Saudi Arabien

Go down

Saudi Arabien

Indlæg by Thomas on Tors nov 15, 2018 8:28 pm

Kongefamilien belagt med sanktioner.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Opec

Indlæg by Thomas on Lør dec 08, 2018 5:54 pm

Hvad ligger egentlig bag ved?

Nu er et hop i olieprisen på 2 dollars/brl ikke afgørende. Men Rusland og Opec er blevet enige om produktionsbegrænsning.

Spillet er meget speget, fordi USA har opsagt aftalen med Iran - formentlig i forventning om, at Saudi ville åbne for hanerne til at kompensere for bortfaldet af Iransk olie - hvilket Saudi naturligvis ikke har gjort. I stedet har Qatar meldt sig ud af OPEC pr. januar 2019.

Det bryder Saudi sig ikke om, hvorfor de truer Qatar med militært angreb - og demonstrerer i Yemen, at de ikke er kritiske med de midler, de anvender.

Det har så gjort at EU holder sig til aftalen og iht. denne importerer olie fra Iran - og det bliver kun mere gennem Tyrkiet. Er der ikke andre, der nyder godt af produktionsbegrænsningerne, så er det Qatar, som med et stort grin vil handle med iransk olie.

Problemet er nu om Libyen og Algeriet vil melde sig ud af OPEC og også levere olie til EU - alt det, de kan. Det vil naturligvis betyde, at disse lande ikke kan bestå uden at prisen på olie sænkes betydeligt.

Typisk nok betyder mordet på journalisten i Tyrkiet - som vil være gennemgangsland for Iransk olie - og ingen tror på, at Iran holder sig til produktionsbegrænsningsaftalen. Venezuela gør - det land er brudt sammen og afventer blot overtagelse af udenlandske interesser for at få gang i olieudvindingen igen.

Set ud fra et dansk perspektiv, så er vi ligeglade. Om vi tjener pengene på olie eller på at handle med olie.

Det mest sandsynlige er, at USA finder tilbage til aftalen med Iran - som blev opsagt fordi Saudi krævede det som betingelse for at øge produktionen - og købe amerikanske våben.

Derfor er der et udmærket grundlag for den handel, som jeg har skitseret, nemlig de Globemaster, som USA afpressede Qatar (bl.a.) til at købe bliver byttet til Taifun og Rafael. Saudi har så al mulig grund til at frygte at Iran vil bruge sine atomvåben mod Saudi. Det er jo ikke mod Europa, Iran har købt de atomvåben - det er mod Saudi.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum