Nato-topmødet juli 2018

Go down

Nato-topmødet juli 2018

Indlæg by Thomas on Fre jun 22, 2018 9:41 am

Merkel, Müller og May.

Jeg bliver mere og mere overbevist om, at "man" har det på Trump, at opfører han sig ikke ordentligt, så hiver man kreditten i Deutsche Bank og tværer tabet af på Putin. Det kan gøres på en time.
At Trump så nok ikke er præsident ret meget længere - ikke efter hans immigrationsstunt med at hive småbørn fra deres mødre: Den går ikke i USA.
Naturligvis har man også masser af materiale på Trumps landsforræderi (som man vil lade tilflyde specialanklager Müller, når han har brug for at klippe fingrene af nogle af Trumps kriminelle associerede); men det bruger man diskret.

Det andet er, at moderniseringen af de europæiske landes styrker kræver, at den europæiske våbenindustri (i videst muligt omfang) kommer i sving. Europa vil så sandelig ikke bare passivt betale for den amerikanske oprustning overfor Kina.
I almindelighed er de amerikanske våben udmærkede; men de er i deres kategori 1. generation. Der er ikke nogen grund til at købe Tomahawk, når man for de samme penge kan få en Storm Shadow - for nu at tage et eksempel.

At Putin så forsøger at vælte den europæiske økonomi - det er bare torskedumt. Europa skal have meget billigere energi og den amerikanske olieindustris barnagtige monopoliseringsforsøg er bare det: Barnagtige! Det er altså noget, vi har set før!

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Divisionshovedkvarter.

Indlæg by Thomas on Søn jul 08, 2018 5:02 am

Claus Hjort Frederiksen har pakket tasken.

Danmark vil give 100 millioner kroner årligt frem til 2024 til træning af sikkerhedsstyrker i Afghanistan, lede et nyt hovedkvarter i Riga, sende fire F-16-fly til Baltikum samt yde støtte til cyberkapacitet.

- Danmark skal som ledende nation stå for at opbygge et divisionshovedkvarter i Letland, som dels skal fortsætte træningen af de baltiske brigader, som vi har gjort hidtil.

De hidtidige intiativer har sådan set været udmærkede; men har været indrettet på at blokere for et statskup som det russerne lavede på Krim og i Ukraine.

Der skal en smule facon på. Det kræver så et divisionelt hovedkvarter, der kan få sørget for at transport, sanitet osv. ikke er den rene improvisation hver gang. Alene det, at efterretningstjenesten nok råder over ganske udmærkede kilder - det skal altså stykkes sammen, så det ikke bare er løse rygter, man baserer sine handlinger på.
Man skal også kunne modtage forstærkninger, som rent faktisk kan bruge i kamp.

Det er så Danmark, der træder i karakter ud fra den betragtning, at vi er de eneste, der kan holde sammen på den underlige blanding af sammenbragte børn. Østersøen skal kunne holdes, fordi det er baglandet, hvor transport mm. skal foregå. Der er ikke nogen fidus ved have sine tropper og depoter liggende lige under snuden på fjenden - de bliver bare ødelagt.

Den flight F-16 til Baltikum er jo heller ikke det store problem. Man kan argumentere for, at Taifun er lidt overdrevet. Taifun skal ligge længere tilbage, så man kan udnytte dens evne til supercruise. Som britisk jagerfly, har den ikke problemer med at komme til vejrs i en fart.
Jeg har også set, at man har uddannet teknikere på ufaglært niveau, så de ikke behøver bruge de faglærte værkstedsfolk.
Så medbringer man næppe mere end 4 F-16, fordi der er ikke behov for så mange reservefly.

Det absurde i et beredskab er, at der er ikke mange flyvetimer i den aktivitet. De sidder jo bare i beredskab og laver: Ingenting. Der masser, der gennem tiderne har taget deres civile certifikat ved at læse på vagterne. Der sker nemlig hovedsagligt: Ingenting.

Det siger først og fremmest: Dette er ikke noget, der uden videre går i sig selv igen.
Det her er planlægning for de næste 20 år.
Det er ikke noget, man har kunnet rykke ud med til offentligheden så længe man havde de aktive landsforrædere i Dansk Folkeparti siddende i Forsvarsudvalget. Problemet med Dansk Folkeparti er ikke at de er landsforrædere; men at de er så dårlige til det: Man kunne ikke være sikker på, at de beskeder, man ville have videre til russerne kom frem!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Stoltenberg, Tusk og Junker

Indlæg by Thomas on Tirs jul 10, 2018 6:09 pm

Undertegner en fælles erklæring.

 • Militær mobilitet i Europa.
 • Samarbejde om cyber-truslen.


Tusk stikker så en finger i øjet på Trump.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Stoltenberg omtaler

Indlæg by Thomas on Tirs jul 10, 2018 9:08 pm

Højere prioritet til militære transportfly.

Det siger sig selv.

Taktiske transportfly er nemlig turboprop og de har det bedst omkring 20.000' hvor jet passagerfly ligger typisk i noget, der ligner den dobbelte højde.

Dermed er det begrænset, hvor megen konflikt der er med den normale passagertrafik. Det er så en af de gratis indrømmelser.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Russisk atomdreven ubåd

Indlæg by Thomas on Tors jul 12, 2018 1:42 pm

Gennem danske farvande.

Det var at forvente.

Det var en af dem, der sejlede ud for nogle måneder siden.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Løkke tager det roligt

Indlæg by Thomas on Tors jul 12, 2018 2:00 pm

Ren retorik

Men det ændrer ikke på udfaldet, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

- Der er ingen tvivl om, at det amerikanske synspunkt er, at alle burde levere på denne Wales-målsætning med det samme, men det kommer ikke til at ske, siger statsministeren.

- Det afgørende er, at vi er på rette vej, at vi har knækket kurven, og at alle betaler mere, siger han.

Selv om Trump er udfarende på Twitter, har det samme ikke været tilfældet under mødet med Nato-landene, lyder det.

- Vi havde en udmærket middagsdrøftelse i går med en god og rolig atmosfære. Så har jeg godt set de her tweets, men det betragter jeg mere som noget til det hjemlige publikum, siger Lars Løkke.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trump personligt er

Indlæg by Thomas on Tors jul 12, 2018 8:26 pm

alt, alt for sårbar.

Donald Trump har ellers langet hårdt ud efter Nato-landene og krævet, at de skal bruge to procent med det samme på forsvarsbudgettet samt fire procent på sigt.

Men ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen bliver det ikke en realitet.

- Midt i al det her må man ikke glemme, hvorfor vi er her, siger Lars Løkke.

- Det er ikke for at tilgodese amerikansk indenrigspolitik.

Problemet er jo også, at der ikke er ordrer til den amerikanske våbenindustri - ikke direkte.

Men meget typisk falder skiderikken til patten, så snart hans misligholdte kreditter bliver nævnt.

Det er måske ikke tilfældigt, at Bill Browder har politianmeldt Danske Bank i forbindelse med Magnitski tyverierne. Kan man forestille sig nogen form for kriminalitet som politiet ikke vil hjælpe Danske Bank med? Nej, vel?

Nu skal politiet IGEN lukke øjnene fast i!

»Jeg kan bekræfte, at vi i går aftes indgav en politianmeldelse af grov uagtomhed og hvidvaskning vedrørende mere end 8 mia. dollars (53 mia. kr.), som har flydt igennem Danske Banks filial i Estland. Vi beder de danske myndigheder undersøge bankledelsens rolle både i forhold til grov uagtsomhed og hvidvask,« siger Bill Browder til Finans.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvad kommer der ud af dette her?

Indlæg by Thomas on Fre jul 13, 2018 4:56 am

At Trump er en korrupt bølle - det véd alle - og de forholder sig til kendsgerningerne og hælder vand ud af ørerne. De er jo godt klar over, at Trump ikke alene er forudsigeligt uforudsigelig; men direkte utilregnelig.

Junker var nok den mest fornuftige: Han drak sig plakatfuld og vaklede derfra støttet af Macron.

Det, der er mere interessant for os er, at revnerne i olieprisen begynder så småt at vise sig.
Trump og den amerikanske olieindustri havde jo forestillet sig (og i deres vanvittige selvglæde regnet med), at overtage den russiske markedsandel - men til de nugældende priser.
 • Canada er naturligvis ikke tilfreds med at levere olie til USA til 8 USD/brl. og så se de amerikanske olieselskaber sælge den olie videre til 50-70 USD/brl.
  Det gider Canada da ikke! Nu leder de så olien til den canadiske vestkyst, hvor den formentlig vil blive solgt en anelse under WTI. I værste fald noget billigere; men med den fortjeneste, der ligger på olie, så kan det stadig godt svare sig for Canada.
  Det gør jo Trump fuldstændig idiot: Nu vil han have Saudi Arabien til at skrue op for produktionen, så de kan forære USA olien.
  Sauderne skal nok øge produktionen; men det bliver ikke til de foræringspriser, som Trump og Tillerson havde forestillet sig.
  Der er nu ikke nogen grund til at have så forfærdelig ondt af de amerikanske olieselskaber.
 • Lars Løkke tumlede - så vidt jeg kunne se - lidt ubeslutsomt rundt. Løkke havde jo på forhånd bragt sine brikker på plads - sammen med Holland/Belgien.
  Danmark kan jo isoleret set være komplet ligeglad med olieprisen - det er et spørgsmål om vi tjener penge på at handle med olie eller producere olie.
 • Tyskland har så sandelig ikke tænkt sig at betale den afsindige overpris på olie og gas.
  Dels vil man arbejde videre med den grønne omstilling, hvor der er dele af den, der ikke er så tossede endda. Tilsvarende kan en rationalisering af vindmøllerne og flytning ud på lavt vand være en idé, der måske ikke er specielt god; men ikke vanvittigt urentabel. Her er så stadig spørgsmålet: Når vi rent faktisk har negativ rente hvilket afkast skal man få forvente af en investering?
  Billig energi vil være udpræget til gavn for Tyskland - alene det, at man (heldigvis) fik taget livet af en udpint kulindustri - tilsvarende som Thatcher fik gjort det med den britiske.
  Men lavere energipriser er en nøgle for tysk erhvervsliv: Dels sænker det omkostningerne for forbrugerne, dels sænker det omkostningerne for virksomhederne. Det er så ens for alle i EU; men Tyskland har jo siden 2. verdenskrig ikke rystet på hånden og importerer, når det er bedre og billigere. Men alt i alt, så vil det gøre tysk erhvervsliv mere effektiv og rentabelt.
 • Alt Trumps barnagtige skrigeri ignorerer helt elementære økonomiske sammenhænge, så han kan opføre sig som en uopdragen 5 årig uden de store konsekvenser.
  Jeg tror ikke, at Merkel vil anvende "guldvåbnet". Vi ser godt nok vigende guld og kobberpriser; men det er fra et kunstigt højt niveau. Indtil videre er der ikke noget, der tyder på et decideret sammenbrud - en sammensynken? Måske; men nok heller ikke mere.
 • Man har fra Nato's side hidtil omhyggeligt undgået at koble handel og sikkerhed sammen - dvs. indtil Torsken Trump rablede.
 • Det, der er Holland, Belgien og Danmarks interesse mht. Tyskland er, at tyskerne får styr på deres infrastruktur. Det kommer ikke til at ske lige med det første; men alt hjælper.
  Det er så også det, den reelle danske sikkerhedsplanlægning retter sig efter.
  Søtransport er jo at foretrække; men floderne i Europa er ikke sejlbare alt for langt op. Det rammer naturligvis det sydlige Tyskland og den sydlige del af Østeuropa.
  Vejene skal benyttes i de 48 timer inden en egentlig forstærkning kan nå frem. Men ellers er der til den hurtige reaktion nok ikke nogen vej udenom lufttransport.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Status 14/7 2018

Indlæg by Thomas on Lør jul 14, 2018 10:12 pm

Slet ikke noget dårligt møde, set med danske øjne!

 1. Trump var så torskedum at åbne for at kæde sikkerhedspolitikken sammen med handelspolitikken.
 2. Tyskland agter så sandelig ikke at betale for den britiske bankskandale (og den er meget stor).
 3. Amerikanerne får da ikke det Europæiske energimarked forærende! Slet ikke til samme pris som russerne forlanger for deres energi.
 4. Canada er kommet solidt med i Nord-Atlanten. De har forlænget deres tilstedeværelse i Letland med (var det 4?) år.
 5. Danmark forestår en opbygning af et divisionshovedkvarter i Letland. Alle mener: Alt andet end amerikanerne og tyskerne.
  Som jeg har sagt før: Danmark ejer Østersøen.
 6. Danmark har rottet sig sammen med Holland og Belgien og laver en "Specialstyrke Kommando", mandskab og materiel har man jo i forvejen. Der bliver i første omgang nok tale om en kampgruppe af bataljon(+) allerede til næste år. Senere taler vi en brigade.
 7. Danmark vil fortsat give rustningsordrer til sine gode partnere - hvis de er bedst og billigst. Nationalbanken skal nok spille spekulanterne på næsen, så det bliver økonomisk overkommeligt.


Hvad kommer måske til at ske?

 1. Ad 1) Det er jo ikke fordi Trump og Putin ikke læner sig op ad en økonomisk smertefuld gang tæsk fra Deutsche Bank.
 2. Ad 2) Der er kun én vej for Storbritannien: Æde hovenskaben og melde sig ind i EU igen.
 3. Jeg tror faktisk på den tuskhandel (Globemaster for Taifun og Rafale), man har lavet med Qatar. Det vil åbne for leverancer af iransk olie - til rimelige priser - bare for at ærgre Saudi Arabien.
 4. Ad 4) Det spændende bliver om der kommer gang i et vandkraftværk ved Sdr. Strøm - potentialet er stort - meget stort: Det vil afhænge af hvad det kommer til at koste med et HVDC kabel. Canada er storleverandør af strøm til USA.
 5. Det er også lidt spændende om USA opgiver de Dansk Vestindiske Øer. Der er et nu nedlukket raffinaderi på Skt. Croix. På et eller andet tidspunkt kommer der jo gang igen i olieproduktionen i Venezuela.
 6. Jeg begynder faktisk at tro på min lille EU-plan, hvor Danmark, Holland, Belgien og Norge hver får en Absalon-klasse som nødhjælps-/hospitalsskib. Det bliver nok prismæssigt overkommeligt, fordi alt hospitalsudstyret vil komme i containere. Der skal jo alligevel et felthospital pr. brigade til.
 7. jeg tror ikke, man fra dansk side kritikløst vil indkøbe amerikansk materiel til deres priser - der er mere moderne europæisk materiel. Det vil afhænge noget af, hvad Putin ønsker at betale.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nu begynder der at komme facon på diskussionen i Nato!

Indlæg by Thomas on Tors okt 04, 2018 6:32 am

Spørgsmålet er ved at få facon.

Det er ikke et spørgsmål om at bruge flere penge - og vi kommer til at bruge mange flere - men at bruge dem fornuftigt.

Det kommer an på, hvilke opgaver man hver især (og sammen) skal løse. Opgaverne er såmænd store nok; men kræver en målrettet løsning. Vi så, hvordan Mattis marines var totalt hjælpeløse i det arktiske: Man måtte gå tilbage til rekrut træning, fordi de anede ikke, hvordan man kommer op af en våge.

Den anden ting er, at det er komplet vanvittigt at bruge værnepligtige til kampopgaver.

Der er forskellige typer af kontakt med fjenden:

There are eight forms of contact:

 1. visual;
 2. direct;
 3. indirect;
 4. non-hostile;
 5. obstacles;
 6. aircraft;
 7. chemical, biological, radiological, and nuclear (CBRN);
 8. electronic warfare.

The conduct of tactical offensive and defensive tasks most often involves conduct using the visual, direct, and indirect forms.

Det er så en fantasiløs militær opremsning; men pointen er klar nok: Jo flere problemer, man møder jo vanskeligere bliver det, som "Chieftain" forklarer her:


 1. Værnepligtige kan klare ét problem ad gangen - skønt erfaringsmæssigt er den antagelse langt i overkanten af virkeligheden.
 2. Veluddannede tropper klarer to former - hvilket rimelig kompetente hjemmeværnsfolk kan - afhængig af, hvad der er tale om.
 3. Meget veluddannede tropper kan klare 3 problemer på én gang.
 4. Særdeles få kan forholde sig til 4 problemer ad gangen.


Det er så også årsagen til, at man benytter combined arms: Infanteri, rytteri og artilleri. Hver for sig løser de et problem for de andre. Artilleriet holder fjenden nede så de ikke skyder på ens tanks f.eks.

Det er så også forklaringen på, at man skal bruge hjemmeværnsfolk til bevogtning af flyvepladser, fordi de holder kratluskere i bekvem afstand. Det er ikke svært; men hvis man kan holde den bekymring væk fra operationerne - det er ikke helt let, at lande på en mark eller vej med en Hercules; men det kan håndteres af en pilot med nogen øvelse.

Det er derfor, jeg siger, at hvis trænet tager værnepligtige, så kan det gå, hvis opgaven blot er at rasle rundt på Europas motorveje - skønt også her har jeg min alvorlige tvivl. Jeg har set værnepligtige gardere (på vagt) med store problemer med at sjokke blot nogenlunde i formation.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Forklaringen på Lars Løkkes smørrede grin til Trump.

Indlæg by Thomas on Fre okt 26, 2018 5:44 pm

Forklaringen kom på et indlæg i Atlantic Council - fra en nordmand:

Danmark og USA er blevet enige om, at slå halv skade på investeringerne i de Grønlandske lufthavne.
Det ved Norge selvfølgelig alt om, fordi de projekter har ikke en chance for at svare sig driftsøkonomisk.
Set i en sikkerhedspolitisk sammenhæng er der tale om 10 mia. kr. - eller småpenge.

Sagen er, at Sdr. Strøm trænger gevaldigt til en renovering, så landingsbanen på 10.000' kan benyttes i fuld længde. Det er lidt problematisk, fordi der er permafrost under den fjerneste ende - og det glider på et eller andet tidspunkt - det kræver så en fundering, så man kommer dybt nok ned. Det er ikke gratis; men.....¨
Der er så også noget, der tyder på, at situationen på Sdr. Strøm måske ikke helt var så slem, som man ellers har pustet den op til. Langt fra!

Ved Jakobshavn er der 7.000' nord for den nuværende - og det lader til at være klippe det hele. Det skal så jævnes med noget dynamit; men ikke noget videre.

Ved Nuuk, så er der også muligheder; men ikke noget billigt - men billigere end så meget andet.

Det lader så til, at Julianehåb ikke er med i aftalen. Lars Emils gamle kreds: De skal ikke have noget!

Regningen til Danmark bliver så 1-2 milliarder og så skal USA formentlig lave Sdr. Strøm for et lignende beløb: Fundet til de penge.

Det lyder så nogenlunde fornuftigt (også prismæssigt). Der er således alternativer (i tilfælde af dårligt vejr - altid en overvejelse på Grønland) til Sdr. Strøm. 6-7.000' er ikke specielt meget; men hvis man er på den, så kan også Globemaster lande dér.

Det, der er tale om i sammenhængen er, en rimelig løsning - og så kan kineserne gå hjem og vugge. Kineserne har været et udmærket pressionsmiddel overfor amerikanerne. Derfor Mattis sure opstød - han har reelt ikke noget at være utilfreds med!

Det gør så også Danmark til delejere af de væsentlige lufthavne på Grønland, så de skævbenede ikke kan blokere.
Det krævede godt nok at nogle af aberne skulle kanøfles på plads; men der er jo altid på Grønland et eller andet kriminelt på en politiker. Aleqa og Kuupik er tilsyneladende faldet til patten.
Det hele bærer præg af, at disse planer har været aftalt gennem længere tid - og man ikke har ønsket Dansk Folkepartis svage intellekter rodet ind i dette. De kunne jo risikere at have fået en meeeening fra landsforræderne.Det kan lade sig gøre at forlægge fra Sdr. Strøm med F-16 - lige akkurat; men det er ikke noget, at satse på. F-35 har rækkevidden; men så opstår problemet omkring alternativer. Her er det at Jakobshavn kommer ind i billedet. Afstanden fra Sdr. Strøm til Thule er 660 sømil; men fra Ilulissat til Thule er der "kun" 530 sømil.
Sjovt nok angiver Wikipedia F-35's kampradius med internt brændsel (og dermed stealth og tur retur) til 669 sømil (er det måske et tilfælde?) - med Jakobshavn, så er det ikke længere marginalt. F-16 har ca. det halve, hvilket helt klart ikke er nok! De kan forlægge; men ikke andet.

Endnu et "pudsigt" tilfælde: Den Canadiske base Goose Bay på New Foundland ligger også 640 sømil fra Narsarsuaq.Nu må Dansk Folkeparti godt finde de EU-positive grimasser frem, for (tilfældigvis ?) har Stoltenberg og Mogherini fundet nogle kinesiske penge til investering i den Europæiske infrastruktur. Det er så noget, der har et længere perspektiv. Der bliver formentlig tale om ECB-obligationer. på 65 Mia. EUR. Hvilket er småpenge - og det bliver formentlig til en afsindig lav rente. Den kan selvfølgelig godt baisse dem; men så bliver kursen derefter.

Det, der så er sket er, at Trump har fået refinansieret nogle af sine overvurderede ejendomme med saudiske penge - hvilket naturligvis altid er problematisk.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

En lidt svævende analyse.

Indlæg by Thomas on Lør nov 03, 2018 11:15 pm

Skrevet for at skrive noget.

Jeg tror snarere, at det er Murmansk og Archangelsk.

 • Det vil fjerne den isfri arktiske havn. Det betyder, at den russiske flåde ikke har nogen base.
 • Det klemmer livet ud af Rusland med deres fremskudte poster - Rusland har en fantastisk evne til at forbløde gennem deres imperialistiske besættelser - hvorfor ikke hjælpe dem med det?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nato-topmødet juli 2018

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum