Trident Juncture 2018

Go down

Trident Juncture 2018

Indlæg by Thomas on Tors maj 31, 2018 8:37 pm

Øvelsen annonceres:

Øvelsen foregår i Norge.

Størstedelen av øvelsen foregår i perioden 25. oktober til 07. november.

Rundt 40 000 soldater, ca. 130 fly og ca. 60 fartøyer vil delta på øvelsen.

Forsvaret af de Blå Høje ved Narva i Estland.

Forsvarerne var en international enhed på mindre end 30.000 mand. Tabene, da russerne gav op var på 2.500 døde og 7.500 sårede. De russiske tab i døde og savnede var over 30.000.

Uden tvivl er det de konkrete erfaringer, der ligger til grund for øvelsen - at terrænet er et lidt andet er så hvad det er. Men indsatsområdet har Estland som en mulighed. Problemet for russerne er, at hvis de samler revl og krat, så kan de næppe samle 1,2 mio. mand som denne offensiv krævede.

Der er også andre mulige indsatområder: Murmansk og Finland ved Skt. Petersborg skulle være noget, selv den sløveste russiske general burde kunne se.
Beskeden er såmænd klar nok: Ligegyldigt hvilke onde planer I russiske skadedyr forbereder, så går det værst ud over Jer!
Alene den omstændighed, at de russiske tab var mindst 10 gange højere.

Sidste års øvelse i Norge gik ikke alt for godt - og der var klart plads til forbedringer - det er åbenbart de dragne erfaringer, man vil afprøve i praksis.

Den russiske hær skulle - i egen interesse - meget hellere vende kanonerne den anden vej og lave massakren i Skt. Petersborg og Moskva.

Timingen er også interessant. Det er meget troligt, at Putin vil planlægge et overfald i forbindelse med et amerikansk valg, som kan afsætte Trump.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26665
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Naturligvis er der en stor Nato-øvelse

Indlæg by Thomas on Tors sep 13, 2018 10:24 pm

samtidig med den "gigantiske" Vostok øvelse ved Nordkorea og Kina.

Naturligvis véd man da godt, at tallene for Vostok er vildt overdrevne. Det rejser så spørgsmålet: Hvor er resten henne?

Man kender da godt i Nato til Potemkin-kulisser og andre former for afledningsmanøvrer: Derfor vil man naturligvis have forøget beredskab overalt - og mobiliserede reserver - klar.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26665
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum