Trump og told.

Go down

Trump og told.

Indlæg by Thomas on Tors mar 08, 2018 1:30 am

Lad os prøve at danne os et overblik over, hvad der er sket.


 • Umiddelbart inden Trump kom med annonceringen af planen om en særtold på stål og aluminium solgte et af Trumps idoler Carl Ichan sin portefølje af stål aktier. Da Trumps særtold på stål og aluminium - meget til Trumps egen overraskelse - blev annonceret (viser, hvor lidt overblik han har) faldt aktiekursen voldsomt.
  Det har så ikke umiddelbart så forfærdelig meget med Rusland at gøre: Det er ganske almindelig insidertrading og bedrageri. I sig selv helt banal kriminalitet.
 • Det bemærkelsesværdige er, det hold som springer frem for at blokere:

  • EU: Jean Claude Junker: Det mest sigende i den forbindelse er hvilke varer der vil være straftoldbelagt: Bourbon whisky, Harley Davidson motorcykler og Cowboybukser.Man kan vel næppe udtrykke sin foragt mere ætsende. Det er så mest et signal til de ledende republikanere i kongressen, der er fra henholdsvis Kentucky og Wisconsin
  • Canada: PM Justin Trudeau, der basalt siger, at Trump er idiot - og det vil gå hårdere ud over USA end Canada. Spekulation: Det kunne være, at Canadierne fandt andre afsætningkanaler for deres olie? Jeg ved det ikke.
  • Norge: Jens Stoltenberg, som ikke ytrer sig; men der er nok ikke meget, der sker i Norge, som Stoltenberg ikke ved. Erna Solberg har holdt sin bøtte - indtil nu; men Norge har bestilt F-35.
  • Island har ikke sagt noget. Problemet er måske, at Island er rodet ind i Muellers efterforskning og Julian Assange.
  • Danmark: Erhvervsminister Brian Mikkelsen snakker med handelsminister Wilbor Ross. Rent bortset fra at være et typisk Lars Løkke træk: At holde sig mest muligt i baggrunden, så er Wilbor Ross en kendt virksomhedsslagter i stålindustrien. Han er desuden rimelig central person i lækagen Paradise Papers. Vi kan således nok konstatere at han er rimelig snavset mht. til pengevask og skattesvig.
   Det er så to af Danske Banks favorit kriminaliteter, hvorfor det er naturligt at sende Danske Banks lydig, villige og liderlige instrument til en hyggesnak. Danske Bank har formentlig en ganske fyldig dokumentation for Wilbor Ross - noget som Løkke nok skal holde sig meget langt fra - Løkke ved godt hvor ækle de banksvin er.
  • Sverrig: Nu er begrebet en hæderlig svensker i sig selv en selvmodsigelse: Her har (formentlig Nordea) sendt Löfven i byen - og stål er altid interessant for Sverrig. Og Sverrig har på mødet annonceret købet af Patriot missiler til luftforsvar.
   Den svensk bankinspektion vil have en ganske god dokumentation af Putins pengevask og Trump - papirer der nødigt skulle falde i hænderne på specialanklager Robert Mueller.

  Den forgående liste tyder på, at man samlet har et overordentlig godt og veldokumenteret billede af en bred vifte af kriminalitet begået af Trump og hans aber.
  Det hold, der træder frem har en skræmmende portefølje af papirer - ikke værdipapirer; men belastende materiale.
  Det bliver dyrt for både Putin og Trump. Der er masser af krudt i den kanon.


En ting som man ikke skal være blind for: Med undtagelse af Canada og EU, så er der ikke nogen af de ledere, der ikke umiddelbart kan gøre sig forståelige med hinanden på deres modersmål (evt. via dansk eller svensk).
Vi må gå ud fra som givet, at alle deres e-mails er hackede. Problemet er bare, hvordan oversættes det fra dansk/svensk? Når man betænker hvilke problemer amerikanerne havde med de franske og schweiziske banker der kommunikerede på fransk - øh.... har f.eks. CIA en norsk søgemaskine - og hvor god er den.
Trump har ikke en chance: Melania taler ikke dansk. Jeg ved godt, at der er noget dansk baggrund et eller andet sted; men næppe tilnærmelsesvis flydende.

En ting, jeg kommer til at tænke på er, at Løkke talte med den slægtning. Det er så en udmærket kontrol af hvor sårbar en skandinavisk snik-snak er.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Den eskalerende handelskrig.

Indlæg by Thomas on Tirs jul 24, 2018 11:20 pm

Det kommer til at gøre ondt på Trump.

Bagved det hele ligger, at USA forsøger at fiksere olieprisen på det urealistiske niveau.
Modtrækket er flerfoldigt:

 1. Rationalisering af den "grønne energi" - ikke at det betyder noget. Det kan betyde noget i Danmark, hvis vi kan lave havvindmøller på strækninger uden jordværdi. Vadehavet skal jo ikke eksproprieres - og er dermed gratis. Vel?
  Kapital? Altså med en rente på -2/3 %, så skulle det ikke være noget problem. Der er masser af pensionsselskaber, der gerne ville se et afkast på 1% - masser.
 2. Udvidelse af EU-samarbejde med HVDC-netværket (som Tyskland vel efterhånden er ved at være varm på? - Efter Merkels tøsefnis at dømme).
 3. Udbygget importnetværk af gasledninger.
  Man skal lægge mærke til, at olieprisen ligger p.t. på 70 USD/brl - hvilket er meget langt fra de 10-20 USD/brl, som det skulle ligge på. Gasprisen er imidlertid aldrig rigtigt kommet sig efter sammenbruddet fra 4 USD/enh. ved årsskiftet 2014/15 og til 3USD/enh. p.t.
  Det man imidlertid skal lægge mærke til er: Det sidste par år har prisen kørt sidelæns - med en faldende tendens (markant) på spidserne. Tilsvarende på bundene.
  Det på trods af anlæg af masser af gasledninger i Europa - og dermed et større marked.
 4. En faktor, som jeg først for nylig har lagt mærke til: Nemlig de Dansk Vestindiske Øer. Orkanen Maria var jo en utilsløret katastrofe i Puerto Rico, hvor USA - med al ønskelig tydelighed - demonstrerede, at man så sandelig ikke ville gøre noget ved de karibiske øer.
  Kunne Løkke være så snu, at han på rette tidspunkt spiller ud med, at disse øer kommer tilbage til Danmark? USA har jo tydeligvis ikke villet betale fem flade ører til Grønland. (Det kommer de så til, men det er noget andet).
  Et lidet kendt faktum er: På Skt. Croix ligger et nedlagt raffinaderi, der havde en kapacitet på ½ mio. brl./dag.
  Der skal naturligvis nogle investeringer til; men penge har vi som bekendt nok af.
  Mon ikke, man kunne interessere Mexico med en svagt bedre oliepris end den fra USA's olieselskaber?
  Er Lars Løkke virkelig så snu? ..... Jeg vil ikke udelukke det!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trumpdåren er VRED!

Indlæg by Thomas on Tors aug 02, 2018 6:06 am

Trump forøger toldsatsen på kinesiske varer til 25%.

I begyndelsen af juli pålagde USA importerede varer fra Kina til en værdi af 34 milliarder dollar en told på 25 procent.

Efterfølgende indførte den kinesiske regering den samme toldsats på en tilsvarende amerikansk eksport til landet.

Det bredere perspektiv er, at Kina ikke har fået Nordkorea til at afruste. Det skal nok gøre ondt - på Kina.

Kineserne vil indføre højere told på f.eks. olie og landbrugsvarer.
Det passer os i Europa ganske udmærket.

Juncker har klaret den sag flot. Åbnet det Europæiske marked for LNG og Soyabønner. Fint! Vi har bare ikke talt om prisen på varerne?

Samtidig lopper det prisen  på fødevarer op i Kina - hvilket vi jo kun kan glæde os over - de vil købe al den tørmælk vi vil kunne produceret (det giver os så et smørproblem: Det er begrænset hvor mange småkager verden kan spise!).

Det, jeg følger nogenlunde tæt er guldprisen. Den er nu faldet tilbage til godt 1200 USD/oz. Nu får vi se, hvor langt den kommer ned - eller om Tyskland, Italien og Frankrig har benyttet lejligheden til at sælge - mens de endnu kan få noget for deres guld.

Det lader til, at i maj/juni har Rusland solgt sine amerikanske statsobligationer. Det forklarer også, hvorfor USD kursen faldt med 25 øre fra 6,3 kr/USD til godt 6 kr/USD - og Nationalbanken shoppede for billige amerikanske statsobligationer - og på den måde fik rabat på F-35.

Men guldprisen udviser et tilsvarende hop opad. Dvs. Rusland har brugt sine få og ynkelige dollarreserver til at spekulere prisen på guld op. Torskedumt; men jeg har nu heller aldrig vurderet Putin til at være blot gennemsnitligt begavet - at Trump så er en endnu større idiot - det er så noget andet.

Sagen er, at det vil øge forbruget af naturgas i EU - med de lavere priser. I forvejen er oliemarkedet i Europa vigende - stort; men vigende.
Jeg er så enig med Lars Løkke i de nye vindmølleparker ude i vandet - de kommer aldrig til at producere konkurrencedygtigt; men når nu kapital er mere end gratis, så er det vel værd at lægge låg på energipriserne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Kina gør "gengæld".

Indlæg by Thomas on Lør aug 04, 2018 3:28 am

Det kan da kun være i vores interesse.

De varer, der kan blive omfattet af Kinas nye satser, er 5 pct. på 600 forskellige varegrupper, bl.a. fly og computere.

En ekstratold på 10 pct. vil ramme parykker og tekstiler og omkring 1.000 andre produkter.

En 20 pct. sats vil blive pålagt andre 1.000 varetyper, herunder kemikalier og papir.

Og en sats på 25 pct. bebuder Kina vil ramme varer som kød, hvede, vin og flydende gas.

Det hjælper da dansk og EU eksport: Kød, hvede og vin.

Junker er smart nok: Billigere kvægfoder, så der kan presses et par køer ekstra ind på besætningerne. Hvede - ja, det er vi sgu ligeglade med; men Canada skal nok have svært ved at lade være med at juble.
Det er den perfekte opsætning til arbitrage. A kan ikke eksportere til B, p.gr.a. sanktioner. A eksporterer så til C, der eksporterer til B. Mon ikke B kan lokke C til det nummer med lidt bedre priser.

LNG: Sænk tolden på LNG: Vi vil importere al den naturgas fra USA, det skal være! Det bliver et prisspørgsmål! Det bliver russerne ikke glade for.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Handelsaftale med Mexico

Indlæg by Thomas on Man aug 27, 2018 9:32 pm

En genoplivning af NAFTA.

Indholdet (det reelle) er formentlig en bedre pris på den mexicanske olie til USA.
Det var det samme, som skete i 1938 med olieprisen til Mexico, hvor Mexico truede med at eksportere olie til Tyskland - til en meget bedre pris.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Trump og told.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum