USA og Danmark.

Go down

USA og Danmark.

Indlæg by Thomas on Søn okt 02, 2016 1:32 am

Et indblik i Danmarkshistorien.

Harry S. Truman var senator fra Missouri:
Missouri var den eneste stat, der kæmpede både på Forenede- OG Confedererede Staters side i Borgerkrigen. Missouri har altid blandt andet derfor altid været meget "underlig". De berømte revolvermænd (Frank og Jesse James, Quantril and his Riders, m.fl.) var fra Missouri, der altså havde en borgerkrig inden i borgerkrigen - det skal sgu præge et lokalsamfund.
Som senator var han afgjort demokratenes absolutte alleryderste mandat - set fra den lokale ledelses side. Ingen ville have noget med Prendergast, at gøre, fordi den stank i bageriet var dem et nummer for stram.

Truman laver så: Senate Special Committee to Investigate the National Defense Program i marts 1941 (dvs. INDEN krigen brød ud set fra amerikansk side), som havde til formål at undersøge krigsspekulation i erhvervslivet med opskruede priser. Komiteen afdækkede naturligvis massive profitter, hvilket præsident Roosevelt var så udmærket klar over. Man havde nemlig et lille fikst - men meget dyrt - projekt, der havde til formål at lave en atombombe. Man tog f.eks. og nedsmeltede den amerikanske sølvreserve til bygning af cykletroner, hvilket sølv så er bedre egnet til end kobber - og så havde man ikke brug for at komme med bortforklaringer til, hvordan betydende mængder kobber manglede fra lagrene: Det gjorde de nemlig ikke - man brugte sølv i stedet for.

Det er så også værd, at hæfte sig ved, at ambassadør Kaufmann den 9. april 1941 undertegner aftalen mellem USA og Danmark om brugen af Grønland og (Island, der bliver løbende overleveret af briterne til amerikanerne); men det er INDEN USA er officielt i krigen. USA traf så afgjort sine krigsforberedelser. Man har tilskrevet Hitler opportunisme ved at erklære krig mod USA umiddelbart efter overfaldet på Pearl Harbor sker. Jeg tror nu nærmere det var omvendt. Det tror jeg, fordi Isoroku Yamamoto's krigsplan var håbløs - og han vidste det! I et halvt år ville han storme frem; men på sigt ville man ikke kunne klare sig mod USA's militære magt og industrielle base.
Hitler på sin side har kunnet se, at det nok ikke gik at holde USA ude af krigen, hvorfor England ikke ville kunne nedkæmpes med ubåde alene.

Nå, denne Truman begynder - midt i nogle politiske knæbøjninger, der bestemt ikke alle er fine i kanten - at blive mere end blot et irritationsmoment. Der var så samtidig et andet lille problem med vicepræsidenten: De to første perioder var Garner fra Texas (en demokratisk præsident kan ikke stole på en vicepræsident fra Texas, som også John F. Kennedy fik at føle - eller det gjorde han så ikke), som spædte ben. Garner bliver så erstattet med en fløjtende idiot til Wallace, der er ubeskrivelig naiv overfor Stalin.
Her kan Roosevelt så slå to fluer med et smæk: Nemlig smide Wallace væk (han afsvor på intet tidspunkt sine kommunistiske opfattelser - og kandiderede i 1948 som et tredje parti) og samtidig lukke kæften på den irriterende idiot til Harry S. Truman (der havde det underlige til fælles med Ludwig Erhardt: De var begge herremanufakturhandlere!).

Årsagen til, at Harry S. Truman ikke bliver fortalt om atombomben var ikke tilfældig: Det var sgu meningen med hele øvelsen!


For Satan da: Den idiot ville plapre ud med noget! Noget nær årsagen til at Dansk Folkeparti aldrig kan komme i regering - man kan ikke stole på dem - om ikke andet så vil deres usigelige dumhed få dem til at snakke over sig. At Stalin så vidste det alligevel, fordi han havde Klaus Fuchs placeret midt inde i projektet - det er så noget andet.

Men, hvad er det, der gør, at Truman så i 1952 finder påtrængende, at hans mulige efterfølgere er indsat - om ikke andet så på orienteringsniveau omkring en situation der er mere end sprængfarlig.
Stalin dør 5 marts 1953 og umiddelbart er det Malenkov, der tager over.
Malenkov supervised the takeover of German V2 missile industry that was moved from Peenemünde to Moscow for further development that resulted in building Vostok missiles and orbiting Sputnik a few years later. At the same time, Malenkov followed Stalin's orders of building several space centers, such as Kapustin Yar near the Volga river and Khrunichev missile center in Moscow.

Det er i sig selv nok til at give enhver præsident i USA både koldsved og tynd mave - samtidig.

Det må man have vidst i Washington - på rette steder. Det er først omkring tidspunktet for valgkampagnen, hvor de store partiers kandidater er udpeget, at Krustjov bliver 1. sekretær i Kommunistpartiet, altså på ca. samme tidspunkt i valgkampcyklus'en som denne gang. Altså: Dengang, som nu var man i en vanvittig ustabil situation. Hvor meget man har kendt til Krustjov dengang véd jeg ikke; men der er ballade og Krustjov viser sig også senere at være mildest talt grænsende til det utilregnelige (sammenlign ikke Trump med Putin - det er helt forskellige personlighedstyper om end åndsevnerne er på samme lave niveau - Krustjov er en bedre model).

Eisenhower er bestemt ikke interesseret i en "orientering" (ligesom Hillary næppe er det i dag - hun ved, hvad hun skal vide i forvejen - en ting er den dame ikke: Naiv). Problemet var modkandidaten Adlei Stevenson, et tilsvarende nul.

On June 2, 1949, Stevenson privately gave a sworn deposition as a character witness for Alger Hiss, a former State Department official who was later found to be a spy for the Soviet Union. Stevenson had infrequently worked with Hiss, first in the legal division of the AAA in 1933, and then in 1945, 1946, and 1947 on various United Nations projects, but he was not a close friend or associate of him. In the deposition, Stevenson testified that the reputation of Hiss for integrity, loyalty, and veracity was "good."[40] In 1950 Hiss was found guilty of perjury on the spying charges. Stevenson's deposition, according to his biographer Porter McKeever, would later be used in the 1952 presidential campaign by Senators Joseph McCarthy and Richard Nixon to "inflame public opinion and attack Adlai as 'soft on communism'."

Der var med andre ord al mulig grund til at mistro Adlei Stevenson, som der er grund til at mistro Donald Trump! Manden er potentielt splintrende farlig for USA's sikkerhed - at det så også er Europas, det er nok lidt underordnet i sig selv set fra et amerikansk synspunkt. Det er ikke bare for at være perfid, at Hillary slår de toner an. Stevenson bliver så ambassadør til FN - så er han bragt af vejen; med den viden han måtte være blevet til del.

Hvordan er Danmark så rodet ind i dette? Temmelig meget endda!
På samme tidspunkt 30. september 1953 er Hans Hedtoft ny statsminister (læg mærke til at det Grønlandsskib, der sank med mand og mus hed "Hans Hedtoft", så der er i hvert fald en forbindelse til Grønland allerede dér).
Grønland er interessant og prioriteret fra amerikansk side, fordi man fra Thule kan nå i hvert fald noget af Rusland med den skrækkelige B-47. Det kunne man ellers ikke!
Samtidig er man i panik i København omkring det amerikanske ønske om stationering af bombere i Danmark.

Sagen er, at USA på ingen på er klar til en atomkrig med Rusland. Som beskrevet andetsteds, så viser forsøgene med B-29 og lufttankning, at den "Mickey Mouse" løsning man undersøgte under ingen omstændigheder ville være brugbar operativt. Situationen bliver vel først egentlig stabiliseret med ibrugtagningen af B-52H versionen (er alle bygget i 1962) - i 1953 er man for alvor på hælene i en stærkt ustabil situation - her er Danmark og Grønland så afgjort en central del af løsningen.

Hvad man gør med Trump ved jeg ikke; men så meget har han fået at vide, at i den første debat med Hillary her i sidste uge, så er det klart på hans udtalelser omkring Nato - og her vaklede han ikke, som han plejer, når han skal lyve sig fra noget senere. Det han slog på var de asiatiske allierede - og det er mildest talt også en pose blandede bolsjer - slet ikke som Nato, hvor der trods alt er en rimelig organisation. Han ævlede heller ikke så meget om at Nato-allierede skulle betale. Man har haft fat i ham - og som den kujon, han er, så ved han godt, at der kan ske ham noget meget pinligt (og ikke mindst pinagtigt og smertefuldt), hvis han spiller kong Gulerod med USA's sikkerhed. Derfor kan han ikke lægge sine planer frem: Han HAR ikke nogen planer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum