ECB marts 2018

Go down

ECB marts 2018

Indlæg by Thomas on Fre mar 23, 2018 11:40 pm

Der er nogle punkter, jeg har min tvivl om:

 1. Mht. inflationsforventningerne: Man véd stadig ikke, hvordan man skal forholde sig til den potentielle nedgang i råvarepriserne - frem for alt olie; men også andre råvarer. For EUR området er det specielt udviklingen i gas-prisen, som vil falde (falder i øjeblikket rimeligt jævnt målt i USD).
  I øjeblikket ligger prisen på ca. 2,6 USD imod 3,5 USD ved årsskiftet 2013/14 eller ca. 10% årligt. Når dertil lægges et dollarfald det sidste år på tilsvarende 10-15% - så er det alene et spørgsmål om tid inden olien vil følge med.
  Det er så en udvikling, der er rimelig isoleret til EUR-området.

  På kort sigt er det et spørgsmål om dels en lagerkapacitet, der bliver ledig i Europa, dels at gas-produktionen fra USA tiltager - uden det tilsvarende kundeunderlag.
 2. Det andet er at pengemængden er svindende: Ikke så meget fordi USD og EUR opskrives; men fordi alle de andre nedskrives.
  Vi ser nogle kortsigtede paradokser: USD falder ifht EUR samtidig med at renten i USA stiger jvnf. FED.
 3. Der sker nogle strukturelle omlægninger i Europas økonomier, som går ret så hurtigt. Vi har set, hvordan antallet af finansansatte over en kort årrække er blevet halveret - og man skal slet ikke kimse af det, for 1/3 af Storbritanniens økonomi er finanssektoren. Noget tilsvarende er i gang i undervisningssektoren, hvor skole-, gymnasie- og universitetslærere ikke erstattes, når de pensioneres. Noget tilsvarende indenfor sundhedsområdet.
  Det gør, at flaskehalsproblemerne nok er mindre alvorlige end man skulle tro. Er der ikke flaskehalse, så kommer inflationen ikke.
 4. Reallønsudviklingen lader ikke til at komme til at lide - forbruget har det rimeligt - uden prisstigninger.
  Det er så også faktor som det forhold at f.eks. kinesisk arbejdskraft ikke kan aflønnes idet eksporten ikke kan betale for den dertil hørende import.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum