Eskalering mellem Iran og Israel.

Go down

Eskalering mellem Iran og Israel.

Indlæg by Thomas on Fre maj 11, 2018 3:30 pm

Nu må vi vist sætte tingene på plads så vidt vi med nogenlunde sikkerhed kan gøre.

Jeg tror vi skal tilbage til den aftale, som Obama indgik med Iran, hvor berigningen af uran blev standset mod at visse sanktioner blev løftet og indefrosne kontanter i USD blev frigjort.
Det var så tilsyneladende betingelsen for, at Rusland stemte for i FN. Det ville nemlig muliggøre betaling af de luftværnsmissiler, som Iranerne havde fået leveret.

Det, der nu er problemet er kun delvis, at Iran fortsætter fabrikationen af missiler (med eller uden atomladning), hvilke de nu har affyret mod Israel.

Her skal man se på, hvad sanktionerne rammer i første omgang: Iran har afgivet store ordrer på store passagerfly. Det er vist kun Airbus, der har nået at levere 3 stk.

Som jeg lige svagt husker tallene, så var de aftalte leverancer langt over noget legitimt behov, som Iran måtte have.

Det er nok ikke så meget flyene som Iran er interesseret i, fordi de skal formentlig sælges videre til russerne. Russerne er ikke interesseret i flyene; men i disse flys motorer! De motorer har umiddelbart følgende anvendelser (som jeg tidligere har været inde på):

  • Enten er der tale om motorer til russernes Condor transportfly. Disse fly skal russerne bruge til at transportere deres missiler på de store lastbiler. Problemet er, at de motorer kan ikke mere. De kan nok få flyet i luften; men ikke med noget, der minder om fuld vægt. Man kan godt få motorernes effekt op; men det betyder, at temperaturen indgangen til turbinen går voldsomt i vejret.
    Det er årsagen til at passagerfly så vidt muligt bruger hele startbanen, fordi det belaster ikke motorerne så meget.
    Russerne har ikke teknologien til tidssvarende turbineskovle.
    Det er som sådan derfor kun et spørgsmål om tid inden hele udskiftningsprogrammet for de strategiske missiler går i stå - helt af sig selv.
  • Eller, der er tale om, at den inderste kompressor og turbine (gasgeneratoren) i disse store flymotorer er pumperne i de russiske gasledninger. Rusland har gennem de senere år systematisk tømt brugtmarkedet for gamle 747; og nu er der ikke flere af de motorer tilbage (som er til at få fat i).
    Igen er det kun et spørgsmål om tid inden Rusland ikke længere kan pumpe gassen til Europa - for ikke at tale om Kina.


Hvad enten det så er det ene eller det andet, så er der tale om, at det er udstyr, der ikke må nå Rusland.
Det kan man lige så godt fra EU's side indstille sig på, at her giver USA sig ikke: Kernevåben eller ej.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum