Amerikansk indenrigspolitik

Go down

Amerikansk indenrigspolitik

Indlæg by Thomas on Tirs nov 28, 2017 7:48 pm

Der er 4 temaer:


  1. Skattelettelser for de højeste indkomster, der er de mest forgældede. Det kommer ikke til at ske med høj beskæftigelse, fordi der kan komme nogen effekt gennem højere investeringer; men det er marginalt.
    Man har prøvet med "trickle down economics" - det virker IKKE!
  2. Sundhedsreform. Ingen tvivl om, at sundhedssektoren i USA er uforholdsmæssig dyr og skal rationaliseres.
    Problemet er bare, at forsikringssystemet dur ikke! Dem med det største behov og de enkleste behandlinger med den bedste effekt - de har ikke råd til at forsikre sig, så de eneste, der kan forsikre sig er folk, der ikke bliver syge - ikke med mindre det er noget, der slår dem ihjel uanset. F.eks. McCains hjernetumor - jo man kan forlænge livet med et års tid - måske; men det er ikke noget, der flytter noget på antallet af mennesker i den arbejdsdygtige alder: Det koster derimod kassen.
  3. Forsvaret. Det er vanvittigt kostbart. En Arleigh Burke-klasse er 25% større end en Huitfeldt. Har den dobbelte besætning. Koster 5-6 gange så meget (jeg ved så godt, at den sammenligning er anstrengt fordi der er meget genbrug på en Huitfeldt og færre våben; meeeen der er sgu langt op til 5 gange!).
    Spørgsmålet er også, hvad der er behov for? Hvem er i stand til at diskutere med et amerikansk hangarskib? Nej, vel.
  4. Infrastruktur, som burde være det, man tog fat på først, fordi der ligger altså nogle rationaliseringer, der er forholdsvis nemme at samle op. Men det kommer ikke til at ske.


Problemstillingen er den samme som herhjemme, hvor flextumperne også vil have skatteyderne til at betale for deres selvovervurderende dumhed. Man kan så helme op om transportplanen, at den er vanvittig og forkert - hvilket er rigtigt - men dele af den burde kunne implementeres ret hurtigt. Man skal dog også tage i betragtning, at meget af persontrafikkens berettigelse ligger i de vanvittige bil og benzinafgifter.

Men det skal nok gå galt - det plejer det jo! Det bedste man kan sige om Trump er, at han ikke laver noget - så laver han heller ikke fejl.

Trumps idé om at lade allierede betale for den amerikanske genoprustning, som er nok så meget et spørgsmål om rationalisering. F.eks. flyene er gamle - og derfor dyre i vedligehold, så alene en udskiftning vil betyde rationaliseringer. Den idé er hverken ny eller god. Den salme har været skrålet al den tid jeg kan huske.
Sandheden er, at USA har mindst lige så meget brug for allierede som allierede har brug for USA. Det ved begge parter inderst inde godt.

Der er jo ikke nogen tvivl om, at kontrollen med Nordatlanten og Østersøen det kan Danmark gøre bedst og billigst. Spørgsmålet er så, hvordan der skal betales for den ekstra byrde, som ret beset er småting i den sammenhæng.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum