Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Hvordan afvikler man de store banker?

2 deltagere

Go down

Hvordan afvikler man de store banker? Empty Hvordan afvikler man de store banker?

Indlæg af Thomas Tors Nov 23, 2017 2:04 pm

For dø, det skal de!

De er naturligvis indskyderne, der kommer til at betale.

Det nytter heller ikke at betragte realkreditten særskildt. Bankerne og realkreditinstitutterne dør samtidig. Det vil sige, at i første omgang bliver det pensionssparerne i bankerne, der kommer til at betale. Selvfølgelig gør de det! Det er jo dem, der har lånt deres egne penge.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvordan afvikler man de store banker? Empty Det er en fortsættelse af Nationalbankens politik.

Indlæg af Thomas Tors Nov 23, 2017 9:53 pm

Thomas skrev:For dø, det skal de!

De er naturligvis indskyderne, der kommer til at betale.

Det nytter heller ikke at betragte realkreditten særskildt. Bankerne og realkreditinstitutterne dør samtidig. Det vil sige, at i første omgang bliver det pensionssparerne i bankerne, der kommer til at betale. Selvfølgelig gør de det! Det er jo dem, der har lånt deres egne penge.

Man fik et varsel om det, da Nationalbanken mente, at bankerne skulle overveje deres pensionspolitik, fordi de helt klart ikke havde fundet fornuftige steder, at anbringe pengene. 200 mia. i indskud i Nationalbanken kan næppe siges at give et afkast til pensionssparerne.
-2/3% i rente og en svag, men positiv inflation. Det hænger ikke sammen. Pensionerne bliver udhulet, fordi de ikke kan anbringes.

Pensionssparere, der sparer op for lånte midler kan ikke forvente, at de ikke kommer til at hænge på regningen i sidste ende. Det bedste afkast af opsparing kommer som bekendt ved at betale sin gæld.

Umiddelbart har Nationalbankens anbefalinger mest direkte adresse til Nordea, hvis hele "forretningskoncept" er, at kunden har samlet alle sine finansielle forhold i Nordea.
Det man ikke længere fra Nationalbanken og Finanstilsynets side vil tolerere er, at dette totalengagement ikke er gennemskueligt. Det er ikke sandsynligt, at man vil redde realkreditdelen i Nordea - uden at inddrage bankens mellemværende med kunden og hvilken pension kunden har i pensionsordningerne.

Det er klart, at indskyderne kommer til at betale for tabene i de store banker. Men hvorfor dog, hvis man kan udligne noget af mellemværendet.
Bankerne har jo lavet det svindelnummer, at skubbe banklånet over på realkreditten ved at pumpe ejendomsværdierne - i specielt København. Ejendomsværdien er i princippet ligegyldig: Problemstillingen er om lånet overhovedet kan tilbagebetales - endsige forrentes. Så længe ejendommen ikke handles, så er ejendomsværdien fiktiv.

Nykredit er tvunget på anden måde til at reducere aktiver og passiver på kundeplan. Her køber pensionskasserne Nykredit, dermed går konsolideringen gennem ejerne.

Regeringen dropper planer om statslån til almene boliger.

Nu skal vi så igen ud i, at der udstedes statsobligationer til dækning af de garantier. De vil have en kupon noget over de likvide 1/4 - ½%.
Jeg forstår så udmærket at kreditforeningerne jamrer. Et statslån vil naturligvis pille de få gode kunder fra kreditforeningerne, som de har tilbage.
Det urealistiske i statslånene er, at en annuitet 5% kupon vil have en kurs på 2-300. Det vil naturligvis formindske formuen hos pensionsselskaberne - og være en forhåndsbeskatning. At det så er ren regnskabssminke er noget andet.
Spørgsmålet er i hvilket omfang de forpligtigelser overfor pensionisterne kan indfries. Ja, uden at man finder boltpistolen frem og aflægger alderdomshjemmene et forebyggende besøg.

At kreditforeningerne mener, at det er en god idé er vel nærmest et valg mellem pesten og choleraen. Hovedtanken er - så vidt jeg kan gennemskue det - stadig at få pensionssparerne til at betale deres gæld ned - og få opsparingen ud til beskatning.
Set fra regeringens synspunkt er det sådan set lige meget, fordi pensionssparerne kommer til at betale alligevel.

Vi får se, hvordan de obligationer med høj kupon bliver modtaget. De bliver ikke billige. Jeg tror ikke rigtigt på, at de bliver efterspurgte, fordi så må pensionskasserne krybe til korset overfor deres sparere og meddele dem, at de opstillinger, der modtager hvert år er toiletpapir.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvordan afvikler man de store banker? Empty I sandhed er

Indlæg af Thomas Tors Nov 23, 2017 10:31 pm

statuen kommet til middag.

Putin kan da godt få placeret Tulletåben i Nationalbankens Bestyrelse - ikke noget problem! Men det er noget både Purtin og Tulletåben kommer til at fortryde bittert.

Det er da givet, at Nordea kommer til at betale for de garantier - de lader naturligvis regningen gå direkte videre til Putin med de renter, som skal betales for at dække garantierne. Dem har idioten i Moskva jo hoppet på før. Sælge dem - det kan han ikke.

Det er så et meget smart kneb fra Nationalbankens side for at få plukket Putin endnu mere. Et stående lån med årlige renteterminer bliver nemlig stadig mere værd indtil ca. halvvejs. Med lav kupon betyder det ikke så meget; men med høj kupon - så er sagen en noget anden.

Det ufattelige er, at Putin endnu ikke har set, at han er blevet snydt for 2. gang. Det kan vi være temmelig sikre på, fordi Tulletåben lever endnu.
Putin er et opfarende gemyt, når han finder ud af, at han er blevet snydt. Vi kan se frem til flere atombombere fra Khaliningrad - fortrinsvis over Sverrig.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvordan afvikler man de store banker? Empty Sv: Hvordan afvikler man de store banker?

Indlæg af klogeaage 35 Tors Dec 07, 2017 11:38 pm

Nye krav fra Basel-komitéen vil sætte den danske realkredit under pres
klogeaage 35
klogeaage 35

Antal indlæg : 2555
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Tilbage til toppen Go down

Hvordan afvikler man de store banker? Empty Jeg tror historien bag ved det er:

Indlæg af Thomas Fre Dec 08, 2017 1:38 am

klogeaage 35 skrev: Nye krav fra Basel-komitéen vil sætte den danske realkredit under pres

Nationalbanken vil have bankerne til at ophæve pensionsordninger for flextumper (og have dem til at betale skat af beløbet) - og samtidig nedbringe gælden.
Man vil ikke finde sig i, at banksvinene holder realkreditten for sig, bankboligudlånet for sig og pensionsordninger for sig (herunder pengevask).

Bankerne yder som bekendt garanti på realkreditudlånet og får dermed en indtjening på den grove del af administrationsbidraget. Det er man ikke helt indstillet på fra Nationalbankens side. Derfor skal pensionsordningerne ophæves og betale banklånet ud. Pensionsordning er et nedskrivningsegnet aktiv!
Hvorfor skulle realkreditten betale for en garanti, der i henhold til de oppustede ejendomsværdier ikke er brug for? Det, der sker nu er så, at realkredit, pensionsordninger og banklån kommer til at afgive engagementsoversigter. De kan så krydsrevideres med ordninger i andre banker. Dvs. pensionsordninger i banker kommer til at hæfte for flextumpens egne tab.

Dermed vil man komme udenom at skulle beskatte pensionskasserne sammen med bankerne.

Den anden variant er, at Tulletåben er så klart rodet ind i Nordea's spekulationer mod DKK. Det betyder således, at Nordea (og Danske Bank) bliver nødt til at slanke balancerne for at nå ned på at "egenkapitalen" i bankerne kommer i et mere rimeligt forhold til udlånet, hvorved kapitalkravet kan sænkes til de 72%.
Igen er det lykkedes banksvinene at bringe sig i den uheldigst tænkelige position, fordi de er for "smarte". Alene det at have Tulletåben til at varetage deres interesser er jo nok det mest snot stupide, man kan forestille sig.
Det banksvinene havde forestillet sig var jo. at lade folkepensionisterne betale. Det kommer de så til - med Dansk Folkeparti's stemmer - så mon ikke Tulletåben og de øvrige banksvin kommer på bedre tanker - snart.
Det, der er sket er, at Tulletåben gør sig rigtig upopulær blandt sine kernevælgere. Man har hævet pensionsalderen - hvilket heller ikke er i Dansk Folkepartis interesse.
Det skyldes nok så meget, at der skal bruges tid på at afvikle disse pensionsordninger. Tingene kan se meget anderledes ud ved næste valg.

Dansk Folkepartis vælgere ønsker bare at lave kaos og ballade - det kan de godt; men det kommer til at gå ud over dem. Det nytter ikke at smække Tulletåben i det lukkede fængsel, han så inderligt fortjener - så bliver han en martyr. Næhh.... Dansk Folkepartis vælgere skal hade ham.

Tulletåben kan ikke presse Lars Løkke til et valg, fordi selv Tulletåben er da godt klar over, at en socialdemokratisk regering øjeblikkelig smækker på pensionsalder og folkepensionen op igen. Så skal de penge findes et andet sted. Skattelettelsen til de laveste indkomster skal nok blive der.

Jeg tror simpelt hen, det er for at knuse Tulletåben.

Fidusen er jo også den, at da der ikke betales renter i øjeblikket, så vil det på en pensionists skattebillet figurere som en indtægt, det der udbetales fra pensionsopsparingen; men uden et modsvarende fradrag for renter - fordi alt vil være afdrag. Så derfor kommer flextumpen op over den indkomst, hvor man får de ekstra ydelser på den fulde folkepension. Det kan man så efterregulere med noget huslejesikring til de laveste indkomster - og det vil blive gjort overfor dem, der kun har deres folkepension.

Når Løkke har fat i struben på en fjende, så giver han aldrig slip. En modstander som socialdemokratiet kan man leve med.

Tulletåben er jo også klar over, at i samme øjeblik der kommer et regeringsskifte, så forsvinder udlændingestramningerne hurtige end man kan sige rullepøle. Så reelt har Løkke svinerullepølsebundet Tulletåben.

At Løkke så også har slutspillet Socialdemokratiet er en anden ting. Derfor kom tilbuddet om fastforrentede inkonvertible obligationer til pensionskasserne. Disse obligationer var blevet dyre - hvilket ville have reduceret formuen hos pensionskasserne; men ikke disses reelle mulighed for i samme grad at møde deres forpligtigelser. Det ville så også være obligationer, der gav likviditeten i det tempo, den var nødvendig.
Pensionskasserne var dog ikke spor interesseret i, at formuen skrumpede, fordi deres håb om højere rente tillader dem stadig at holde fast i en imaginær værdi.

Det har Løkke det helt fint med: Løkkes egentlige hensigt er jo, at disse obligationer skal bruges til at refinansiere landbruget, hvilket kunne være besværligt, hvis de almen nyttige boligselskaber gik med i ordningen. Nu har Socialdemokratiet fået tilbuddet, så den begrænsede efterspørgsel, der vil være efter disse obligationer vil presse prisen op på dem.

Der er næppe nogen i dansk politik, der har det overblik, som Lars Løkke har. Og heller ikke nogen, der har så god en hukommelse.

Tag det helt roligt: Der kommer ikke nye arbejdspladser, hvor man stemmer Dansk Folkeparti.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvordan afvikler man de store banker? Empty Derfor er Liberal Alliance gået med.

Indlæg af Thomas Fre Dec 08, 2017 2:01 am

Anders Samuelsen er jo Nykredits instrument i regeringen.

Selvfølgelig har Nykredit set, at Basel IV er specielt rettet mod Danske Bank og Nordea. Anders Samuelsen er blevet grundigt undervist - inden han gik med.

Det er så tindrende klart, hvor hvem har deres boliglån.

Se selv, hvor bitter Danske Banks Brian Mikkelsen er!

Det bliver der nu ikke noget af, for så ryger skattelettelserne, der i forvejen ikke hjælper hans flextumper - eller ham.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34540
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Hvordan afvikler man de store banker? Empty Sv: Hvordan afvikler man de store banker?

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum