Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Finansiering af udlejningsejendomme.

Go down

Finansiering af udlejningsejendomme. Empty Finansiering af udlejningsejendomme.

Indlæg af Thomas Søn Jun 02, 2013 1:12 am

Der lader til at være en ny taktik fra pensionskasser og visse bankers side.

I stedet for at overtage ejendommene i alm. fri handel, så anlægger pensionskassen en anden betragtning.

Man vurderer ejendommene efter, hvad de er værd - og hvilket afkast man kan få/skal have på en investering af den størrelse.

Der efter går man ind og finansierer bankerne - allerinderst. Bankerne slipper af med likviditetsbyrden; men hænger stadig på gælden - udover pantet til pensionskassen. Når banken så bliver opløst og ikke kan betale for pensionskasselånet, så overtager pensionskassen ejendommen.

Vi har set metoden i to tilfælde: Faaborg Sparekasse og Østjysk Bank.

Der vil ske det, at - såfremt pensionskassen har regnet rigtigt - så vil ydelsen til pensionskassen tage al husleje udover nødtørftig almindelig vedligehold - det vil pensionskassen kunne skride ind overfor, for man må ikke ødelægge pantets værdi.
Hvis ejeren - dvs. én eller flere banker kræver for høj en husleje, så vil der komme fraflytninger eller andet udlejningsbesvær. Men pensionskassen skal stadig betales - ellers overtages pantet uden videre.

Hermed ligger bankerne med det yderste pant, som kun koster dem yderligere penge i funding; mens der intet kommer ind fra ejendommen.

Vi har siden nytår set et rimeligt jævnt fald i indskudsbeviser i Nationalbanken. Ca. 50 mia. hvor meget, der kan henføres til denne praksis er vanskelig at sige. Der er ikke meget i Finansiel Stabilitet - kun ca. 3 mia.
Spørgsmålet er om de kører via nogle af bankernes "parkeringshuse"?
Altså om kridte er løbet tør for platugler og er nød til at sælge til en platugle, der så får finansieret via en pensionskasse, så kreditforeningslånet - ved tilbagesalg - ligger ovenpå pensionskasselånet?
Jeg ved det ikke.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum