Handelskrigen mellem USA og Kina.

Go down

Handelskrigen mellem USA og Kina.

Indlæg by Thomas on Fre sep 21, 2018 5:03 am

Som det vil være klart for læsere af dette forum - og andre med blot en rudimentær forståelse af økonomi:

Det går tilbage til Kinas vrangforestilling, at de kan holde deres valuta undervurderet ifht. USD og samtidig overvurderet ifht. EUR. Man skal være en stor idiot - og det er de fleste - for at tro, at det er en mulighed. Det åbner bla. for alle mulige former for arbitragehandel, hvor netto resultatet er, at Kina får for lidt for deres varer i USA - de prisdumper.

Sagen bliver ikke bedre af, at Kina er gået ind på Putins skøre idé om at gøre en eller anden guld/olie baseret møntfod til basis for en clearing. Det går som bekendt ikke! Men sådan er det, når man lader aber lege med nationaløkonomi.

Grundlæggende er, at Kinas bønder kan ikke producere fødevarer, som forbrugerne kan betale. Det man så opnår ved at fastsætte maksimalpriser er, at bønderne holder op med at producere. Der har været nogen produktivitetsmæssig fremgang ved at smide de alt for mange landarbejdere ind til byerne som industriarbejdere. Men nogen betydende produktivitetsfremgang er bare ikke mulig, fordi risdyrkning er så svær at mekanisere, det er ikke som hvededyrkning i USA, hvor man basalt set bare kan lade gigantiske mejetærskere køre hele dagen.

Det vil sige: Kina er nødt til at importere fødevarer enten i form af foder eller i form af slagteriprodukter. Om det ene eller det andet er mest fornuftigt hænger lidt på transportomkostningerne.

Rusland burde kunne forsyne Kina; men det ville betyde, at fødevarepriserne i Rusland skulle stige - hvilket de ikke kan, fordi forbrugerne i byerne ikke har råd til at betale.

Det Kina håber på - for så vidt som deres minimale intellekt er i stand til så avancerede ræsonnementer - er, at lavere energipriser vil kunne frigøre valuta til at betale for højere fødevarepriser. Den går så heller ikke, fordi hvis man køber ind alle andre steder end USA, så bliver det bare dyrere - også målt i USD. Det kan godt være, at man anvender en eller anden form for lokal mønt snittet i træ (i de lange vinteraftener) - sagen er så bare den, at den rimelig elegant kan veksles til USD.

Det værste ved dette er, at skolelæreres amøbehjerner mener sig berettiget til en meeeening. Det går naturligvis galt - igen.

Det smarteste EU har gjort er, at fjerne importtolden på amerikanske landbrugsprodukter. Kineserne skal med deres overvurderede valuta nok købe ind i Europa - at kornskibene så aldrig kommer til at se europæisk havn - det er en selvfølge.

Samarbejdet mellem Kina og USA omkring Nordkorea skal nok fortsætte, fordi en 4-5 nationer kan på en formiddag få hele den kinesiske opsparing til at forsvinde ved at dumpe guldprisen. Vi kan på guldprisen se, hvordan den kommer ned til 1200 USD/oz - hvorefter Rusland bruger de magre USD, de får ind på olie og gas til at forsvare (dvs. pumpe) guldprisen i vejret. Set fra et kinesisk synspunkt: Så længe de har en fast køber i Rusland på guld, så er de såmænd ligeglade med, at de betaler for meget for olien. De får nemlig alt for meget for deres guld.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26665
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum