Der er masser af olie og gas! MASSER!

Go down

Der er masser af olie og gas! MASSER!

Indlæg by Thomas on Lør mar 03, 2018 6:57 pm

Problemet for håndklædehovederne er, at prisen på deres olie falder! Det er et spørgsmål om svovlindholdet, fordi den amerikanske olie er af så høj en kvalitet, at arabisk olie anvendes som tilslag i raffineringen.

Se det var så en begrundelse for Tillersons henrykte (sådan ser han ud, når han er henrykt - når han er rasende, ser han nogenlunde ligesådan ud) modtagelse af Anders Samuelsen!

Problemet er, at man aner ikke, hvor man skal anbringe al den olie (noget mindre kommer til at ske hen ad vejen, når prisen kollapser igen - igen).
Når vi taler gas, så ser det endnu værre ud! Prisen på naturgas er negativ!. Der er altså en baggrund for den amerikanske fidelitet: Nemlig, at et modtageanlæg ude i Nordsøen vil skabe adgang for amerikansk LNG i hele Nordeuropa - og ikke mindst vil der være adgang til de hollandske raffinaderier og evt. de engelske.

Årsagen til, at eksportstoppet for amerikansk olie blev ophævet var, at de amerikanske olieproducenter ikke anede, hvor de skulle komme af med al den olie og - navnlig - gas.

Alt miljøfimseriet har haft en vis effekt; men det er at reducere den totale efterspørgsel. Ligeledes anvendelsen af kul. Den gode nyhed i miljøhysteriet er, at det sætter et "låg" på olieprisen. Man begynder ikke lige pludselig at anvende bilmotorer bygget i 1950, der skal bruge blyholdig benzin igen - det kommer ikke til at ske. Spørgsmålet omkring hysteriet omkring dieselbiler er nok så meget et spørgsmål om: Hvad helvede gør vi af al den nafta?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det kan da godt være, at Rusland taber sagen i EU; men....

Indlæg by Thomas on Lør mar 03, 2018 7:49 pm

Rusland mister leverancen.

Der vel nu efterhånden så meget reverseflow, at Ukraine godt kan forsynes, hvis de vil betale for det. Problemet er bare:

a) Hvad er prisen på korn fra Ukraine.
b) Hvornår braser prisen på gas som følge af leverancer fra Nordsøen?

Det sidste afhænger af, hvornår faciliteten i Thyrafeltet er på plads. Det er ikke ligefrem noget, som interesserer journalisterne i den offentlige debat.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Selvfølgelig tegner Lithauen

Indlæg by Thomas on Man mar 26, 2018 6:50 pm

Langtidskontrakt på gas med USA.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Selvfølgelig kommer Rusland ikke til at kunne overleve.

Indlæg by Thomas on Ons mar 28, 2018 5:08 pm

Vi mangler prisfaldet!

Det med at vende sig mod Kina? Vrøvl! Som om Kina havde lyst til at betale russerne, når vi andre ikke har.

Naturligvis får Rusland ikke teknikken. De sanktioner bliver naturligvis ikke løftet. Det fik Tillerson forhindret.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nyt oliefelt fundet ved Bahrein.

Indlæg by Thomas on Tirs apr 03, 2018 2:32 am

Det er helt klart for at skære Saudi ned til rette størrelse.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hele sagen med Trumps ministre.

Indlæg by Thomas on Lør apr 07, 2018 6:06 pm

Hvem kontrollerer LNG eksporten i USA.

Dels er det miljøministeren Scott Pruit, som ophæver miljøbestemmelser - og som er rimelig korrupt; men det er der så mange der er.
Fidusen i miljøfimseriet er, at naturgas kommer som et spildprodukt af olieudvinding og normalt brændes det bare af - hvilket IKKE er godt for CO2 - udledningen. Samler man i stedet gassen op og eksporterer den - så den erstatter russisk naturgas, så er der en "miljøgevinst".
Dels er det Ichan, som kontrollerer afskibningsterminalen. Problemet er, at man kan ikke få naturgassen frem til forbrugerne, fordi ingen vil have disse bomber sejlende lige op ad storbyer.
Det er pointen med modtagestationer i Nordsøen. Hvis det går galt, så er det synd for besætningen; men sandsynligheden er yderst ringe - ikke bare ringe; men yderst ringe - og så er der et helvedes brusebad. Gasledningerne ligger der i forvejen til Danmark og Holland.

Fidusen er, at den amerikanske olieindustri kan godt komme til at eksportere (og også få forrentning og afskrivning på de nyanlagte ledninger); men de kan ikke eksportere til de nuværende priser. Fair nok; for i øjeblikket er produktionsprisen negativ (dvs. man vil betale for at komme af med skidtet), så der bliver - uanset hvad - penge at stoppe i egenkapitalen til investorerne.

Det bliver ikke helt den strålende forretning, som man havde sat sig i udsigt; men kun en normal profit - fidusen er politisk, at det kommer til at gøre rigtig, rigtig ondt på russerne - og de tyske kommunistiske miljøfimsere.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvad sker der i øjeblikket?

Indlæg by Thomas on Ons apr 11, 2018 7:51 pm

Tilsyneladende var Tillersons strategi, at holde oliepriserne i vejret og få den ekstra fortjeneste på at sælge LNG.

Det tyder på det, fordi man ville med djævlens vold og magt have de skattelettelser igennem. Sagen er jo, at man betaler jo skat i indkøbet af olie til producentlandet. Amerikanske olieselskaber har ingen interesse i, at investere i en olieproducent, hvis det alene betyder, at man skal betale skat til udvindingslandet.
Man kan sige, at det er "rimeligt"; men det skolelærerargument overser så aldeles, at et olieselskab gør, hvad det anser for værende i deres egen interesse.
Dermed lægger de også fortjenesten i det land, hvor fortjenesten netto bliver lempeligst beskattet.

Disse skattelettelser betyder ikke en hujende fis for den amerikanske borger - specielt ikke med en forholdsvis ujævn indkomstfordeling. Der hvor det betyder noget er, at aktionærerne i olieselskaberne (hvilket er pensionsselskaber mm.) får et forøget afkast. Det afkast vil i sidste ende blive beskattet - enten som forbrug eller som betaling for lægebehandling - her er så forbindelsen over til sundhedsreformen.

Det skattelettelserne vil gøre er, at man i olieselskaberne kan hjemtage fortjenesten til beskatning i USA - dvs. købe tilslaget til den amerikanske højkvalitetsolie til markedspris. Blande olien og så sende den til f.eks. raffinaderier i Europa - med en fortjeneste på den samlede blandingsproces.

Resultatet ville blive en højere skattebetaling til olieselskaberne i USA.
Det er en pointe, som skolelærerne i det demokratiske parti meget overser.

Sagen er jo, at pensionerne i USA lider af det samme problem som overalt i verden: Nemlig, at der er ikke noget at investere i, der kan give et afkast.
Samtidig kommer det ikke til at ske, at den sundhedsreform bliver gjort om - Obama-care vil genopstå i en eller anden form. Sagen er jo, at det er det billigste. De laveste indkomster og den laveste opsparing er dem, hvor den billigste behandling hjælper.

Pensionskasserne (dvs. aktionærerne) er interesseret i, at skatten betales i USA i stedet for en bananrepublik som Venezuela - og de samtidig får noget for deres opsparing, så de kan betale for sundhedsudgifterne.

Det var den sammenhæng, som Tillerson ikke helt havde forstået!
Selvfølgelig var russerne ikke med på den idé! Det med at holde den høje oliepris, den var russerne helt med på; men at opgive gasmarkedet: Se det var dér, hvor den haltede!

Som det ser ud nu, så kommer der som minimum en lavere gaspris - uanset, hvad Rusland siger og mener: Det europæiske marked er nemlig alt for godt i stand til at tage imod alternative leverandører.

Det russerne imidlertid ikke har forstået er: Sammen med sin egenproduktion (og den canadiske) har USA udvidet sin indvindingskapacitet ganske markant. Det skyldes ikke udvundne tønder i USA/Canada. Det skyldes eksporten af den amerikanske olie blandet op med f.eks. olie fra Mellemøsten.
Her har Saudi forregnet sig ganske alvorligt: De har købt sig ind i raffinaderierne i USA - javel, men det betyder bare, at sauderne kommer til at betale prisen på WTI for den amerikanske olie, som de bliver nødt til at købe for at kunne raffinere den sure saudiske olie.
Det skal sauderne da være velkomne til at gøre!
Om man tjener pengene på olien eller på raffinaderiet - det er de amerikanske olieselskaber bedøvende ligegyldigt.

De saudiske drømme om at blive toneangivende kan de godt glemme. Alle bestikkelserne i USA - tåbelige.

Det vil så også betyde, at olieprisen for forbrugerne bliver sænket. Hvis man skal ud og erobre markedsandele, så skal prisen sænkes. Russerne er da velkomne til at eksportere til kineserne, der "åbenbart" er parate til at betale overpris. Den går så længe Rusland accepterer betaling i guld - hvilket de ikke gør ret længe, fordi de kan ikke sælge guldet, så de kan betale deres regninger fra oprustningen. Kineserne skal nok finde ud af, at alle andre end dem bliver forsynet til meget lavere priser. Sådan som det er sket med kul.

Som man måske kan forstå, så er jeg tilhænger ikke af olie eller kul eller vind - vi vil få en overkapacitet i energiproduktionen. Det er derfor, jeg er så stærk en tilhænger af EU (en af grundene), fordi vi skal bruge strømmen til at sælge til tyskerne. Restvarme kan vi hælde i opvarmning. Enten som køling eller som restvarme fra vindproduktionen.

Pointen med udskiftningen af udenrigsministeren er den enkle, at Bolton er temmelig ligeglad med olieselskabernes fortjeneste. Den oliepris skal ned, så russerne knækkes (og araberne også). Uanset hvad, så bliver kineserne ikke til noget militært - nogen sinde: De kan ikke producere deres egne fødevarer. Det, der koster penge er udskiftningen af de amerikanske våben (hvilket så alligevel skulle have været gjort p.gr.a. slitage og forældelse).
Lad være, at budgetterne ser voldsomme ud - javel; men det siger ikke noget om, hvordan virkeligheden ser ud om 5 år.
Uanset prioriteringen, så er der ikke noget, der tyder på, at den russiske militære kapacitet er øget nævneværdigt de sidste 3-4 år. Russerne har IKKE RÅD.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Rederne klager over fulde olielagre!

Indlæg by Thomas on Lør apr 14, 2018 3:47 pm

Vi kan vist godt forberede os på et olieprisfald.

Jeg mener, at når lagrene er fulde i april måned, så..... er det nok ikke fordi, der er den store afsætning..... Det trækker op til køberstrejke.

Næhh, tak! Vores behov er dækket - i laaaang tid fremover.

Takker klogeaage for henvisningen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nu medgiver Rusland at sanktionerne

Indlæg by Thomas on Lør apr 14, 2018 3:56 pm

Thomas skrev:Vi kan vist godt forberede os på et olieprisfald.

Jeg mener, at når lagrene er fulde i april måned, så..... er det nok ikke fordi, der er den store afsætning..... Det trækker op til køberstrejke.

Næhh, tak! Vores behov er dækket - i laaaang tid fremover.

Takker klogeaage for henvisningen.

gør nas.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Bunkerterminal i Frederikshavn.

Indlæg by Thomas on Man maj 07, 2018 6:36 am

Stena Oil.

Der er noget, der skal holdes væk fra bælterne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Ruslands olieeksport til EU falder

Indlæg by Thomas on Man maj 14, 2018 12:25 am

Det er såmænd ikke så mærkeligt - og et prisspørgsmål.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Der er masser af olie og gas! MASSER!

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum