til at køre sikkerheden op i Østersøen.
Vi ser jo, at der kommer betydelig mere muskler bag det danske forsvar (og det norske også) - det interessante er, at Socialdemokratiet er med på tanken - og Nazi-Marie er blevet gjort begribelig, at det er i hendes interesse at bakke op om det hele.

Det pudsige ved det kommende danske forsvarsforlig er, at uanset hvad, så er der ikke noget, der minder om en fordobling af forsvarsudgifterne. Der er en brigade mellem på hjul; men ikke noget som f.eks. tunge transportfly og en let kampgruppe i bataljonsstørrelse. En ting er sikkert: Polakkerne stoler ikke på hverken tyskere eller russere - når danskerne er der med den svære brigade, så går det.

Det er en kompliceret kabale som Trump roder sig ind i - som russisk agent, hvilket alle véd, han er.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tale 28/11 2017 i

Indlæg by Thomas on Ons nov 29, 2017 3:33 pm

Woodrow Wilson center.

Link til talen.

Jeg hæftede mig ved:


 • Han tager til Europa i næste uge. Derfor har Kristian Jensen fået en røffel: Løkke skal kunne fremlægge en vedtaget Finanslov med større forsvarsbevillinger. Derfor kan Kristian Jensen ikke fise rundt med sin banksvinsven til Tulletåben.
 • 15:20 Sikringen af olieforsyningen.

  • Reglerne for eksport af LNG og amerikansk olie liberaliseres.
  • Udbygning af ledningsinfrastrukturen, så jeg kan endog meget vel få ret i min antagelse om den fremtidige funktion af Thyra-feltet. Han nævner godt nok kun Krk-anlægget.
  • Ende den russiske udsugning af Europa


 • 18:20 Nordkorea:
  Der kommer yderligere sanktioner mod Nordkorea - og de banker, der roder rundt med pengevask får kærligheden at føle: Det kommer til at ramme både Danske Bank og Nordea.
 • 20:30 Rusland. EU godkender Mærsk-Oil salg til Total.
 • Tyrkiet kan godt sige farvel til drømmen om at olieledningerne betaler for følgagtighed overfor Iran og Rusland.


De mere umiddelbare konsekvenser:


 1. Olieprisen vil falde, fordi USA kan tjene penge på at underbyde russerne.
 2. Der er nok en grund til at Lars Løkke er i Indonesien lige nu - f.eks. naturgas.
 3. Nazi-Marie får det ikke let - vi kan da ikke vedvarende finde os i en landsforræder i Forsvarsudvalget.
 4. Det gør Tulletåben heller ikke - vi kan ikke forsat finde os i en af Putins pengevaskere i Nationalbankens bestyrelse. Nordea står til en øretæve af de store, hvilket også kan aflæses af Nationalbankens bedske kommentarer til ejendomspriserne i København.
 5. Jeg formoder, at der skal bygges nogle flere Huitfeldt-klasser: Det viser sig nemlig, at de er noget, som USA kan bruge. Det er nok også noget, vi og Canada kan bygge - det bliver formentlig kun tale om byggetilsyn, da alle værfter kan folde den smule blik.
 6. Det er nok ikke en tilfældighed, at USA har en oliemand som udenrigsminister: Det er nu - som sædvanligt - at USA vil bruge sin olie til at ruinere modstanden. Vi har længe set at olieprisen ikke har bevæget sig.
  Russerne har ikke hørt efter i timen. Nu får de at føle og de allierede er ved at være på plads.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tillerson fyres?

Indlæg by Thomas on Fre dec 01, 2017 12:47 am

Jeg tror mere, det er et spørgsmål om Trump holder så længe.

Vi véd ikke hvad Mueller på indeværende tidspunkt har på Trump.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tja... ikke helt overraskende.

Indlæg by Thomas on Ons jan 31, 2018 3:00 am

Tillerson roser Danmark.

»Det blev taget positivt med, at vi for første gang i mange år øger vores forsvarsbudgetter. Samtidig er der en erkendelse fra amerikansk side af, at vi er blandt dem, der faktisk leverer i forhold til de penge, vi kaster ind i det. Hvad enten det er i Afghanistan, Irak eller andre steder i verden er vi højst professionelle.«
For slet ikke at tale om at transportere de forsyninger, som amerikanerne ikke selv kan finde ud af.

Tale med svenskere? Hvcrfor dog det?
Sverrig er jo ejet af Nordea.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tillerson fyret!

Indlæg by Thomas on Tirs mar 13, 2018 6:36 pm

Ikke overraskende.

Ingen tvivl om, at Tillerson fortrinsvis har hævdet olieindustriens interesser. De er ikke nødvendigvis sammenfaldende med USA's interesser.
Der er et fortilfælde: I 1938 nægtede de amerikanske olieproducenter at betale de mexicanske olieproducenter højere priser. Det medførte, at Mexico forsøgte at få en olieaftale med Hitler-Tyskland.
Præsident Roosevelt tog så en "pædagogisk" samtale med olieindustrien, så de holdt op med det pjat.

Jeg må tilstå, at jeg havde ventet noget i den retning.

Tillerson har været en hel del for "forstående" overfor saudernes måde at opføre sig på. Sauderne har lidt for god "forståelse" med Putin, når det gælder emnet oliepriser.
Holdningen til Venezuela giver USA et flygtningeproblem. Olieprisen på Venezuela's olie er så lav og blokaderamt, at det alene gavner raffinaderierne, der sælger olieprodukterne til markedspris: Tro ikke, at raffinaderierne køber canadisk og venezuelansk råolie til markedspris.

Med skattelettelserne kan olieselskaberne nu trække fortjenesten hjem til USA i stedet for at lade den beskatte underlige steder rundt omkring. Skattesatsen er godt nok mindre; men den vil blive af et højere beløb.

Samtidig har USA øget sin markedsandel på olie - langt fra nok. WTI er af sådan en kvalitet, at den ikke skal sælges ren - der skal blandes olie af ringere kvalitet i den. Derfor skal USA importere olie og sælge blandingen til raffinaderierne til en lavere pris.
Vi skal have olieprisen ned så olieeksporten kan få markedsandelen op. Når den canadiske olie er 8 USD/brl. og WTI er 60 USD/brl. så er der basis for en lavere salgspris og større fortjeneste.

Problemet har direkte relevans til Danmark, fordi LNG markedet skal åbnes for amerikanske producenter. Danmark går da ikke med til at nægte Rusland Nord Stream 2 og russiske olieledninger. Grunden er den enkle, at man ikke agter at have de store olie- og gastankskibe sejlende gennem vore bælter.
Det kan vi umiddelbart aflæse af, at udbudet af nye miljøskibe er blevet aflyst og skal laves til Huitfeldt-klasser (
hvis jeg ikke tager fejl - jeg håber så også på et nyt kongeskib af Absalon-klassen - ikke så meget aht. dronningen; men fordi Dannebrog er et hospitalsskib, der gevaldigt trænger en tidssvarende afløser.
Hvor meget overenskomstsituationen har med sagen at gøre, véd jeg ikke; men jeg hæfter mig ved, at kirurgerne truer med længere ventetider. I nødssituationer, så er det ikke psykiatere, der er brug for men kirurger.
Vi véd jo af bitter erfaring med Estonia-katastrofen, at sker der noget, så bliver det Danmark, der skal stille op - vi gør det gerne, fordi det på sigt gavner dansk erhvervsliv med en genopbygning. Ikke at vi producerer så forfærdelig meget af grejet; men fordi planlægning og genopbygning generelt er en god forretning at yde lån til. Det er altså smart at finansiere kunder og leverandører - og tjene på handlen.
)

Det interessante bliver, hvordan olie- og gaspriserne i den nærmere fremtid kommer til at arte sig.
Ingen tvivl om, at de skal ned! Vi skal også have gang i Libyens olieeksport, ligesom Marocco og Algeriet skal have kantet kysen.
Det er nok ikke tilfældigt, at APM har solgt sin olieforretning - til en god pris - til Total.

Problemet med Tillerson er, at han ikke har overblikket - han har bl.a. fuldstændig ignoreret embedsmændene i udenrigsministeriet - det har været en hæmsko på amerikansk erhvervsliv. Det er noget, som republikanernes støtter ikke er tilfreds med.

Sikkerhedspolitisk er det IKKE nogen god idé, at Rusland har adgang til alt for mange penge til at hælde i deres oprustning. Man bomber ikke Rusland: Man ruinerer dem.

Samtidig skal Kina også have noget for at tvinge Nordkorea til forhandlingsbordet. Jeg tror faktisk på, at Nordkorea blive af-atomiseret af den enkle grund, at det er en farlig og dårlig forretning for Kina. Vi ser også, at Xi har sat sig fast i sadlen, så han bare kan henrette dem, der ikke ser de større politiske perspektiver.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Theresa May:

Indlæg by Thomas on Tirs mar 13, 2018 11:01 pm

Problemet er, at de britiske banker er en af kanalerne for Putins sorte penge.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvorfor blev Tillerson fyret?

Indlæg by Thomas on Søn mar 18, 2018 11:32 pm

Det bedste bud, jeg kan komme med:

Tillerson blev bragt ind i regeringen som olieindustriens repræsentant. Tillerson hævder naturligvis olieindustriens interesser - det er det, han er sat i verden for at gøre.

At Trump så sviner drengespejderne til (Tillersons yndling) er naturligvis noget, der skal få Tillerson til at rejse børster.
Derfor kalder han Trump for "åndssvag", hvilket uanset hvor sandt, det er: Så må det siges at være brud på etiketten.

Den amerikanske olieindustri har en fortrinlig olie, der kan blandes op med stort set alt, så raffinaderierne kan tage den olie.

Den olie kan købes på verdensmarkedet til en meget lav pris (det tal, jeg har er 8 USD/brl. fra Canada) blandes i den amerikanske olie og sælges til raffinaderierne til 50 USD/brl. Med andre ord: En fed fortjeneste til de amerikanske olieselskaber.
Der skulle så lige en gang skattelettelser til for, at man kan hjemtage fortjenesten til USA. Fidusen er nemlig, at nok bliver skattesatsen mindre; men overskuddet bliver så exorbitant meget højere, at de amerikanske skatteydere også tjener på det.

Vi taler således om gigantiske mængder olie der lige akkurat vender i USA for derefter at blive eksporteret. Det er jo unægteligt en fed fidus, hvis prisen forbliver høj. Men det er en endnu federe fidus, hvis prisen falder og man afsætter rigtig meget mere.

Det er her Trump og Tillerson kolliderer.
Trump skal holde olieprisen høj, for ellers hakker Putin hovedet af ham.

En høj oliepris er ikke i den amerikanske olieindustris interesse.

Naturligvis fastholder Tillerson sin mission: Nemlig at sikre Exxon den højest mulige fortjeneste til sine aktionærer!

Vi så det så tydeligt i modtagelsen af Anders Samuelsen, der kunne tilbyde de amerikanske olieselskaber en betydelig afsætningskanal for LNG. Naturgas er for den amerikanske olieindustri et spildprodukt, som Samuelsen nu kunne tilbyde dem en positiv pris for!
Tillerson er naturligvis ikke så dum, at han ikke samler de penge op, der ligger på gaden og flyder.
At markedsandelen så ryger fra russerne: Det er Tillerson da kold overfor - Tillerson er ikke ansat af f.eks. Rosneft!

Problemet er, at Trump er ansat af Rosneft el. lign.

At man så kalder Tillerson inkompetent som udenrigsminister fordi han fyrede en masse ansatte i det amerikanske udenrigsministerium, det får være. Det udenrigsministerium har uden tvivl sine parasitter, som det er i USA's interesse at komme af med. Vi så det samme med fyringen af Forsvarskommandoen i Danmark.
Forsvarsforlig 2018-2023 (in extenso):

 • - Hærstaben og Danske Division sammenlægges i Karup.
 • - Marinestaben og Søværnets Taktiske Stab sammenlægges i Karup, idet dele af den nuværende taktiske stab dog forbliver i Korsør.
 • - Flyverstaben og Flyvevåbnets Taktiske Stab sammenlægges i Karup


Det er klart, at der i alt andet end navn bliver opbygget en ny forsvarskommando i Karup. Så slipper man af med umuliusser og landsforrædere i København og Nordsjælland. Det, der forbliver/kommer til Korsør er typisk teknikere, der har forstand på vedligehold og betjening af besynderligt udstyr; men som ikke har nogen operativ/taktisk indsigt.

Uden tvivl har det amerikanske udenrigsministerium også trængt til en oprydning. Udenrigsministeriet har jo også herhjemme jamret over beskæringer i deres uddeling af miljøfimsende bestikkelse - den slags rationaliseringer er jo aldrig populære blandt parasitterne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Tillerson

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum