Olieprisen dykker.

Go down

Olieprisen dykker.

Indlæg by Thomas on Tors sep 22, 2011 6:01 pm

Oliepris

Man skal tænke på, at en væsentlig del af USA's magt beror på kontrollen over olieprisen, som udøves via USA's strategiske lagre - et tal, der ALDRIG offentliggøres.
Dels via prisen på fødevarer - efterhånden repræsenteret af prisen på majs og soyabønner (foderkorn).
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26064
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Saudi og Rusland fastholder produktionen.

Indlæg by Thomas on Tirs feb 16, 2016 4:21 pm

Selvfølgelig gør de da det!

IEA estimerer, at produktionen fra OPECs 13 medlemslande en enkelt dag kravlede op på 32,63 millioner tønder olie, hvilket gennemsnitligt er 900.000 tønder mere om dagen, end den globale efterspørgsel dagligt ventes at være i 2016.


Overproduktion på 2-3%... Det er så, hvad det er; men sådan har det været længe. Det svarer nogenlunde til, at lagrene øges med knap en dags forbrug - hver måned.

Selvfølgelig har Saudi tænkt sig at snyde og sælge udenom markedet.

Der er det ved karteller: De er ustabile - på et tidspunkt bliver tilskyndelsen til at snyde for stor for den billigste producent, der kan udvide sit marked på de andres bekostning.

Det fik allerede i sidste uge Det Internationale Energiagentur (IEA) til at advare om, at olieprisen kunne falde yderligere. For mens Iran altså hævede sin produktion, kopierede man den øvelse i både Irak og Saudi-Arabien, og samlet set hævede de tre lande produktionen med 200.000 tusinde tønder olie i januar. Rusland, der ikke er en del af OPEC, producerede i januar 10,9 milioner tønder olie om dagen i januar måned.

Alene det at kunne sætte lus i skinpelsen på iranere og russere: Det var da nok en mindre indtægtsnedgang værd......

Vil man overholde den aftale? Nej, da.
Kineserne tuder også som pisket hele vejen til banken.

Så længe vi ikke er nede på 20 USD/brl. så er der ikke noget, der hindrer prisfald. Når det er sket, så er spørgsmålet om vi skal ned på 10 USD/brl.
Det er så nok ikke en pris, der på sigt er holdbar; men kan være det i nogen tid: Afhængig af, hvordan den kinesiske økonomi lukker ned.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26064
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum