Hvad er der sket med Trump?

Go down

Hvad er der sket med Trump?

Indlæg by Thomas on Tirs apr 10, 2018 1:51 am

Indenfor de sidste 14 dage - faktisk siden McMaster gik og smækkede med døren, så det kunne høres, så har der været en helt anden tone overfor Rusland.

Jeg tror - og det må forblive tankespind fra min side, fordi jeg kan ikke se, hvad der foregår inden i hovedet på Trump (min frygt har været, at det var ikke ret meget - i det hele taget). Men:
Jeg tror at attentatet på Skripal og datter af Trump bliver opfattet som en personlig trussel mod ham og hans familie.
I hvert fald nærer Trump en paranoid frygt for at blive forgivet. At blive skudt ned som Kennedy - det er han ikke nervøs for: Præsidentens køretøjer er rimeligt pansrede - jeg lagde mærke til, at Stoltenbergs besøg i Strategic Command skete i disse sorte SUV. Det er nok ikke særlig sandsynligt.
Trump undgår også med omhu at bevæge sig i en menneskemængde.
Forgiftning er noget helt andet:

Han spiser enten på sine egne hoteller eller hamburgere - og drikker Diet Cola. Han er ikke en, der lusker ned i køkkenet efter en bid sent på natten. Trump er så også så realistisk, at der ikke er ret mange han stoler på. Jeg tror heller ikke, at han tager chancer med sine generaler - Kennedy havde et erkendt anstrengt forhold til sine generaler (admiraler). Blokaden af Cuba var pr. definition en krigshandling.

Attentatet på Skripal er bemærkelsesværdigt - og åben for udlægninger. Sagen er jo, at der ikke er nogen rationel grund til at forøve det attentat: Den skade på Rusland, som Skripal har kunnet gøre er gjort!

Vi ser det atter og atter: Det er i Trumps natur - og man ændrer ikke på en 71 årig mand - at langer man ud efter ham personligt, så slår han tilbage 10 gange hårdere. Det er så ikke småttjat, når man har B-52 bombere til sin rådighed.

Vi véd heller ikke ret meget om det attentat - udover, at man har ført et udelukkelsesbevis, hvor der tydeligt er detaljer, man ikke ønsker at offentliggøre.
Lad så det ligge! Det er heller ikke i sig selv, at Trump er korrupt - for det har han været hele tiden. Både de engelske og tyske banker har med rimelig sikkerhed fuldstændig kolde beviser - ellers så har muskelbetjenten ikke arbejdet hårdt nok med banksvinene i kælderen: Det er bare ikke noget, som England og Tyskland har noget særligt motiv til at bruge.
Det er heller ikke gamle ludere, der forsøger at afpresse en gammel kunde - endnu en gang. En hystade som Elisabeth Warren rager Trump langsomt.

Det vi kan konstatere er, at Trump tydeligt har ændret adfærd. Det gør han ikke, hvis der ikke er sket noget.
Hvad det er - og hvad Putins hensigt har været - er sådan set ligegyldigt.
Hvad bliver konsekvensen?

Man kan bebrejde Obama, at han ikke fulgte en brutal nok kurs overfor Nordkorea; men Flæskedrengen havde heller ikke kørt situationen helt så højt op på daværende tidspunkt. Obama havde heller ikke samme oplagte pressionsmulighed overfor Kina, som Trump har. Her skal vi ikke gå i coma ved udsigten til en handelskrig. Den vil reelt ikke genere USA nævneværdigt. Kina skal nok lade være, fordi importtold gør mest ondt på Kina.

Jeg tror denne prusten omkring handelskrig er en afdækning Kina foretager, fordi Kina endnu ikke har set lavere oliepriser - og det er begrænset, hvor længe endnu Kina kan blive ved med at importere olie fra Rusland og betale med gule spillemærker. Det er noget, der udhuler den russiske valutareserve så gebommerligt.
Det betyder også, at det trækker op til et olieprisshock med faldende oliepriser. Det er nemlig det, der vil få Rusland til at folde sammen.

Kollapser oliepriserne igen, så bliver situationen i Venezuela (som er hovedårsagen til flygtningeproblemerne i de amerikanske Sydstater) forværret fra håbløs til katastrofal. Det er nok derfor, at Trump har sat Nationalgarden ind. Så vidt jeg kan forstå, så har Trump ikke brugt executive privillege og fjernet Nationalgardisterne fra staternes kommando - sådan som Kennedy gjorde det i Alabama. Nu er der kun tale om 2-4 bataljoner og det er begrænset, hvor meget de kan udrette: Det er en lang grænse.avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trump og Putin.

Indlæg by Thomas on Ons apr 11, 2018 6:15 pm

Overse ikke den anden tweet!

"Rusland har brug for vores hjælp til deres økonomi."

Det kan tolkes som om, at USA har tænkt sig at smadre oliepriserne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

14/4 2018

Indlæg by Thomas on Lør apr 14, 2018 2:18 am

Det mest interessante ved Trump lige nu er, at tilsyneladende er der ikke nogen højtstående, der er blevet fyret i dag, fredag.

Som sådan er det, hvad der sker i kulissen omkring Syrien, der er interessant.

Problemet er, at Putin har de sidste måneder konsekvent undervurderet Vestens sammenhold (fælles interesser) og evne til koordineret reaktion.

En interessant betragtning fra en lavt stående russisk militæranalytiker var: At på større flådeenheder var der ikke nogen tvivl om USA's overvældende styrke; men på mindre enheder blev Rusland relativt mindre problem opvejet af USA's allierede. Sagt på anden måde: Der er egentlig ikke nogen huller som Rusland kan udnytte.

Det andet er Lars Løkkes rejsemønster, hvor den officielle begrundelse er, at Løkke forsøger at mindske skadevirkningerne af Storbritanniens kæmpedumhed ved at melde sig ud af EU - vi har jo også vore undermålere på dette område.
Det er så også rigtigt nok.

Sagen er, at EU klarer sig dårligere uden Storbritannien. Der er tale om, at det er ikke realistisk med et generelt samarbejde med Rusland: Det er en fejlvurdering, som har været specielt fremherskende i Tyskland - ikke uforståeligt, fordi der er tonsvis af kompromitterede tyskere med en dunkel fortid i Østtyskland. Sådan noget klares ikke i løbet af én generation.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trump er rasende!

Indlæg by Thomas on Tirs apr 17, 2018 7:26 am

Bestemt ikke uventet.

Putin har fortalt Trump, hvad han skylder Putin.

Nu får vi se, hvordan kongressen reagerer.

Therasa May vil ikke tage ordrer fra Trump. Det er nemlig omvendt!
Corbyn har også mistet sin russiske hundefører.


Men nu er det gået op for russerne hvor store skader, der egentlig er sket på russernes anlæg og personel. Tilsyneladende er det ikke småting.

Derfor er putnikkerne desparate: Deres støttepædagoger er smidt ud af landet.

Selvfølgelig kommer der en russisk cyberoffensiv.

I kan også godt gøre klar til demonstrationer fra skolelærerne: De skal da bare have nogle velfortjente tæsk.

Mærsk bakker op om den hårde linje.

Det smager alt sammen af en beredskabsplan.

Der er jo nok en sammenhæng med balladen omkring hans sagfører (med al den grimme dokumentation) og luderen med alle de slemme sygdomme.

Dermed har Amerikas Tulletåbe og banksvindler været optaget af vigtigere ting.

Anders Samuelsen er fast i kødet! Det har han nemlig fået besked på at være.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trump aflyser pressekonference med Stoltenberg.

Indlæg by Thomas on Fre maj 18, 2018 7:40 am

Der er en "snak" med journalister.
Det minder om billederne fra mødet med Lars Løkke.

Trump sidder som en lille dreng, der har fået smæk og er glad for den mindste ros fra Stoltenberg.

Det er rigtigt, at Europa (og Canada) skal bruge flere penge på vores forsvar - og det i egen snævre europæiske og nationale interesse.

Det er tydeligt, at det langt fra er hele historien, der åbenbart har godt af offentlighedens skærende lys.

Det er imidlertid vigtigt for os, at danne os en opfattelse af, hvad denne historie egentlig er. Vi er nødt til at forholde os til virkeligheden i en større udstrækning.

 • Løkke og Stoltenberg har helt klart krammet på Trump.
  Spørgsmålet er imidlertid, hvad den omfavnelse går ud på?
  Vi skal aldrig glemme, at Stoltenberg er en norsk nordmand fra Norge.
  Det er så et vildt gæt fra min side: Jeg tror, at man har vandtæt og omfattende dokumentation på Putins bestikkelse af Trump. Det kommer formentlig fra den bankoplysninger, som Danske Bank har været nødt til at hoste op med. Thomas Borgen ser jo ud som om, at nogen har revet armen af ham - og dasker ham oven i hovedet med stumpen. Nordea er tilsvarende i virkelige problemer.
  Amerikansk indenrigspolitik agter vi ikke at blande os i: Det må amerikanerne selv ligge og rode med.
 • Løkke har jo lige snakket med Merkel. Merkel var fuldstændig tøsepjattet med Løkke. Ingen tvivl om, at Løkke har løftet en sten fra hendes skuldre.
  Putin har jo ikke på noget tidspunkt opført sig bare neutralt overfor Merkel.
  Jeg tror faktisk at en ganske betydelig del af Putin og oligarkernes personlige penge er indefrosset i danske statsobligationer. Putin kan ikke sælge de obligationer, for så ryger kursen på obligationerne igennem gulvet - og Gud, hvor er vi ligeglade: Der ligger EUR og USD nok i valutareserven til at købe danske statsobligationer tilbage for en slik.
 • Nu skal Løkke på statsbesøg i Frankrig, hvilket nok heller ikke er tilfældigt - det er jo langt fra en daglig foreteelse!
 • Den seneste omgang af udvisning af russiske "diplomater" har ikke så meget haft en effekt på Rusland; men den har været meget gavnlig for processen med at styre landsforræderne i "højrebevægelserne". Nazi-Marie og Søren Espersen skal nok - i det store og hele - opføre sig pænt. Tulletåben er Nordea og Putins skødehund. Det véd vi godt!
  Sagen er imidlertid, at han som sådan er udmærket til at gøre Putin noget klart; nemlig at hvis Putin ikke lærer at opføre sig ordentligt, så vil hans penge forsvinde.
  Der er imidlertid intet vundet ved at likvidere Nazi-Marie, Søren Espersen eller Tulletåben, hvilket vi kan lade Putin gøre, når det passer os - og de tre har nok fattet, at det bliver alt andet end smertefrit.
  Det er bedre, at have sådanne idioter under kontrol.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Hvad er der sket med Trump?

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum