Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Rusland har tabt krigen i Ukraine.

Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Rusland har tabt krigen i Ukraine.

Indlæg af Thomas Man Feb 20, 2023 9:02 am

General Mark Milley

Det betyder ikke, at krigen slutter snart; men

 1. Stragtegisk
  Rusland har ikke nået deres strategiske mål - de har end ikke nærmet sig disse.
  - De har reelt ikke udvidet besættelsen af Ukraine. De bliver systematisk smidt ud.
  - Rusland har reelt mistet sin hær og flåde. En hær og flåde, der har kæmpet med misligholdt og forældede våben.
  I det omfang personellet har være uddannet - har det være forkert - kun en anelse bedre end danske værnepligtige. Kommandostrukturen er dybt korrupt. Det eneste, der holder tabene på officerer nede i kamp er mytterier.
  - Målet om at splitte Nato og EU fra hinanden er mislykket - også til de grader. Nato udvider og de østeuropæiske nationer søger optagelse i EU.
  - Afhængigheden af Ruslands råvarer viser sig at være en illusion. Den russiske dominans af oliemonopolet er brudt.
  - Ukraine har tabt industrielle områder, der kun blev holdt oppe af massive statstilskud. Russerne har vundet, hvad der ikke er værd at eje.
  - Den russiske adgang til søtransport er væk.
 2. Operativt
  Rusland er militært lammet
  - De kan ikke holde tropperne forsynet med basale nødvendigheder.
  - De kan nok koncentrere styrkerne i et omfang, der giver et gennembrud.
  - Russerne er nødt til at rømme Krim og Donbas for civilister. Civilister bruger kun forsyninger og skal væk: Det er kernepunktet i ethvert forsvar af en fæstning. En fæstning kan udholde i meget lang tid i en fæstning, hvis de skærer ned på kravet til genforsyning.
 3. Taktisk
  - De har ikke kunnet tage Bakhmut trods massive og kostbare angreb gennem et halvt år.
  - Russerne kan ikke anlægge depoter og indkvartering uden de bliver sprængt i luften.
  - Russerne kan ikke operere med kampfly. De kan ikke så meget som sætte en gummibåd i et fuglebad uden den bliver punkteret.
  - Hæren er reelt ukrainernes væsentligste leverandør af våben. De våben er såmænd udmærkede efter at have fået "en kærlig hånd".
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Bidens besøg i Ukraine.

Indlæg af Thomas Tirs Feb 21, 2023 9:36 am

Michael McFaul.

Det er en udmærket observation af McFaul, at det er en tommelfinger i øjet på Putin.

 • Som den teatralske bums Putin er, så kommer det Putins popshow på årsdagen for invasionen og tager en hel del vind ud af Putins sejl.
 • Det, der sker er, at alle Nato-lande får frisket deres våbenbeholdniger og ammunition - begge dele er ved at nærme sig sidste salgdato.
 • Det er det rigtige, at Zerlinsky presser på for mere hjælp og flere våben. Russerne er rystede og skal holdes i den tilstand - simpelt hen ved at man kan læse deres intention. Man giver dem næste lussing, mens de stadig sunder sig.
 • Det tager et år inden ordrer på (specielt) ammunition kan blive effektueret - og det bliver de nu. Den produktion, der kommer nu bliver til en anden og mere rimelig pris - ganske enkelt fordi lagrene er ved at være tømt - og der er brug for at få dem fyldt op, så der kommer nogle stordriftsfordele. Når man sætter selv mindre slovakiske producenter i sving med at producere russiske 152 mm granater, så er russernes depoter ved at være tømt. Ukrainerne opdager også russiske granater med en patroneringsdato 2020-2022.
  Samtidig er de forskellige russiske fraktioner i gang med at slås indbyrdes.
 • Det hele er en balance mellem at holde russerne i rendestenen og sørge for at Ukraine er organiseret nok til at kæmpe på et højere organisatorisk niveau. Lokalforsvarsenhederne i Bakhmut udfylder deres funktion og massakrerer russernes kriminelle kanonfoder.
  Samtidig opbygges manøvreenhederne i Ukraine. At uddanne kompetente menige, der kan operere på bataljons- og brigadeplan tager et år. Holder man russerne ude af balance, så kan de ikke nå at omlægge deres planlægning og uddannelse.
 • Pengene er ikke noget problem. Russerne kommer til at betale. Vi ser det herhjemme, hvor Danske Bank kommer til at bløde 24 milliarder kroner - lige ned i statskassen. Jeg mener så også, at der skal skattelettelser til - men ikke til de stupide flextumper i Nordsjælland; men dem, der holder bruttonational produktet oppe er forbrugerne. Jeg har bestemt ikke noget imod, at der kommer lønforhøjelser - forudsat, at der kommer tilsvarende produktivitetsforbedringer. Det kommer, fordi de andre nordiske landes valuta'er fortsætter med at falde.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty De fodslæbende allierede?

Indlæg af Thomas Ons Feb 22, 2023 8:01 pm

Man har ævlet meget om en ukrainsk kontra-offensiv til sommer og de vil til den tid have de nyere våben.

Sandheden er nok den, at man allerede i februar 2022 indgik aftaler med leverandørerne - og man havde fået flyttet produktionen af F-16 fra Texas. Nu kommer man så med alle mulige eventyr om, at det er så svært så svært.
Det strategiske kneb er, at russerne læser også avis. Derfor ævler man om maj/juni. Den fælde, man lægger for russerne er, at russerne så vil komme med deres offensiv INDEN de vestlige våben kommer. Russerne er hoppet i med samlede ben. De har fremskyndet deres offensiv med mobiliserede tropper - helt fint, så skal russerne angribe i det værste vejr. Den milde vinter har hjulpet - helt sikkert; men en plan, der forudsætter guddommelig velvilje er at invitere katastrofen.

Når foråret kommer og gør det hele til ét søle, så sidder russerne allerede fast i mudder.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty SVM ordførere står bag Ukraine.

Indlæg af Thomas Lør Feb 25, 2023 8:13 am

Meget lidt overraskende.

Jeg tror man skal høre meget godt efter i denne pressekonference - typisk nok fra polsk tv.

 • Jeg tror man skal lægge mærke til timingen! Den polske statsminister Mateusz Morawiecki er inviteret til Danmark samtidig med at den polske præsident Andrzej Duda er til møde med landene i Nato's østlige flanke. Jeg tror Duda har trukket Ungarns statsminister Victor Orban til side og vist ham en dokumentation omkring bestikkelsen, han har modtaget fra Putin - det ville være "uheldigt", hvis de oplysninger kom offentligheder (og ikke mindst EU's korruptionsenhed) i hænde. Jeg tror Orban har forstået vinket med vognstangen.
 • At svenske politifolk er kriminelle er intet nyt. Sådan er de jo alle sammen - svenskere.
  Men det giver unægtelig sagen mod tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen et nyt lys. Begge blev fældet på deres luder. Spiontjenester har det med at anvende samme metode om og om igen. FSB bruger f.eks. eksotiske gifte til at hævne sig med - jeg tror GRU og falden ud af vinduer er GRU's "fingeraftryk".
 • Mateusz Morawiecki ikke-så-dulgte reference til energiforbindelsen til Sverrig er nok en indikation til bl.a. sprængningen af Nord Stream gasledningerne. Ingen tvivl om, at danskerne var de første, der sprængte Nord Stream ved Bornholm. Svenskerne fulgt så efter for at sløre sporene og sikre sig, at sandheden ikke kommer frem.
  Her skal man også være opmærksom på, at gasledningen fra Norge - via Danmark - åbnes samme uge. Dels får Polen energiforsyningssikkerheden, dels får Polen gassen til en meget lavere pris. Hmmm.... jeg tror, at man vil se en betydelig ordremængde til værftet i Danzig og Polen så vil komme korruptionen på det værft til livs. Huitfeldt'erne er jo gode skibe, så man kan nok interessere både Polen, Holland og Belgien i at få dem bygget dér. Om Karstensens værft i Skagen får noget arbejde med installeringen af våbensystemerne - kan slet ikke udelukkes.
 • Man skal også se på, at Sverrig har opgivet modstanden mod at levere våben til Tyrkiet. Her har de terroristiske skolelærere og narko-handlere i Sverrig fået et velfortjent hak i trompeten. Den bankejede svenske stat har fået hamret SEK ned på 2/3 af prisen på DKK. Nu bliver Sverrig konkurrencedygtig igen på deres lastbiler.
 • Jeg tror så også, at man fortsætter det gode samarbejde fra "Leopard-banden" med Polen - om at få F-16 til Ukraine.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Det bedst vi har for tiden er gætværk.

Indlæg af Thomas Tirs Mar 07, 2023 3:02 am

Der er egentlig nogle fornuftige betragtinger - så vidt jeg kan dømme (i øjeblikket).

 • Yevgeny Prigozhin og hans Wagner-grupper har tjent deres formål - set fra hærens side: Blive udryddet af Ukrainerne ved Bakhmut. Der er dels tale om straffefanger, dels om lejesoldater, der passende kan tage skylden for overgrebene på civilbefolkningen. Rygtevis mener Prigozhin, at den russiske front er i fare for at kollapse - og det kan der være noget om: At miste svarende til en brigade om ugen, som russerne har gjort siden jul - det er uholdbart.
  At chechenerne ryger med i samme ombæring er - set fra Putler synspunkt - kun fremragende. Hæren er kun glad, fordi så skal man ikke slås med dem, når Rusland falder fra hinanden.
 • I den sydlige retning er der tale om at marineinfanteriet fra Vladivostok er på det nærmeste blevet udslettet. Hertil kommer rygterne om, at marineinfanteriet fra Khaleningrad modsatte sig at blive sendt til fronten. Hvor meget, der er om det? Aner det ikke.
  Men det tyder på, at den russiske flåde er færdig.
 • I det store og hele, så har Putin holdt russerne udenfor blodbadet. Det er lejesoldater, straffefanger og etniske minoriteter, der bærer det læs - og jeg tror, at russerne ikke selv kender deres egne tabstal.
 • Med de tabstal, så forstår man bedre, hvordan ukrainerne brænder sig igennem ammunition.
 • Det er rimelig sikkert, at russerne ikke kommer tilbage som energi-leverandør.


Jeg tror GM Rupert Jones har ret:

Han har ret i, at Ukraine har holdt russerne i et skruestik. En periode, hvor man har kunnet opbygge en egentlig manøvre-hær.
Ukraine har holdt presset på russerne og tvunget russerne til en offensiv INDEN de nye formationer er operative. Ukraine har kunnet klare sig med lokalforsvarsenheder, og man har kunnet rotere dem så det ikke er de samme mennesker, der hele tiden tager imod angrebene.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Hvad er situationen for øjeblikket?

Indlæg af Thomas Tors Mar 09, 2023 7:09 pm

Tjahh... der sker en del:

Det taktiske niveau:

 • S-300 systemerne har lidt betydelige tab. De skal erstattes og derfor må man flytte missilbatterierne fra andre steder - herunder Østersøen.
 • Tilsvarende har russerne taget marineinfanteri brigaden fra Vladivostok. Den har været indsat på Sydfronten, hvor den har fået så mange klø, at den for praktiske formål er ophørt med at eksistere - man kan ikke bare fylde værnepligtige i hullerne, når de huller ikke har noget udenom.
 • Ved Bakhmut er Wagner-gruppen spredt meget tyndt: Dels har de haft store tab - at det er kriminelle fra fængslerne er underordnet - fordi de er smidt i kødhakkeren, dels har forsøget på at omringe Bakhmut fordoblet den front, som Wagneristerne skal holde blevet fordoblet.
 • Samtidig har man forlænget russernes taktiske forsyningslinjer, de kan simplet hen ikke få granaterne fra de "fremskudte" depoter - læg mærke til, hvor mange alm. lastbiler, der er blevet smadret. Det kræver ikke noget særligt - en panserknæve er rigeligt - specielt, hvis de lastbiler kører med ammunition og brændstof.


Det operative plan:

 • Russerne har simpelt hen spredt sig over for meget. Det kan godt være, at Ukraine har en meget lang front, men det har russerne altså også. Det modvirker metoden med at skaffe sig en stor koncentration af værnepligtige og angribe massivt.
 • Heller ikke landforbindelsen til Krim er sikker: Den er simpelt hen for lang, der vil altid være en mulighed for at abryde forbindelsen i et par dage. Det er brandirriterende, hvis granaterne skulle have været leveret i GÅR.
 • Det forbitrede forsvar af Bakhmut binder ret så store styrker på hænder og fødder - og så opstår der huller. Det var det, der skete da man fra Kharkiev stødte frem og tog områder, hvor der ikke var andet end én forsvarslinie - der var intet sted at trække tilbage til.
  Når russerne så samtidig angriber på Sydfronten, så spreder man sine styrker endnu mere.
 • Det er væsentligt at jernbanen i Ukraine virker ganske udmærket og sprængte broer kan (nødtørftigt) repareres så de kan tage belastningen. Samtidig er køreplanen så rummelig, at man kan tillade sig at køre med reduceret hastighed på lappede steder.
 • Russerne kan ikke sejle i Sortehavet. Ikke uden at de bliver udpeget til sømålsmissiler.
 • Nu er Jakob Ellemann sygemeldt, så oprydningen i Forsvaret må Trolex så tage sig af - det bliver den ikke mere skånsom af.


Strategisk:

 • Sprængningen af Nord Stream viste, at Rusland aldrig kommer tilbage.
  For slet ikke at tale om, at det lykkedes Danmark at ærgre både tyskerne og russerne - samtidigt. Det vil polakkerne aldrig glemme os for.
 • Østersøen er tabt for Rusland. Marineinfanteri brigaden i Königsberg er IKKE flyttet til Ukraine - det er helt fint, lad bare de idioter blive i Königsberg og knalde husleje af. Bakhmut er jo evakueret for civilister - det er Königsberg IKKE. Den første regel i fæstningskrigsførsel er: Slip af med civilisterne - de æder sig kun gennem forsyninger og reserver.
 • Produktionen af ammunition er kommet i gang - det er typisk, at man først omtaler problemer, når de er løst. Den ammunition, der produceres til afløsning af 40 år gammel depotammunition vil så ikke være den samme, som forlod depotet - der kommer flere base-bleed granater (og prisen vil falde) - vi kan også være rimelig sikker på, at depoterne ikke alene skal fyldes op, de skal udvides.
 • Finlands medlemskab af Nato betyder, at resterne af de russiske flåde er lukket inde i Skt. Petersborg. Hvidehavsflåden er også så godt som nedlagt.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Er Rusland ved at løbe tør for missiler.

Indlæg af Thomas Søn Mar 12, 2023 2:14 am

Muligvis....

Når man piller elektronikken ud af Foxhounds, som nok er de eneste, der kan løfte Kinzal missiler - og bruger Mainstay som førerhund for de blinde Foxhounds, så er man i problemer.
Ellers kan vi se, at antallet af affyrede missiler aftager rimeligt drastisk. At bruge Kinzal missiler og tage livet af et par pensionister - det er en kostbar taktik.

Finske F-18 A/C til Ukraine?

Hmm.... problemet er, at F-16 produktionen i South Carolina er først nu ved at komme op i omdrejninger. Samtidig er F-18 A/C under udfasning hos USMC (der er kun en enkelt eskadrille tilbage af dem - for så vidt disse afløses, så bliver det med F-35 VTOL). Det betyder, at der er en flok F-18 A/C (og dem, der er tilbage har været på "besøg" på Lask i Polen. Spørgsmålet er nok så meget et omkring vedligehold - og i den forbindelse er Finland svært aktuel.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Den første kampvogns bataljon - Leopard 2

Indlæg af Thomas Tirs Mar 14, 2023 9:08 pm

- er i Ukraine. Ved Bakhmut??
Problemet for sydfronten er, at de russiske tab - navnlig af pansrede køretøjer har været så enormt, at der ikke rigtigt er nogen russiske tanks at "plinke".
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Denys Davidov en kommentator -

Indlæg af Thomas Søn Mar 19, 2023 2:30 am

ikke cigarmager.

Jeg gider ikke skrive det samme på dansk:

Hmmm.... The significant news was that the EU will buy 1 million shells for Ukraine.
If you noticed how fast the EU was able to source natural gas from alternative sources - they might be better planners than You think.
They don't go out and proclaim such things if they don't have the money and companies to produce the shells. This means that the manufactureres can go to the bank, and get new equipment financed and the toolmakers can start producing the tools.

The question is not so much if the shells can be produced - they might on current equipment by lovering standards. Now the modern equipment will make the shells with fewer people and in a better (more consistent) quality. Exercises will test the quality.

I think large orders have been placed in Slovakia. That is probably the "back stage" story behind the Slovakian MiG-29.
It has been reported that the small Slovakian firm producing the Zuzanna-2 will be producing the replacement for the CAESAR's donated to Ukraine. It does take a firm order for a producer to change from small shop production - to mass production. But it will mean that there is a much broader base for production.
It will also mean that the shells will be cheaper for the restocking of the Nato stores.

That is perhaps the real significance of holding on to Bakhmut? Ukrainians can hold the line and use disgusting amounts of ammunition, and hit the orcs.Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Det kommende nederlag

Indlæg af Thomas Fre Mar 24, 2023 12:03 pm

Der har været megen debat om Bakhmut. Fidusen er imidlertid, at man trods høje tab har kunne binde betydelige russiske styrker og tilføje dem 7:1 tab. Det er så småt ved at være ovre, fordi resterne af Wagner-gruppen er faktisk ret gode; men man har fået slagtet folk - der af en årsag sad fængslet (ingen græder ved deres grav). Dertil kommer de værnepligtige. Nu trækker Wagner-gruppen sig.

Man har ved at holde Bakhmut skaffet ånderum for omskoling til Vestlige våben af den regulære professionelle hær - der vel at mærke kan anvende disse våben. Samtidig kunne sekundære styrker bevirke, at russerne måtte tynde ud i fronten. Det giver mulighed for at sekundære styrker kan gå i offensiven, når et russisk frontafsnit kollapser. Det var det, der skete ved Kharkiev. Lige pludselig var der ingen modstand - og så rykker man bare frem og laver nye forsvarslinier.

Dertil kommer, at man nu får ammunition - også fra Europa. Så vidt jeg forstår, så taler vi to gange 1 mio. 155 mm (der kommer også 1 mio. fra USA). Man kan for alvor sætte en produktion i gang: Dels til Ukraine, dels til de tømte depoter (hvilket man under alle omstændigheder skulle have gjort, da der er gået 40 år siden Sovjet brød sammen. Pointen er, at Rusland ikke vil kunne producere artilleri igen. Ukraine kan ikke skaffe russiske granater, fordi ukrainere har den charmerende vane at sprænge skidtet i luften, strække forsyningslinjerne så ammunition skal transporteres på den lokale købmands varebil.

Den anden hovedbegivenhed er ECC rettens afgørelse om at rejse tiltale mod Putin og én af hans racister. Sagen er, at det betyder, at "eliten" ikke får nogen mulighed for at flygte til Vesten - eller andet sted. Altså: Ferieophold i Nordkorea bliver noget ensformigt, hvis det strækker sig over 10 år.
Man vil forebygge de såkaldte "Rotte Ruter", som virkede efter 2. verdenskrig for bl.a. Eichmann og Mengele. Det var så ikke en flugt til det vidunderlige; men en tid lang overlevede de.

Selve Putin og Medvedev, de bliver næppe sat for en domstol; de vil blive slået ihjel af hoben eller begå selvmord.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty John Herbst informationer og betragtninger.

Indlæg af Thomas Søn Mar 26, 2023 12:26 pm

I almindelighed ganske ædruelig.

 • Vi har i almindelighed lusket omkring tabstallene som katten om den varme grød; men tager vi de tal, som Herbst nævner.
  Antallet af døde russere pr. dræbt ukrainer:
  Ukraines skøn: 7½ pr. ukrainer.
  Britisk skøn: > 5 pr. ukrainer.

  Begge tal kan være "rigtige". Jeg tror Ukraine indregner sårede, der er så hårdt kvæstede, at man ikke gider behandle dem - mange af dem er jo alligevel straffefanger, som ellers ville rådne op i fængsler.
  Briterne tager nok udgangspunkt i erfaringsværdier fra diverse krige - hvilket ikke er at affærdige uden videre.

  Hvorom alting er: Vi taler om russiske tab, der er ude af proportion til de ukrainske. Før krigen var befolkningen i Rusland ca. 3 gange større end Ukraines. Problemet er, at russerne har brugt etniske trælle i vidt omfang, så race-rene russere er blevet skånet.
 • En anden faktor er, at Ukraine anvender kvinder i langt højere omfang. Det er forståeligt nok, hvis valget er mellem at blive voldtaget (og myrdet) og så slå svinet ihjel. Valget er let.
  På samme måde, som den modbydelige skolelærer til Søren Pape Poulsen, der sender sin trækkerdreng ud for at voldtage. Der er tale om nødværge og en betydelig erstatning burde have været udbetalt til offeret for skadedyrets uhumske lyster.
 • Xi PingPongs inspektion af sin vassal. Timingen af ICC's arrestordre er eminent. Xi kan ikke nå at aflyse - uden at skade ham mere end at gennemføre.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Vurdering af ammunitionsforbruget

Indlæg af Thomas Søn Mar 26, 2023 3:31 pm

Thomas skrev:I almindelighed ganske ædruelig.

 • Vi har i almindelighed lusket omkring tabstallene som katten om den varme grød; men tager vi de tal, som Herbst nævner.
  Antallet af døde russere pr. dræbt ukrainer:
  Ukraines skøn: 7½ pr. ukrainer.
  Britisk skøn: > 5 pr. ukrainer.

  Begge tal kan være "rigtige". Jeg tror Ukraine indregner sårede, der er så hårdt kvæstede, at man ikke gider behandle dem - mange af dem er jo alligevel straffefanger, som ellers ville rådne op i fængsler.
  Briterne tager nok udgangspunkt i erfaringsværdier fra diverse krige - hvilket ikke er at affærdige uden videre.

  Hvorom alting er: Vi taler om russiske tab, der er ude af proportion til de ukrainske. Før krigen var befolkningen i Rusland ca. 3 gange større end Ukraines. Problemet er, at russerne har brugt etniske trælle i vidt omfang, så race-rene russere er blevet skånet.
 • En anden faktor er, at Ukraine anvender kvinder i langt højere omfang. Det er forståeligt nok, hvis valget er mellem at blive voldtaget (og myrdet) og så slå svinet ihjel. Valget er let.
  På samme måde, som den modbydelige skolelærer til Søren Pape Poulsen, der sender sin trækkerdreng ud for at voldtage. Der er tale om nødværge og en betydelig erstatning burde have været udbetalt til offeret for skadedyrets uhumske lyster.
 • Xi PingPongs inspektion af sin vassal. Timingen af ICC's arrestordre er eminent. Xi kan ikke nå at aflyse - uden at skade ham mere end at gennemføre.

Det ukrainske ammunitionsforbrug er 1/10 til 1/4 af det russiske forbrug.

 • Russerne bruger med andre ord 7-10 gange mere ammunition og har 5-7½ gange så store tab. Sammenlignet med Ukraine.
  Det er uholdbart - uanset hvem man er.
 • Nu kan vi skønne, hvor store lagre vi skal anskaffe. Hvis vi betegner lagrene vi gik ud fra som X - og forudsætter, at de var nogenlunde på aftalt niveau. Y betegner så det vi skal anskaffe:
  Y er så det vi skal indkøbe.

  Y = X + 2X

  Dels skal vi genfylde depoterne, dels skal vi have dobbelt så meget (mindst), når Ukraine løber tør for ammunition løbende, så er magasinerne afgjort for småt tilmålte.
 • Indkøb af pjecer skal tage højde for dels, materiel under vedligehold/reparation, dels naturlig slitage. At indkøbe 20 selvkørende pjecer er ALT for lidt. Vi skal doble det tal op for at tage hensyn til tab - dvs. 40. Hertil kommer, at iflg. Ukrainske tal, så er 1/3 af materiellet under vedligehold. Så vi skal op på minimum 60 pjecer.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Mytteri i den russiske hær?

Indlæg af Thomas Fre Mar 31, 2023 6:32 pm

Hvor meget, der er om det og hvor udbredt, det er? Jeg aner det ikke; men to episoder omtales.

 1. Tropper i Belgorod (nær grænsen til Ukraine) skulle have lavet kollektiv lydighedsnægtelse. Noget tyder på, at man har været forberedt på det - og sendte Nationalgarden ind mod mytteristerne.
 2. Tjetjenere og russere begyndte at komme i håndgemæng - med vilje - p.gr.a. diskrimination. Soledar ligger lidt nord for Bakhmut.


Det har siden min værnepligtstid været mig en gåde, hvordan værnepligtige befalingsmænd og officerer i værnepligtsenheder kan tro, at alle værnepligtige er større idioter end de selv er - hvilket i sig selv ville være en præstation.
De farlige er ikke fjolserne der laver ballade. De er nemme nok at afvæbne og smide i buret. Nej, de farlige er dem man har gjort til kapo'er (talsmænd) og som er bedre uddannet og mere kompetente - og som ikke laver ballade. Dem vil man ikke kunne bringe under kontrol - og der er nok af andre, der er parat til at trække på aftrækkeren.

Man må aldrig ansætte en tidligere værnepligtig sergeant eller reserveofficer: Det går GALT.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Ukraines tabstal

Indlæg af Thomas Man Apr 17, 2023 9:31 am

Forsvarsministeren siger: Mindre end 50.000

Det skal såmænd nok være rigtigt.
Tager vi Ukraines tal for de russiske tab, så taler vi 180.000, som er deres bedste skøn. Det skal også nok være nogenlunde. Det er ikke præcist og sammenligneligt. Vi har ikke inkluderet overgivelser på et sted mellem 10 og 20.000.

Så vi taler russiske tab på mellem 7-9 døde russere pr. falden ukrainsk soldat.

Det passer nogenlunde med mit estimat. Jeg bygger mit skøn på de materielle tab - herunder nedgraderingen af materielkvaiiteten på russisk side.
Som sådan har ukrainerne ikke bemandingsproblemer og de har problemer med at skaffe ammunition. Samtidig har vi den lavere russiske træfsikkerhed, der gør, at ukrainske våben er mere prævise for sammenlignelige kalibre.

Skønnene er ikke særligt præcise; men størrelsesordnen skal nok være rigtig. Hvorom alting er: Det er et "bytteforhold" som russerne ikke kan holde til i lægden.
Vi taler om en systematisk destruktion af Ruslands kampkraft - om russerne nogen sinde genvinder en styrke, som for alvor kan udfordre Nato? Jeg tvivler stærkt.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Den russiske flåde:

Indlæg af Thomas Man Maj 01, 2023 12:22 pm

Den fjernøstlige flåde. (Dette er en indirekte reference)

Nu er der ingen af os, der kan følge med i fyringerne af russiske admiraler og generaler.

Chefen for flåden i Vladivostok blev antagelig fyret for at gå imod Putin og sætte sin stilling på højkant i protest mod, at det fjernøstlige marineinfanteri blev sendt til Krim for at blive slagtet. Her fornægtede Putins totale mangel på overblik sig - heller - ikke. Den kunne Putin heller ikke stå for - og fyrede admiralen.

Det vækker jo interesse i amerikanske flådekredse, fordi hvis krigen i Ukraine har medført at også flåden i Sevastopol, så er den russiske flåde (for praktiske formål) elimineret. Vi kan tælle flåder:

 1. Arktiske
  Den kommer ikke i rum sø efter Norges og Finlands medlemskab af Nato. Overfladeenhederne kan ikke sejle - flagskibet går i stykker ved ethvert forsøg på at reparere det. Ubådene får også gevaldige problemer. Med de nylige øvelser, hvor USNavy forlagde P-8 Poseidon til det lidt nordligere Norge, så tyder det på at de russiske ubåde er inde i USNavy's overvejelser - hvilket var forudset og forudsagt. Finlands F-35 skal jo ikke anvendes mod Skt. Petersborg. Det russiske luftforsvar af havnene viser sig i Ukraine til at være afgjort til at tale med.
 2. Østersøen
  Efter Finlands optagelse i Nato så er det sidste håb om, at den russiske flåde kan benytte sin hovedhavn til noget som helst - VÆK! At komme ud af Skt. Peterborg var i forvejen farligt. I sin tid med Mistral balladen, så bemærkede jeg at de danske Harpoon på lastbil kunne lukke Finske Bugt. Det med at sejle udenom går ikke: De gamle Harpoons rækkevidde er/var større end bredden af Finske Bugt. Nu er der tale om minering af bugten.
  Konigsberg kan bare mineres i internationalt farvand.
 3. Sortehavsflåden
  Efter den seneste eksplosion af olielagret ved Sevastopol, sååå ... viser placeringen sig at have væsentlige ulemper.
  Tag det roligt tyrkerne giver sig heller ikke.
 4. Kapiske hav
  Hmmm... det har været brugt til at skyde de langt rækkende og upræcise missiler mod Ukraine; men forskydning af ubåde og større overflade enheder? Næppe.
 5. Fjernøsten
  Det efterlader Vladivostok. Når deres beskyttelse med marineinfanteri forsvinder i Ukraine, så er det et afgjort spørgsmål om tid inden Kina finder det belejligt at smaske det. Læg mærke til at USMarines har opgivet deres Abrams kampvogne, så dem er der masser af.
  Afiklingen af den russiske flåde forenkler den amerikanske flådes planlægningsproblem ganske betydeligt.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Hvad gør Ukraine?

Indlæg af Thomas Man Maj 08, 2023 3:15 am

Den tjekkiske præsident Petr Pavel har advaret Ukraine om, at man skal ikke lægge alle æg i én kurv. Det tror jeg, at det en af overvejelserne, som Ukraine gør sig.

Jeg er meget usikker på, hvad Ukraine vil gøre - og jeg tror, at heller ikke nogen i Ukraine gør. Meget vil afhænge af hvad, der sker på slagmarken.

Pointen er: Ved at true på Sydfronten, så gør det fortsat koncentration ved Bakhmut problematisk. Vi ser også, at der er konstante krydsninger af Dnepr ved Kherson - disse lette tropper er ikke i stand til at foretage offensive operationer - med mindre russerne forlader området frivilligt for at forstærke de russiske styrker ved Bakhmut.
Dermed trækkes der i de russiske styrker fra to retninger - det vil gøre midten svagere.

Ved Bakhmut er der bundet betydelige styrker (med et exorbitant ammunitionsforbrug og tilsvarende tab). Vi ser på de daglige meldinger, at der er tale om russisk artilleri, der har de største tab. Det opmuntrende for Ukraine er: Russerne er begyndt at skyde på hinanden i den uhellige trekant mellem Wagner, tjetjenerne og russiske hærstyrker. Det kan være et forvarsel om en russisk front kollaps. Sker det, så kan et par brigader af manøvreenhederne hurtigt udnytte det dermed opståede hul. Ukraines styrker ved Bakhmut er lokalforsvarsstyrker, der ikke har større bevægelighed under end til at foretage modangreb, når russerne stikker snuden for langt frem.
Her er de vestlige kanoner begyndt at have en effekt: De er mere præcise og har derfor en længere rækkevidde. Med løftet om 2 millioner flere artillerigranater fra vestlige støtter i løbet af det næste år, så kan Ukraine blive ved betydeligt længere. Men den bedre kvalitet af vestligt materiel og ammunition betyder, at man kan flytte kanonerne tættere på fjenden. Hvike stand de russiske kanoner er i, véd jeg ikke. Men med så meget, der presses gennem løbene, så må slitagen være betydelig og det har følger for sikkerheden og præcisionen.

Men muligheden for at enten Sydfronten eller Vestfronten bryder sammen for russerne, så er det det klogeste at lade russerne gætte på hvor slaget vil komme.

Om der kan komme et russisk angreb fra Hviderusland ser i øjeblikket lidet sandsynligt ud - bl.a. fordi man kan evt. få faneflugt af Hviderussiske enheder. bounce

Så Jeres gæt på hvor og hvornår er lige så godt som mit.

Man skal heller ikke undervurdere de russiske styrke, der nu er bundet fra Litauen til Norge.

Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty 9. maj 2023

Indlæg af Thomas Tirs Maj 09, 2023 11:00 am

Vi får se om Putins hang til symbolik er kontra-produktiv.

Når man stiller et ultimatum om at nå et given mål - uanset omkostningerne, så kommer omkostningerne gerne om målet nås (og til hvilken grad) er straks mere usikkert.

Meget tyder på, at Ukraine har opnået ildoverlegenhed. Det koster massivt i ammunition; men det er altså bedre at ramme - fremfor at ramme ved siden af.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Hvad sker?

Indlæg af Thomas Tirs Maj 16, 2023 11:37 pm

Hmmm....

En grund til forsinkelsen er, at fronten ved Bakhmut kollapser på russisk side. Her skal man så tage i betragtning, at sikring af området og arrestation af kollaboratører tager tid. Indtil nu har man kunnet holde Bakhmut med lokalforsvars styrker, der råder over reserver til modangreb.

Man har kunner opbygge manøvre enhederne med vestlige våben. Dertil kommer, at produktionen af ammunition i Vesten er kommet op i omdrejninger - ret så meget som foruseeligt og forudset.

Spørgsmålet om Krim er om en invasion bliver nødvendig, fordi man ganske enkelt sulter "fæstningen" ud. Russerne er begyndt - for en rum tid siden - at evakuere non-combattanter.

Én ting man ikke skal være nervøs for er, at støtten fra USA og Europa vil tørre ud. Dels fordi tanks og tunge panserenheder er af lille anvendelighed i Stillehavsområdet. Spørgsmålet i Europa er. hvilke våben og ammunition skal vi bruge i genforsyningen? Hertil kommer: [i]Bygges op til hvilket niveau?[/i
Det er jo ikke særlig realistisk, at Rusland kan regenerere styrke. Dels er de våben, de kan producere reelt forældede. Dels vil der ikke være olieindtægter til at finansiere en regenering. De strategiske styrker vil forfalde stadig mere, fordi man kan ikke opdatere og vedligeholde de våben, man har.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Hvorfor er støtten til Ukraine aftagende?

Indlæg af Thomas Ons Maj 17, 2023 2:01 pm

Kloge hoveder ævler mod bedre vidende:

Sagen er, at planer revurderes løbende og man tager stilling til scenarier.og så regner man på, hvad man skal bruge imod dem. Det er de anskaffelser, der fremgår af Finansloven.

Det kan man se af, at man lige pludselig fik penge til 8 Leopard 2 kampvogne, fordi det divisonelle hovedkvarter i Riga skulle bruge en tung bataljon som divisionel reserve.
Tilsvarende med de 100 Leopard 1 kampvogne - her skulle man finde ud af, hvad de skulle bruges til.

De Storm Shadow missiler der er sendt til Ukraine er nogen, der blev "til overs" efter, at den russiske flåde er blevet reduceret kraftigt i Ukraine. Så.....

Det er selvfølgelig gætværk fra min side; men det passer udmærket med donationerne.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Rusland har tabt krigen i Ukraine. Empty Sv: Rusland har tabt krigen i Ukraine.

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum