Gaspriserne.

Go down

Gaspriserne.

Indlæg by Thomas on Ons jan 10, 2018 4:08 pm

Ja, selvfølgelig sælger russerne mere gas.

Prisen målt i USD er faldet fra 4 USD til 2,9 USD. Fra årsskiftet 2014/15 til årsskiftet 2017/2018. USD er samtidig faldet fra 7 kr. til p.t. 6,2 kr.

Det er hhv. 25% og 15% et samlet fald på 1 - (3/4 * 17/20) = 1 - 2/3 eller 1/3. For at holde samme omsætning, så skal, mængderne øges med 50%.

Der sælges nok noget til Kina; men det er nok så lidt - og kineserne betaler i guld - og det har Rusland ikke noget at bruge til (sælger de ud af guldreserven, så har vi set, at guldprisen falder som en sten, hvorved Rusland ruinerer sig med rekordfart, fordi alt deres guld bare er så meget tungmetal).

Jeg véd så ikke hvor meget mængderne er øget; men.... det er næppe 50%. Det er en pris som amerikanerne og indoneserne hellere må underbyde for at slippe af med deres varer.

Olieprisen er steget - javel, men handles der olie til de priser? Mon ikke Tillerson skulle se at få de oliepriser ned?
Det ender jo med at Saudi, Marocco og Libyen finder ud af at opføre sig ordentligt og sælge billig olie til Europa?

Jeg giver ikke en hujende fis for alle de politiske "betragtninger" - sagen er, at Rusland er ruineret. Russernes europæiske leverandører har med garanti ikke sat prisen ned målt i Euro.
Jeg har intet til overs for disse miljøfimsende idioter, der ikke har fundet ud af, at prisen har en betydning. Jeg gætter på, at Ukraine får en helt hæderlig pris for deres korneksport.

Danmark? Tja... vi kan sådan set være ligeglade om vi tjener pengene ved at indvinde gas eller ved at handle med gas.

Uffes bekymring om gasforsyningen og Nord Stream 2 er helt hen i vejret. Den Nord Stream 2 bliver ikke bygget, for den kan ikke finansieres.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Ganske rigtigt!

Indlæg by Thomas on Lør feb 10, 2018 6:57 pm

Med adgang til at importere gas fra USA falder gasprisen.
Fra 3,45 USD/MMBTU til 2,73 USD/MMBTU - dvs. 20%.

Lagrene i Europa må være fyldt - og så er man ikke specielt interesseret i at købe naturgas. Vinteren i USA har været noget strengere og leveringsdygtigheden har vel heller ikke været den bedste? Man har i hvert fald været indforstået med, at russerne løb med markedet.

Skulle det være lykkedes Anders Samuelsen at tale fornuft til Tillerson? Timingen tyder på det.

Danmark og Holland er sådan set ligeglade med olieprisen: Om vi tjener pengene på at indvinde olie eller på at handle med olie - det kommer ud på ét.

Olieprisen følger også med nogle dages forsinkelse. Fristelsen til at underbyde russerne skal nok sætte gang i produktionen og presse prisen.

USD er faldet temmelig præcist med 1 kr. pr USD. Fra 7 DKK/USD til 6 DKK/USD i løbet af et år. Det er ikke de amerikanske sanktioner, der betyder noget - det er olieprisen, som USA har været meget tilfredse med at holde oppe. Ikke specielt kløgtig politik; men andet var heller ikke at forvente med den kvajpande til præsident.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tillerson og Samuelsen.

Indlæg by Thomas on Fre feb 16, 2018 4:53 am

Læg mærke til datoen: 29 JAN 2018

Lavrov den 31 JAN 2018

Tillerson og Lavrov fælles pressekonference: 13 FEB 2018

Gasprisen vælg den daglige notering.

Baltic Pipe.

Det stiller så nogle helt centrale spørgsmål:

 • Er der nogen, der for alvor tror, at Tillerson - som olieindustriens repræsentant i den amerikanske regering - for alvor har tænkt sig, at lade en velbetalende markedsandel for naturgas bare ligge og flyde?
 • Prøv at se plottet af den britiske lufttanker over Nordsøen da to Blackjack trænger ind!
  Er der nogen, der for alvor tror, at det luftrum ikke vil blive forsvaret med den fornødne hidsighed og brutalitet?
  [url=http://www.offshore-mag.com/content/dam/offshore/print-articles/Volume%2073/08/NorthSeaMap2013-071713Ads.pdf]Olie og gasledningerne i Nordsøen.
 • Er der nogen, der tror, at der alene er et tidsmæssigt sammenfald mellem Anders Samuelsens lille snak med Tillerson og vendingen i gasprisen? Altså helt seriøst?
 • Er der nogen, der for alvor tror, at amerikanske olieselskaber ikke vil importere f.eks. Saudisk olie til en brøkdel af markedsprisen og blande den i olien fra de amerikanske felter så raffinaderierne kan behandle den. Mon ikke man ved reeksport vil tænke på om hollandske raffinaderier skulle være interesseret i et fordelagtigt tilbud?
 • Er der nogen, der for alvor tror, at en korrupt, falleret pornogrosserer som Trump for alvor kan stille sig i vejen for den amerikanske olieindustris interesser?
 • De skattelettelser, der er tale om vil jo blive ophævet af, at industrien tager profitten hjem til USA og får den beskattet dér - industrien har da ikke noget imod at betale mindre skat end de gør i udlandet?
 • Hvor længe vil en flok perverse og kriminelle skolelærere fortsat trække vejret på deres tilvante skingre og larmende facon. For slet ikke at tale om nogle landsforræderiske banksvin?
 • Er der nogen, der for alvor tvivler på, at der bliver klappet et par Huitfeldt-klasser sammen - med luftværn og placeret til at forsvare de danske olie terminaler og olieledninger i Nordsøen? Hvem pokker vil interessere sig for en flok russiske bombefly sådan helt spontant falder ned i Nordsøen? "Misforståelser" sker jo en gang imellem?
 • Hvem tror for alvor, at russernes sabotage af APM kan ske uden konsekvenser.
 • Er der nogen, der for alvor tror på, at den russiske direktør for rumprogrammet stak sig selv i hjertet 3 gange i fængslet?
 • Er der nogen der for alvor tror på, at Tillerson ikke vil ruinere Putin et alia, hvis han tjener penge på det?


Der er nogle i Dansk Folkeparti og SF/Enhedslisten, der fjoller rundt med kræfter, de slet, slet ikke kan overskue.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hmmm....

Indlæg by Thomas on Tors apr 26, 2018 8:18 pm

Lars Løkke har lige på sin Facebook-profil slået op, at man bygger den største vindmøllepark.

Problemet er, at den vil levere så megen strøm, at det går lige i det tyske netværk. Men hvordan vil man regulere det? Norske vandkraftværker? Reststrøm i varmekedler?

Men det vil give Merkel et våben overfor Trump.

Jeg har spekuleret på, hvad det egentlig er, at Merkel og Macron vil sige til Trump?

Jeg burde måske nok have hæftet mig ved, at APM solgte olieefterforskningen til Total...... det bringer så Macron ind i billedet.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Gaspriserne.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum