Økonomidebatten.dk
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Afdragsfri lån i RD bliver dyrere

Go down

Afdragsfri lån i RD bliver dyrere Empty Afdragsfri lån i RD bliver dyrere

Indlæg af Plyds Fre Feb 24, 2012 7:04 pm

Spin i lange baner i bl.a. børsen og Berlingske tidende. Vi tage Børsen:

http://finans.borsen.dk/artikel/1/226391/afdragsfrie_laan_bliver_dyrere_i_realkredit_danmark.html

Realkredit Danmark hæver prisen for afdragsfrie lån. Det sker ifølge realkreditinstituttet som en konsekvens af, at prisen for at producere et afdragsfrit lån er stærkt stigende.

Rendyrket spin, og i øvrigt det rene vrøvl. Hvad skulle gøre det dyrere at "producere" et afdragsfrit lån i forhold til dels andre lån og dels før hen? Dårlig undskyldning, som skal fjerne fokus fra det reelle problem = tabene er større på denne lånetype.

Carsten Nøddebo, der er adm. direktør i Realkredit Danmark, forklarer prisstigningen med de ændrede tider i finanssektoren.

”Da man åbnede op for afdragsfrihed for knap ti år siden, var merprisen for at producere afdragsfrihed næsten nul. Men nu må vi bare konstatere, at sådan er verden ikke længere. Det er blevet meget dyrere – især for den yderste del af lånet, som ligger oppe mellem 60-80 pct.,” siger Carsten Nøddebo.

Igen spinnes der væk fra det relle problem. Tabene er stigende på kunder med afdragsfri, og med faldende huspriser er sikkerheden for pantet mellem 60 og 80% belåning nu væk. Men det tør man ikke sige direkte, så i stedet spinnes det om til produktionsomkostninger. I virkeligheden handler det om stigende tab på denne låntype.

”Vi prøver at sikre, at der bliver en bedre sammenhæng mellem den omkostninger der er for at producere de enkelte låntyper, og den pris vi tager. Men vi fastholder, at hos os har kunden mulighed for at få afdragsfrihed mellem 60-80 pct., men vi siger så også, at prisen for at producere lånet er højere, og derfor skal vi have en højere betaling for det,” siger Carsten Nøddebo.

Igen vil man ikke tage ordet tab i sin mund.

Det her handler i høj grad også om rettidig omhu i forhold til de udfordringer, vi står over for,” siger Carsten Nøddebo.

Til slut kommer der så en direkte løgn - rettidig omhu - min bare r.. De er 5 år for sent ude, men det tør man jo ikke skrive., og den elendige rapporter tør ikke spørge ind til hvorfor fa...... det først sker nu, hvor hele den del af pantet der ligger mellem 60 og 80% er væk...
Plyds
Plyds

Antal indlæg : 1632
Join date : 13/12/11
Geografisk sted : Ude-over-kanten

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum