Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

USA ramt af held!

Go down

USA ramt af held! Empty USA ramt af held!

Indlæg af Thomas Man Jun 23, 2014 4:11 am

Der er noget, der undrer mig en del:

Når en eller anden propagandastat kører sit hysteri op i højere omdrejninger med direkte eller indirekte trusler, så kommer der lige en diskret - og den er sgu diskret - magt demonstration fra USA.

F.eks. Når Kina hylende og skrigende truer med at overvælde de amerikanske hangarskibe med deres blotte antal - ja, så kommer der en lille start - og nok så meget landing - af en ubemandet drone som svar på truslen. Sådan lidt: "...... jah.... det har vi faktisk tænkt på!....."

Når Putin går amok i Ukraine..... så kommer der en ret stor øvelse i de baltiske lande..... (læg mærke til at Finland deltager).... en masse små lande, der lige pludselig får råd til rimelig moderne udstyr....: Sådan lidt: "...... jah.... det har vi faktisk tænkt på!....."

Når russerne vil afbryde gassen til Europa, så viser forsøgene på fracking sig faktisk af være ganske fremskredne....
Sådan lidt: "...... jah.... det har vi faktisk tænkt på!....."

Det er egentlig meget smart: Når modstanderen har brugt alle sine penge - godt og vel - på gårsdagens teknologi, så er der lige pludselig programmer og nye våbensystemer, der efter en plaget udviklingshistorie rent faktisk viser sig at virke.

For mig kom afsløringen af teknikken med V-22 Osprey, et program, som havde en stærkt problematisk udvikling:

1) Første flyvning i 1989.
2) Den første seriemæssige fremstillede blev leveret i 1999.
3) De begynder vel først egentlig at virke i 2010.

I 20 år har de bare trukket tiden ud - med tilhørende avisskandaler.

Man løser da først problemer, når de er aktuelle - ikke at man ikke har tænkt på dem - selvfølgelig har man da det; men hvorfor bruge penge, sålænge den løsning, man allerede har virker ganske udmærket. Det er faktisk først nu, at Sea Knight (leveret fra 1964 og frem) efter 50 års tjeneste er ved at glide helt ud af brug.

Man forcerer da ikke den tekniske udvikling, når det man har virker ganske udmærket. Men ved første tegn på, at varylerne ikke kan holde sig på den anviste måtte, så knalder den nye teknologi ud af fabrikkerne med fuld styrke.

Det er også derfor jeg tror, at man kommer til en mindelig ordning med F-35, så vi får - måske det dobbelte antal leveret til samme pris.
Hvorfor i alverden slås med nødderne på deres præmisser?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum