Hjorten

Go down

Hjorten

Indlæg by Thomas on Man okt 26, 2015 3:58 pm

Hvorfor skulle SF, Enh. og Alternativet have andet end flade øretæver?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26066
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Danmark kommer op på 2% inden 10 år

Indlæg by Thomas on Tors mar 02, 2017 7:22 pm

Nu har jeg det kun i overskriftsform fra Berlingske.

Claus Hjort Frederiksen sagde til CNN - stik mod meldingerne herhjemme - at det er regeringens mål at øge forsvarsbudgettet til to procent af BNP inden for ti år, svarende til ca. 20 mia. kr. DF og K klapper i hænderne, mens S har »meget, meget, meget, meget, meget, meget svært« ved at se det ske.

Begge dele kalder på forbehold.

At S ikke kan se, det overrasker ikke nogen.

Der, hvor jeg stiller spørgsmål bliver:


 1. Hvem kommer til at betale?
  Som udstedelsen af statsobligationer ser ud i de sidste 2 måneder, så bliver det Putin! At kradse 4 milliarder ind på to måneder - det er godt skuldret.
 2. Det kunne jo også være, at amerikanerne skulle til at betale husleje på Grønland og Island. Så bestemmer amerikanerne jo selv, hvor hurtigt, det kommer til at gå.
 3. Skolelærerne har jo ikke lavet andet end ulykker, vi klarer os snildt med halvdelen. 30.000 skolelærere á 1/3 mio. mindre hvert år = 1/3 *30 mia. årligt = 10 mia. - om året. Så er pengene ved at være der.
 4. Hvordan regner han egentlig et APM søtransport-monopol i Østersøen? Der skulle være rationaliseringer og vækst i den sammenhæng. Nu er der noget, der tyder på, at det er man i færd med at geare om til, når jeg ser på hvad man foretager sig.
 5. Svenskerne kommer også til at betale noget. Vi kan nok godt få smidt nogle kriminelle op nord på i Sverrig (dér lægger man ikke mærke til dem).
 6. Hvordan stiller Hjorten det regnskab op? Hvad regner han med i forsvarsudgifter? Hvordan regner han f.eks. en eventuel eksport af Huitfeldt-klasse? Kommer der til at være Condor-fly og fælles europæiske transport-fly på danske hænder. Det koster jo også noget i vedligehold.
  Med Hjorten skal man altid - som med andre politikere - altid regne med, at han ikke fortæller hele sandheden - sådan lige med det samme.
 7. Hvem betaler? Tja... negativ rente på pensionsopsparingen er jo en form for skat! Der ligger 200 mia. i Nationalbanken og keder sig. Flextumperne er jo så smaaaarte! De vil ikke betale skat - det kommer de nu til alligevel. Om man hapser det ved de forrentes langt ringere end "normalt" eller ved opkrævning ved udbetaling - det kan sådan set være ét fedt. En 10 årig statsobligation skulle ligge med en kupon på 6-8%, hvis vi regner med en produktivitetsstigning på 1½% årligt plus ½% inflation. Nu ligger der jo en del lange stat på 4½% 2039 (128 mia.). De skal jo konverteres på et tidspunkt. Om man betaler på den ene eller den anden måde (specielt svenskere) - det er sådan set ligegyldigt. Der er jo ikke nogen Danske Stat i udlandet (snoldede 12 mia.). Pensionskasserne kan jo ikke blive ved med at opbygge formue, når man nu skal til at udbetale mere end man får ind: Altså skal formuen sælges - det vil naturligvis trykke kursen på deres obligationer. Vi ser hvordan lange stat konverteres til endnu længere stat - uden kupon.


Men ja, det åbner flere spørgsmål end det besvarer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26066
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Mattis citerer "Hjorten"!

Indlæg by Thomas on Ons jun 28, 2017 8:01 pm

I talen 28/6 i Tyskland med Ursula von der Leyen
16:50

Hjorten sagde vi vil møde aggressionen med: skrev:Determination, deterrence and purpose.

At han så ikke helt kan huske, hvad Frederiksen hedder - eller har problemer med at udtale p.gr.a. en svag lesben - det får så være:

1) Noget tyder på, at det var rigtigt set, at gøre "Hjorten" til forsvarsminister. Mattis og han er lidt samme type, som ikke har megen tålmodighed med svagpissere. Det er nok så meget værd, at man har den adgang til magten i Washington. Trump kan snakke, som han vil - noget skal journalisterne have at skrive om. Men det, at citatet kommer overfor tyskerne, det overraskede mig noget.

2) Det tyder på, at Danmark bag kulisserne har mere indflydelse end man skulle tro! Mattis har i hvert fald hørt så meget efter, at han kan komme med en form for citat. "Hjorten" er om ikke andet manden til at slås budgetkampen, som erfaren talgymnast.
Der har før været antydninger: Philip Breedlove roste kritisk Danmark, som "totally dependable, totally competent; but without the mass required". Mattis har udtalt til den norske forsvarsminister Söreide, at det eneste, der var galt med nordmændene var, at der var for få af dem.

3) Man er formentlig mere end klar over, at Putins parasitter sidder i Forsvarsudvalget og de vil i forligsforhandlingerne få "et tilbud, de ikke kan afslå!"
Trump og Merkel skal Løkke nok tage sig af - det er et helt almindeligt sogneråd! Ikke normalt; men almindeligt!
Danmark kommer til at bruge flere penge på forsvaret; men det kommer ikke Danmark til skade!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26066
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Hjorten

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum