Lars Rohdes tale til RKR
3 deltagere
Side 1 af 1
Lars Rohdes tale til RKR
Jeg vil starte med at glæde mig over, at I har lagt jeres årsmøde 2. oktober i stedet for 26. september, som det var tilfældet sidste år. Fra årsdagen for freden i Lund 26. september 1679 hvor Skåne, Halland og Blekinge blev endeligt afstået til Sverige, til årsdagen for folkeafstemningen 2.oktober 1972, hvor et flertal af danskerne stemte ja til Danmarks optagelse i EF. Det må siges at være et skifte, der lægger op til at se fremad og være positiv.
Nu véd Rohde udmærket godt, hvad han siger: Så dér fik Nordea den!
Set fra Nationalbankens synspunkt har loven om løbetidsforlængelse levet op til sit formål. Der er opnået en robust håndtering af realkreditinstitutternes refinansieringsrisiko – også i en afviklingssituation. Det var nogle halerisici med meget lille sandsynlighed, men med meget store konsekvenser, hvis de skulle materialisere sig.
.....– også i en afviklingssituation.
Forstod I den i BRF!
.....halerisici.....
Dvs. Danske Bank skal have kniven.
Det er for mig at se en helt uforståelig tankegang, at to så forskellige forretningsmodeller skulle underlægges præcis den samme regulering. Hvis et realkreditinstitut vil have de samme muligheder som et pengeinstitut, så må det få en pengeinstitutlicens.
Dvs. Nykredit Bank og BRF-bank skal slagtes!
Det er en del af en sund og velfungerende finansiel sektor, at låntagerne afsøger markedet, og at det for nogle resulterer i, at de flytter deres udlån til et andet institut.
Det vil betyde, at de gode udlån tager deres gode tøj og går.
Dvs. kombinationen af variabel rente og afdragsfrihed skal fjernes.Nationalbanken anbefaler derfor, at der som supplement til tilsynsdiamanten gennemføres lovgivning om nedsættelse af lånegrænsen for afdragsfrie lån – som andel af boligens værdi på belåningstidspunktet. Prisstigningstaksten i boligpriserne kan blive lidt mindre i en periode, men effekten vil være begrænset. Nedsættelsen bør gælde for afdragsfrie lån, der ligger til sikkerhed for udstedelse af SDO, SDRO og RO frapenge- og realkreditinstitutter.
....hvorfor skulle de tage særlige hensyn til en marginal lille spiller mod nord, som ikke engang ønsker at blive en del af det store fællesskab? De vil helt sikkert ikke have onde hensigter, men næppe heller være tynget voldsomt, hvis gevinster inden for fællesskabet koster lidt uden for fællesskabet.
ECB vil skulle medvirke til at finde fornuftige løsninger for dansk realkredit og vil sammen med de medarbejdere fra Århusgade, som I allerede kender, skulle deltage i tilsynsbesøg.
I har ikke noget valg - skvadderpander!
For konkurrencedygtige finansielle virksomheder med hjemsted i Danmark øger det vækstmulighederne, fordi bankunionen sikrer lige konkurrencevilkår.
Dér var referencen til Vestager - og kniven til Nordea!
Han gør ikke som Bernstein: Gemmer det væsentlige til han er halvt ude af døren.
Men det glæder mig, at han vil gå i flæsket yderligere på de svenske banksvin.
Thomas- Antal indlæg : 34594
Join date : 27/10/08
Sv: Lars Rohdes tale til RKR
Det er fuldstændig ligegyldigt hvad Rhode/Nationalbanken mener der er brug for af lovgivning ud over Tilsynsdiamanten, han er isoleret og ignoreret hvad det angår.
Sune- Antal indlæg : 114
Join date : 07/08/11
Sv: Lars Rohdes tale til RKR
Det er lidt komisk. Jo mere han tordner mod flextumberne, jo mere bliver han din ven. Men samtidig bliver han mere og mere marginaliseret rent politisk.
Sune- Antal indlæg : 114
Join date : 07/08/11
Sv: Lars Rohdes tale til RKR
http://www.nationalbanken.dk/da/presse/documents/2014/10/lro%20tale%20rkr%20021014.pdf
Han er simpelthen så skarp - jeg er fan
Mvh
Cirb
Han er simpelthen så skarp - jeg er fan
Mvh
Cirb
_________________
Sapere Aude
Cirb- Antal indlæg : 2353
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Aarhus
Sv: Lars Rohdes tale til RKR
Ser vi på renteforskellen i indlånsrenten: ECB -0,2% og Nationalbanken -0,05% så er der ikke noget indlånsrentemotiv for investorerne til at gå i EUR.Cirb skrev:http://www.nationalbanken.dk/da/presse/documents/2014/10/lro%20tale%20rkr%20021014.pdf
Han er simpelthen så skarp - jeg er fan
Mvh
Cirb
Der er derimod et betydeligt motiv til at gå i USD, som stiger p.t. med ca. 10% p.a. Lad mig sige det sådan: Jeg tvivler på, at likviditetsflugten over i USD er noget, der generer centralbankerne voldsomt. Tilsvarende er Riksbanken næppe særlig irriteret over den lave - og ganske svagt faldende - kurs på SEK: På én eller anden måde skal prisen på aktier og obligationer jo falde.
Med andre ord skal renten op for investorerne.
Man er så nok heller ikke voldsomt sørgende over, at bankernes adgang til billig likviditet bliver noget, man fra ECB har hånd i hanke med. Indregner man en valutagevinst, så kommer man frem til en indlånsrente, der er højere end udlånsrenten til - og i sidste ende - fra bankerne.
Som det ser ud i øjeblikket, så er der ikke noget noget, det tyder på, at der bliver mangel på amerikanske statsobligationer - FED er slet ikke begyndt på at sælge obligationer. Det drejer sig for FED om at holde sig på punktet, hvor der ikke er nogen rentestigning. Begynder kurserne at stige for kraftigt, kan et salgsprogram iværksættes uden større problemer.
Man skal så også være opmærksom på, at FED obligationsopkøb rent faktisk har begrænset den samlede globale pengemængde. At uforrentede USD ligger og fiser den af i FED - det kan man gøre så længe det skal være. Nu er det ikke i den store sammenhæng voldsomt mange penge 100 mia. USD er efter danske forhold noget med 10 mia. DKK og holder vi det op mod det samlede bank- og realkreditudlån på 4-5.000 mia., så taler vi skillemønt.
Der er derimod en anden faktor, der har noget større betydning, nemlig den at resten af verdens valutaer er faldet mellem 10% og 30% - dvs. omsat til USD er den samlede pengemængde i verden faldet mærkbart. Folk må da gerne benytte deres lokale matadorpenge; men det kommer der altså ikke flere USD ud af. Det betyder som sådan ved en konstant produktion, at der er prisstigninger. Det er dog en noget primitiv betragtning, fordi produktionen er faldet, fordi på et tidspunkt er det altså ikke nogen god idé at forære sagerne væk - specielt ikke, når egne omkostninger til import stiger. Så det holder de nok op med hen ad vejen.
Så længe FED sidder og kontrollerer den samlede pengemængde i verden med små håndbevægelser, så kan man løbende tilpasse ret præcist.
Jeg mener, det var Otto Klempere (jeg kan huske forkert), der var kendt for at dirigere med meget små bevægelser. Det fik så en musiker til at spille smart - frem for instrument - og tage en kikkert med. Da Otto Klempere blev forstyrret af demonstrationen skrev han noget med småt på partituret, rev det af og vendte det mod kikkerten. Der stod: "De er fyret!"
Når man så betænker at de varer, som USA eksporterer holder prisen i USD og man samtidig importerer til faldende priser, så sker der naturligvis en global omfordeling - til fordel for USA. Man er så i den situation, at for Europas vedkommende så går de forskellige bevægelse stort set lige op.
For bankerne betyder det, at nok kan de låne billigt for at opveje tabet af likviditet fra investorerne; men det betyder også, at væsentlige kreditter formidles uden om banksystemet. Bankernes funktion som kreditformidlere afvikles helt enkelt.
Nu lader det så til, at man fra regeringens side gennem en fremrykning af beskatningen på visse pensionsordninger er blevet træt af, at investorerne i pensionskasserne anbringer deres af staten lånte penge uden at få et afkast. Det vil så - hen ad vejen - betyde, at statsgælden falder - og dermed den cirkulerende obligationsmængde.
Thomas- Antal indlæg : 34594
Join date : 27/10/08
Lignende emner
» Lars Rohdes tale ved Finansrådets årsmøde.
» Rohdes tale til realkreditforeningen.
» Rohde:
» Rohdes tale til lokalbankerne.
» Rohdes tale til lokalbankerne.
» Rohdes tale til realkreditforeningen.
» Rohde:
» Rohdes tale til lokalbankerne.
» Rohdes tale til lokalbankerne.
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum