Landbrugstab.

Go down

Landbrugstab.

Indlæg by Thomas on Tors aug 03, 2017 3:53 am

De landbrugstab er langt fra store nok!

En ting er, at bankerne er nødt til at tage tabene; men jeg tror ikke på, at den form for gældssanering!
I de fleste tilfælde, hvor bankerne har realiseret tab, er de kriseramte gårde efterfølgende solgt videre til andre landmænd. De kan drive gårdene videre med en lavere gæld og får dermed bedre muligheder for at opbygge en sund økonomi.

Problemet er nemlig at finde nogen, der kan drive gården - i det hele taget. Vi taler jo ikke om marginale jorde o.lign. Der kan være lidt strukturrationalisering; men.... så meget er det heller ikke: Husmandsbrugene er jo væk.

Det minder om de to bønder, der sad under sydens sol og snakkede:

"Hvordan har Du dog råd til at komme på ferie?"

"Mmjohh... se: Laden brændte. Så jeg er her for forsikringspengene..... og Du?"
"Lidt det samme.... jeg havde haglskade....."
"?????....."
---
"Hvordan Fanden fik Du det til at hagle?????"

Nu nævnes Sydbank og Danske Bank. Mere interessant er nok Nordea! Der er jo ikke nogen, der vil have Nordea - heller ikke svenskerne.
Nordea står med halvdelen af landbrugsudlånet. I processen med afviklingen af Nordea, så kommer Nordea til at tage tabene på landbruget først - at flextumperne så holdes oven vande indtil man kan lægge sine klamme kløer på deres "pensionopsparing" - det får så være.
Problemet for Nordea er så, at det er begrænset hvor meget af tabene, man kan fedte af på Putin. Putin er godt nok verdens rigeste.... meeen...

Sagen er jo, at indtil videre, så har Putin valgt at tabe pengene på at betale skat i Nationalbanken. Sådan går det, når man bestikker en idiot som Tulletåben.

Det nytter ikke noget, at bytte gårde. Man kan lige så godt bide tænderne sammen og afskrive gælden og få restruktureret en af sine faste kunder - også realkreditgælden.

Sagen er, at der skal investeres - ikke bare i bedrifterne; men også i slagterier og mejerier mm...

Man kan starte med det kinesiske marked, der har en lav forædlingsgrad. Den mere avancerede opskæring og produktion - den må så komme senere.

Nordea kommer til at trække sig styrtblødende ud af Danmark. De danske skatteydere har så sandelig ikke tænkt sig at betale for svensk bankdrift. Nordea har lånt pengene ud for at tjene penge - ingen tvivl om det - men den motivation ændrer ikke på, at de er så inderligt uduelige til at tjene penge.

Vi ser jo også med kraftværkerne, hvor den svenske stat som et andet Venezuela har trukket penge ud af deres infrastruktur og virksomhederne har lånt pengene i Nordea til at betale skatten. Det går naturligvis galt - for banken.
Der er jo ikke nogen, der hverken vil eje eller have de kraftværker, som efterlades som en underinvesteret og hul skal. Kraftværkernes værdi er reelt NUL.
Under alle omstændigheder, så skal der investeres betydelige beløb i en nogenlunde tidssvarende teknologi. Kulkraftværker er en udmærket ide; men kul er nu engang ikke guld - heldigvis.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum