Hvad er der sket hen over sommeren?

Go down

Hvad er der sket hen over sommeren?

Indlæg by Thomas on Søn sep 16, 2018 1:11 pm

Tja, hjemligt:

1) Først og fremmest er der blevet ryddet noget ud i Dansk Folkeparti.
Søren Espersen er sat til at bestyre, at der ryddes ud af kommunister og andre former for narkosmuglende terrorister i Hjemmeværnet. Hvis han ikke gør det, så véd han da udmærket, at man kan klynge ham op for landsforræderi.
Nazi-Marie (I véd hende: Skolelæreren) er blevet konfronteret med sit landsforræderi. Hun véd jo udmærket, hvorfor hun ikke kan være forsvarsordfører mere. Soen kan lige så godt hænge sig først som sidst: Ingen vil savne hende.
Banksvinet Tulletåben ved udmærket godt, at han har bare at gøre, som der bliver sagt - og undgå at have en mening om noget som helst.
Det, jeg tror (og det er en formodning) er, at Nordea har ham på kriminalitet fra gamle dage. Et banksvin, der ikke er kriminel? Prøv lige at være seriøs - bare et øjeblik.
Jeg tror så også, man har det på ham, at han dolkede Pia Kjærsgaard i ryggen. Nordea og journalisterne har jo fået oplysningerne om, hvor hun holder ferie et sted fra.
Peter Skaarup og Martin Henriksen er så torskedumme, at smadrer man en hammer i fjæset på dem, skriger de: "KOM IND!"

2) Skolelærerne har endnu ikke fået den kniv, de så inderligt fortjener; men det trækker sammen - efter deres periodiske vræleri i pressen at dømme.

3) Det væsentligste, der er sket er, at man lader til at have fået Danske Bank på Nationalbankens obduktionsbord. Bare rolig: Banksvinene skal nok samarbejde - efter mordforsøget på Skripal - de ved udmærket godt hvor ondt det gør, at få kundebesøg - af Putin.
Det, der skal gå i gang nu er: Pensionsopsparingen i Danske Banks ordninger skal ophæves og flextumperne skal betale deres skat - og en beskeden del af deres boliggæld.
Nu kommer turen til Nordea.

4) Lars Løkke har fået Merkel til de grader over på sin side. Sagen er jo, at de korrupte i det spil er socialdemokrater - for nu at nævne én: Schröder.
Hvad Løkke egentlig har på sagen? Igen et vildt gæt: Danske Bank har kunnet redegøre temmelig nøje for pengestrømme fra Putin til Trump - derfor er Trump så eddikesur på Merkel - Merkel (og Deutsche Bank) kan når som helst hive lånene til Trump (eller i hvert fald nogen af dem) - og lade tabet gå videre til Putin.

5) I USA sker der ikke noget før midtvejsvalget i november. Man skal have flertal i repræsentanternes hus imod Trump - før gør man ikke noget for at få senatorerne gjort møre: Tag ikke fejl!
Suppleringsvalgene og opstillingerne til guvernørvalgene - de går ikke godt for republikanerne. Trump er gift for republikanerne.
I mellemtiden kommer der godbidder til pressen, så de har noget at skrive om.

6) Venezuela: Maduro vil forhandle med kineserne om yderligere lån. Hmmm... det er da kineserne, der gør udlæg i Venezuelas oliekilder - lad være med at tro andet.

7) Rusland fortsætter sin dødsspiral: Kineserne suger alt andet end guld ud af den russiske valutareserve - det er så smerteligt, at Lavrov har været ude at brokke sig i selvmedlidenhed over disse slemme amerikanere. Kineserne skal nok få tvunget Flæskedrengen i knæ. Den beskedne kinesiske deltagelse i Vostok 2018 viser, at kineserne har lagt tyngden et helt andet sted.
Hvis Flæskedrengen går amok, så skal den eksplosion ikke ind i Kina - den kan kun gå én vej: Rusland. Kina har ingen interesse i at Rusland holder fast i Vladivostok. Ikke at Rusland i sig selv er en trussel; men hvorfor skulle Kina hjælpe russerne?

Cool Sverrig forsætter også sin tur ned i afgrunden. Sverrig er - som bekendt - en bankejet stat - og bankerne er fallit.

9) Det væsentlige er, at Merkel har indset, at vejen frem er et udvidet EU-samarbejde - det er så et samarbejde, der strækker sig over Polen til Estland. Der skal nogle investeringer til (både Danmark og Tyskland er nettobidragydere til EU) - pengene skal naturligvis anbringes fornuftig.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nomineringen til højesteret.

Indlæg by Thomas on Man sep 24, 2018 10:53 pm

Det er et spil om at trække tiden og/eller fremskynde inden midtvejsvalget. Republikanerne venter en katastrofre ved valget: De taber formentlig flertallet i Repræsentanternes Hus, hvilket gør, at undersøgelsen af Trump mhp. en rigsretssag kan indledes.
På den anden side, så er det ikke videre sandsynligt, at Demokraterne får 2/3 flertal i senatet, som er nødvendig for en domfældelse.

Det er så det formelle narrespil, der pågår i den amerikanske debat for øjeblikket. Ren formelgymnastik.

Det, der interesserer mig lidt mere aktivt er: Hvilke informationer hiver vi ud af Danske Bank skandalen?


 1. Vi véd, at Trump bliver holdt oppe af bankerne - det er ikke troligt, at hans bordeller kan tjene så mange penge, at de kan dække renter og afdrag på finansieringen. Det betyder i sin tur, at ejendommene p.gr.a. almindelig slitage og ukurrans gennemgår en værdiforringelse.
  Det har de amerikanske banker gennem 20 år vidst og ingen af dem vil røre ved Trump med en ildrager.
 2. Derfor er finansieringskilden bag Trump russerne - selvom Jared Kushner har forsøgt at få Qatar til at spæde til (hvilket gik galt, fordi Sauderne så deres forretninger truet ved det, at Iran derigennem fik markedsadgang for deres olie).
  De ejerlejligheder som russerne har købt i Trump ejendomme er da udmærkede - der er pengene nemlig tabt - al den stund, de ikke kan sælges for hvad ejerne har givet for dem (præcis det samme med ejerlejlighedsmarkedet i København). Det er værdier, der ikke kan realiseres uden betydelige afskrivninger.
 3. Spørgsmålet er, hvordan Deutsche Bank har kunnet låne Trump pengene - de har formentlig sikret sig garantier for det udlån - alt andet er usandsynligt.
  Problemet er, at Deutsche Bank afbryder "samarbejdet" med Danske Bank i 2014.
  Danske Bank fortsætter naturligvis med sin kriminelle aktivitet. Problemet opstår, når Deutsche Bank gør garantierne gældende overfor Danske Bank - de russiske indskud i Danske Bank er formentlig deponerede danske statsobligationer - ellers er Danske Bank større idioter end selv jeg tror.
  De statsobligationer giver sådan et dejligt negativt afkast, så garantierne svækkes i takt med at Nationalbanken klipper i kuponerne.
  Danske statsobligationer er så kun en del af svindlen - jeg formoder at hovedparten ligger i Deutsche Bundesanlagen - og i samme øjeblik garantierne gøres gældende, så inddrager Deutsche Bank obligationerne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er så ikke hen over sommeren; men....

Indlæg by Thomas on Tirs sep 25, 2018 2:28 am

der er voldsomme prissvingninger på kylling.

Det er ikke noget nyt: Det har pågået siden 2013.

En ting er Mellemøsten, hvor der givetvis er store fluktuationer i priserne; men nok så alvorligt er, at Kina er i sammenbrud.

Kina vil ikke betale for deres fødevarer - det kommer de bare til alligevel. Kan man ikke eksportere majs fra USA, så sender de majsen gennem kyllinger.

Prisdannelsen på råvarer er tilsyneladende fuldstændig gået i kage! Index Mundi er blevet opdateret i snart 4 måneder. Det er ikke bare en råvarepris: Det er sgu dem alle!

Vi kan bare tage som eksempel: Naturgassen. Tilsyneladende vil ingen købe på termin - samtidig har Rusland alvorlige afsætningsproblemer - de har i hvert fald problemer med at få andet end guld for det.
Det betyder, at prisen på 3 USD/Mio. BTU. er rent fiktiv - vi ser hvordan man i Danmark køber ind i stor mængde - vi kan sagtens sælge det videre.

Danske Bank skandalen er en anden indikator: Hvorfor skulle det lige pludseligt ikke længere være muligt for Danske Bank ganske uanfægtet at lalle videre som den kriminelle organisation, den altid har været? Ok, der er noget teknisk i timingen for så vidt, at den Estiske filial er brændt ned; men det er nu, at det smelder.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hen over efteråret?

Indlæg by Thomas on Søn nov 18, 2018 7:48 am

Med Trumpen er der sket: Egentlig ingenting. Det hele afventede midtvejsvalget - det var så (da man fik tygget lidt på det) noget nær det værst tænkelige resultat. Der har været noget valgsvindel fra Republikansk side; men ikke mere end man kunne have sagt sig selv.
Yderligere russisk indblanding i selve valget har der næppe været specielt meget af.

Der har så været en grundig udskiftning af kongressens medlemmer. Der har været megen tale om de kvindelige kandidater, der er kommet frem. Det er sådan set rigtigt nok; men det væsentlige er nok snarere, at de siddende har mistet troværdighed - og så må man gribe ned og skrabe bunden: Det betyder flere kvindelige kandidater, som har været skubbet til side indtil nu.

Trident Juncture 2018 har været et virkeligt politisk signal som russerne må indrømme har virket. Det har været en vægt på logistikken - og et spørgsmål om de service-enheder, som en brigade har; men ikke de deciderede kampformationer.
Vi har set, hvordan Tyskland specielt på disse service-enheder:
 • Ingeniører med broslagningsudstyr - vel og mærke broer, som ikke er pansrede (de pansrede er der også; men det er ikke de logistisk interessante).
  Ikke alene har tyskerne materiellet - selvom de har solgt noget fra - men deres gamle materiel er bestemt ikke af nogen dårlig kvalitet - de mangler eventuelt personellet til at bemande det; men det er noget, der med en rimeligt uddannet arbejdsstyrke kan klares i løbet af kort tid.
  En brigade vil rimelig ofte have et broslagningskompagni tildelt - evt. en bataljon - afhængig af opgaven. I "gamle dage" havde 6. PzGre en hel brigade af ingeniører for at kunne klare overgangen over Ejderen.
 • Vi ser reparationskompagnier: Vi taler ikke så meget reparationer på feltfod - vi taler deciderede reparationskompagnier, der tager sig af vragene, når de er blevet bjærget.
  Det væsentlige er, at disse reparationskompagnier har været imponeret over de værkstedsfaciliteter - og navnlig det forhåndenværende værktøj. Det er jo meget mere væsentligt end en standardisering - nemlig at reparatørerne har muligheden for at arbejde.
 • Det, jeg har set til sanitetskompagniet har været lidet - canadierne er dog kommet med noget. Her er mine tanker om nyt kongeskib nok faldet i god jord - ikke bare i Danmark; men jeg tror tanken er luftet overfor Norge, Belgien og Holland. Til en brigade hører et sanitetskompagni - dvs. et felthospital til traumepatienter. Der står ikke nogen steder, at det skal være på hjul!
  Går Danmark, Holland, Belgien og Norge sammen om en sanitetskommando, så vil man kunne have et permanent nødberedskab (på skift) samtidig med, at man har et mobiliseringsberedskab - med rimelig kort varsel - og med uddannet personel.


Pointen er imidlertid - og det er blevet bemærket fra officiøs russisk side: Vi taler ikke længere forstærkning med kampgrupper af bataljonsstørrelse - vi taler kampgrupper af brigadestørrelse. Det er noget helt andet og de har en helt anden udholdenhed.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Hvad er der sket hen over sommeren?

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum