Nationalbankens årsregnskab.

Go down

Nationalbankens årsregnskab.

Indlæg by Thomas on Tors mar 16, 2017 2:03 am

Bare en bemærkning:

Der er en ting flextumperne aldrig har forstået!

Når banksvinene ikke kan anbringe deres pensionsopsparing til et fornuftigt afkast, fordi flextumper hverken kan eller vil betale rente - for slet ikke at tale om afdrag - så ender det med, at de kommer til at betale ekstra skat af deres opsparing til pension.

Indskudsbevisrenten er p.t. -2/3% og nationalbanken kan anbringe pengene bedre i udenlandske værdipapirer, så opstår der naturligvis en netto-renteindtægt.
I sidste ende kommer den indtægt til statskassen.

At overskuddet er stort i 2016 er så at tilskrive kursregulering på guldet, hvilket er temmelig ligegyldigt, fordi den opskrivning tillægges egenkapitalen i en op-/nedskrivningsfond, hvis jeg ikke tager fejl. Derfor er Nationalbanken og staten på sigt fløjtende ligeglad med guldprisen.

Men pointen er, at den skattefordel, som flextumperne har af deres "opsparing" i bankernes pensionsordninger (og deraf følgende likviditet til indskudsbeviser) bliver således beskattet alligevel - og den gevinst går uindskrænket til staten.

Nu kunne Nationalbanken så ikke - med den bedste vilje af verden - få udgifterne til at slå til, så man måtte overføre en lille milliard til Staten.

Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum