Rusland og Kina.

Go down

Rusland og Kina.

Indlæg by Thomas on Tors sep 13, 2018 1:57 pm

Øvelse Vostok 2018

Der er tre ting, der falder i øjnene (hvilket muligvis er hensigten):

  1. Øvelsen er væsentligt mindre (målt i personelstyrke) end annonceret. Det er så ikke usædvanligt; men rejser spørgsmålet om, hvor pokker resten af den russiske hær så er henne?
  2. Kinas deltagelse i øvelsen er så afgjort af så beskedent omfang, at der må være tale om observatører - på linje med dem, som Nato og Rusland har aftalt at udveksle.
  3. USA's øvelse i Japan er på de samme niveau: Min papirtiger kan tæve Din papirtiger.


Formentlig er den egentlige bekymring: Nordkorea. Kineserne er så inviteret med for at overbevise kineserne om, at øvelsen og troppekoncentrationen ikke er rettet mod Kina. Rusland kunne ikke drømme om at invadere Kina.
Problemet for Rusland er derimod, at smælder det med Nordkorea, så er risikoen for, at Vladivostok og de fjernøstlige baser får et pulver af amerikanske krydsermissiler (som Rusland - reelt - ikke kan stille noget op imod). Russerne ved jo også udmærket, hvor mange tæsk, de har fået (men holdt som en dyb hemmelighed) i Syrien. Adfærden er i hvert fald konsistent med et sådant begivenhedsforløb.
Ydermere vil Rusland være mere end nervøs ved tanken om en massiv invasion af nordkoreanere, der flygter fra et amerikansk angreb.

Kina på sin side vil have tyngden af sit forsvar vendt mod Nordkorea - af samme grund som Rusland: Kina er ikke nervøs for en amerikansk invasion - Kina er derimod meget ubehageligt til mode ved et decideret Nordkoreansk sammenbrud, som altid er en overhængende mulighed. Her skal man ikke glemme, at de Nordkoreanske atomvåben meget lettere kan rettes mod Kina og Rusland end mod USA. Det er en omstændighed, som både Rusland og Kina må forholde sig til.

De amerikanske forholdsregler ligner mest af alt muligheden for en præventiv forstærkning i tilfælde af, at enten Rusland eller Kina vil lave en afledningsmanøvre og besætte en eller anden - i sig selv ubetydelig - ø. Den historiske parallel er klar: Som afledningsmanøvre fra slaget om Midway foretog Japan under WW2 en invasion af Aljusherne - økæden, der strækker sig mod sydvest fra Alaska.

USNavy er ved at oparbejde en kampgruppe på 2-3 hangarskibe (med lidt filmoptagelse blandet ind, så Hollywood får sit) i den østlige Atlant og CVN-77 Bush har forladt havn for at undvige stormen Florence. Den kampgruppe er helt klart ikke beregnet på Atlanten (hvad i alverden skulle den dog lave dér?) - den er så klar til en indsats omkring Nordkorea, hvis tingene skulle komme ud af kontrol.

Problemet er vel nok så meget, at Rusland bløder valuta i stride strømme. Det er formentlig Kina, der sælger guld for dollars - i den sikre forvisning, at Rusland optræder som køber (af hensyn til at holde værdien på den Russiske valutareserve i guld - det var ved at gå galt i august, hvor der måtte interventionskøbes - formentlig fra russisk side).
Tal for 2. kvartal foreligger endnu ikke! Det er altid foruroligende, når statistik, som man plejer rutinemæssigt at få, lige pludselig ikke kommer.

Karakteristisk nok, så bevæger gasprisen sig for praktiske formål: IKKE.
Olieprisen stagnerer på 70 USD, hvilket - med garanti - ikke er den pris raffinaderierne betaler i gennemsnit.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nye sanktioner - igen.

Indlæg by Thomas on Lør sep 22, 2018 6:44 am

Hvem leger med ilden?

Formentlig er Danske Bank hostet op med nogle navne - og beløbsstørrelser - og dokumentation.

Ellers kan det ikke forklares, hvorfor man ikke har sendt Borgen & Co. i fængsel - desuden kunne svinet rende rundt med sit dumme grin.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum