Skatkammerbeviser

Go down

Skatkammerbeviser

Indlæg by Thomas on Tors jun 21, 2018 8:37 pm

Med åbningen af de nye skatkammerbeviser med et halvt års løbetid, så er det væsentlige, at man udbygger systemet, så der kommer skatkammerbeviser, der forfalder i måneder, hvor de kvartalsmæssige udstedelser ikke forfalder. Forfaldet er jo alligevel midt i måneden, så hvis man har brug for likviditet til månedsafslutningen, så kan man lige så godt indsætte beløbet på kontoen i den bank, der skal have pengene - på forhånd.

Det er en måde at opsuge den likviditet, som der ganske enkelt ikke er brug for.

Det er en metode til at sørge for, at frigive likviditeten til når den skal bruges.

Det ender med, at hver måned forfalder en portion skatkammerbeviser.

Det er sådan set meget nemt. Man styrer det på den måde, at man kun udbyder skatkammerbeviser så renten forbliver konstant i hele året. Når det er sådan at kursen på skatkammerbeviserne III og IV giver præcis den samme rente, så ....

Det  er en måde at gøre at den regulære månedlige omflytning guldbarer mellem bankerne ikke går i selvsving med ændringer i valutakursen.

Bliver der spekuleret mod kronen mhp. at devaluere den, tja... så kan "investorerne" da sagtens komme af med deres statsobligationer; men det bliver så  til en kurs, der gør, at det holder de snart op med. Man ved jo ganske præcist hvad kursen på obligationen skal være for at det kommer til at passe.

Modsat når pengene flygter ud af sammenbrudsøkonomierne i Rusland og Sverrig, så kan de da godt købe alle de obligationer, de gider; men prisen bliver derefter. Så lader man bare interessen afspejle sig i en større valutareserve, der så oven i købet er bedre forrentet. Det er noget som Nationalbanken kun kan tjene penge på.

Det morsomme er hvordan Regeringen og Nationalbanken bruger rustningsudgifterne (så små, de end er, i det store billede) til finjusteringer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26797
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum