Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Nordeas boligøkonom om statistikker

2 deltagere

Go down

Nordeas boligøkonom om statistikker Empty Nordeas boligøkonom om statistikker

Indlæg af Smedegade Ons Jan 09, 2013 8:31 pm

Boligpriserne falder … nej de stiger … nej de?

http://bolignyheder.boligsiden.dk/2013/01/boligprisstatistikkerne-er-ofte-uenige-med-hinanden-hvad-skal-man-tro-pa/

Hvad siger du Thomas - er det ikke sådan at Realkreditrådets statistik er svær at manipulere med - men da den kun indeholder finansierede handler viser den ikke hele billedet?

Smedegade

Antal indlæg : 84
Join date : 25/10/08

Tilbage til toppen Go down

Nordeas boligøkonom om statistikker Empty Sv: Nordeas boligøkonom om statistikker

Indlæg af Thomas Tors Jan 10, 2013 2:20 am

Smedegade skrev:Boligpriserne falder … nej de stiger … nej de?

http://bolignyheder.boligsiden.dk/2013/01/boligprisstatistikkerne-er-ofte-uenige-med-hinanden-hvad-skal-man-tro-pa/

Hvad siger du Thomas - er det ikke sådan at Realkreditrådets statistik er svær at manipulere med - men da den kun indeholder finansierede handler viser den ikke hele billedet?

NÅ! Nu vil Du have mig til at sige HVOR de har svindlet???

Undersøgelse

Altså, det er ikke periodiseringsfejl - hvilket vi også kan se af at DST tager oktober med - det er det første sted regnegutterne i ECB kikker. Specielt med alle de rettelser, der har været. Det er også en omstændelig proces på ejendomsniveau.

DST er fuppet på ejerlejligheder i Hovedstaden - dels er det nemt - det drejer sig kun om at fiske et par ejendomme ud af "parkeringsjunglen", som man i første omgang ikke medtog i ejendomme brugt i prisberegningen. Det er få ejendomme, hvor man altid kan snakke sig ud af klassificeringerne.

Nu kikker EU kun på parcelhusene og ejerlejlighederne - og (Hovedstaden og Sjælland), så resten gider DST ikke gøre noget ved, dels kikker ingen efter, dels betyder de ikke noget i volumen.

RKR svindler derimod på sommerhusene, hvor de har nogle grimme overbelåninger; men det betyder ikke så meget, fordi de 70% af ejendomsværdien er ikke noget, der kan ses, når man regner loan/value - så der kan man pumpe priserne op. Når man skal vildlede "investorerne". Dernæst fupper man på parcelhusene i Jylland. Der må være mange lavt forgældede, som ingen kikker efter.

Sagen er at der er "fikset" dér, hvor der skal "fikses". Samtidig ikke mere end man kan gøre eksplicit rede for det i fodnoter. Ejerlejligheder i København - der finder du hurtigt nogle hundrede ejerlejligheder i platugleejendomme, som kan skubbes frem og tilbage mellem ejerboliger og udlejningsejendomme uden helt at kvase troværdigheden - hvis man blot gør eksplicit opmærksom på, hvad man gør.
Regnedrengene er jo også klar over, at når man kommer med en lettere anløben sag som realkreditten, så fremstiller man ikke sagen VÆRRE end den er (skønt det kunne være begavet - jeg kunne finde på det af troværdighedshensyn. Finder "man" først fejl, der taler IMOD ens argument, så slappes mistænksomheden af).
Men når man påstår, at joooo, priserne viger 0,1%.... Så tager en garvet rotte og siger: "Nå - så er det nok 1/4%"; men da det ikke flytter nogen konklusion, så vil det - tiden til rådighed også taget i betragtning - så køber vi for pålydende uden alt for stor risiko.

RKR HAR ikke nogen troværdighed at miste.

Men generelt er der fup i tallene; men ikke mere end forventeligt.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 34231
Join date : 27/10/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum