Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet: Åbent brev.

Go down

Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet: Åbent brev.

Indlæg by Thomas on Tirs jan 01, 2019 4:27 am

Benny Engelbrecht er tydeligt forvirret, hvad angår Regeringens politik - hvilket er forståeligt, når man har med en mesterlig ræv som Lars Løkke at gøre.

Jeg vil i denne tråd forsøge, at give min analyse af, hvad der sker. Om Socialdemokratiet kan bruge det til noget, det bliver deres sag.

Det har i årevis været min påstand (og håb), at den førte politik bliver den, som Venstre og Socialdemokratiet kan blive enige om - og så må fløjene sidde med deres kriminelle særinteresser.

Fløjene ligger - uanset, hvor disse frastødende populister optager plads i Folketingssalen - langt længere fra både Venstre og Socialdemokratiet end disse er fra hinanden. Typisk har været, at fløjenes parade-politik har haft lille skadelig indflydelse udover:

  • Tillade flagrant kriminalitet fra Danske Bank og Nordea. Hvor man har lukket myndighedernes øjne fast i!
  • Oprethoide et skadeligt undervisningssystem, der ydmyger, nedværdiger, fordummer og afstumper børn. Hvor ethvert udsagn - bare det er dumt nok ophøjes til "videnskab" - det af aber, som deler med nul og hverken kan stave eller læse. Jeg spøger IKKE. Matematiske studenter kan ikke bruge den matematikbog, jeg brugte (med noget variende resultater) i sin tid: Fordi, de kan - Gud hjælpe mig - ikke læse.
  • Forvandler byerne til kamppladser for morderiske narkohandlende (indvandrer) bander.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Opkøb af obligationer i alment nyttigt boligbyggeri.

Indlæg by Thomas on Tirs jan 01, 2019 5:27 am

Det har i årevis været en kendsgerning, at Danmark har for lille en offentlig gæld! Vi kan se det af indskudsbeviserne i nationalbanken, der ligger rimelig fast på 160 milliarder - eller ca. det samme (lidt mere) end det foreslås Nationalbanken opkøber og finansierer med udstedelse af statsobligationer.

Dem, der følger lidt med, har kunnet konstatere, at ikke nok med at ti årige statsobligationer sælges til et effektivt afkast på 1/4%, 5 årige er nede på et afkast på minus 1/4% og toårige er på minus ½% - skatkammerbeviserne ligger under indskudsbevisrenten (på minus 2/3%): Minus 3/4 %. Alt sammen i årligt afkast.

Det er naturligvis en uholdbar situation, der inviterer banker - og andre misliebige personer - til en ansvarsløs spekulation mod den danske krone. Vi har set, hvordan et stormløb på kronen for at få den opskrevet i forhold til vore nærmeste europæiske samarbejdspartnere har kunnet afværges ved at forøge valutareserven til 750 milliarder (set i forhold til de nuværende 450 milliarder) med rentebærende statsobligationer af f.eks. amerikansk oprindelse.
Et tilsvarende stormløb for en nedskrivning af kronen har en naturlig begrænsning i størrelsen af valutareserven, hvor salg af tilsvarende 300 milliarder bringer valutareserven ned på 150 milliarder, som i 2008 viste sig klart utilstrækkelig - og tvang Nationalbanken til at hæve renten, hvor den skulle have været sænket.

Et massivt tilbagesalg af danske statsobligationer kan imødegås, hvis man bare kan betale dem med udenlandsk valuta, fordi det betyder bare at spekulanterne får indløst deres fordring med et føleligt tab - hvilket de nok ikke ønsker.

Nu foreligger der garantier på alment nyttigt boligbyggeri fra kommunerne side, hvorfor staten og Nationalbanken ikke er i fare for at lide tab.

De betænkeligheder, som har været fremført fra borgerlig side er irrelevante. Problemstillingen omkring en højere rente på boligejerne er en anden: Nemlig den, at boligejerne - i almindelighed (dvs. dem, der ikke kan lide dette forum) både har en pensionsopsparing og en aldeles uforsvarlig gæld i deres bolig.
Det er en noget anden øvelse at få reduceret gælden ved at ophæve pensionsordningerne - betale sin skat - og afdrage på bankgælden. Et problem, der i særdeleshed berører kredse, hvor socialdemokratiet står svagt: Dvs. det er vælgere, der alligevel ikke stemmer på socialdemokratiet.

Under alle omstændigheder har beboerne i alment nyttigt byggeri principielt ikke en personlig boliggæld, hvorfor der ikke er nogen grund til, at de skal undgælde for boligejernes - dvs. flextumpernes - uansvarlighed, griskhed og selvhævdende stupiditet.

Som sådan er der tale om en foræring til Socialdemokratiet, hvilket naturlig nok rejser spørgsmålet, hvad Venstre og Regeringen vil ønske til gengæld?

Her falder blikket jo på det betrængte landbrug hvor der faktisk har været en forøgelse af fødevarepriserne - målt på majsprisen, hvor prisen er gået op siden før finanskrisen med 75-100%. Det vil - på et tidspunkt slå igennem på svinepriserne (majs er hovedfoderet for svin) - hermed kommer der økonomi i landbruget igen. Det betyder intet for danske forbrugere (kornet i et franskbrød koster ikke tilnærmelsesvis de 20 kroner).
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum