Pressemøde.

Go down

Pressemøde.

Indlæg by Thomas on Tors sep 14, 2017 5:40 am

Rohde

Der er ikke de store overraskelser.
Fidusen er, at mange af de 68'ere, der er offentligt ansatte, ikke skal erstattes. Rationaliseringerne vil fortsætte.
Det er så også det, Løkke lægger op til - og der kommer ikke skattelettelser til flextumperne.

Rohde lader til at have ventet, at der blev spurgt ind til de besynderlige transaktioner, som handlen med statsobligationer burde have givet.

Han kommer indirekte ind på det i forbindelse med afløsningen af garantierne til den almene boligsektor - og oprettelsen af en eller anden form for direktorat til administration af disse obligationer, som vil være billigere for boligselskaberne end realkreditlån.
Når bankerne ikke længere betaler for den statsgaranti, som Nationalbanken og Regeringen har stillet, så er der ikke nogen grund til at finansiere den del af boligmassen med realkreditlån.

At, foruden Danske Bank, Nordea har forøvet attentater på kronen, finder Rohde ikke nogen grund til at komme ind på.

Fremgangsmåden er simpelt hen at pille de gode lån fra kreditforeningerne. At opkræve administrationsbidrag fra almen nyttige boligforeninger giver - som antydet - af Rohde: Ingen mening, fordi de udlån er i forvejen dækket af statsgaranti, hvorfor der ikke kan komme tab på dem - derfor skal bankerne/kreditforeningerne ikke afkræve boligforeningerne administrationsbidrag til dækning af tab, der ikke kan forekomme.

Den måde man forestiller sig administrationen bliver et selvstændigt institut. Det vil sige, at det er pillet ud af Nationalbankens Bestyrelses direkte manipulative kontrol. Dermed er Tulletåben og bankerne fjernet fra indflydelse herpå.

Det bliver så nok, som jeg har skitseret: Nemlig at investorerne (læs: Pensionskasserne) køber obligationerne til overkurs for at få betalingerne til pensionssparerne fordelt nogenlunde efter overlevelseskurven på pensionisterne. Dvs. en 20-30 årig periode. Det ligner en typisk afdragsprofil for en annuitet.

Det større provenu på statsannuiteterne vil blive brugt til at nedbringe restgælden i boligforeningerne. Jeg tror så ikke, at Mjølnerparken f.eks. er den første, der får omlagt sin finansiering. For boligforeningerne bliver der ikke noget at bemærke, fordi de betaler præcis det, de skal. Det vil så også give et belåningsgrundlag til de løbende renoveringer og moderniseringer.

Det vil give investorerne interessante papirer, der med garanti ikke bliver solgt af investorerne under en eventuel kapitalflugt.

Det interessante er, om man har tænkt sig at løse landbrugets finansiering på samme måde? Men hvorfor ikke?

Det er ikke alle lån, der vil blive konverteret: Tåbelighederne kan banksvinene fortsat få lov til at tygge på - til evig tid.
Tilsvarende er det ikke alle landmænd, der bliver reddet; men det væsentlige er, at de rationelle bedrifter kommer ud af banksvinenes klør.

De seneste 9 måneder viser, at investorerne gerne betaler overkurs ifht. en diskutabel ejendomsværdi, hvis de bare kan få en afdragsprofil, der passer til deres forpligtigelser - af kvalitet vel at mærke.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Pressemøde.

Indlæg by Thomas on Tors sep 14, 2017 5:45 am

Thomas skrev:

Der er ikke de store overraskelser. For læsere af dette forum i hvert fald?
....
- af kvalitet vel at mærke.

Det vil også lægge en dæmper på de sociale boligselskaber trang til at bygge komplet overflødige boliger. De vil nemlig ikke kunne opnå finansiering - ikke i form af statsobligationer.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum