Nato's svar på provokationen i Azov-havet.

Go down

Nato's svar på provokationen i Azov-havet.

Indlæg by Thomas on Søn dec 16, 2018 8:05 pm

I en video (som jeg naturligvis ikke kan finde nu) udtalte Stoltenberg for et par uger siden, at overgrebet og provokationen mod Ukraine og navnlig søfartsreglerne vil have konsekvenser for Rusland:

"There will be costs." (Citeret efter hukommelsen). Årsagen til, at jeg husker det er, at det var de præcis samme ord, som Obama anvendte som præsident.

Det tør svagt antydes, at det blev tilfældet.

Sådan noget siger Stoltenberg ikke, hvis han ikke har en 100% opbakning og helt konkrete handlinger i tankerne i mødet med Poroshenko nævnte han noget, som iværksættes allerede i år!

Hvad kan være påtænkt?

Først skal vi udelukke, hvad der ikke menes:


 • Det har ikke noget med Trump og det amerikanske valg at gøre: Det er en sag for USA og det amerikanske politiske system. Det blander Nato sig ikke i.
 • Det har ikke noget med henrettelsen af Nazi-Marie at gøre - det er også en separat sag.
 • Det har ikke noget med EU at gøre.
 • Det har ikke noget med guldprisen at gøre - det er et skænderi, der involverer USA, Kina og Rusland - hvilket er et helt andet slagsmål.


Der kan umiddelbart være tale om:


 • Sænkning af olie- og prisen, som er stærkt rodet ind den løbende uoverensstemmelse mellem Iran, Saudi og USA.
  Det angår materien for så vidt som det angår skibstrafik i internationalt farvand.
 • Et generelt byggeprogram for værfter af Huitfeldt'er.
  Pointen er, at med den aflyste licitation af "miljøskibene", så har vi en bred vifte af interesserede værfter, der kan påtage sig opgaven - ikke nok med det; men underleverandørerne er også prækvalificerede: De er på "makers list".
  Makers List er den liste indenfor hvert fagområde, som værftet kan udbede sig tilbud fra. Et værft kan foreslå en anden leverandør; men så skal denne leverandør kunne dokumentere (overfor rederen), at man virkelig er i stand til at levere i den fornødne kvalitet.
  Det er med andre ord noget, der kan iværksættes omgående - også fra flåder, hvor anskaffelsen og projektstyringen ikke har været den bedste.
 • En bygge serie på kongeskibe - dvs. Absalon, hvor den "humanitære" vinkel kan betones. Det er noget, man bare kan gøre - alene det, at man har rekognosceret et utal af havne i verden.
 • Yderligere stramning af banksanktionerne - vi er vel ved at have et vist overblik over pengestrømmene.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum