Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Tjekkiet

Go down

Tjekkiet Empty Tjekkiet

Indlæg af Thomas Søn Apr 03, 2022 11:50 pm

Leverer 56 infanterikampkøretøjer til Ukraine. Lettere opgraderet. Det er ældre Øst-tyske køretøjer, der har været igennem en forsvenskning.
Det er en kampgruppe af bataljonsstørrelse.
Min formodning - og det er kun en formodning - er: De skal bruges til modangreb og udrensning af russere omkring Xepcoh (Kherson), mens en anden kampgruppe(+) allerede er i færd med oprensningen omkring Donbas og Luhansk.

Det, der muligvis er sket, er: USA har gjort Tyskland opmærksom på, at hvis Tyskland skal håbe på hjælp fra USA til at kravle ud af sin klientstats-status som Putins små køtere, så må de - omgående - samle knoglerne og samarbejde.
Der er naturligvis masser af landsforrædere med russisk observans i Tyskland.

Ikke fordi der ikke er landsforrædere i Danmark. De sidder formentlig i Forsvarskommandoen, fordi det er ikke de perverse skolelærere i SF og Radikale - de er blevet bundet ind. Godt nok trækker Berlingske det modbydelige skolelærersvin til Villy Søvndal frem igen; men ....
Det bemærkelsesværdige er den modvilje der er i Forsvarskommandoen - og man politisk må præsentere skadedyrene (herunder bøssesvinet og voldtægtsforbryderen Søren Pape Poulsen) for et fait accompli - dvs. styrken er allerede leveret. Selvfølgelig sidder der Putinister i Forsvarskommandoen.

Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tjekkiet Empty Stoltenberg

Indlæg af Thomas Tors Jun 23, 2022 7:15 pm

Typisk Stoltenberg: Taler hele tiden, siger intet; men lader andre sige, hvad der skal siges.

Pointen er:Tjekkiet skal have fyldt depoter og garager med noget mere tidssvarende. Fidusen er - som altid - med Tjekkiet, at man skal bruge tysk materiel. Det blivernok dér hvor de spanske Leopard 2 A4 ender - efter en lettere ombygning.

Tjekkiet er en prima kandidat til at modtage en flok af de ny producerede F-16 som afløsere til de Gripen, de har lejet. Spørgsmålet er om Typhoon ikke er en bedre løsning? Det vil afhænge af om man kan få dem til en hæderlig pris?

Tyskland har lovet 15 Leopard 2 til afløsning af den russiske antikvitetssamling.

Jeg hæfter mig også ved, at Tjekkiet laver chassiet til de danske CAESAR. CAESAR er nok det bedste artillerisystem for tiden - problemet er, at franskmændene bygger dem på chassiet af noget lort: Der skal bruges en ordentlig beskyttet lastbil. Motor og panser skal ligge foran - som kontravægt til rekylen fra den langløbede kanon.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tjekkiet Empty Petr Pavel

Indlæg af Thomas Søn Jan 29, 2023 12:58 am

valgt til præsident i Tjekkiet.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tjekkiet Empty Sv: Tjekkiet

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum