Overblik??

Go down

Overblik??

Indlæg by Thomas on Lør sep 29, 2018 2:20 pm

Det har været en meget forvirrende uge - og intet tyder på større klarhed umiddelbart:

Danmark:


 1. Vi ser en af de største politiaktioner i Danmark: Alle broer til Sjælland klippet af politiet. Mandskabsindsatsen har klart været enorm, så overarbejdsbetaling har tydeligvis været skide lige meget.
  Hvad det egentlig er, der foregår er mindre end krystalklart.
 2. Der er skyderier o.lign. i forbindelse med en igangværende bandekrig.
 3. Dommen over justitsministerens (det ulækre bøssesvin, der slikker spyt for Danske Bank) offer - gennem sin perverse trækkerdreng - går videre til Højesteret.
  Nu er problemet, at offeret, der har smasket sin voldtægtsmand et par velfortjente knytnæveslag i det ækle fjæs for at fortælle voldsforbryderen, at det var en dårlig idé - han er jurist! Ikke dansk; men jurist alligevel. Han véd udmærket, hvad man og han gør.
 4. Statsministeren meldte afbud til et møde med stående (han er i hvert fald ikke siddende) præsident Obama - igen hvorefter Sjælland afsprærres.
  Den har prinsesse Marie - som sædvanlig - måttet springe ind for.
  Obama er videre til Holland - så vidt jeg har fundet gæt på.
 5. Vi står midt i den nok største bankskandale (hidtil) i Danmark - og Berlingskes klakører hiver gamle banksvin frem.
  Der er røget 50 mia. ud af indskudsbeviser på en uges tid. Ikke at det har rokket kursen overfor euro....
 6. Dansk Folkeparti hyler - hvilket ikke er en begivenhed; men en almindelig foreteelse. Hvad undrer mig er, at kommunistsvinene åbenbart har travlt med at dukke sig for kuglerene fra deres venners kriminelle stormtropper.
 7. Den mest besynderlige multinationale og multitype helikopterformation (og jeg bruger ordet formation meget nonchalant), jeg nogen sinde har set - i virkeligheden eller på film. Lad være, at det er en øvelse i forbindelse med oprettelsen af "Special Forces Command" mellem Holland, Belgien og Danmark - træningstilstanden er tydeligvis stærkt varierende.
  Men sortimentet af helikoptere er fra letteste til tungeste.
  https://www.facebook.com/flyvevaabnet/videos/1901634419930487/?t=7


Markederne:

Forbavsende nok: Demonstrativt - INGENTING.
De vakler - klart nok - på randen af et sammenbrud; men der er tilsyneladende febrilsk aktivitet i gang for at stabilisere dem.
Man har på indexmundi ikke fået nye tal i 4 måneder!


 • Sverrig:
  Kommunisten Löfven er fyret som statsminister - hvad der sker nu er uklart hvilken forbryderbande, der fortsætter bandekrigen i Sverrig. En svensker, der ikke er kriminel? Kan teoretisk ikke udelukkes; men er aldrig observeret.
  Tyskland:
  Høj dramatik mod Merkel - hvilket ikke er nyt; men næppe noget, der skal tages alvorligt af os andre.
  Holland:
  Afdragsfrie realkreditlån skal væk.


USA:

Udnævnelsen af en højesteretsdommer er blevet sat på stand-by efter han er blevet afsløret som en ulækker og hysterisk karl. Megen presse opmærksomhed; men, men, men....
Mere relevant er nok, at kongressen har fået tilladelse til at sagsøge Trump og hans berigelse fra udenlandske (både russiske og arabiske) kilder ved sin "forretning". Normalt kan kongressen ikke sagsøge nogen; men da præsidenten skal have kongressens tilladelse til at drive forretning med udlandet - hvilket han ikke har fået (om han har søgt, ved jeg ikke) - det gør, at kongressen har fået dispensation.

Nej, overblik har jeg sgu ikke lige i øjeblikket.


Sidst rettet af Thomas Lør sep 29, 2018 2:55 pm, rettet 1 gang
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hmm...

Indlæg by Thomas on Lør sep 29, 2018 2:32 pm

Jeg har fået den tanke, at FBI og Robert Müllers målsætning er ikke så meget at fjerne Trump som præsident; men at pille mafia'en i New York ned.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er nok ikke hele sandheden vi har fået.

Indlæg by Thomas on Lør sep 29, 2018 4:05 pm

Politiaktion skyldes PET's frygt for angreb.

Politiet bliver ikke bare bange for deres egen skygge: Der er mere her end vi har fået at vide!

hmm....

Sjælland blev stort set afskåret fra omverdenen. Broer blev lukket, togtrafik blev stoppet, og færgefart blev indstillet.

De personer, der skulle være truet, er bragt i sikkerhed, oplyser chefpolitiinspektøren ved briefing af pressen.

Mere hmmm....
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Sverrig

Indlæg by Thomas on Lør sep 29, 2018 4:14 pm

Fortsat kaos.

Sverrig er et bankejet land.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Råvarepriser mm. 3 kvartal 2018

Indlæg by Thomas on Lør okt 06, 2018 4:25 pm

Så er indexmundi tallene kommet incl. ult. september.

De viser - ikke overraskende - at prisniveauet for fødevarer generelt holder sig på det høje niveau. Et niveau, der ligger ca. dobbelt så højt som for 10 år siden.

Ikke overraskende er både kylling og svinekød helt i skoven og svinger vildt og voldsomt; men af forskellig grund.
 • Kylling er fordi den indgår i det kinesiske forbrugerprisindex. Når prisen er for høj, så lukkes op for import, der driver prisen op - og ellers kommer der importrestriktioner.
  Summa summarum på den øvelse er: De kinesiske forbrugere kan godt få kylling; men de kan ikke betale for dem.
  Typisk det sammenbrud, man kunne forvente.
 • Svinekød er typisk - avlscyklus er på ca. 1 år og er dermed perfekt til at gå i selvsving - hvad den naturligvis også gør.


Vi ser også, hvordan Rusland forsøger at få oksekødsimporten betalt i guld. Det er så også fint nok, for Argentina sælger guldet igen - hvorfor Rusland må købe for at pleje prisen op, hvor de ikke kommer fra igen uden at Rusland er ruineret. Rygter siger, at Paraguay har forøget sin reserve med 30 tons. Det er så nok ikke gået i reserven; men bliver "sivesolgt" tilbage til Rusland.
Det er i hvert fald en forklaring på, hvorfor 3 kv. 2018 var Ruslands guldreserve vokset med 90 tons ifht. kvartalet før, hvor den kun voksede med 50 tons.

At gasprisen ikke er faldet mere (ab producent er den amerikanske gaspris ca. den halve af den russiske - på termin; men LNG-modtagefaciliteterne er ikke klar endnu. Det betyder imidlertid, at Danmark køber al den gas, det skal være - og sælger den videre - af Rusland. Noget sådan gør man jo naturligvis ikke gratis. Den reelle gaspris på spotmarkedet er formentlig langt, langt billigere end terminsprisen.

Lars Løkkes "hjertesag" omkring elbiler opfatter jeg som et lurendrejerkneb, fordi det kan ikke lade sig gøre - der er ikke penge til de investeringer; men det virker så længe olieprisen er på det absurde niveau.

Naturligvis nedsætter producenterne ikke olieprisen frivilligt - det ville være mærkeligt.
Venezuela og de arabiske lande forsvinder i borgerkrig som leverandører, hvilket holder olieprisen oppe. Tyrkiet kan på den måde gnide sig i hænderne, fordi hverken Irak eller Iran kommer til at eksportere olie i videre mængde, hvis ikke det går gennem rørledningerne i Tyrkiet. Det kan man så udmærket tjene penge på. Tyrkiet og Danmark har på mange måder sammenfaldende interesse.'

Baggrunden for Ukraine-konflikten (når vi skærer alt det politiske pladder fra) er: Rusland vil ikke betale for transporten gennem Ukraine af gas og samtidig vil de heller ikke betale for de højere majspriser, som verdensmarkedet dikterer. Præcis det samme forhold som under Stalin.

Mht. vores forsvarudgifter: Tja... nu kommer Danske Bank nok til at bløde 13 mia. til USA og noget tilsvarende i Danmark. Der skal nok blive et par løse milliarder til nyt isenkram til forsvaret - plus nogle flere stillinger - langt væk fra kommunister og DF.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Overblik??

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum