Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Det var DERFOR Ukraine skiftede generalen ud!

Go down

Det var DERFOR Ukraine skiftede generalen ud! Empty Det var DERFOR Ukraine skiftede generalen ud!

Indlæg af Thomas Søn Mar 24, 2024 1:50 pm

Det er der ikke noget mærkeligt i!!

Sådan er det altid i en længere varende krig:
 1. Man har altid en stab, der forbereder det næste strategiske skift. Den næste kampagne. At tro at fjenden bare lader sig slå ihjel og ikke prøver noget andet - det er optimistisk og naivt - og rigtigt farligt. Problemet er at alle omstillinger tager tid!
 2. De våben og den organisation, man havde da krigen startede er ikke de samme. Det er taktikkerne heller ikke.
  Jeg har nævnt eksemplet med Centurion kampvognen: Det var den man "skulle have haft" fra begyndelsen. Ja tak, men den vogn er bygget på baggrund af de smertefulde erfaringer, man indhøster løbende i krigens forløb.
 3. Ukraine gør det rigtige: Det er de tvunget til.
 4. Der er en stigende gradient i kvaliteten af Ukraines våben. Det modsatte er tilfældet med russerne - de kører statig flere mislykkede antikviteter frem. Med stadig flere vestlige våben, så bliver produktionen af 155 mm granater kritisk - sådan er det i enhver krig. Men den afgørende ændring er de længere rækkende artillerisystemer og taktikker. De kanoner skal danse ude af rækkevidde af fjendens våben af tilsvarende kaliber. Man skal bruge droner og ikke framskudte observatører til korrektion af ilden.
 5. Det samme gælder luftforsvaret: Der er sådan set ikke noget i vejen med de luftværnsmissiler, man har; men de er IKKE HELE løsningen.
  Her kommer F-16 ind: Det bliver ikke ret mange af dem; men bare det er NOK.
 6. Politisk gør Zelensky også det rigtige, nemlig skifter løbende hovedvægten af allierede til Europæerne: Nu skal man have sat deres fabrikker i sving. Pengene er i Europa. En ting er det løbende afkast af de indefrosne midler; men nok så væsentligt er anbringelsen af disse midler i investeringer.
  Det kan godt være, at de 2-300 mia. € alle skal i meget lange statsobligationer - med et ynkeligt afkast - hermed mener jeg afkast renset for inflatiion. En inflation, der ikke kommer i nævneværdigt omfang. Det hele er et spørgmål om omstillinger og hastigheden af disse omstillinger. Vi kan jo se, der ikke er nogen fremtid i at være skolelærer og banksvin - at de så aldrig skulle have haft en eksistens til at begynde med: Det er noget andet! Men det havde de! Men det nytter ikke at græde over spildt mælk. Gå aldrig tilbage til en fuser.
  Omstillingen til andre former for erhverv er kan ske for de investeringsmidler, der søger et bedre afkast. Det kan de også godt få, specielt fordi der skal investeres offentligt og der skal produceres med baggrund i faste regeringsbesluttede ordrer.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34046
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum