Søværnet.

Go down

Søværnet.

Indlæg by Thomas on Fre maj 04, 2018 10:31 am

Der er en ting vi ganske overser med disse barnagtige - men potentielt farlige - hysteriske udbrud fra Kina, Rusland på den ene side og Nordkorea og Iran på den anden side omkring atomvåben og verdensomspændende flåder:

Begge dele er så afsindigt kostbare, specielt på den måde disse lande griber sagen an.
Ingen af de nævnte lande har en økonomi, der kan bære bare det ene våben, for slet ikke at tale om begge.

Vi ser, at Rusland for første gang i mange år må beskære deres militærbudget. Det bliver efter al sandsynlighed den russiske flåde, der kommer til at stå for i sparerunderne.
Det bygger jeg bl.a. på de sejladser, som russerne har gennemført - og de har ikke været opmuntrende - for russerne.
De ambitioner om at gøre USA og Nato rangen stridig til søs; de støder på alvorlige problemer: En flåde på størrelse med USA´s på 10-20 hangarskibe: Det er der ikke nogen der på nogen tænkelig måde kan komme op på.

En Nimitz-klasse koster noget, der minder om 40-50 mia. kr. Den lille Wasp-klasse koster vel 10 mia. kr. Klogeligt nok har Storbritannien begrænset sig til den lille type og går i stedet på sine gamle udposter i imperiet: Det er dels Australien/New Zealand og dels de besynderligste øer rundt omkring.
Atomubåde er bestemt ikke billige: De er ca. dobbelt så dyre som et lille hangarskib.

Lad os være helt ærlige det er der ikke nogen, der kan konkurrere med.

Danmarks Søværn går en anden vej: Nemlig de mindre skibe, der er store i danske farvande; men lige akkurat store nok til verdenshavene. De kan ikke klare en konfrontation med et hangarskib. Det er heller ikke nødvendigt.

Danmark har ikke noget fornuftigt at bruge et hangarskib til: Det er meget smartere at have allierede/områder som Færøerne, Grønland og Island.
Hvis det besluttes at bygge 2 Huitfeldt'er til plus en Absalon-klasse, så har Danmark 12 skibe af en stor fregatstørrelse: Bevæbning- og udrustning vil være, hvad opgaven nu kræver - det er sådan de er bygget.
De er også bygget som færger på den måde, at de kan være i drift 90% af tiden. De har en rækkevidde, der er den dobbelte af sammenlignelige skibe. Det ofrer lidt på topfarten; men ikke ret meget: Virkelig ikke ret meget.

De har faktisk en ret stor slagkraft - specielt, hvis der ikke er andet i nærheden. Med en ordentlig værftsplanlægning mm. så vil de rutinemæssigt være i søen 2-3 gange så meget som andre.

Det gør faktisk, at Søværnet er en af de flåder i verden, man skal tage alvorligt. Det er ikke tilfældigt, at jeg siger: Det kommer til at tage lang tid for Kina blot at komme op på den DANSKE flådes niveau. Russerne er hastigt på vej ned under det.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum